Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her input için ses modu değiştirilebiliyor, TV'nin bağlı olduğu input A.F.D. olmalıki passthrough yapabiliyor cihaz.
    game input'u da afd auto yapıp, son bir kez ps3 ayarlarından dts seçilimi kontrol edersen sorun kalmaması gerekiyor.

eğer afd auto yaptıktan sonra da sonuç elde edemediysen ps3'ün hdmi kablosunu çıkartıp, makinayı kapatıp açıp tekrar takmayı deneyebilirsin. benim pc'de aynı şey başıma geldi, amfiyi kapatıp açınca düzelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theshiver

Her input için ses modu değiştirilebiliyor, TV'nin bağlı olduğu input A.F.D. olmalıki passthrough yapabiliyor cihaz.
    game input'u da afd auto yapıp, son bir kez ps3 ayarlarından dts seçilimi kontrol edersen sorun kalmaması gerekiyor.

eğer afd auto yaptıktan sonra da sonuç elde edemediysen ps3'ün hdmi kablosunu çıkartıp, makinayı kapatıp açıp tekrar takmayı deneyebilirsin. benim pc'de aynı şey başıma geldi, amfiyi kapatıp açınca düzelmişti.

merhaba.
    Amfi ekranında "TV" yazarken ses modunu A.F.D. auto yaptım, normal TV kanallarında ses stereo oldugu icin LPCM48 olarak gözükmeye devam ediyor, TV'ye USB'den bağlı olan hard diskten bluray film açtım, yine sesi LPCM48 olarak gösterdi.

her input için ses modu değiştirilebiliyor demişsiniz, game modu içinde yaptım ama nafile, PS3 menüsündende DTS'leri tanıtmama rağmen.
    sanırım benim amfinin sesleri otomatik olarak çözme sıkıntısı var :/

• filmlerdeki dts veya dolby sesleri çözmesi için medya oynatıcınızın ses ayar menüsünden ses çıkışını raw moduna ayarlayın pcm veya pcm çokkanalda ise anfi çözmüyor bende açamıyordum öyle yaptım düzeldi philips hmp 5000 medya player la kullanıyorum iyi günler
  • Arkadaşlar garantili fcr 6000 hop takımım satıştadır

http://forum.donanimhaber.com/m_61786930/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61786930
  • quote:

Orijinalden alıntı: galili

filmlerdeki dts veya dolby sesleri çözmesi için medya oynatıcınızın ses ayar menüsünden ses çıkışını raw moduna ayarlayın pcm veya pcm çokkanalda ise anfi çözmüyor bende açamıyordum öyle yaptım düzeldi philips hmp 5000 medya player la kullanıyorum iyi günler

teşekkürler yanıtınız için ama medya oynatıcı kullanmıyorum ki.. hard diski, TV'ye takıp öyle izliyorum.
    TV'de amfiye bağlı o kadar.
  • hocam birsey soracam, sen TV nin ses çıkışını nasıl bagladın dh520 ye?

Benim setup şu şekilde:

1-) hdim out --> samsung tv hdmi port 1 ın
    2-) ps3 game hdmi in --> ses + goruntu ok
    3-) uydu sat hdmi in --> ses + goıruntu ok

şimdi sorum şu

TV nin kendi usb portu vede media oynatıcısı var, usbden hdd yi bagladıgımda tv den görüntü alıyorum, fakat ses alamıyorum.. TV nin ses çıkışını nasıl AVR ye aktarıcam? Görüntü zaten direk TV üzerinden geldiği için sadece sesi aktarmam gerekiyor... HDMI ile aktarabilirmiyim sadece ses için? yoksa optik kablo ile mi aktarmalıyım mecburen?

Bağlanıt hakkında yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

Teşekkurler.
  • optik kablo ile aktararak sorunumu çözdum... ama ileride olursa dts 2 hd ses çözemiyeceğim bu durumda.. hdmi ile aktarmak keşke mumkun olsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimmas

optik kablo ile aktararak sorunumu çözdum... ama ileride olursa dts 2 hd ses çözemiyeceğim bu durumda.. hdmi ile aktarmak keşke mumkun olsa..

Aklımda yanlış kalmadı ise DH520 bağlantı yaptığınız HDMİ kablosu uzerinden sesi AVR ye geri alabiliyor olması lazım. Benim ihtiyacım olmadığı için hiç kullanmadım ama Tv de bu özelliği destekliyor ise ve yanılmıyorsam çözüm olabilir.
  • foruma konu açtım,başka forumlarda sordum, ama hala bir türlü cevap alabilmiş değilim...Sony LBT A70 Deck sistem kullanıyorum ve arkasında bu şekilde bir çıkış var.Buara ne bağlanır? normal hoparlörü kırmızı beyaz aux çıkışı gibi yapsak çalışırmı yokmu allah için fikri olan :) ?

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirtngl

foruma konu açtım,başka forumlarda sordum, ama hala bir türlü cevap alabilmiş değilim...Sony LBT A70 Deck sistem kullanıyorum ve arkasında bu şekilde bir çıkış var.Buara ne bağlanır? normal hoparlörü kırmızı beyaz aux çıkışı gibi yapsak çalışırmı yokmu allah için fikri olan :) ?

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU

buraya surround speaker baglayabilirsiniz . en az 8 ohm olmalı baglayacagınız hoparlör

• @Yavuz bey sualinizi cevaplamış lakin sadece google çevirisi yapsaydınız zaten ingilizce olarak yazmıi adamlar, Bu kadar sıkıntı cekmezdiniz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

@Yavuz bey sualinizi cevaplamış lakin sadece google çevirisi yapsaydınız zaten ingilizce olarak yazmıi adamlar, Bu kadar sıkıntı cekmezdiniz diye düşünüyorum.

surround hoparlör bağlamam gerektiğini biliyorum..Fakat ben şimdiye kadar hiç kırmızı beyaz kablo çıkışı olan pasif bir hoparlör görmedim varsa da bilmiyorum.Sormak istediğim şey buraya hangi marka ? ne tip ? hoparlör bağlamam gerekiyor..evde iki adet LG marka surround hoparlörüm var..fakat ucu bildiğim bakır kablo çıkışı..ben kendi çabalarımla bunun ucunu kırmızı aux çıkışına çevirdim zaten..Fakat ses alamadım..aynı gün içerisinde sony mhc rg33 marka mini hi-fi sistemimi aux çıkışından bu resimdeki surround çıkış yerine bağladım..fakat inanılmaz bir hışırtı ve gürültü çıkıyor hoparlörden..yani anladıgım kadarıyla buraya ucları aynı resımdekı gibi bir kırmızı birde beyaz aux çıkışı gibi çıkışı olan surround hoparlör lazım..Fakat yine googldan araştırdıgım kadarıyla bu şekilde bir hoparlöre rastlamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirtngl

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

@Yavuz bey sualinizi cevaplamış lakin sadece google çevirisi yapsaydınız zaten ingilizce olarak yazmıi adamlar, Bu kadar sıkıntı cekmezdiniz diye düşünüyorum.

surround hoparlör bağlamam gerektiğini biliyorum..Fakat ben şimdiye kadar hiç kırmızı beyaz kablo çıkışı olan pasif bir hoparlör görmedim varsa da bilmiyorum.Sormak istediğim şey buraya hangi marka ? ne tip ? hoparlör bağlamam gerekiyor..evde iki adet LG marka surround hoparlörüm var..fakat ucu bildiğim bakır kablo çıkışı..ben kendi çabalarımla bunun ucunu kırmızı aux çıkışına çevirdim zaten..Fakat ses alamadım..aynı gün içerisinde sony mhc rg33 marka mini hi-fi sistemimi aux çıkışından bu resimdeki surround çıkış yerine bağladım..fakat inanılmaz bir hışırtı ve gürültü çıkıyor hoparlörden..yani anladıgım kadarıyla buraya ucları aynı resımdekı gibi bir kırmızı birde beyaz aux çıkışı gibi çıkışı olan surround hoparlör lazım..Fakat yine googldan araştırdıgım kadarıyla bu şekilde bir hoparlöre rastlamadım..

Bir yanlışlık sözkonusudur, Bağlantı hatası veya çıkışlarda bir arıza olabilir.

• Mrb. Bu amfi benim kolonlara uyar mı acaba? Sony lbt xb800 av. Şu linkte benim setin aynı var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34018361/tm.htm
    Hoparlörlerimi bu cihaza bağlasam ne denli verim alırım? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler. İyi forumlar.
  • Merhaba üstadlar bir sorum olacaktı, Sony strdh 520 ye logitech z-5500 woofer ı bağlanabilirmi ? Bağlanırsa nasıl olur verim alabilirmiyim ve en önemlisi tavsiye edermisiniz?
    Şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony dh520 veya 820 için ne dşünüyorsunuz? onkyo ve pioneer lerin network özelliklileri çok pahalı
    850 tl seviyesinde sony dh820 alınır mı?

network özellkleri yok tabi. android telefon ile halledilir mi bu? internet radyoları da dinlemek istiyorum.

soy dh 520 i onkyo 414 ün yarı fyatına alabiliyorum. müzikteki ses kalitesi de çok önemli benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 14 Temmuz 2012; 17:47:47 >
  • sony neden wifi network özelliği eklemiyor avr(amp) lerine ?

acaba takılacak bir aygıt ile wifi li hale dönüştürülebilir mi?

eğer öyleyse süper olacak. ama anlamak zor gerçekten network özelliği koymamasını
  • Yeni çıkan sony dh730 icin ne dusunuyorsunuz?
    Ses kalitesi dh820 kadar iyi midir?

http://www.sony.com.tr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dh730/tab/overview
  • Sony network lü cihaz yapıyor üst modellerde mevcut, 520 ise tamamen F/P bir ürün o paraya olduğu hali fazlası ile yeterli daha fazlasını beklemek yanlış olur.

Sterio performansı ise tamamen başka bir şey konu AVR olunca zaten daha farklı bir boyut kazanıyor, Tavsiyem 150-200 tl ye alın bots av71713 veya 713 bir F/P cihaz olsun bitsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

Yeni çıkan sony dh730 icin ne dusunuyorsunuz?
    Ses kalitesi dh820 kadar iyi midir?

http://www.sony.com.tr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dh730/tab/overview

520nin makyajlanmisi 650 tl civariydi galiba fiata gore bol ozelik performas dersen kisiye gore degisir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.