Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burak032

Arkadaşlar Merhaba

Bende aşağıda belirttiğim ürünü almayı düşünüyorum , sizce uygunmudur ,ürün hakkında fikirlerini paylaşabilirmi bilgisi olan arkadaşlar,şimdiden teşekkür ederim.
    http://www.sony.com.tr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dn840

Gayet tatminkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH 520 kapalı iken hdmi den ses ve görüntü aktarabiliyormu arkadaşlar
  • satılık sony str dh 520 amfi pm den ulaşabilirsiniz
  • Güzel olan hocam

• yardım daha yeni str dh 520 aldım ama tv ye görüntü aktaramadım tv de hdmı arc yi kullandım amfide de tv out yaptım ama amfiyi bir türlü görmedi ürünün bağlı olduğu hdmı görünüyor ama sinyal yok diyor bu arada tv samsung es 7000 ne yapmalıyım lütfen yardım
  • yalnız2007 kullanıcısına yanıt
    dostum alttaki linke tıklayarak, quick setup guide indir ve buna göre bağlantılarını tekrar kontrol et.
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/54862849/SONY%20STR%20DH-520_Quick%20Setup.pdf

bende samsung D8000 ile kullanıyorum, kurulum & kullanım gayet basit esasında, bir yerde hata yapıyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

dostum alttaki linke tıklayarak, quick setup guide indir ve buna göre bağlantılarını tekrar kontrol et.
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/54862849/SONY%20STR%20DH-520_Quick%20Setup.pdf

bende samsung D8000 ile kullanıyorum, kurulum & kullanım gayet basit esasında, bir yerde hata yapıyorsundur.

Teşekkür ederim sabahtan başladım karıştırmaya sistemi ayarladım ama amfinin ayarlarin oldugu goruntuyu tv de goremedim nasil ayarlayacagiz onu anlayamadim yardim ederseniz sevinirim

• yalnız2007 kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla amfinin bütün ayarlarını amfi üzerindeki ekrandan yapıyorsunuz. televizyonda zaten göremezsiniz.
    auto calibration dahil herşeyi amfi üzerinden ayarlıyorsunuz.
    bu konunun geçmiş sayfalarını da okumanızı öneririm, tüm bilgiler mevcut.
  • teşekkürler
  • arkadaşlar merhaba,

sony bir ev sinema sistemi (başlangıç seviyesinde) kurarak aranıza katıldım.

sony 522 avr
    sony 150 watt sub whoofer
    sony center 100 watt
    sony 4 uydu hoporler (4x100 watt)
    sony bluray 3d player

Size sormak istediğim bazı sorular var sorular giriş seviyesinde olacak umarım "bu da sorulur be" demezsiniz ve o pozisyona düşmem.

Öncelikle benim tv ile oturduğum yer arası yaklaşık 5-5.5 metre. Koltuğumun hemen 2 yanında surround 2 uydu hoporlorum var. center televizyonun önünde ortada. ön uydular da tvnin hemen bitişiğinde sağlı sollu. Dts olan filmleri izlediğimde konuşmalar kısık kalıyor diğer seslere göre. Sizlere bir kaç sorum var.

1) Bunun nedeni sanırım konuşmaların center ve 2 front hopolorden gelişi, arka hoporlorlerden de diğer seslerin gelmesi doğal olarak aradaki 5 metrede mesafede ses kısık dibimdeki ses yüksek geliyor. Bu mantık doğru mu yoksa sorunum farklı mı?
    2) front hoporlerlerin tvnin hemen sağında solunda durması mı daha iyidir yok birer metre yana açayım mı?
    3) Acaba hoporlorler mi yetersiz kaldı öne kaliteli kabin mi almam gerekir (avr bunu kaldırır mı bi watt sınırlaması var sanırım)
    4) Ya da avr'de arka hoporlorleri kıs center'ı sonuna kadar aç front sona yakın olsun gibi bir ayar mı yapmam gerekiyor?

Dediğim gibi sorular çok giriş seviyesinde ama bu işe yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum, saygılar...

• AVRnib kalbrasyon desteği varsa yapın. TV ile aranızdaki mesafe 5-5.5 metre ise hoparlörlerin arasını daha çok açmalısınız. Bir eşkenar üçgen düşünün, iki köşesinde hoparlörler diğer köşesinde siz. Mümkün olduğunca tabi.
  • Str dh540 güzel avr ye benziyor özelliklerine göre fiyati ii sony düşünenlere güzel alternatif olabilir ama piyasada varmi bilmiyorum

• arkadaşlar,

sony avr kullanıyorum. tvye harddisc bağlayıp ordan bir film açtığımda ses alamıyorum.anfimde 4 giriş var (digiturk,ps3,bluray palyer,pc) 1 çıkış var (tv). filmin görüntüsünü alabiliyorum ama sesi ne yaptıysam alamadım.. lütfen yardım edin
  • Tv nin optik cikidindsn avr nin optik in giris yapin...

• selam..
    arkadaşlar str-dh520 amp yi dün aldım..bütün kurulumları yaptım ve gayet tatminedici..evdeki tv panasonic vt20 ..ve av2 hdmı girişinde arc özelligi var..amp dan çıkışı hdmı ile buraya bağladım..amd dan girişi tv olarak ayarladığım zaman tv sesini almam gerekir ama alamadım acaba amp dan ayar nasıl oluyor..birde cihaz ve performansla alakalı genel tavisyeleri olan arkadaşlar varsa bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..
  • ARC'den ses alabilmek için:

Her iki cihaz da ARC destekliyor olmalı
    Her iki cihazda da HDMI Control (HDMI-CEC) destekliyor olmalı
    Her iki cihazda da HDMI Control (HDMI-CEC) açık (ON) durumda olmalı
    Aradaki HDMI kablo 1.4 olmalı
  • belki tecribesi olanlar vardır diye düşündüm:
    Sony STR-DH540 ile Pioneer VSX-520 arasında hangisini, neden tercih ederdiniz?
    Ağırlık olarak digital kaynaklı stereo ve sonra surround ses için.
    teşekkürler
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Ağırlık sterio ise zaten her iki AVR de yanlış seçim olur işin mantığı ağırlık 5+1 ise AVR tercih etmekdir. ama şunu söyleyebilirim ki Sony daha tok bir ses ile çalarken pio daha cılız çalar burada önem kazanan konu hangi marka hop ile kullandığınızdır, Her iki markayıda kullanmış biri olarak bendeki izlenimleri bu şekildedir.

Ama konu tercihe gelirse pio daha teknoloji fazlası olan bir cihazdır ama bana göre sony nin sesi daha güzel burada tercih tamamen bu değerlendirmede yapılabilir.

İlavetten kullandığınız hoplar ağırlıklı bas ses e sahip ise pio ama zaten tizler ön planda çalıyor ve baslar zayıf ise sony ile daha uyumlu çalması muhtemeldir, Tecrübelerim bu yönde.
  • keyman2 teşekkür ederim.
    AVR ve stereo muammasını aşağıdaki forumda paylaştım ve sonucta AVR'ye döndüm.
    Orda ayrıca elimdeki hopların fotolarını da bulabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_84160458/f_//tm.htm

Ama sanırım tekrar stereo'ya dönüyorum.zaten bağımsız sinema izliyorum, surround ses benim neyime!? :)
    Digital kaynaklı (hard diskteki dosyaları veya youtube vs çalacağım, flac destekleyen) bir stereo anfi önerin olur mu?
    yani amacım yükses degil de güzel ses dinlemek. network bluetooth internet uçması kaçması gerekmez ama en azında HDMI ile plasmadan ses alabilsin.
    bütçem 500-600 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oislek -- 10 Aralık 2013; 15:12:24 >
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Hoplarınız gayet güzel lakin HDMİ li sterio ampli olmaz size tavsiyem araya bir media player almanız olabilir, Mesela F/P olarak güzel bir ürün olan Egreat R6S olabilir aradaki tüm eksiği bu cihaz kapatır, Zaten dediğiniz gibi bağımsız sinema izliyorsanız ne görsel nede Ses bir anlam ifade etmiyor, Bir kere Zeki demirkopuz denedimdi Bunalıma girdim film bitmeden

AVR alırsanız bütçeye uygun olabilecek ses kalitesi hayli iyi olan HDMİ li ve yeni formatlara uygun olarak H/K tavsiye edebilirim ortalama bahsetiğiniz bütçe civarına AVR 155 ha bütçe 850-1000 tl civarı olur ise 255 alın defter kapatın sizi hayli mutlu eder her manada sterio suda gayet tatminkardır ve gücü hoplarınıza yeterli olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.