Şimdi Ara

SONY BDP-S300 VE BDP-S1E BLURAY PLAYER İNCELEMELERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
269
Cevap
0
Favori
19.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    Acaba bu bluray palyerın hdmi çışından, elimizde hdmi giriş ve çıkışı olan bir amfi olduğunu varsayarsak, ona giriş ondandda tv ye giriş yaparsak amfi üzernden 5.1 ses alabilirmiyiz. Yani görüntüyü amfi üzerinden tv ye aktarırken seside hdmi üzerinden amfi aracılığıyla dts, dolbydigital oarak alabilirmiyiz?

Hdmi destekli her AV receiver bunu yapamaz. Mesela Sony STR-DA1200ES hdmi üzerinden sesi kabul etmez ancak Yamaha RX-661 bunu becerebilir. AV receiver almadan editör yorumlarını inceler ya da forumdan danışırsan kafanda soru işareti kalmaz.
    Selamlar..
  • Kursad güzel cevaplamış,
    ama benimde aklıma gelen sesi HDMI dean alıp ta dağıtamayacaksa bir amfiye neden HDMI girişi konur, bir görüntüyü direk tv ye vermeyi bilmiyor muyuz ?

Bence doğrusu amfi bu işi yapmalı,
    optik veya koaksiyel digital bağlantıdan bizi kurtarıp tek HDMI bağlantıyla bu işi yapmayan HDMI giriş ve çıkışlı amfiyi ben ne yapayım

quote:

Acaba bu bluray palyerın hdmi çışından, elimizde hdmi giriş ve çıkışı olan bir amfi olduğunu varsayarsak, ona giriş ondandda tv ye giriş yaparsak amfi üzernden 5.1 ses alabilirmiyiz. Yani görüntüyü amfi üzerinden tv ye aktarırken seside hdmi üzerinden amfi aracılığıyla dts, dolbydigital oarak alabilirmiyiz?
  • Bu arada sanırım başka BDP-S300 kullanıcısı yok ama S1 kullanıcılarına sorayım, BLU-RAY filmlerde sahnenin tek renk yerlerinde kumlanma var.
    Elektronik mağazalarında en pahalı tv lere bağlanmış PS3 veya başka BLU-RAY cihazlarda ve orijinal BLU-RAY filmlerde de bunu görmüş ama ayarsızdır vs diye önemsememiştim.
    Şİmdi bu bende de var, hatta bu anlamda HD-DVD ciddi olarak üstün asla karıncalanmaya rastlamadım en kötü filmde bile.
    acaba bunu yaşayan başkası varmı BDP-S1 de..
  • thai, sevgili dostum.
    ellerine, gozlerine, kollarina saglik. bu incelemenin bir cok insana, inanilmaz faydalari dokunacagini dusunuyorum, cok guzel olmus..
    incelemelerinin devamini bekliyoruz..
  • Çok incesin, sağol ben severek yapıyorum umarım sahiden işine yarar arkadaşların..
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurtuncel

thai, sevgili dostum.
    ellerine, gozlerine, kollarina saglik. bu incelemenin bir cok insana, inanilmaz faydalari dokunacagini dusunuyorum, cok guzel olmus..
    incelemelerinin devamini bekliyoruz..
  • quote:

Kürşat veThai-Fun cevaplamış ama bir ekleme de ben yapayım. Blu-ray ile TV'yi HDMI üzerinden bağlantı yaptığınızda görüntüyü ve sesi alabilirsiniz. Ancak optik girişi olan herhangi bir AV receiver'ınız varsa Blu-ray ile optical kablo ile de bağlayın. Böylece görüntüyü HDMI bağlantıyla TV'den, sesi de optik bağlantıyla 5.1 olarak AV receiver'dan alabilirsiniz.
    Bunun için Blu-ray'in menüsündeki audio çıkışını optik yada 5.1'e getirmelisiniz. Menüsünü tam bilmediğimden söylüyorum. Bu bağlantı şeklinde TV'dan ses gelmez. Sadece AV receiver'dan alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 25 Ekim 2007; 12:49:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun
    Kursad güzel cevaplamış,
    ama benimde aklıma gelen sesi HDMI dean alıp ta dağıtamayacaksa bir amfiye neden HDMI girişi konur, bir görüntüyü direk tv ye vermeyi bilmiyor muyuz ?
    optik veya koaksiyel digital bağlantıdan bizi kurtarıp tek HDMI bağlantıyla bu işi yapmayan HDMI giriş ve çıkışlı amfiyi ben ne yapayım

Aslında ilk mesajımdan sonra, bu inceleme için sana teşekkür edecektim başka bir mesajla, ama ivedi netten çıkmam gerekti sevgili Thai-Fun.
    Bu güzel ve faydalı incelemen için eline-emeğine sağlık diyeyim de içim de kalmasın...
    Aslında ses sistemlerine meraklı olmasam gözüm kapalı alacağım bu player'ı ama ne yazık ki D-TRUE HD ve DTS-ES MA decoder'ları ihtiva etmiyor. Gerçi henüz bu decoder'ların ikisini de ihtiva eden hd-player da yok, o da başka bir sorun.
    Aslında BD ve HD-DVD tarafında görüntü kadar ses te çok önemli. Benim gibi film tutkunları en az hd görüntüler kadar yeni nesil ses formatları ile de ilgileniyor.
    Kendimden örnek vermem gerekirse, sahip olduğum Yamaha RX-V659 AV receiver 7.1 analog input destekli. Yani benim yeni nesil ses formatları ile işlenmiş hd filmleri izlemem için, bu seslerin hd-player içinde çözülüp analog olarak AV Receiver'a aktarılması lazım. Yani hem hd-player'ın bu deceoder'ları ihtiva etmesi hem de 7.1 analog output desteği olması lazım.
    Eğer AV receiver'ınız hdmi destekli ise ve versiyonu 1.1 ya da 1.2 ise o vakit, yine bu sesleri hd player içinde çözüp hdmi üzerinden LPCM olarak AV reciever'a aktarabilirsiniz.
    Eğer hd player'ınız ve AV reciever'ınızın hdmi versiyonu 1.3 ise o vakit, bu sesleri çözülmeden hdmi üzerinden AV reciever'a aktarıp, AV reciever içinde çözebilirsiniz. Ancak bunun için AV reciever'ınızın bu yeni nesil ses formatlarına ait decoder'ları bünyesinde barındırması lazım. Yine ne yazık ki bu teori, pratiğe dönüşmedi henüz hd dünyasında. Onkyo TX-SR 875 gibi tüm yeni nesil decoder'ları bünyesinde barındıran AV reciever'lar var piyada ama sesi çözmeden hdmi üzerinden aktarabilecek hd player yok.
    Yani görüntüde olduğu gibi ses cephesinde de hd dünyasında hala teknolojik imkansızlıklar ve belirsizlikler mevcut!
    Şunu da belirtmek isterim ki yeni nesil ses formatları ile işim olmaz diyen arkadaşlar bu bd-player'ı mutlaka incesinler, fiyat/performans olarak rakibi yok bence. Editörler bd kalitesine bayılmışlar zaten, normal dvd upscale işleminde biraz sınıfta kalmış. Yine de piyasada olan her upscale dvd player'dan(Oppo hariç) daha iyi seviyede, en azından aynı seviyede upscale başarısı göstereceğine eminim; şahsi kanaatimdir.
    Yazdıklarım topiğin amacı ile pek bağdaşmadı ama affına sığınarak yazıyorum sevgili dostum
    Tekrar emeğine sağlık,
    Selamlar...

EK: Hdmi AV reciever'ların hdmi versiyonuna bağlı olarak DD ve DTS ses formatlarını hdmi üzerinden AV reciever'a aktarabilirsiniz. Yine Yamaha RX-V661 bunu becerebiliyor örnek olarak.
    Yine hdmi AV reciever'ların en önemli avantajlarından biri de bağlayacağınız tüm bileşenleri(bd-player, hd-player, upscale dvd player, PS2-3, Dvr vb.) AV reciever'a girip tek hdmi üzerinden hdtv'ye bağlayabilme ve kumanda edebilme imkanıdır. Bu sorunun cevabı olmuştur herhalde sevgili Thai-Fun...

Düzenleme: Ekleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 25 Ekim 2007; 18:46:55 >

• quote:

Kursad güzel cevaplamış,

birden fazla oynatıcınız varsa ne yapacaksınız? anfide 2 hdmi girişi olması benim çok işime yarıyor, hd-dvd playeri ve denon dvd playeri hdmi kablolarla anfiye bağladım, anfidende tek hdmi çıkışı ile projeksiyona bağladım. anfiden kaynağı seçtiğimde projeksiyondan görüntüyü alıyorum. sesi de iletseydi keşke doğru ama sadece görüntüyü iletmesi bile beni bir çok zahmetten kurtarıyor. keşke 3.bir hdmi girişi olsaydı da ps3'ü alacağım zaman problem çıkmasaydı:)
  • Senin durumunda çok haklısın dostum, tabii ki çok büyük kolaylık,
    Bende buna benzer sorunu optik ses bağlantısında yaşıyorum aslında, benim eski alıcıda 3 adet optik var,
    benim oynatıcı/recorder sayısı 5 birde uyduyu optik bağlıyorum, bu da habire kablo sök tak demek oluyor.
    şu HDMI tam yaygınlaşsa da dediğin gibi amfilerde ses ve görüntü taşıyan 3 er 5 er tane HDMI olsa harika olurdu.

quote:

Orjinalden alıntı: mikelanj

quote:

Kursad güzel cevaplamış,

birden fazla oynatıcınız varsa ne yapacaksınız? anfide 2 hdmi girişi olması benim çok işime yarıyor, hd-dvd playeri ve denon dvd playeri hdmi kablolarla anfiye bağladım, anfidende tek hdmi çıkışı ile projeksiyona bağladım. anfiden kaynağı seçtiğimde projeksiyondan görüntüyü alıyorum. sesi de iletseydi keşke doğru ama sadece görüntüyü iletmesi bile beni bir çok zahmetten kurtarıyor. keşke 3.bir hdmi girişi olsaydı da ps3'ü alacağım zaman problem çıkmasaydı:)

• Dostum hem değerli bilgilerine hemde inceliğine teşekkür ederim,
    verdiğin ses ile ilgili bilgilerden çok şey öğrendim sağol..

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Kursad güzel cevaplamış,

Aslında ilk mesajımdan sonra, bu inceleme için sana teşekkür edecektim başka bir mesajla, ama ivedi netten çıkmam gerekti sevgili Thai-Fun.
    Bu güzel ve faydalı incelemen için eline-emeğine sağlık diyeyim de içim de kalmasın...
    Aslında ses sistemlerine meraklı olmasam gözüm kapalı alacağım bu player'ı ama ne yazık ki D-TRUE HD ve DTS-ES MA decoder'ları ihtiva etmiyor. Gerçi henüz bu decoder'ların ikisini de ihtiva eden hd-player da yok, o da başka bir sorun.
    Aslında BD ve HD-DVD tarafında görüntü kadar ses te çok önemli. Benim gibi film tutkunları en az hd görüntüler kadar yeni nesil ses formatları ile de ilgileniyor.
    Kendimden örnek vermem gerekirse, sahip olduğum Yamaha RX-V659 AV receiver 7.1 analog input destekli. Yani benim yeni nesil ses formatları ile işlenmiş hd filmleri izlemem için, bu seslerin hd-player içinde çözülüp analog olarak AV Receiver'a aktarılması lazım. Yani hem hd-player'ın bu deceoder'ları ihtiva etmesi hem de 7.1 analog output desteği olması lazım.
    Eğer AV receiver'ınız hdmi destekli ise ve versiyonu 1.1 ya da 1.2 ise o vakit, yine bu sesleri hd player içinde çözüp hdmi üzerinden LPCM olarak AV reciever'a aktarabilirsiniz.
    Eğer hd player'ınız ve AV reciever'ınızın hdmi versiyonu 1.3 ise o vakit, bu sesleri çözülmeden hdmi üzerinden AV reciever'a aktarıp, AV reciever içinde çözebilirsiniz. Ancak bunun için AV reciever'ınızın bu yeni nesil ses formatlarına ait decoder'ları bünyesinde barındırması lazım. Yine ne yazık ki bu teori, pratiğe dönüşmedi henüz hd dünyasında. Onkyo TX-SR 875 gibi tüm yeni nesil decoder'ları bünyesinde barındıran AV reciever'lar var piyada ama sesi çözmeden hdmi üzerinden aktarabilecek hd player yok.
    Yani görüntüde olduğu gibi ses cephesinde de hd dünyasında hala teknolojik imkansızlıklar ve belirsizlikler mevcut!
    Şunu da belirtmek isterim ki yeni nesil ses formatları ile işim olmaz diyen arkadaşlar bu bd-player'ı mutlaka incesinler, fiyat/performans olarak rakibi yok bence. Editörler bd kalitesine bayılmışlar zaten, normal dvd upscale işleminde biraz sınıfta kalmış. Yine de piyasada olan her upscale dvd player'dan(Oppo hariç) daha iyi seviyede, en azından aynı seviyede upscale başarısı göstereceğine eminim; şahsi kanaatimdir.
    Yazdıklarım topiğin amacı ile pek bağdaşmadı ama affına sığınarak yazıyorum sevgili dostum
    Tekrar emeğine sağlık,
    Selamlar...

EK: Hdmi AV reciever'ların hdmi versiyonuna bağlı olarak DD ve DTS ses formatlarını hdmi üzerinden AV reciever'a aktarabilirsiniz. Yine Yamaha RX-V661 bunu becerebiliyor örnek olarak.
    Yine hdmi AV reciever'ların en önemli avantajlarından biri de bağlayacağınız tüm bileşenleri(bd-player, hd-player, upscale dvd player, PS2-3, Dvr vb.) AV reciever'a girip tek hdmi üzerinden hdtv'ye bağlayabilme ve kumanda edebilme imkanıdır. Bu sorunun cevabı olmuştur herhalde sevgili Thai-Fun...

Düzenleme: Ekleme yapıldı.

• quote:

Dostum hem değerli bilgilerine hemde inceliğine teşekkür ederim,
    verdiğin ses ile ilgili bilgilerden çok şey öğrendim sağol..

Rica ederim sevgili dostum.
    Benim verdiğim teorik bilgiler; ancak seninkiler bizzat kullanıcı deneyimi olduğu için çok daha önemli ve faydalı...
    Tekrar eline, emeğine sağlık.
    Selamlar...
  • Sony nin yeni cikardigi BDP-S2000ES modeli DTS-HD Hi Resolution Audio destegini bitstream olarak hdmi 1.3 uzerinden veriyor yine Dolby True HD yi bitstream olarak HDMI 1.3 uzerinden veriyo yani Onkyo 875 varsa kod cozme islemini onkyo yapiyor olacak tabi onkyonun bu modeli HQV goruntu islemcisi tasiyorki asil fark orada s-video yu bile 1080p yapiyor ve deinterlacing problemini ortadan kaldiriyor hani digiturk 1080i yayin yaparsa full hd ler altindan kalkamaz olayi varya ki kismen dogru bu islemci HQV mukkemlel deinterlacing yapiyomus 5 yildizlik hic kayipsiz 1080p ye ceviriyor 1080i yayini ne diyim allah sahibine bagislasin.Yine samsung yeni modelide DTS-HD MA ve Hi-Resulution destegi verecekti firmware update ile ama bitstream varmiydi bilmiyorum.
  • Arkadaşlar bugün carrefour daki SONY ile görüştüm,
    beraber BDP-S1 i ve BDP-S300 ü inceledik, her iki player ı da yine oradaki full HD modelini bilmediğim bir tv de denedik(Fifth element)

Onlarda bizde inceledik ve ağırlıktan başka bir fark göremedik demesine rağmen dikkatle filmi ikisinded de inceledik.
    sahiden de malzeme kalitesi ve ağırlıktan başka bir fark yoktu arada.

Ama ben SONY ye mail attım arada benim bulup sizlerle paylaştığımdan başka fark olup olmadığını sordum,
    eğer yanıt gelirse sizlerle paylaşacağım..
  • quote:

Arkadaşlar bugün carrefour daki SONY ile görüştüm,
    beraber BDP-S1 i ve BDP-S300 ü inceledik, her iki player ı da yine oradaki full HD modelini bilmediğim bir tv de denedik(Fifth element)
    Onlarda bizde inceledik ve ağırlıktan başka bir fark göremedik demesine rağmen dikkatle filmi ikisinded de inceledik.
    Ama ben SONY ye mail attım arada benim bulup sizlerle paylaştığımdan başka fark olup olmadığını sordum,

Sevgili dostum,
    Netten incelediğim kadarı ile bu iki bd-player arasındaki en büyük fark BDP-S1E yeni nesil ses formatlarına ait tüm decoderları (DTS-HD/Dolby True HD, Dolby Digital Plus) içinde barındırıyor ki bu beni çok şaşırttı!
    Yine BDP-S1E'nin hdmi versiyonu 1.2 iken BDP-S300'ün 1.1.
    Onun dışında kullanılan video processor farklı olabilir? Bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
    İncelemen için linkleri aşağıya atıyorum.
    Selamlar...
    Sony BDP-S1E review
    Review: Sony BDP-S300 Blu-ray Player
    Düzenleme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 30 Ekim 2007; 16:36:05 >

• Sağol dostum, bunlar oldukça kayda değer farklar, sadece yeni nesil ses dekoderleri bile tek başına çok önemli,
    Kaliteli bir alıcıya bağla BDP-S1 i 6 veya 7 kanal yeni ses formatlarının tadını çıkar.

Şu kadar bilginin üstüne düştüm diye model fanatiği mi olmadım,
    vardır bi farkı SONY bilir ne yaptığını gibi cevaplar mı almadım..
    tekrar sağol kürsad..
  • Süper bir cihaz aldın güle güle kullan...

bende bu cihazdan alıcam.. ama önce 19 Ekimde Sony LCD 40W2000 aldım...

Malum hazırlık yapmak lazım...

Sorum şu : divX denedimi cihazda bazı sitelerde divx destekliyor diye yazıyor. bildiğim kadarıyla desteği yok ama belki süpriz yapabilir.

sevgiler.

quote:

Sağol dostum, bunlar oldukça kayda değer farklar, sadece yeni nesil ses dekoderleri bile tek başına çok önemli,
    Kaliteli bir alıcıya bağla BDP-S1 i 6 veya 7 kanal yeni ses formatlarının tadını çıkar.

Şu kadar bilginin üstüne düştüm diye model fanatiği mi olmadım,
    vardır bi farkı SONY bilir ne yaptığını gibi cevaplar mı almadım..
    tekrar sağol kürsad..

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Arkadaşlar bugün carrefour daki SONY ile görüştüm,

Sevgili dostum,
    Netten incelediğim kadarı ile bu iki bd-player arasındaki en büyük fark BDP-S1E yeni nesil ses formatlarına ait tüm decoderları (DTS-HD/Dolby True HD, Dolby Digital Plus) içinde barındırıyor ki bu beni çok şaşırttı!
    Yine BDP-S1E'nin hdmi versiyonu 1.2 iken BDP-S300'ün 1.1.
    Onun dışında kullanılan video processor farklı olabilir? Bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
    İncelemen için linkleri aşağıya atıyorum.
    Selamlar...
    Sony BDP-S1E review
    Review: Sony BDP-S300 Blu-ray Player

Ses

Audio D/A Dönüştürücü192kHz/24bit
    DTS® Dijital Ses ÇıkışıVAR
    DTS®-HD5.1 kanal
    Dolby® Digital Plus VAR
    Dolby® True HD 5.1 kanal
    96kHz/24bit Dijital Ses ÇıkışıVAR
    48kHz/16bit Dijital Ses ÇıkışıVAR
    5.1 kanal Analog Çıkış: Dolby® DigitalVAR
    5.1 kanal Analog Çıkış: DTS®VAR
    Divx YOK
    kaynak link:http://www.sony.com.tr
    http://reviews.cnet.com da ise bu formatların cihazda bulunmadığı belirtilmekte
    nasıl oluyor anlamadım.sony tr yanlış bilgi mivermekte acaba ?
    ancak bu cihaza ısınmaya başladım diyebilirim.
    Thai-Fun kardeşimiz birde xe1alınca karşılaştırma yaparsa (tabii ben s300 ü almadan (s1 i iptal ettim))çok iyi olur.
    selamlar.

• Ne, nası yani şimdi bu dekoderler var mı benim cihazda, kürsad arkadaş sadece S1 de var gibi yazmıştı yada ben mi yanlış anladım.
    Gerçi 5.1 çıkış var bende öyle bağladım alıcıma ve çok iyi ses verdi ama bu formatları çözüyor ise, (benim de kullanım kılavuzundan incelediğim kadarı ile çözüyor) harika olur,
    S1 ile arasında 500 ytl ye değecek bir fark kalmaz benim için
  • quote:

Ne, nası yani şimdi bu dekoderler var mı benim cihazda, kürsad arkadaş sadece S1 de var gibi yazmıştı yada ben mi yanlış anladım.
    Gerçi 5.1 çıkış var bende öyle bağladım alıcıma ve çok iyi ses verdi ama bu formatları çözüyor ise, (benim de kullanım kılavuzundan incelediğim kadarı ile çözüyor) harika olur,
    S1 ile arasında 500 ytl ye değecek bir fark kalmaz benim için

Ferdagüler'in yazdığı gibi Sony.com.tr'de bu bilgiler mevcut. Ancak CNET reviewlarında bu decoder'ların S300'de bulunmadığı hem teknik özellikler bölümün de, hem de review bölümünde belirtilmiş. S1 cephesinde ise yine CNET review'larında teknik özellikler bölümünde bu decoderlar'in olduğu açıklanmış. Bu durumda ben CNET'in verdiği bilgileri kale alırım
    Selamlar...

• Daha garip bir durum var ki aşağıdaki linkleri incelerseniz S300'de Dolby True Hd stikerı var iken S1'de görünmüyor! Yani gavurların bu işi bilenleri dahi bu konuda farklı bilgiler veriyorlar, yuh yani...
    DISCONTINUED SONY BDPS1ES BLU-RAY/DVD PLAYER
    SONY BDPS300 BLU-RAY/DVD PLAYER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 31 Ekim 2007; 17:48:36 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.