Şimdi Ara

Sony BDP-S790 3D 2xHDMI çıkışlı 4K upscale özellikli bluRay oynatıcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
13.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korcin

Kozyatağı optimum mm'ta satışta var cihaz, 599 TL fiyatı.
    Reyonda duran açık ürünü mağaza yetkilisine Sony HX850 model led tv ye bağlatarak deneyip aldım dün akşam, arabanın bagajında geziyor şimdilik
    Fırsatınız varsa gidip deneyin derim..

Teb bonus kartınız varsa, 6 taksitli işlemlerde 1 taksit bankadan hediye kampanyası ile 499 TL ye geldi bana.
    ABD de 250 usd, Avrupada 200 Eur civarı, hatta İngiltere de 200 Gbp'ye satıldığını düşünürsek kampanyayla gayet iyi fiyata geliyor.

Bu cihaz için 499 TL oldukça uygun bir rakam...

Güle güle kullanın...

• Cok tesekkurler..

Bir de bu basligi niye bulamadigimi anlasam.. Cok firma banka ismi gecti diye sildiler mi tasidilar mi anlamadim. Konuya sadece kendi profilimdeki eski mesajlarimdan ulasabiliyorum artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 13 Haziran 2012; 9:23:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili Dammak selamlar

yaw sen ne yaptın BD işini çok merak ediyorum

Ben biliyorsun hani şu AVF den "Excellent" alan LGE nin BD670 serisini almıştım 3/4 ay evvel ama daha öncede yazdığım
    gibi cihaz resmen "hayalkırıklığı"
    Demekki artık Test te "Referance" çıkan cihazı almak farz!!!

yaw Excellent hayalkırıklığı yarattı,artık Referance ne çıkarır bilemem gari orasını!

Paraya kıysam OPPO al hayatını yaşa ama çok pahalı çooook!

++
    @korçin

bana rakam çok makul geldi!
    kafamda 780 veya 790 hep vardı,Dammak ta bilir,ama 670 alarak açıkçası ucuz yollu hemde MPlayer ı var diye aldım
    ama hikaye çıktı

Selamlar

CAN++

• Hocam,
    Bende evdeki elektronik ekipmani teke indirmek icin bu cihazi aldim. Yalniz magazada denerken mkv filme harici altyaziyi gostertmeyi beceremedim bir turlu film ve altyazi dosya ismi ayni olmasina ragmen.
    Eger bunu asamazsam tvix mediaplayeri kullanmaya devam edecegim mecburen.

• valla benim altyazı ile hiç işim yok,ing.izliyorum
    ancak çoğu panelde/BD de v.s cihazlarda bahsettiğin altyazı sorunu oluyor!
    anlamadığım vede kullanmadığım içim açıkçası nedir bilmiyorum ama bu işin ustaları var forumda!
    gerekirse onlara sorarsın,ya püf noktası vardır,ayarlar v.s ile veya PC den bazı yardımcı programlar ile
    bir şeyler yapılıyor

benim MPlayer takıntım fazla yok,elimdeki diğer panel veya bir şekilde BD veya daha olmadı Kati receiver ile
    bu işi aşıyorum veya baktım yinede sorun oluyor o zaman diğer panelimden(Pany LCD)PC ye HDMI bağlantıda
    olduğu için PC deki herhangi bir player ehr bir şeyi açabiliyorum

Sana da tavsiyem örneğin PC yi(Desktop tan bahsediyorum)panele HDMI ile bağla yedekte dursun bendeki olay gibi
    veya Notebook varsa,onunla daha pratik hale getirir ve MP ye ihtiyacın kalmadan her bir şeyi açar-izlersin!

Artık kimileri şöyle yapıyor;2.el veya ucuz yollu bir Notebook satın alıyor bunu sadece Player olarak kullanıyor)
    bence buda güzel bir çözüm yani hem Notebok+MediaPlayer

Günümüzde artık panellerin altında bir çok cihaz olmak zorunda,tek cihazla bu işler pek olamıyor!bence zorlama kendini
    ve gerekiyorsa panele güzel bir Ünite yaptır veya satın al,cihazlarıda bağla gitsin hem "zengin görünür" hava atarsın

++
    CAN

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sevgili Dammak selamlar

yaw sen ne yaptın BD işini çok merak ediyorum

Ben biliyorsun hani şu AVF den "Excellent" alan LGE nin BD670 serisini almıştım 3/4 ay evvel ama daha öncede yazdığım
    gibi cihaz resmen "hayalkırıklığı"
    Demekki artık Test te "Referance" çıkan cihazı almak farz!!!

yaw Excellent hayalkırıklığı yarattı,artık Referance ne çıkarır bilemem gari orasını!

Paraya kıysam OPPO al hayatını yaşa ama çok pahalı çooook!

++
    @korçin

bana rakam çok makul geldi!
    kafamda 780 veya 790 hep vardı,Dammak ta bilir,ama 670 alarak açıkçası ucuz yollu hemde MPlayer ı var diye aldım
    ama hikaye çıktı

Selamlar

CAN++

Hocam henüz BD Playera karar verip alamadım...

Ancak bu 790 hiçte fena durmuyor...

Dün DVD, harici disk vs. evde ne varsa alıp dışarı çıktım... Amacım bulduğum yerde 790'ı test etmekti...

Ancak test için açılmış 790 bulamadım... Optimum Media Markt'da açık olarak aynı serinin 490 modeli vardı...

Doğrusunu söylemek gerekirse bu aletin DVD upscale performansı EP 30'un upscale performansına çok yakın... Hatta renklerin daha da canlı göründüğünü söyleyebilirim... Gerçi bu renk farkı (ve belki upscale performansı) testte kullandığımız Sony 46HX920'den de kaynaklanmış olabilir... Sonuçta ben evde EP 30 ile 2008 model Sony Full HD LCD kullanıyorum...

Ancak ne olursa olsun Panny 210 ile yaşadığım hayal kırıklığından sonra... Sony 790'nın alınabilecek bir BD Player olduğunu düşünüyorum... Tabii 500 TL nin altında bir fiyata... Yoksa OPPO dışında hiç bir BD Player'a 500 TL nin üzerinde para verilmez...

• Haftabasinda optimum mediamarktta denedim ben acik 790 u.
    Hatta denedukten sonra kapalisini da oradan aldim.
    Sordunuz mu bir yetkiliye, bluray cihazlarin durdugu reyonda teshirde vardi bir tane acik 790 ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Haftabasinda optimum mediamarktta denedim ben acik 790 u.
    Hatta denedukten sonra kapalisini da oradan aldim.
    Sordunuz mu bir yetkiliye, bluray cihazlarin durdugu reyonda teshirde vardi bir tane acik 790 ?

Evet bende gördüm teşhirdeki 790'ı... Ancak reyon görevlisini cihazı TV'ye bağlamaya ikna edemedim bir türlü...

O yüzden de aynı serinin TV'ye bağlı 490 modelini deneye bildim...
  • @korcin bu 790 tam kaç paraydı??

Ben anlaşılan elimdeki LG BD670 i satamayacağım,bari yüksek fiyatlı olmayan şu 780/790 ile şansımı denemek istiyorum

@dammak
    Bendeki Oppo DVDPlayer ile EP-30 DVD lerde en iyi performansı veriyor,dışarda bir ara çok araştırdım bu EP-30 un özellikle
    hala DVD lerde kullanılması vede çok iyi yorumlar alması,bu meretin DVD lerde mükemmel olduğunu gösteriyor ama yeni nesil
    BD ler sanırım bu işlerde eski cihazlar gibi değil ve ağırlık zaten adı üstünde "HD" bd media da olacaktır doğal olarak!

Şimdi senin bahsettiğin ve EP-30 a yakın gördüğün cihaz 490 mı yoksa 790 mı idi??

Evet 500 kağıdın üstü bu cihazlara değmez!! Oppo veya o malum "MARKA" BD ler hariç tabiki

780/790 farkını biraz inceliyeyim,4K filan gibi bir şeyler gördüm galiba ama bunlar bana sallama geliyor,inanmam ben bunlara
    780 için de yine dışarda çok güzel yorumlar okumuştum,belliki bu cihaz çok iyi 790 da en az onun kadarsa ve fiyatıda makulsa
    alırım+

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@korcin bu 790 tam kaç paraydı??

Ben anlaşılan elimdeki LG BD670 i satamayacağım,bari yüksek fiyatlı olmayan şu 780/790 ile şansımı denemek istiyorum

@dammak
    Bendeki Oppo DVDPlayer ile EP-30 DVD lerde en iyi performansı veriyor,dışarda bir ara çok araştırdım bu EP-30 un özellikle
    hala DVD lerde kullanılması vede çok iyi yorumlar alması,bu meretin DVD lerde mükemmel olduğunu gösteriyor ama yeni nesil
    BD ler sanırım bu işlerde eski cihazlar gibi değil ve ağırlık zaten adı üstünde "HD" bd media da olacaktır doğal olarak!

Şimdi senin bahsettiğin ve EP-30 a yakın gördüğün cihaz 490 mı yoksa 790 mı idi??

Evet 500 kağıdın üstü bu cihazlara değmez!! Oppo veya o malum "MARKA" BD ler hariç tabiki

780/790 farkını biraz inceliyeyim,4K filan gibi bir şeyler gördüm galiba ama bunlar bana sallama geliyor,inanmam ben bunlara
    780 için de yine dışarda çok güzel yorumlar okumuştum,belliki bu cihaz çok iyi 790 da en az onun kadarsa ve fiyatıda makulsa
    alırım+

Hocam benim test ettiğim cihaz 490 dı ve benden geçer not aldı...

Anladığım kadarıyla bu seride işlemci değişmiş... Geçen sene 480'i test etmiştim ve sonuç tam bir felaketti...

780 / 790 farkına gelince...

Haklısın 4K olayı bana da biraz saçma geliyor... Zaten ortalıkta Toshiba'nın (ZL2) 7000 Euroluk cihazından başka bu özelliği test edip çalıştırabileceğin panelde yok...

Ancak ilginçtir... 790'nın fiyatı 780'den daha ucuz ve sanıyorum kullanılan işlemci daha da iyi...

O yüzden benim de tercihim 790 olacak... Tabii 500 TL nin altında bir rakama...

• Albani,
    599 tl mediamarkt fiyati, sony magazalarinda ise biraz daha pahali fiyatlar var 609 tl ve 649 tl gibi.
    Ben de anlamadim gecen senenin 780 cihazindan nasil daha ucuz oldugunu.
    Avs forumda sony 4k projektor ile bu cihazin testini yapan joerod diye bir eleman vardi, gormusundur muhakkak mesajlarini vs.
    Kullandigi diger oppo cihazi ile kiyaslayan da buydu zaten.
    Alet surada 10 mt otemde torbada yatiyor, bu evdeki clouding ve backlighttan felegi sasmis samsung le40a616 panel ile deneyip hayal kirikligi yasamamak icin acmadim hala aleti.

• Yeri degil ama Albani hocam,
    Halen kullandigin favori panelin Tosh sv685 idi yanlis hatirlamiyorsam.
    Gecen gun İst.Umraniye carrefour teknosada, seri sonu diye etiketli 55sv685 gordum vitrinde 2.399 tl fiyat ile.
    Bulunuyormu hala piyasada, fiyati nasildir anlamam ama sana soran oluyorsa diye belirtmek istedim.
    Bilginize.

• @dammak

Evet 500 kağıt benden max.rakam ama daha da aşağı olursa OK dir

yaw şu illet LD BD670 i satamadım,sinir etti beni "EXCELLENT" almış bu güyya
    AVF de bir tek Tosh ve Sharp Excellent alamayıp ya avarage ya good alıyorlar her nasıl işşe

ülen LGE nin nesi Excellent veya bu herifler ne zaman Excellent ürün yapmışlar

++

780 için epeyi bir zaman dışardan kullanıcı yorumları izledim,kafama yattı,sanırım performans olarak 790 da böyle,
    Test Sitelerini ise aynen iteliyorum birde küfür ediyorum bu dallamalara,yaw yazık bu şarlatanlara inanlara

+

@korcin

SV685 süper bir panel ve dikkatini çekerim 2009 Modeldir(aslında 2008) hala bir şekilde bulunuyor vede alınıyor v.s

• Bluray cihaz denerken kullanabilecegim belli bluray filmler/sahneler var midir?
    Misal, su filmin bu sahnesi makinayi kastirir takilmadan gosteriyorsa tamamdir yada su sahnedeki siyah derinligini verebiliyorsa OK dir cihaz gibisinden...

• quote:

Bluray cihaz denerken kullanabilecegim belli bluray filmler/sahneler var midir?
    Misal, su filmin bu sahnesi makinayi kastirir takilmadan gosteriyorsa tamamdir yada su sahnedeki siyah derinligini verebiliyorsa OK dir cihaz gibisinden...

Muhakkak sözünü ettiğiniz türde renk ve hareket testine uygun BD filmler vardır...

Ancak benim tercihim testlerde eski tarihli ve master kopyadan transferi Türkiye'de yapılmış Türkçe dublajlı DVD filmlerin kullanılmasından yana...

Örneğin; 490 ile yaptığım testte SAGA Film tarafından piyasaya sürülmüş olan Ecinniler (Les Possedes) DVD sini kullandım... Bu firma tarafından piyasaya sürülmüş olan DVD'ler biraz zorludur... Eğer sahip olduğunuz BD/DVD Playerın upscale performansı sıkı değilse filmi sonuna kadar götürmek pek mümkün olamayabilir... Karanlık sahnelerde karınca sayarsınız...

Eğer cihaz bu DVD ler de sınıfı geçebiliyorsa... Sorun yok demektir...

OPPO'yu test etmediğim için bilmiyorum... Ancak emin olun bu işin piri sayılan EP 30 bile bunlarda bayağı bir zorlanıyor...

• What-Hifi 5 yıldızı çakmış.
  • quote:

Bluray cihaz denerken kullanabilecegim belli bluray filmler/sahneler var midir?

Bulabilirseniz Karanlık Şehir (Dark City) filminin DVD'si de test için oldukça zorlu bir DVD'dir...
  • Ben en iyisi bu cihazı kapıp siz üstadlardan birine misafir olayım, test edelim
    Saydığınız filmlerin hiçbiri yok bende, epey bir aramam gerekecek sanırım...
  • quote:

Ben en iyisi bu cihazı kapıp siz üstadlardan birine misafir olayım, test edelim
    Saydığınız filmlerin hiçbiri yok bende, epey bir aramam gerekecek sanırım...

Benim adını verdiğim filmler özellikle de Karanlık Şehir test için tamamen uç bir örnek...

Aslına bakarsanız Saga tarafından yayınlanmış herhangi bir filmi kullanabilirsiniz... Zira bu firma kendisi filmlerde herhangi bir restorasyona gitmediği gibi ithal ettiği master kopyalarda restorasyondan geçmemiş kopyalar oluyor... Bu da bize filmlerin ilk halini görme olanağını sağlıyor...

Bana göre bu firmanın yayınladığı DVD'lerin testinden geçemeyen hiç bir BD/DVD Playerı eve sokmamak yada aldıysak/alacaksak sıradan olarak sınıflandırmak/adlandırmak lazım...

• Dammak bu işi iyi bilir,o DVD hastasıdır

Ancak DVD deyipte geçmeyin,adam gibi bir cihazla o DVD ler bayağı sıkı hale geliyor siz bile şaşırıyorsunuz

Ayrıca cihazda kendisini gösteriyor bu suretle!! ancak Test Sitelerinin Referance/Excellent diye not verdikleri cihazlara sakın inanmayın sonra
    bendeki LGE nin BD si gibi olur durum

Ben onun için yedekte Oppo DVD yi tutuyorum! EP-30 şimdilik kaldırdım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.