Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: etokaraduman

quote:

Orijinalden alıntı: cenkadam

Etokaraduman,

Bence senin sahip oldugun amfi ohm degerlerini kendi otomatik ayarliyordur, cunku oyle olmasaydi basta calisirken sorun verirdi. Sen kablo uclarini guzelce toparlayarak, 1cm yi gecmeyecek sekilde acik kisim birakarak amfine tekrar bagla ve bosuna varlik icinde yokluk cekme. Oyle cihazina zarar verdigi falan da yok, tak abi bangir bangir dinle.. Bosuna masraf eyleme. Paran fazla olunca alirsin degisirsin.

Peki, amfiden çok emin olamasamda resmi sitede yanlış hatırlamıyorsam 8 ohm gibi bir değer vardı. Bendeki compact sistemin kolonlarıda yanlış bilmiyorsam 2 ohm olması lazım. Bu durum herhangi bir sıkıntı doğururmu. Yani amfiyi zorlarmıyım.

Hoparlorlerinin ohm degeri amfinin ohm degerinden kucuk olmasi sorun olur.

• forumda okudukça virüs bana da bulaşıyor yavaş yavaş.

sanırım bende avr alarak bu hobinin bir kulpundan tutmak istiyorum. Sizce avr olarak hangisini almalıyım. Sony en sevdiğim markalardan bir tanesi, şimdiye kadar aldığım hiç bir sony marka ürün beni yarı yolda bırakmadı.

avr için ayırdığım bütçem 2000-3000 tl arası birşey. yardım ve önerilerinizi rica ederim.
  • Sonunda Pure Acoustics Lord SUB alarak sistemimi tamamladım.
  • quote:

Arkadaslar,,
    Bu avr ve hoparlor kurulum islerinden pek az anlarim ama cok da cahil degilim. Eger birileri yardimci olur ise bir kac sorum olacak.
    Elimde bulunan malzemelere gore evde en iyi sistemi nasil kurarim?

Elimde:
    1adet Sony 46W5500 lcd tv ( Tv'yi bravia sync veya daha baska avantajlari varsa kullanabilir miyim diye yazdim)
    1 adet Sony str-da 2400Es amfi 7.1
    1 adet Sony str-de 497 amfi 5.1
    1 set sony sa-ve155 5.1 Mikro uydu speakers 100watt ve 100watt active subwoofer tamami 8ohm
    2 adet panasonic biwire ozellikli oldugunu dusundugum high frekans 180watt(6ohm) low frekans 180watt speaker(6ohm) ayrica 2ser adet mini tweeterlar mevcut. (40x30x20)boy
    2 adet panasonic twin subwoofer 180watt (cift woofer var ama cikisi tek frekans) 6ohm
    2 adet panasonic surround speakers 40watt 6ohm.(40x30x20)boy.PANASONIC VCD HIFI SC-VK800(SF+SBVK800))(googleda gorsel icin modeli)

Amacim blueray filmleri sinemada izler gibi izlemek. Ps3 de futbol oynarken stadyum atmosferi yasamak, dance star party oynarken kendimi pistte gibi hissetmek. Bu malzemeler ile yapilabilecek en temiz ve en saglam ses almak istesem nasil bir baglanti gerceklestirmek gerekir. Para harcamam gerekirse elimde sadece ise yaramaz dusundugum ince ve cok eski kablolar icin harcamam gerektigini biliyorum, nasil kablolar almaliyim?active subw degismeli miyim, sesi acinca daireyi titretiyor ama kaliteli degil ve pirtliyor. Panasonic twinsubwooferleri hic kullanmadim, kullanirsam active subwooferin yukunu alir mi, kullanirsam nereye baglamaliyim?yoksa baska bir active subwoofer alsam herseyi cozer miyim? Siz almderseniz dediginizi alirim. Biwire ve bi-amplar okuyorum ediyorum, 7.1 mi 5.1 mi kurulsun, hepsini anliyorum ama ne yapmam gerektigini burdaki tecrubeli arkadaslarimdan tavsiye alarak yapmak istiyorum. He derseniz ki bunlarin hicbiriyle senin istedigin, randimansiz olur, git Jbl veya yamaha hoparlorlerle dose evi, onu da diyin bana ama onu sonra yaparim, param yok :)Simdiden cok tesekkur ederim. Bu arada urunlerin resimlerini eklemek istiyorum ama ipadden beceremedim, o yuzden hepsini modelleriyle yazdim, resimlerini gormek isterseniz diye.

Ben olsam şöyle yapardım:
    Sony str-da 2400Es amfi 7.1 den hdmi ile Sony 46W5500 lcd tv ye bağlantı
    Sony str-da 2400Es amfiye hdmi ile 1)bluray-veya mediaplayer,ps3, notebook,tablet veya iphone ,galaksi2mobil gibi bir telefon, recever (teledünya,dijitürk vs) gibi 4 cihaz. anolog bağlantı yapmazdım.
    tabi bu bağlantıda 3d yok. full hd olayı var ama hdmi kablolarda 1,4 olmasına dikkat edilebilir.
    Hoplar için;
    2 adet kule mesela yamaha ns 777 gibi bir şey. tv nin iki yanına
    bir adet center Sony SS-CN5000 gibi bir şey...
    efekt hopları olarak sony sa-ve155 5.1 Mikro uydu speakers 100watt 4 tanesi bence yeterli
    kulenin yanınada 1 adet subwoofer koymalısın 100watt active subwoofer sony ile panasonic twin subwoofer karşılaştırmalı test etmelisin senin sonyde rahatsız eden ses amfi ile ortadan kalkabilir. Birde subwoofer farklı yerlere koyarak denemek gerekebilir.
    Sony str-de 497 amfi 5.1 panasonic surround speakers vs. elinde kalanlarıda ikinci el satış olabilir mesela.

• DH 520 menü içinde LFE frekansını ayarlama gibi bir bölüm varmı arkadaşlar , Sub 'ı bağladım bütün Hoparlörleride small seçtim c.over frekanslarınıda 100 e ayarladım , Sub'ın c.over frekansınıda 35-185 arası başka sayıl göstermediği için onuda 185 in biraz aşağısına ayarladım.

Eksik yada yanlış yaptığım bir bölüm varsa uyarabilcek arkadaşlara şimdiden teşekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eths

DH 520 menü içinde LFE frekansını ayarlama gibi bir bölüm varmı arkadaşlar , Sub 'ı bağladım bütün Hoparlörleride small seçtim c.over frekanslarınıda 100 e ayarladım , Sub'ın c.over frekansınıda 35-185 arası başka sayıl göstermediği için onuda 185 in biraz aşağısına ayarladım.

Eksik yada yanlış yaptığım bir bölüm varsa uyarabilcek arkadaşlara şimdiden teşekkür.

Bu durumda subwoofer tarafında c.over ayarı kapatılmalıdır. Bazı subwooferlarda kapatılması giibi bir seçenek yoktur, bu durumda en yüksek değerde bırakılmalı. (sizin durumunuzda 185)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

quote:

Arkadaslar,,
    Bu avr ve hoparlor kurulum islerinden pek az anlarim ama cok da cahil degilim. Eger birileri yardimci olur ise bir kac sorum olacak.

Elimde:
    1adet Sony 46W5500 lcd tv ( Tv'yi bravia sync veya daha baska avantajlari varsa kullanabilir miyim diye yazdim)
    1 set sony sa-ve155 5.1 Mikro uydu speakers 100watt ve 100watt active subwoofer tamami 8ohm
    2 adet panasonic biwire ozellikli oldugunu dusundugum high frekans 180watt(6ohm) low frekans 180watt speaker(6ohm) ayrica 2ser adet mini tweeterlar mevcut. (40x30x20)boy
    2 adet panasonic twin subwoofer 180watt (cift woofer var ama cikisi tek frekans) 6ohm
    2 adet panasonic surround speakers 40watt 6ohm.(40x30x20)boy.PANASONIC VCD HIFI SC-VK800(SF+SBVK800))(googleda gorsel icin modeli)

Amacim blueray filmleri sinemada izler gibi izlemek. Ps3 de futbol oynarken stadyum atmosferi yasamak, dance star party oynarken kendimi pistte gibi hissetmek. Bu malzemeler ile yapilabilecek en temiz ve en saglam ses almak istesem nasil bir baglanti gerceklestirmek gerekir. Para harcamam gerekirse elimde sadece ise yaramaz dusundugum ince ve cok eski kablolar icin harcamam gerektigini biliyorum, nasil kablolar almaliyim?active subw degismeli miyim, sesi acinca daireyi titretiyor ama kaliteli degil ve pirtliyor. Panasonic twinsubwooferleri hic kullanmadim, kullanirsam active subwooferin yukunu alir mi, kullanirsam nereye baglamaliyim?yoksa baska bir active subwoofer alsam herseyi cozer miyim? Siz almderseniz dediginizi alirim. Biwire ve bi-amplar okuyorum ediyorum, 7.1 mi 5.1 mi kurulsun, hepsini anliyorum ama ne yapmam gerektigini burdaki tecrubeli arkadaslarimdan tavsiye alarak yapmak istiyorum. He derseniz ki bunlarin hicbiriyle senin istedigin, randimansiz olur, git Jbl veya yamaha hoparlorlerle dose evi, onu da diyin bana ama onu sonra yaparim, param yok :)Simdiden cok tesekkur ederim. Bu arada urunlerin resimlerini eklemek istiyorum ama ipadden beceremedim, o yuzden hepsini modelleriyle yazdim, resimlerini gormek isterseniz diye.

Sony str-da 2400Es amfiye hdmi ile 1)bluray-veya mediaplayer,ps3, notebook,tablet veya iphone ,galaksi2mobil gibi bir telefon, recever (teledünya,dijitürk vs) gibi 4 cihaz. anolog bağlantı yapmazdım.
    tabi bu bağlantıda 3d yok. full hd olayı var ama hdmi kablolarda 1,4 olmasına dikkat edilebilir.
    Hoplar için;
    efekt hopları olarak sony sa-ve155 5.1 Mikro uydu speakers 100watt 4 tanesi bence yeterli
    kulenin yanınada 1 adet subwoofer koymalısın 100watt active subwoofer sony ile panasonic twin subwoofer karşılaştırmalı test etmelisin senin sonyde rahatsız eden ses amfi ile ortadan kalkabilir. Birde subwoofer farklı yerlere koyarak denemek gerekebilir.
    Sony str-de 497 amfi 5.1 panasonic surround speakers vs. elinde kalanlarıda ikinci el satış olabilir mesela.

Rhodium tesekkur ederim ilgin ve alakan icin, anlasilan o ki kule tipi 2 front sart. Peki test etmelisin dedigin wooferlardan panasonic 180w olanlar pasif wooferlar, sony 100w olan aktif woofer. Pasif wooferlari nereye baglayip test edebilirim ki? Onlarin cikisi rca degil cunku..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

quote:

Arkadaslar,,

Elimde:

Hoplar için;

Rhodium tesekkur ederim ilgin ve alakan icin, anlasilan o ki kule tipi 2 front sart. Peki test etmelisin dedigin wooferlardan panasonic 180w olanlar pasif wooferlar, sony 100w olan aktif woofer. Pasif wooferlari nereye baglayip test edebilirim ki? Onlarin cikisi rca degil cunku..

kule olunca baslar bence yeterli gelir sadece sinema için ekstra bir açma yaparsın. Sanırım pasif bağlayamıyorsun. O zaman pasif olanda 2. ele düşüyor. Ama bu konuda teknik bilgisi olan birine danış istersen. belki bir devre veya bağlantı ile çözülebiliyordur. Ama kule ve sony sub bence yeterli gelecektir.

• Tamam kardes cok tesekkur ederim, benim icin cok yararli oldu bu bilgilerin.. Ns777 bnm 2400es icin fazla olmaz dimi?
  • bu cihazla wifi üzerinden bilgisayardaki müzikleri dinleyebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier1011

bu cihazla wifi üzerinden bilgisayardaki müzikleri dinleyebiliyor muyuz?

str-dh520 serisinde wifi bulunmuyor. STR-DN1020 wifi den müzik dinlenebiliyor.
  • Arkadaşlar benim sony sapıtmaya başladı

STR DH520 AVR 3 gündür film izlerken PROTECT yazıp stand by e düşüyor. yeniden açtığımda da ses leveli 0 oluyor. 3 gündür 6-7 defa başıma geldi, servisle görüşmeden önce buraya yazmak istedim, başına böyle bir durum gelen oldu mu?

EDIT : bir telaşla girdiğim için eski yorumlara bakamamıştım, şimdi gördüğüm kadarıyla benimle aynı durumu yaşayanlar olmuş. Benim hop setim Harman Kardon HKTS 9 ilk aldığım günden beri ikisini beraber kullanıyorum. kaç aydır hiçbir problem olmamıştı. kablolardaki bir temassızlık ihtimali üzerinden durmalıyım o zaman. Evde tüm kabloları elden geçirip kontrol edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simetri -- 17 Nisan 2012; 15:54:22 >
  • Herkese merhaba,
    Arkadaşlar Sony AVR'niz açıkken ve henüz herhangi bir şey çalmıyorken, devamlı olarak çok hafif ama tiz bir ses geliyor mu? Ben STR-DH810 cihaz kullanıyorum ve açık olduğu sürece böyle tiz bir ses duyuyorum. Sizce bu normal mi?
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: taskin57

Herkese merhaba,
    Arkadaşlar Sony AVR'niz açıkken ve henüz herhangi bir şey çalmıyorken, devamlı olarak çok hafif ama tiz bir ses geliyor mu? Ben STR-DH810 cihaz kullanıyorum ve açık olduğu sürece böyle tiz bir ses duyuyorum. Sizce bu normal mi?
    Teşekkürler

Hocam benimkinden ses gelmiyor, sendekinin normal olduğunu zannetmiyorum
  • Arkadaşlar Sony A/V receiver arkasındaki 75 ohm coaxial fm anten girişi için nasıl bir kablo alıp takmak lazım? Bildiğimiz RG6-U4 tipi uydu anten kablosunu F konnektör ile bağlasak olur mu?
    Yardımlarınız için teşekkürler
  • Hayır olmaz oraya sadece orta uca bağlanan blendajsız kablo takılmalı. Eğer evinizin duvarında çatıdan gelen fm radyo prizi varsa 75 ohm koaksiyel kablo ile oraya irtibatlandırmalısınız. Eğer yok arkaya salacağım ucu serbest kalacak derseniz sadece ortadaki canlı uca bağlanan 1-1.5 mt lik 0.5, 0.75 lik tek kablo işinizi görür. Blendajlı kablo takarsanız blendaj canlı ucu ekranlayarak sinyal alımını zayıflatır. Aslında paketten çıkıyor bu kablo sizde yok mu!
  • quote:

Herkese merhaba,
    Teşekkürler

Avr nin arkasındaki tüm girişleri sokun ( ps3 DVD mp tv v.b ) sadece hoplarim kalsın ses kesilirse kaynaklardan gelen parazit demektir, geriye 2 seçenek kalır biri avr de arıza digeri ise elektirik tesisatı ile ilgili olabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

Herkese merhaba,
    Teşekkürler

Avr nin arkasındaki tüm girişleri sokun ( ps3 DVD mp tv v.b ) sadece hoplarim kalsın ses kesilirse kaynaklardan gelen parazit demektir, geriye 2 seçenek kalır biri avr de arıza digeri ise elektirik tesisatı ile ilgili olabilir .

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Üstad En kısa zamanda deneyeceğim

• İstanbul avrupa yakasında müzik seti tamiri yapan kaliteli bir yer bilen varmı? Sony LBT A-70'in anfi üzerindeki role arızalı..kıymetli bir set oldugu için her yere bırakmak istemiyorum iyi ibir yer bilen varmı?
  • Şu an Sony'nin en üst seviye amfisi hangisidir? Sanırım Türkiye'ye gelmeyen modelleri de varmış.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.