Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Biraz araştırayım, söylediğiniz rakamlar gayet makul...
  • quote:

Orijinalden alıntı: venom800

quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

Merhabalar,

Evimde sony str-dh 500 model bir amfiye bağlı iki adet sony ss-f6000 model ön hoparlörlerim var. Merkez ve uydular için önerilerinize ihtiyacım var. Belki bir adet aktif subwoofer da alabilirim ama öncelik merkez ve uydularda. Kullandığım amfi ve hoparlörler giriş seviyesi ürünler olduğu için yine bu seviyelerde bişeyle almak istiyorum.

Tavsiye verebilecek arkadaşlar olabilirse çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkürler.

Bu sistem için önerebileceğim merkez ve uydu hoparlörler için Tannoy markasına odaklanın derim. Tannoy'un Mx1 uyduları ve Mxc merkez hoparlörü ile mevcut sisteminiz uyum içerisinde çalışacaktır. Kullandığınız bileşenlerin empedans değeri 8 ohm dur ve önerdiğim hoparlörler de aynı empedans değerine sahiptir ayrıca giriş seviyesi olarak oldukça tatmin edici bir ses performansı alacağınızı söyleyebilirim. Piyasada oldukça uygun fiyata (en son baktığımda merkez hoparlör 150 tl idi, bir çift mx1 de 100 tl idi yanlış hatırlamıyorsam) bulabileceğiniz kaliteli bir seridir.

Merkez için Tannoy Mercury MC modelini buldum 150.-TL'ye. Önerir misiniz? MCX'in bir üst modeli diye tarif etti satıcı. Komik gelecek belki ama mxx'nin ön perdesi gri renkte, benim alacağım ürünün siyah olması şart. 30.-TL fark var zaten aralarında, 30.-TL için göz zevkimi bozmayayım. Uyduları henüz bulamadım ama maalesef.

• @cozturk 6161 hiçbir sıkıntı yaşamazsınız o nedenle gönül rahatlığıyla Mercury MC'yi önerebilirim. Uydular için ben 2006 senesinde Doğubank'ta Dikmen'den 120tl ye Mx1 almıştım bir çift ve hala sapasağlam durumdalar. Oraya en son gittiğimde hala ellerinde Mx1 olduklarını söylemişlerdi bir kontol edin derim ama orada bulamazsanız bile o civarda muhakkak Mx1 satan bir yer bulabilirsiniz.
  • @venom800 pm
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

@venom800 pm

Cevaplanmıştır
  • Gecen sene bu zamanlar aldigim Sony STR-DH520 + HKTS-7 setim satiliktir. Avr toplamda 20 saat kadar kullanilmistir. Sifirdan fatksiz olup bir seneden fazla garantisi mevcuttur. HKTS-7 ise forumdan bir arkadastan aldim. Onuda kullanamadim islerim nedeniyle. Satma nedenim ise bu cihazlar bir seneye yakin kutisunda beklemekte ve yine yurt disina cikacagim icin en azindan nakite donusturmek amacim. İlgilenen arkadaslar pm den ulasabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düş_man -- 17 Eylül 2012; 20:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;
    Sony müzik seti olan arkadaşlara sorum olacak bende bir set var. İsteğim müzik setinin fişini taktığım anda çalışması. Bende sony müzik seti fişi takınca illa power tuşuna basmak gerekiyor. Bende sesle çalışan priz var. Burada kullanmak istiyorum. Ses çıkardığım anda müzik seti çalışıyor fakat power tuşuna basmadan çalmıyor. Bunun bir yöntemi var mı veya ayarı ben çözemedim.
  • Sony çok ses getirmesede ürünlerini sürekli güncelliyor. Son seride 2 model var. 4K ve Ev Otomasyonuna bağlantı özellikleri ön plana çıkartılmış.

http://discover.store.sony.com/ES/receivers/
  • 5800 güzelmiş.watt değeri biraz daha yüksek olsaymış keşke . Bir de amerika sitesinde 130x9 yazıyor ama tr sitesinden baktım aynı model 145x9 gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Sony çok ses getirmesede ürünlerini sürekli güncelliyor. Son seride 2 model var. 4K ve Ev Otomasyonuna bağlantı özellikleri ön plana çıkartılmış.

http://discover.store.sony.com/ES/receivers/

high end'mi oluyor artık bu modeller yoksa sony hala middle end'e mi hitab ediyor?
  • Diğer markaların orta-üst seviye ürünleri ile aynı kategoride ancak otomasyon özellikleri başka markada var mı duymadım. Kesinlikle sınıfta yenilikçi. Watt değeride 130 watt 9 kanal değeleride çok iyi, Sürekli verebildiği bir güç mü o önemli .Genelde 2 kanal güçleri yazılır.
  • ES serisi yeni model hoparlörleri de unutmamak gerek. Hala ülkemize gelmedi fakat kısa süre sonra burada satılmaya başlayacaktır.http://www.hepsisony.com/?kategori-51-Ev-Sinemasi-Hoparloru.html buradan modelleri inceleyebilirsiniz, fiyatları çok ucuz olmayacaktır belki fakat üst model Sony hoparlörlerini uzun süre sonra ülkemizde görmek güzel bir durum.
  • selam sony str dh 520 amfime bende kavuştum sonunda sizlere bir sorum olucak amfiyi hdmı cıkısından tv ye bağlayıp avr setup görüntüsünü nasıl alabilirim
  • merhaba daha hala konuyu bitiremedim dün akşam anca 6. sayfaya kadar okudum devamınıda okuyacağım gayet yararlı bir konu fikir ve bilgisini sunan arkadaşlara teşekkürler.

sony str-dh520 almayı düşünüyorum elimde aşağıdaki hoparlörler var işimi görürmü? zayıfmı kalır yada güçlümü gelir tam bir bilgim yok uyumlu olurmu? bir de bunlara uygun bir wooffer istiyorum tavsyeleriniz nelerdir? bassların derinden gelmesini istiyorum tak tak vurmasın titretsin beni birkaç kişiye mesaj attım forumdan konulardan gördüğüm kadarıyla bilgisi olanlara bunları önerdiler

2 x FRONT > SONY SS MB 100 H (100 WATT RMS )
    1 x CENTER > SONY SS CH 105 (100 WATT RMS )
    2 x REAR > SONY SS SR 105 (100 WATT RMS )

not: bu sistemi bilgisayarda kullanacağım odam yaklaşık 12 m2 ses kartım creative xfi titanium

eskiden ses sistemim bu şekildeydi ama anfi arızalandığı için iyi birşeyler almak istiyorum eski sistemde olan ses beni memnun ediyordu bu alacağım sonyde yüksek seste bana bir sorun oluştururmu seste bozulma falan yada cızırtı olurmu?

PREMİER PHT ANFİ- AKTİF SUBWOOFER ÖZELLİKLERi

4 x 20 W surround
    1 x 25 W center
    50 W ( subwoofer) çıkış gücü
    20 .. 20000 Hz frekans cevabı
    % 0.05 toplam harmonik distorsiyonu
    98 W güç tüketimi
    VFD Display
    Full Uzaktan Kumandalı
    220 V 50 Hz çalışma gerilimi
    Uzaktan kumanda ile Bas + Tiz + Volume Kontrol
    Uzaktan kumanda ile Ön arka surround ses kontrolü
    CD, VCD, DVD, Uydu cihazı, stereo tuner
    PC (Line out )gibi harici kaynaklarla uyumlu
    Genişlik 501 mm
    Derinlik 463 mm
    Yükseklik 558 mm

• quote:

Orijinalden alıntı: james45

selam sony str dh 520 amfime bende kavuştum sonunda sizlere bir sorum olucak amfiyi hdmı cıkısından tv ye bağlayıp avr setup görüntüsünü nasıl alabilirim

Bu modelde tv ekranında ayar yapma imkanı yok sadece cihazın üzerindeki bilgi ekranını kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

merhaba daha hala konuyu bitiremedim dün akşam anca 6. sayfaya kadar okudum devamınıda okuyacağım gayet yararlı bir konu fikir ve bilgisini sunan arkadaşlara teşekkürler.

sony str-dh520 almayı düşünüyorum elimde aşağıdaki hoparlörler var işimi görürmü? zayıfmı kalır yada güçlümü gelir tam bir bilgim yok uyumlu olurmu? bir de bunlara uygun bir wooffer istiyorum tavsyeleriniz nelerdir? bassların derinden gelmesini istiyorum tak tak vurmasın titretsin beni birkaç kişiye mesaj attım forumdan konulardan gördüğüm kadarıyla bilgisi olanlara bunları önerdiler

not: bu sistemi bilgisayarda kullanacağım odam yaklaşık 12 m2 ses kartım creative xfi titanium

eskiden ses sistemim bu şekildeydi ama anfi arızalandığı için iyi birşeyler almak istiyorum eski sistemde olan ses beni memnun ediyordu bu alacağım sonyde yüksek seste bana bir sorun oluştururmu seste bozulma falan yada cızırtı olurmu?

4 x 20 W surround
    1 x 25 W center
    98 W güç tüketimi
    VFD Display
    Full Uzaktan Kumandalı
    Genişlik 501 mm
    Derinlik 463 mm
    Yükseklik 558 mm

Derin basslar için aktif subwoofer edinmeniz gerekir. Siz anfiyi alıp elinizdeki hoparlörleri bağlayın, duruma göre subwoofer de alırsınız. Bende benzer şekilde kullanıyorum.

• zaten alacağım subwooferı ama ne alacağım işte onu bilmiyorum yardımcı olursanız bende daha çabuk alırım en azından aynı anda kurarum olmazsa olmazlarımdan çünkü basslar..

brde arabada bulunan JBL kabinim var woofer 1200 lük oda çok güzel bas vuruyor bir arkadaş onu takarsan olmaz dedi o yüzden bir wooffer şart şayet önerileriniz varsa bekliyorum
  • quote:

merhaba daha hala konuyu bitiremedim dün akşam anca 6. sayfaya kadar okudum devamınıda okuyacağım gayet yararlı bir konu fikir ve bilgisini sunan arkadaşlara teşekkürler.

4 x 20 W surround
    1 x 25 W center
    98 W güç tüketimi
    VFD Display
    Full Uzaktan Kumandalı
    Genişlik 501 mm
    Derinlik 463 mm
    Yükseklik 558 mm

Bahsettiğiniz hoparlörlerin 100W yazdığına bakmayın o rakamlar maximum değerler. Çok daha düşük güçte anfilerle rahatlıkla kullanabilirsiniz (zaten kullanmışsınız da). Alacağınız amfi ile ses biraz daha iyileşebilir. Amfi biraz güçlü gelebilir ama bir sorun oluşturacağını sanmam. Ben bu hoparlörleri TV nin dahili amfisi ile dahi sürmüştüm. Aslında fiyatlarına göre tatmin edici sesleri var. Kısacası bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ancak anladığım kadarıyla sizinb sub pasif. AVR ler ile pasif sub kullanamazsınız. Aktif bir sub bakmanız gerekebilir.

• Bende kule hoparlörler var ama filmlerde etkiyi arttırmak için uydu setimden çıkan (sa-ve 356 sanırım) 2x 16cm hoparlörlü 120 watt gücünde aktif kullanıyorum. Teknik olarak birbirine seri bağlı wooferlar çapları toplamı kadar olan tek hoparlör gibi davranırlar yani 2 x 16 cm = 32 cm lik tek subwoofer etkisi. Eğer aşırı güç gereksiniminiz yok ise en az 100watt ve üzeri güce sahip çift üniteli (çift wooferli ama küçük çaplı) yada tek 30 cm civarı üniteli düzgün marka bir subwoofer bakın derim. Sahibinden de bol miktarda bulabilirsiniz sıfır yada 2. el.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

4 x 20 W surround
    1 x 25 W center
    98 W güç tüketimi
    VFD Display
    Full Uzaktan Kumandalı
    Genişlik 501 mm
    Derinlik 463 mm
    Yükseklik 558 mm

Bahsettiğiniz hoparlörlerin 100W yazdığına bakmayın o rakamlar maximum değerler. Çok daha düşük güçte anfilerle rahatlıkla kullanabilirsiniz (zaten kullanmışsınız da). Alacağınız amfi ile ses biraz daha iyileşebilir. Amfi biraz güçlü gelebilir ama bir sorun oluşturacağını sanmam. Ben bu hoparlörleri TV nin dahili amfisi ile dahi sürmüştüm. Aslında fiyatlarına göre tatmin edici sesleri var. Kısacası bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ancak anladığım kadarıyla sizinb sub pasif. AVR ler ile pasif sub kullanamazsınız. Aktif bir sub bakmanız gerekebilir.

evet arabadaki aktif değil doğal olarak ama evdeki aktifti gayet güzeld:) bu arada hoparlörlerim 8 ohm ne işe yaradığını bilmesemde araştırdım ögrendim

sn. @Sozuak peki marka olarak alabileceğim bir yer varmı şimdi hangi markayı alalım bilemiyorum woofer var wooffer var değilmi ayn özeliklere sahip olsadlarda mutlaka farkları oluyordur

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.