Şimdi Ara

Sony AX1 Ultra mı Yoksa LG G6 mı Almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 4 sene HTC 816 kullandım fakat ne yazık ki dün telefonum kırıldı. Başlıkta belirttiğim marka ve modeller HTC kalitesini bana aratır mı diye çok merak ediyorum. Eminim ki bu modellerden çok daha mantıklı seçenekler mevcuttur. Fakat satın alma şeklim Evkur sözleşmeli olacak ( HTC 816 da Evkurdan ). Okul daha yeni bitti ( yani öğrenciyim ). Telefonu bozulana kadar kullanacağımı da belirteyim. Satın aldığım eşyalarım ihtiyacımı karşılıyorsa yenilemeyi tercih emiyorum.

Bu açıklamayı yaptıktan sonra beklentilerimi ve kullanım amaçlarımı belirteyim sizlere:

- Telefonda pil ömrü, parmak izi ve çeşitli üst model özellikleri pek işime yaramıyor ( olmayan özelliklerin bana bir eksisi olmuyor ). Hızlı fakat çok da yoğun olmayan bir kullanım şeklim var.

- Meslek gereği olarak da foto çekme gibi özellikleri kullanacağım. Ekran kalitesi benim için aşırı olmasa da önemli.

-Kasa kalitesi vs. önemli değil, zaten ben o telefonu alır almaz zırh takarım hemen. Oyun konusunda hiç sorun değil, telefonda oyun oynamaktan pek zevk almam. Belki yalnızca PSP emulatörü kurarım.

Benim dikkatimi çeken 2 telefon modeli bunlar. Eğer sizin başka bir model tavsiyeniz olursa seve seve değerlendiririm.

• Up
  • Xz1 ve nokia 8 veya note fe bunlar daha iyi g6 ghostscreen ekran problemi var xa1 ultra düşük bataryaları ve özellikleri fiyata göre düşük geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CBD9CC12F -- 20 Temmuz 2018; 20:3:31 >
  • Ayrıca g6 kamera lensleri kötü ön kamera özellikle(tasarımı on numara laf yok özellikle Fas mavisi)

ama benim dediğim cihazlar her yönden daha iyi, çünkü daha iyi işlemci daha iyi lens gibi bunlar kameraya etki eder...

note fe şarj günü kurtarır gece çekimi ve tasarım çok iyi

Xz1 üst düzey işlemci ve kamera donanımı batarya düşük ama sony özel yazılımı ve işlemci verimliliği rahat günü çıkarır

Nokia 8 ilk amiral Android telefonu markanın ama oda güzel işlemci hafif arayüz(sony'de öyle) artı video ses kalitesi ozo teknolojisi ile çok gelişmiş...

ayrıca sony'nin ön kamera çok iyi ben onu tavsiye ederim iyi günler başka baktığınız olursa ilgilenirim konuyu takibe aldım

• Note fe batarya en düşük verecek olan

Favori=xz1 plase=nokia 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CBD9CC12F -- 20 Temmuz 2018; 20:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CBD9CC12F

Ayrıca g6 kamera lensleri kötü ön kamera özellikle(tasarımı on numara laf yok özellikle Fas mavisi)

ama benim dediğim cihazlar her yönden daha iyi, çünkü daha iyi işlemci daha iyi lens gibi bunlar kameraya etki eder...

note fe şarj günü kurtarır gece çekimi ve tasarım çok iyi

Xz1 üst düzey işlemci ve kamera donanımı batarya düşük ama sony özel yazılımı ve işlemci verimliliği rahat günü çıkarır

Nokia 8 ilk amiral Android telefonu markanın ama oda güzel işlemci hafif arayüz(sony'de öyle) artı video ses kalitesi ozo teknolojisi ile çok gelişmiş...

ayrıca sony'nin ön kamera çok iyi ben onu tavsiye ederim iyi günler başka baktığınız olursa ilgilenirim konuyu takibe aldım
    Var ya dediklerinde bana göre sonuna kadar haklısın. Sadece Evkurdan satın alabilecek olmasam, direk Sony xz1 alırdım. Benim de çok hoşuma gitti o telefon. Resmen " cihazı al 6-7 sene kullan " demişler. Nokia yı uzun süredir ( liseden beri ) kullanmıyorum. Samsung, iphone zaten hiç ilgimi çekmiyorlar. Sony veya HTC almak isterdim fakat durum bu işte ne yaparsın :D. Fas maviyi ben de çok beğendim. Yüzey materyalinin yansıma özelliğinden dolayı, turkuazdan lacivert tonlarına geçişleri çok hoş duruyor. Evkurda HTC göremedim işin garibi. Saçma sapan samsung huaveyi vs telefonlar var. Orada tek ilgimi çeken yazdığım modeller vardı. Diğer üst düzey telefonlar zaten fantaziye kaçıyor artık. Günün 5 saati uyku, geri kalan 19 saatin de en fazla 3-4 saati kullanılacak. Sence değer mi ? :D . Ama XZ1 i şimdilik alamayacağım için üzüleceğim orası ayrı.

Daha imza atıp onay vermiş değilim. Bekliyorum belki farklı bir fırsat olur diye. Bakıyorum bakıyorum daha mantıklı bir model göremiyorum Evkurda. İnsanlar G6 işlemcisini beğenmiyor. Ben işlemciyi sadece yüksek performans uygulamaları ile alakalı sanıyordum, eğer durum bundan ibaret değilse o zaman iş değişir tabi. Çok acil olmasına rağmen biraz daha sabretmem mantıklı olacakmış geliyor.

• soge kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar hocam xz1 alabilirsen bi kredi veya biri çıksa ona ödesen filan çok iyi olur cihaz iyi cihaz rev 5 denilen 5.parti üretimler oluyor bence o civarda lg g6 pek iyi olmaz ana konusuna git g6' nın bense bir ara merak ettim en beğenilen yorumlarda birinde kamera lensinin dandikliği anlatılmış.
  • Adamlar sony'nin bazı telefonlarında önde kullandığı lensi arkada kullanmış. Bir de teknoseyir g6 inceleme bölümü var orada bakabilirsiniz iyi inceleme o da, bir de dh konusunda ghostscreen problemi çıktığından bahsediliyordu. Bir çok kişide bundan şikayetçiydi.
  • İşin kötü yanı fiyatlar artıyor istersen vatan computere bi de bak 10 taksite kadar faizsiz o da tabi diğer teller için yoksa g6 en uygun evkurda hocam siz bilirsiniz :)
  • quote:

İşin kötü yanı fiyatlar artıyor istersen vatan computere bi de bak 10 taksite kadar faizsiz o da tabi diğer teller için yoksa g6 en uygun evkurda hocam siz bilirsiniz :)
    Durum müsait olsaydı asla Evkur tercihim olmazdı. Çünkü oradaki modeller aslında tam istediğim gibi değil. Fakat özellik ve fiyat olarak sadece G6 ve XA1 Ultra mantıklı geldi. Zaten henüz telefonu almış değilim. XZ1 e acayip kafayı taktım. Onu alabilirsem uzunca bir süre telefon ihtiyacım olmaz. Acil bile olsa yine de zorlayıp sabrediyorum almamak için. Watsapp gibi bir nimetten mahrumum :D. G6 olarak öven de var söven de var. Durumu cidden çok karışık. XA1 Ultra da çok iyi ama ara model olduğu için çekindim. Enteresan bir durum var ortada. Fiyatların artması konusunda yapacak bir şeyim yok ki bro. Mecbur kısa zamanda bir karar vermem gerek. 2.000 TL gibi bir fiyata XZ1 bedava gibi geliyor. Çünkü alsam biliyorum en az 6 senesi vardır. Seni de daha fazla meşgul etmeyeyim hacım. Bakacağım artık elimden gelirse XZ1, gelmezse XA1 Ultra ya da olmadı G6. Belki Ultrayı alıp 1-2 sene sonra Sony den üst model alırım.

Hocam xa1 ultra boş ver g6 al, yok nakit 1400 civarı çıkayım işin içinden diyorsan xa1 plus seni memnun eder bataryası iyi diğer Özellikler ultra ile aynı gibi
  • Kesinlikle xa1 ultra alma. Modelde çekme problemi var.
  • tince54 T kullanıcısına yanıt
    Xa1 plus nasıl hocam
    Hocam gitti gidiyor da xiaomi redmi note 5 pro AI var o da çok iyi cepport satıcısında kvk lı
  • Xa1 plus hakkında bilgim yok ama ultrayı kendim kullandım. Bazı kullananlara da sordum. Herkes aynı dertten muzdarip. Kronik bir problemi var kesin.
  • Teşekkürler ultra hakkındaki uyarılarınız için. Baya sabırlı bir insanmışım ben de, her geçen gün telefonumun olmaması bana zorluk çıkarıyor. Fakat hala pusudayım :D. Aslında LG G6 özellikleri benim için haddinden fazla iyi. Bir tek kullanıcı yorumları beni korkutuyor. Elimde kalacağından korkmasam basacam imzayı alacam evkurdan ama işte her şey bir yana Ghosting olayı hiç iyi değil. Havalı duruyor fakat daha da ileriye gidip ekranı okunmaz hale getirirse kafayı yerim.
  • Ne yaptınız hiç sesiniz çıkmadı
  • quote:

Ne yaptınız hiç sesiniz çıkmadı
    Merhaba, G6 aldım ve 20 gün oldu kullanalı. HTC 816 dan sonra " Telefon kullanmıyormuşum ben " dedim. Kamerası, işlemci performansı, menü tasarımı vs. çok hoşuma gitti. Telefonu alır almaz alıştım. Fiyatına göre çok çok iyi bir telefon. Hiç başka telefonlar nasıldır diye düşündürmedi. Ciddi bir problem çıkarmaz ise 5 sene kullanmayı düşünüyorum. Fotoğraf kalitesi benim için gayet iyi. 3D sahnelerim için rahatlıkla texture çıkartabilirim bu kamera ile. Tek sinirimi bozan şey gece modunda oto mod ile gereğinden fazla aydınlık çekiyor. Bu da görüntüyü bozabiliyor. Daha 8.0 yüklemedim, yeni güncelleme ile telefon çok daha verimli oluyormuş, fakat TR de 8.0 telefondan indirilip kurulamıyor. İstersen uygun bir zamanda kamerasından çektiğim fotoları ve bir kaç video atabilirim.

Hayırlı olsun hocam ilk yazıştığımız zaman pek karlı gelmiyordu ama bu dolar kurundan sonra bayağı uygun oldu o güzel cihaz yine o kadar vurduk ama
  • quote:

Hayırlı olsun hocam ilk yazıştığımız zaman pek karlı gelmiyordu ama bu dolar kurundan sonra bayağı uygun oldu o güzel cihaz yine o kadar vurduk ama
    Teşekkürler. Dediğin gibi iyi fiyata geldi fakat paradan ziyade cidden güzel cihaz. Ekranına bakmaya doyamadım daha :D İşlemci olarak da zaten fazlasıyla yeterli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.