Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    STR DA5400ES nasıl bir amfidir? Sahibinden.com'da 1.650,-TLye 2.eli vardı bir ara.
  • merhaba elimde roadson ht5151 model kule tıpı hoparlör takımı var ben bu sistemi sony str dh 520 amfi ıle surebılırmıyım herhangi bir sorun olusur mu birde bu hoparlör markası hakkında bir bilgim de yok akrabamdan aldım herhangi bir bilgide bulamadım ınternette yardımcı olursanız sevnirim
    hoparlör arkasındakı bılgıler :
    frequency: 40hz-20hz
    impedance:8,0 ohm
    power 150 watt
  • avr'de video icin HDMI->HDMI upscaling'e (480/576/720 i/p'den, 1080p'ye yukseltme) ihtiyacim var. tum arastirmalarimi bastan yaptim. tum modellerin teknik ozelliklerine baktim ingiltere sitesinden de kontrol ettim hatta. sony'lerin faroudja dcdi edge video processor chip'ine sahip olan dh820-dn1010-dn1020 modellerinde denedim. dh520'de boyle bir ozellik yok malum. mediaplayer'imin HDMI cikisindan hangi kalitede cikarsam cikayim. araya bu cihazlari tek tek koymama ragmen, menulerinden de resolution ayarini 1080p output ayari yapmama ragmen avr'den ciktiktan sonra giris yaptigim TV'nin HDMI giris bilgisini kontrol ettigimde hep kaynaktaki media player'imda ne kalite ayarladiysam onu gordum 480'se 480, 720'yse 720. sanki arada sony avr'ler yokmus da ben media player'i tv'ye dogrudan baglamisim gibi.

isin garibi soruma da ne sony ne elektronik marketler ne sony bayileri ne de sony teknik servisleri cevap verebildi. bu cihazlarin sahip oldugundan zerre suphe etmedigimiz (cihazlarin onunde faroudja dcdi edge logosu var cunku) bu ozelligi hayata gecirmek icin ozel bir ayar vs bilen var mi?

• @keyman2 bir sorum olacak,küçük bir odada kullanım için bose 301 hoparlörleri destekler mi dh520 amfi ? Diğer hoparlörleri ve sub ı,eski sony sinema sistemimle destekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

Merhaba.
    STR DA5400ES nasıl bir amfidir? Sahibinden.com'da 1.650,-TLye 2.eli vardı bir ara.

Benim sessini sevdiğim ama Görsel olarak ve 7-8 yıl sony kullanmışlıgın vermiş oldugu duygu yuzunden pek tercih etmediğim bir cihaz ama güzel cihazdır eger size hitap ediyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: srhombeus

@keyman2 bir sorum olacak,küçük bir odada kullanım için bose 301 hoparlörleri destekler mi dh520 amfi ? Diğer hoparlörleri ve sub ı,eski sony sinema sistemimle destekleyeceğim.

Desteklemesinde bir sıkıntı olacagını sanmıyorum ama Esas mesele küçük bir oda da 301 biraz fazla gelmezmi ?
    301 ve genelde bose sistemleri oda konusunda gerçekten hassaslar bence uygun cihazı uygun mekana kullanmak genelde çok mühim ama konu bose olunca tecrübe ile sabit daha önemli oluyor .
    Yukarılarda belki okudunuz sırf bu sebeple sistemmimi satılıga çıkartım Hatta sterio için 301 çok düşündüm ama oda küçük diye malesef cesaret edemedim ve gittim kef aldım Q serisi bana göre 301 için mekan ufaktan biraz fazla olmalı sanki 20m2 ve birazdaha üzeri 30m2 gibi mesela zira 301 in çalışma mantıgı biraz bununla alakalı gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

@keyman2 bir sorum olacak,küçük bir odada kullanım için bose 301 hoparlörleri destekler mi dh520 amfi ? Diğer hoparlörleri ve sub ı,eski sony sinema sistemimle destekleyeceğim.

Desteklemesinde bir sıkıntı olacagını sanmıyorum ama Esas mesele küçük bir oda da 301 biraz fazla gelmezmi ?
    301 ve genelde bose sistemleri oda konusunda gerçekten hassaslar bence uygun cihazı uygun mekana kullanmak genelde çok mühim ama konu bose olunca tecrübe ile sabit daha önemli oluyor .
    Yukarılarda belki okudunuz sırf bu sebeple sistemmimi satılıga çıkartım Hatta sterio için 301 çok düşündüm ama oda küçük diye malesef cesaret edemedim ve gittim kef aldım Q serisi bana göre 301 için mekan ufaktan biraz fazla olmalı sanki 20m2 ve birazdaha üzeri 30m2 gibi mesela zira 301 in çalışma mantıgı biraz bununla alakalı gibi

Elimde dayımın kullanmadıgı 301 var o yuzden sormustum.Suanda amfi ye cok harcamak istemiyorum.Oda 13 m2 ve ben bu sistemi daha cok ps3 e baglamak icin dusunuyorum.Watt uyumu hakkında pek bilgi sahibi degilim,o yüzden sormustum bu hop.ler uyar mı diye.Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.

• quote:

quote:

Merhaba.

Benim sessini sevdiğim ama Görsel olarak ve 7-8 yıl sony kullanmışlıgın vermiş oldugu duygu yuzunden pek tercih etmediğim bir cihaz ama güzel cihazdır eger size hitap ediyorsa

Hangi yılın modeli acaba, fikriniz var mı?
  • Arkadaşlar aşağıdaki hop. sistemini bu avr ile kullanabilirmiyiz.?

Pioneer s-esr2tb 600,00 tl

http://www.dijitall.com/urun/pioneer-s-esr2tb-ev-sinemasi-hoparlor-sistemi.aspx

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/99/161/S-ESR2TB/index.html

Woofer............................................16 cm cone
    Midrange..........................................7,7 cm cone
    Tweeter .........................................2,6 cm semi-dome
    EnclosureBass-reflex....................... floorstanding type
    Impedance ......................................8 Ω
    Frequency Range..............................40 - 30,000 Hz
    Sensitivity (2.83V/1m)........................83 dB
    Maximum Power................................150W
    Magnetically Shielded..........................Yes
    Dimensions (W x H x D)......................159 x 980 x 234 mm
    Weight.................................................10 kg

Centre Speaker
    Woofer.............................................2 x 10 cm cone
    Enclosure.........................................Bass-reflex bookshelf type
    Impedance........................................8 Ω
    Frequency Range.............................50 - 20,000 Hz
    Sensitivity (2.83V/1m).........................88 dB
    Maximum Power.....................................120W
    Dimensions (W x H x D).........................130 x 350 x 159 mm
    Weigh...................................................t2,5 kg

Rear Speakers
    Woofer................................................10 cm cone
    Enclosure...............................................Bass-reflex bookshelf type
    Impedance.............................................8 Ω
    Frequency Range...................................50 - 20,000 Hz
    Sensitivity (2.83V/1m)...........................1,5 dB
    Maximum Power......................................120W
    Dimensions (W x H x D).....................130 x 180 x 159 mm
    Weight..............................................1,3 kg

• quote:

quote:

quote:

Elimde dayımın kullanmadıgı 301 var o yuzden sormustum.Suanda amfi ye cok harcamak istemiyorum.Oda 13 m2 ve ben bu sistemi daha cok ps3 e baglamak icin dusunuyorum.Watt uyumu hakkında pek bilgi sahibi degilim,o yüzden sormustum bu hop.ler uyar mı diye.Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.

Watt uyumu sorunu yaşamazsınız sizi gayet ahat idare eder hoplarda genelde kullanılan örnektir: 20 w -100w cihazlarla sürülebilecegi durumu söz konusudur buda 301 i 520 ile gayet rahat sürebileceginiz anlamına gelir tabi torklu bir cihaz daha keyifli olur lakin bu işinde hesabunda sonu yok en azından ben bulamadım bu iş böyle gelir böyle gider

• quote:

quote:

quote:

Merhaba.

Hangi yılın modeli acaba, fikriniz var mı?

Yanılmıyorsam 2009 / 2010 aralıgı olabilir veya daha eski ama daha yeni degil kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

avr'de video icin HDMI->HDMI upscaling'e (480/576/720 i/p'den, 1080p'ye yukseltme) ihtiyacim var. tum arastirmalarimi bastan yaptim. tum modellerin teknik ozelliklerine baktim ingiltere sitesinden de kontrol ettim hatta. sony'lerin faroudja dcdi edge video processor chip'ine sahip olan dh820-dn1010-dn1020 modellerinde denedim. dh520'de boyle bir ozellik yok malum. mediaplayer'imin HDMI cikisindan hangi kalitede cikarsam cikayim. araya bu cihazlari tek tek koymama ragmen, menulerinden de resolution ayarini 1080p output ayari yapmama ragmen avr'den ciktiktan sonra giris yaptigim TV'nin HDMI giris bilgisini kontrol ettigimde hep kaynaktaki media player'imda ne kalite ayarladiysam onu gordum 480'se 480, 720'yse 720. sanki arada sony avr'ler yokmus da ben media player'i tv'ye dogrudan baglamisim gibi.

isin garibi soruma da ne sony ne elektronik marketler ne sony bayileri ne de sony teknik servisleri cevap verebildi. bu cihazlarin sahip oldugundan zerre suphe etmedigimiz (cihazlarin onunde faroudja dcdi edge logosu var cunku) bu ozelligi hayata gecirmek icin ozel bir ayar vs bilen var mi?

SONY STR-DH820 kullanimini bilen yok mu?

• 820 yi kullanmadım ama kağıt üstünde upscaling olduğu yazıyor.

Belki şöyle bir bağlantıda olabilir;

oynatıcı - avr - hdmi upscaling converter - tv :)

link
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

820 yi kullanmadım ama kağıt üstünde upscaling olduğu yazıyor.

Belki şöyle bir bağlantıda olabilir;

oynatıcı - avr - hdmi upscaling converter - tv :)

link

ozellik kesinlikle var canim. menuden ayari da yapiliyor. ama sonuc degismiyor. upscaling gerceklesmiyor. sordugum bu kismiydi zaten. neyi yanlis yapiyorum diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 26 Aralık 2011; 15:01:58 >

• >>> Burada <<<

Faroudja Edge DCDi Upscaling
    The STR-DH820 upscales analog source material up to 1080i video via HDMI with Faroudja DCDi (Directional Correlational Deinterlacing) Edge processing.

demiş.

Sanki sadece analog sinyalden upscale yapıyor gibi anlaşılıyor.
  • Zaten upscalingi Bluray yapmıyormu? yada Tv.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

>>> Burada <<<

The STR-DH820 upscales analog source material up to 1080i video via HDMI with Faroudja DCDi (Directional Correlational Deinterlacing) Edge processing.

demiş.

bahsettiginiz sayfa resmi kaynak degil. dh820'nin kendi manuelinde (siteden download edilebilir) acikca "The resolution of the signals output to the HDMI TV OUT jack are converted up to 1080p." yaziyor. dh820 degil de dh720 1080i'ye kadar yukseltiyor: "HDMI TV OUT jakına çıkış olarak verilen sinyallerin çözünürlüğü 1080i'ye kadar dönüştürülür."

o yuzden o sayfayi esas alamayiz, zaten sorun o ozelligim var olup olmadiginda degil. o bilgide suphe yok. sorun bu ozelligin isletilmesinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

Zaten upscalingi Bluray yapmıyormu? yada Tv.

amac bluray disc disindaki kaynaklarin verisinin upscale edilmesi. cikis baglantisinda kullanacagimiz sey de TV ekrani degil:) ayrica hem bluray player'in normal dvd'ler icin upscale'i, a/v receiver'in upscale'i ve TV'lerin LCD ekranlarinin upscale'i birbirinden farkli. bu isi en odaklanmis bicimde yapacagi ongorulen, a/v receiver'larin icindeki ozel video processor chip'i.
  • merhabalar arkadaşlar yazılanları merak içerisinde okudum. Bu hafta sonu istanbul forumda stürn'e Sony DH520 amfi + Jamo s426 ı denemk için gittim. Film performansı ve müzik performansı beni çok etkiledi. Alanın büyük olmasından dolayı ses çok yayıldı diye düşünüyorum. Almaya o an için cesaret edemedim. Forumda bu sistemi alan arkadaşlar var mı. Özellikle film seyretmek için alıcam. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

>>> Burada <<<

demiş.

bahsettiginiz sayfa resmi kaynak degil. dh820'nin kendi manuelinde (siteden download edilebilir) acikca "The resolution of the signals output to the HDMI TV OUT jack are converted up to 1080p." yaziyor. dh820 degil de dh720 1080i'ye kadar yukseltiyor: "HDMI TV OUT jakına çıkış olarak verilen sinyallerin çözünürlüğü 1080i'ye kadar dönüştürülür."

o yuzden o sayfayi esas alamayiz, zaten sorun o ozelligim var olup olmadiginda degil. o bilgide suphe yok. sorun bu ozelligin isletilmesinde...

sorunumu kendim cozdum. yabanci bir forumda yapilan aciklamayla sorularimin cevabini buldum. isin ozeti su: sony'nin faroudja dcdi edge video processor'lu AV receiver'lari (720,820,1010, 1020, HDMI-to-HDMI upscaling yapmiyor. analog (component/composite)-to-HDMI upconversion + upscaling yapiyor. 520 modelinde bu konuda bir chip zaten yoktu

bu kadar basit bir gercegi anlamamiza engel olan sey ise, sony'nin web sitesinde HDMI upscaling yes diyor. manual'da da upscaling sozcugu hic gecmemesine karsin HDMI'dan cikan tum sinyaller 1080p'ye donusturulur diyor. halbuki web sitesindeki manual'daki bu iki bilgi de yanlis.

gunler sonra sony turkiye de ben cevabimi buldugum mesaji okurken bana mesaj atti onlar da "herhalde yapmiyor" tarzinda bir mesaj yazmislar ama ben bu durumun hatali oldugunu soyledim onlara.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.