Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taskin57

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

Orijinalden alıntı: taskin57

Herkese merhaba,
    Arkadaşlar Sony AVR'niz açıkken ve henüz herhangi bir şey çalmıyorken, devamlı olarak çok hafif ama tiz bir ses geliyor mu? Ben STR-DH810 cihaz kullanıyorum ve açık olduğu sürece böyle tiz bir ses duyuyorum. Sizce bu normal mi?
    Teşekkürler

Avr nin arkasındaki tüm girişleri sokun ( ps3 DVD mp tv v.b ) sadece hoplarim kalsın ses kesilirse kaynaklardan gelen parazit demektir, geriye 2 seçenek kalır biri avr de arıza digeri ise elektirik tesisatı ile ilgili olabilir .

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Üstad En kısa zamanda deneyeceğim

Neticeyi merakla bekliyoruz, Paylaşırsanız sevinirim, Hemde forumda ornek teşkil eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

Şu an Sony'nin en üst seviye amfisi hangisidir? Sanırım Türkiye'ye gelmeyen modelleri de varmış.

Aklımda yanlış kalmadı ise, 5600 serisi idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirtngl

İstanbul avrupa yakasında müzik seti tamiri yapan kaliteli bir yer bilen varmı? Sony LBT A-70'in anfi üzerindeki role arızalı..kıymetli bir set oldugu için her yere bırakmak istemiyorum iyi ibir yer bilen varmı?

Gecmis olsun zor bir durum, Konunun baslarında sanki bir iki isim gecti gibi anımsıyorum, tabi yanılmıyor isem, bir. Bakın derim.
  • 5600ES Türkiye'de de olan bir model mi?
  • Bildigim kadarı ile yok, 5400 un üstüne denk gelmedim ben.
  • Teşekkürler. Sony'nin sitesine baktım da şimdi STR-DA5700ES modeli var. Yeni olarak belirtilmiş.
  • Doğrudur, en son gecen son bahar gibi ilgilendiğim bir konu idi, demek ki yeni model çıktı ama yine biz zor görürüz, Hayır gelmediği gibi fiyat da yüksek oluyor, O rakamlara gelince bu sefer Sony alternatif olumuyor.
    Umarım TR ye gelir ve f/p bir fiyatla sunulur o zaman satacağız kesin, Sony sesini her zaman severim.
  • Dikkat ettiğim bir konu var model numarası olarak daha yüksek seriler her zaman daha üstün olmuyor. Mesela aldığım 1200es yerine 2400 es alsam mı dediğimde karşılaştırdığım speklerde 2400 ün hem kiloda hem de güç harcamasında daha düşük olduğunu gördüm. Örneğin aynı güce sahip çıkış katlarından birini aynı voltaj altında 100 watt, diğerini de aynı voltajda 200 watt olan güç kaynağı ile sürdüğünüzde besleme gücü yüksek olan daha iyi performans sunar. Bunun da temel sebebi hem ihtiyacı olan gücü girişten alabilmesi hem de güçlü beslemenin doğal olarak düşük iç direncidir. Dolayısıyla ben de 1200 es modelini tercih ettim. Yine benzer şekilde daha üst serilerde daha güçlü beslemelere saip değildi bu nedenle bende ileride daha üst seri alırım düşüncesinden vazgeçtim. Tabi bu dediğim 1200-2400-3600 es modelleri arasındaki bir karşılaştırma.Daha üst fiyat aralığı benim için şu anda gereksiz bir harcama olur.

• Her zaman tam olarak dediğiniz gibi olmasada, Arada bu tarz durumlar yaşanıyor.
    Son noktada durmu belirleyen kullanırken aldığınız rahatlık ve detaylardır.
  • Ne diyeyim 1200 es çok iyi geldi eski de435 ten sonra. İstediğim tonal kalite ve ses performansı çok iyi. Sinemada çok harika ses alıyorum ki şu anda htpc nin düşük seviye onboard ses kartını maalesef stereo spdif üzerinden sanal çok kanal ile kullanıyorum. Müzikte ise gayet parlak ve detaylısesler var. Tabii daha üst serileri test edemediğim için farklarını ayırdedemiyorum ama bu bana fazla bile.
  • 1200ES de iyi bir tercih olabilir demek ki düşük seriler arasında. Ama 5700ES de en üst seviye bir model tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 11 Mayıs 2012; 23:11:17 >
  • Ben Sony her zaman ayrı tutar ayrı severim, Diğer markalar ile kıyaslamam. Lakin 1200ES benim beklentilerimi tam karşılayamamıştı, Güzel bir cihaz fakat eksik hdmi lerden sadece görüntü taşıyabilmesi v.b veya görüntü ciph görüntüye neredeyse bir şey katamaması gibi v.s Tabiki kullanım şartları ve beklentilerde önemli.

5700ES i ise tartışmaya dahi gerek yok ...
  • Evet haklısınız hdmi konusunda eksik. Sistemimde ps3, 50" sony projeksiyon tv, hd uydu alıcısı ve 720p Hitachi projeksiyonum var. Keşke iki adet hdmi out olsaydı ve sesleri de taşısaydı ama artık gelecekte uygun bir sony bakacağım. Bende çocukluktan bu yana Sony fanatiğiyim.
  • Sony iyidir bende severim, Zaten eskiden başka veya denk bir şey yoktu ki (:
  • merhabalar,

girişler arasındaki görüntü/ses yada ses/görüntü atamasını bir türlü yapamadım,kullanma kılavuzundaki tarifi deniyorum ancak olmuyor,sanırım bir yerde yalnış yapıyorum yada benim yapmak istediğim atamaları str dh-520 desteklemiyor,yardım ederseniz sevinirim.

1.HDMI GİRİŞ DSMART..................GÖRÜNTÜ VE SESTE SORUN YOK.
    2.HDMI GİRİŞ PC...........................GÖRÜNTÜ VE SESTE SORUN YOK
    3.HDMI GİRİŞ HD UYDU RECEIVER..GÖRÜNTÜDE SORUN YOK, UYDU CİHAZININ HDMI ÇIKIŞI DTS DESTEKLEMİYOR BU NEDENLE OPTİK ÇIKIŞI AMFİYE SAT/CATV OPTİK GİRİŞİNDEN BAĞLADIM,BU BAĞLANTI ŞEKLİYLE ATAMAYI NASIL YAPIP AMFİNİN 3.HDMI GİRİŞİNE BAĞLADIĞIM GÖRÜNTÜ İLE BİRLİKTE AMFİNİN SAT/CATV OPTİK GİRİŞİNE BAĞLADIĞIM SES GİRİŞİNİ BİRLEŞTİRİP GÖRÜNTÜ İLE BİRLİKTE DTS SES ALABİLİRİM,ADIM ADIM TARİF EDERSENİZ SEVİNİRİM.
    4.HDMI GİRİŞ HD MEDIA PLAYER...GÖRÜNTÜ VE SESTE SORUN YOK

• sesi optike bağladığında görüntüyü komponent videoya bağlaman gerekir, yada hdmi sesini kullanacaksın ki dts desteklememesi ilginç. hdmi dts hd desteklerken optikler sadece dts desteklerler

str-dh520de ön hoparlörler için kaç cm hoparlör önerirsiniz? 17 cm sony bağladım ufak geldi sanki biraz
  • bu str-dh520nin çıkış güçleri nedir? sony 100+100 watt diyor başka bişey demiyor. başka yerlerde 5x100 watt diyor. 7.1 olduğuna göre kalan ikisi kaç watt anlamış değilim. 2 front ve 5 surroundların wattı kaçtır bilen var mı?
  • 520 güç için tasarlanmış bir cihaz değildir, F/P olarak tasarlanmış giriş seviyesi bir cihazdır, Olsa olsa RMS 20-30 W civarıdır diye tahmin ediyorum kanal başına, Ve o bahsetiğiniz sterio kullanımda olabilir.
  • dediğiniz gibi stereo kullanımda öyle
    kullanma klavuzuna göre

qte

Kanada, Avrupa, Avustralya ve Tayvan
    modelleri*1)
    Minimum RMS Çıkış Gücü
    (8 ohm, 20 Hz – 20 kHz, THD %0,09)
    85 W + 85 W
    Stereo Modu Çıkış Gücü
    (8 ohm, 1 kHz, THD %1)
    100 W + 100 W
    Surround Modu Çıkış Gücü*2)
    (8 ohm, 1 kHz, THD %10)
    kanal başına 130 W

*2)Ön, orta, surround, surround arka ve ön üst
    hoparlörler için referans güç çıkışı. Ses alanı
    ayarlarına ve kaynağa bağlı olarak, ses çıkışı
    alınamayabilir.

unqte

son kısımda 7x130 diyor sanki
    ne denmek istendiğini anlamadım ben yine de
    güç için olmasa da en az 2x85 watt rms olduğu kesin ve müzik setinden geçiş yapan biri olarak gayet iyi sesi var.
    kaç watt olduğu önemli değil de tüm çıkışların çıkış güçleri aynı mı onu merak ettim

• Yazan sizi yanıltmasın, Genelde RMS değer yazmazlar yukarıda belirtiğim gibi giriş seviyesi, Daha ziyade güncel teknolojiyi barındıran F/P bir üründür cihaz ötesi değil, Bu kötü anlaşılmasın bir çok kullanıcı için gayet yeterli bir cihaz
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.