Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ses ayarı hakkında yardım edecek biri var mı acaba, bende kalibrasyon mikrofonu yok, bu mikrofon illa olmak zorunda mı, yada bende denon Mikrofonu var, o olur mu acaba Sony avr ye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dn1080 veya dn1070 arıyorum bilginize.
  • Arkadaşlar Sony avr de ön hoparlörleri large yapınca hz ayarı yapamıyormuyuz ön hoparlörler için?

Birde subwoofer ayarında da ses şiddeti ve metre ayarı var, subwoofer da hz ayarı yapamıyormuyuz?

• system electronıc kullanıcısına yanıt
    Önleri large seçince tüm frekansları ön hoparlöre gönderir ve herhangi bir ayar yapmanıza izin vermez. Buna full band deniyor.

Sub için ise crossover ayarı vardır. 60, 80 hz vs diye. O seçilen değerin altındaki frekanslar yani daha bas sesler sub’a gider. Bunun için başka bir ayar yapmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Önleri large seçince tüm frekansları ön hoparlöre gönderir ve herhangi bir ayar yapmanıza izin vermez. Buna full band deniyor.

Sub için ise crossover ayarı vardır. 60, 80 hz vs diye. O seçilen değerin altındaki frekanslar yani daha bas sesler sub’a gider. Bunun için başka bir ayar yapmaya gerek yok.
    Teşekkür ederim hocam, yani şimdi ben önleri large kullanıyorum, center ve surround hoparlörler small seçili, center 120 hz
    Surround 110 hz

Ama subwoofer da bu hz seçeneği yok, şimdi ben dediğinizden şunu anladım, surround larda seçili olan 110 hz altı frekansı subwoofera mı gönderiyor amfi.

Subwoofer için özel olarak seçemiyormuyum bu hz olayını.

Bu arada kullandığım cihaz Sony str dh 770

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Ayarlarım şu şekilde, Bu ilk avr li sistemim olduğu için pek tecrübeli değilim. Daha önce sony str dh 520 almıştım ama HDMI çıkışlarını bozuldu uydu cihazı yüzünden, onu çok kullanma şansım olmamıştı.

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU

• Sanırım artık bu türlü hobiler bitti, maddiyat diyeceğim ama cep telefonu konuları çok hızlı mesela, bugün bii iphone parasına şahane bir ses sistemi dizilebilir. Sorularım hep askıda kaldı, neyse yapacak bir şey yok.

ben de tavsiyelerle yaptım bu ayarları
    ama en nihayetinde kişinin kendi kulak zevkini yakalaması gerek
    hoparlör yapılarına, konumlarına, kalite ve gücüne göre değişebilecek değerler bunlar
    genelde subwoofer varsa tüm hoparlörler small tavsiye ediliyor
    bu durumda en düşük değer 80hz olabilir ancak
    ben hepsini 80 yaparak başladım sonra yukarılara çıktım
    kulağa da biraz zaman tanımak lazım. ayarı değiştirir değiştirmez büyük bir fark beklememek lazım
    bence tüm hop ları small ve 80 yapın. sub u 120 hz ayarlayın. (sub un arkasında düğmesi olmalı)
    sonra dinleye dinleye kulak zevkinizi bulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarikahmet

ben de tavsiyelerle yaptım bu ayarları
    ama en nihayetinde kişinin kendi kulak zevkini yakalaması gerek
    hoparlör yapılarına, konumlarına, kalite ve gücüne göre değişebilecek değerler bunlar
    genelde subwoofer varsa tüm hoparlörler small tavsiye ediliyor
    bu durumda en düşük değer 80hz olabilir ancak
    ben hepsini 80 yaparak başladım sonra yukarılara çıktım
    kulağa da biraz zaman tanımak lazım. ayarı değiştirir değiştirmez büyük bir fark beklememek lazım
    bence tüm hop ları small ve 80 yapın. sub u 120 hz ayarlayın. (sub un arkasında düğmesi olmalı)
    sonra dinleye dinleye kulak zevkinizi bulursunuz
    Evet doğru söylüyorsunuz, bende şuan dediğiniz gibi yapıyorum, dinleyerek, yavaş yavaş oturtmaya çalışıyorum sesi, şuan tüm hoparlör ayarlarını small olarak ayarladım, önleri 80 hz arkaları 130, center ise 120 yaptım.

Fakat ilk ayarladığım da tüm hoparlörlerin ses seviye ayarları + 3, +5 gibi değerlerde idi, şimdi onları eksi seviyelere getirdim, oturduğum yere göre de mesafe ayarı yaptım çok daha iyi oldu sesler.

db + - ayarları için ben şöyle bir yol izledim.

önce hepsini 0 yaptım.
    sonra bir film açıp ses seviyesini diyalog seslerini en net duyabileceğim seviyeye çıkarttım.
    surroundlar ile back biraz fazla geldi böyle olunca. onları - değerlere getirdim.
    frontları ise +1 +2 gibi yaptım. frontlar ile center sesleri birbirinden ayırmak için.
    haliyle ses biraz fazla yüksek oldu. ama sanırım filmin gerçek sesi de bu.

diyalog sesini net almak için kumandadan sesi artırmadan, center db seviyesini yükselterek çözmeyi de denedim.
    ama center sadece diyalog seslerini vermiyor malum. diğer efektlerde yükseldi.
    böyle olunca frontları öldürüyor gibi geldi bana.
    yani bir araba kovalama sahnesinde araçların sağdan sola-soldan sağa geçişlerini hissedemedim.
    sanki karşımda 3 tane değilde tek bir kolon varmış gibi.

daha sonra da centerı -1 -2 gibi yapıp frontları 0 da bırakarak devam ettim.
    en gerçekçi sesi elde etmek için filmin sesini biraz açmak gerek maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarikahmet

db + - ayarları için ben şöyle bir yol izledim.

önce hepsini 0 yaptım.
    sonra bir film açıp ses seviyesini diyalog seslerini en net duyabileceğim seviyeye çıkarttım.
    surroundlar ile back biraz fazla geldi böyle olunca. onları - değerlere getirdim.
    frontları ise +1 +2 gibi yaptım. frontlar ile center sesleri birbirinden ayırmak için.
    haliyle ses biraz fazla yüksek oldu. ama sanırım filmin gerçek sesi de bu.

diyalog sesini net almak için kumandadan sesi artırmadan, center db seviyesini yükselterek çözmeyi de denedim.
    ama center sadece diyalog seslerini vermiyor malum. diğer efektlerde yükseldi.
    böyle olunca frontları öldürüyor gibi geldi bana.
    yani bir araba kovalama sahnesinde araçların sağdan sola-soldan sağa geçişlerini hissedemedim.
    sanki karşımda 3 tane değilde tek bir kolon varmış gibi.

daha sonra da centerı -1 -2 gibi yapıp frontları 0 da bırakarak devam ettim.
    en gerçekçi sesi elde etmek için filmin sesini biraz açmak gerek maalesef.
    Dediğiniz sorunu bende yaşadım, center yüksek olunca ön kulelerin önüne geçiyor, bende dediğiniz gibi yaptım, center biraz kıstım o yüzden. Şimdi kulak zevkime göre ayarlamaya devam ediyorum.

Şimdi aktif subwoofer arayışındayım, kullandığım subwoofer biraz yetersiz geliyor bana, 25 veya 30 cm sürücüye sahip bir subwoofer alacağım kısmet olursa

• Str-dh790 aldım ve çok mutluyum. Daha önce film ve müziklerde hiç duymadığım sesleri duyuyorum. Cihaz gerçekten müthiş bir surround ve stereo deneyimi sunuyor. Gerçekten isabetli ve yüksek ses performansı sunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FCKöln

Str-dh790 aldım ve çok mutluyum. Daha önce film ve müziklerde hiç duymadığım sesleri duyuyorum. Cihaz gerçekten müthiş bir surround ve stereo deneyimi sunuyor. Gerçekten isabetli ve yüksek ses performansı sunuyor.
    Hayırlı olsun, bende 770 kullanıyorum ve gerçekten çok iyi, çok memnunum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Hayırlı olsun, bende 770 kullanıyorum ve gerçekten çok iyi, çok memnunum bende.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim. Bu fiyata bu ses kalitesi beni hayretler içerisinde bıraktı. İşden sonra başından kalkamıyorum cihazın.

• quote:

Çok teşekkür ederim. Bu fiyata bu ses kalitesi beni hayretler içerisinde bıraktı. İşden sonra başından kalkamıyorum cihazın.

Alıntıları Göster
    Bende aslında yeni aldım sayılır. Bende kalibrasyon mikrofonu yok, şimdi netten 2. El bakıyorum, Siz ayarları kalibrasyon mikrofonu kullanarak mı yaptınız?

Evet hocam kutu içinden çıktı ve müthiş isabetli kalibrasyon yaptı.

• quote:

Evet hocam kutu içinden çıktı ve müthiş isabetli kalibrasyon yaptı.
    Acaba farklı bir avr nin kalibrasyon mikrofonu olur mu, yoksa illa ki Sony avr kalibrasyon mikrofonu mu olması lazım. Girişleri aynı nihayetinde

İlla ki sony avr kalibrasyon mikrofonunu bırakın, sony'nin o model için ürettiği kutudan çıkan kalibrasyon mikrofonundan olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dousk

İlla ki sony avr kalibrasyon mikrofonunu bırakın, sony'nin o model için ürettiği kutudan çıkan kalibrasyon mikrofonundan olması lazım.
    Hadi yaa, bak buna şaşırdım işte, o zaman kutu içerisinden çıkan mikrofon kodunu öğrenip ona göre almak lazım.
  • Herkese merhaba,
    Sony STR-KS360s AVR icin bir hoparlör seti önerisi rica ediyorum- 5.1
    Ne yazik ki bu konu hakkinda bilgim yok. komplet sistem almistim ve sadece su an AVR elimde. Hangi hoparlör seti uygun olur? Sondbar uygun olur mu? Örnegin ONKYO SKS-HT528 hoparlör eklenebilir mi? Yardimci olursaniz cok memnun olurum.
    Simdiden Tesekkürler
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.