Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buda benim ihtiyar SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU
  • sony str-dn1070 ile dh790 karşılaştırıldığında ses kalitesi(film) hangisinde daha iyidir

karşılaştırmanın sadece film için yapılmasını istiyorum

örnegin sony dn1080 in çok çok iyi olduğunu , ses kalitesi ile halen 3 yıldır üstüste denon yamaha pioneerı geride bırakarak 5 yıldızla birinci olduğunu görüyoruz

str 1080 den sonra yukarıdaki hangi cihaz gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 28 Ağustos 2019; 9:52:22 >
  • Selamlar arkadaslar
    790 ile araniza katildim 😎

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cce kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    1080'de 1070'den farklı olarak DTS. X ve DOLBY ATMOS var. Bu özellikte filmler izliyorsan 1080 düşünebilirsiniz. Bu özellikleri kullanmayacaksanız diğer tüm nitelikleri 1070'le aynı olmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sesden memnun kalırsınız. 23 m2 ufak kalır.

Str-dn 840 var, başka sorun yaşayan oldu mu bilemiyorum ben bilgisayar kullanmaya devam etmeme rağmen amfi enerji korumaya geçip kapatıyor, Hdmi passthrough seçili olmasına rağmen görüntü gidip geliyor 10-15 saniye görüntü var sonra tamamen gidiyor. Amfiyi tekrar açmam gerekliyor. Kapanmasın diye bir seviyede sesi illa kullanmak mı lazım?
  • bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    Soruyu bana sordun galiba
    Ben hiç AVR kullanmadım ki?
    Senin model arızalı olabilir belki.
  • Yok soruyu genel olarak, yaşadığım problemi belirtmek için söyledim. Belki başka kullanıcılar da yaşamıştır.
  • cce kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajıma ek olarak sadece film izleyeceksen 790 yeterli olur ama müzik de dinleyeceksen 1070 veya daha fazla ödeyebilirsen 1080 derim.

• Genel bir şey soracağım
    Cec - Arc özellikli tv ve AVR lerde tek kumandanın görevi sadece ses açıp kapatmak mı?
    Yoksa TV nin bütün özellikleri AVR kumandası ile kontrol ediliyor mu?
    Veya tam tersi Avr nin bütün özellikleri tv kumandası ile kontrol ediliyor mu?
    Veya bu özellik markada markaya veya avr + tv nin aynı marka olması ile pozitif avantaj var mı?

Mesela Sony TV için sony model bir AVR tam bir eşleşme mi demektir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Eylül 2019; 1:38:0 >
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Sony'de Bravia model TV'ler Sony AVR'lerle HDMI-CEC üzerinden eşleşiyor. Bildiğim kadarıyla cihaz açma/kapama ve ses açma/kapama gibi temel bazı işlevler yönetilebiliyor. Bravia dışındaki Sony tvler veya başka marka avrler eşleşmiyor.

• TiSKE kullanıcısına yanıt
    Sony Avr kumandası Sony tv kumandası olarak tam işlev görüyor. Ya da tam tersi.

Diğer Avr’lere gelince ise o Avr’nin kumandasına bağlı bir durum. Daha üst AVR’lerin kumandalarında öğrenme özelliği yada önceden markalara özel atanmış kodlar ile tv ve diğer cihazları kontrol etmenize olanak sağlayabiliyor. Misal önceki Onkyo 828 yada şu an kullandığım Denon 4400’ün kumandası gibi.

Ama arada kullandığım Denon 3400’ün kumandasının bu özelliği yoktu. Yani iş tamamen Avr’nin kumandasına bağlı.

Yada 30-40 €’ya bir tane logitech harmony remote 350 gibi ayarlabilir bir akıllı kumanda alıp tüm cihazları tek kumanda ile kullanabilirsiniz. Ki ben bunu kullanıyorum. Tv, Avr, medya oynatıcı, stereo amfi ve PC. 5 cihazı tek kumanda ile yönetiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Sony Avr kumandası Sony tv kumandası olarak tam işlev görüyor. Ya da tam tersi.

Diğer Avr’lere gelince ise o Avr’nin kumandasına bağlı bir durum. Daha üst AVR’lerin kumandalarında öğrenme özelliği yada önceden markalara özel atanmış kodlar ile tv ve diğer cihazları kontrol etmenize olanak sağlayabiliyor. Misal önceki Onkyo 828 yada şu an kullandığım Denon 4400’ün kumandası gibi.

Ama arada kullandığım Denon 3400’ün kumandasının bu özelliği yoktu. Yani iş tamamen Avr’nin kumandasına bağlı.

Yada 30-40 €’ya bir tane logitech harmony remote 350 gibi ayarlabilir bir akıllı kumanda alıp tüm cihazları tek kumanda ile kullanabilirsiniz. Ki ben bunu kullanıyorum. Tv, Avr, medya oynatıcı, stereo amfi ve PC. 5 cihazı tek kumanda ile yönetiyorum
    Kullandığınız harmony modeli nedir hocam?

• Harmony remote 350

• Arkadaşlar Sony str dh 770 avr kullanıyorum 4k, şimdi televizyonu değiştirdim. Tv 4k ve kendinden uydulu, ben tv ile avr arasındaki hdmı kabloyu nasıl bir kablo tercih etmeliyim.

Yani 4k destekli bir hdmı kablo mu almalıyım.

• system electronıc kullanıcısına yanıt
    Sadece ses için arc çıkışından elindeki kablo yeterlidir diye düşünüyorum
    ama konsol ya da media player'dan 4k içerik için linkteki kablo olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 1 Ekim 2019; 19:42:1 >

• newfel kullanıcısına yanıt
    Yanlış ürün linki verdiniz sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Sadece ses için arc çıkışından elindeki kablo yeterlidir diye düşünüyorum
    ama konsol ya da media player'dan 4k içerik için linkteki kablo olmalı.
    https://www.hepsiburada.com/paugge-hdmi-2-0b-premium-sertifikali-4k-60hz-18gbps-bandwith-hdr-dolby-vision-hdcp-2-2-destekli-hdmi-kablo-2-metre-p-HBV000002M9YO
    Link yanlış ama anladım hocam, bana sadece sonradan avr ye gireceğim ürünler için 4k kablo lazım o zaman. Şuan mevcut hdmı kablo işimi görecek tv ve avr arasındaki.

Evet doğrudur mevcut kablo ile sıkıntı yaşamazsınız, bu arada linki düzelttim gözümden kaçmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 1 Ekim 2019; 19:44:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Evet doğrudur mevcut kablo ile sıkıntı yaşamazsınız, bu arada linki düzelttim gözümden kaçmış

https://www.hepsiburada.com/paugge-hdmi-2-0b-premium-sertifikali-4k-60hz-18gbps-bandwith-hdr-dolby-vision-hdcp-2-2-destekli-hdmi-kablo-2-metre-p-HBV000002M9YO
    Teşekkür ederim hocam. Hocam bende birde wd media player var, onu sadece hdmı ile avr ye girmem yeter mi, yoksa optik kablo ile de ses için giriş yapmam lazım mı.

Yeterli, optikle işiniz yok.

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.