Şimdi Ara

Sony BDP-S790 3D 2xHDMI çıkışlı 4K upscale özellikli bluRay oynatıcı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
2
Favori
13.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Dammak bu işi iyi bilir,o DVD hastasıdır

Ancak DVD deyipte geçmeyin,adam gibi bir cihazla o DVD ler bayağı sıkı hale geliyor siz bile şaşırıyorsunuz

Ayrıca cihazda kendisini gösteriyor bu suretle!! ancak Test Sitelerinin Referance/Excellent diye not verdikleri cihazlara sakın inanmayın sonra
    bendeki LGE nin BD si gibi olur durum

Ben onun için yedekte Oppo DVD yi tutuyorum! EP-30 şimdilik kaldırdım

Haklısın hocam...

Tek tek özenle seçilmiş toplam 700 adetlik hepside orijinal DVD'lerden oluşan film koleksiyonuna sahip sıkı bir "sinefil" olarak DVD ve BD/DVD Player işiyle bayağı bir yakından ilgileniyorum...

Doğrusunu isterseniz bu Excellent puanlama işine bende hiç takılmıyorum...

Zira bunların çil çil yeşil Benjamin Franklin kokan duygusal puanlar olduğunu gayet iyi biliyorum...

O nedenle kendi testimi ben kendim yapmak üzere takım çantamı kapıp (içinde test için özel olarak seçilmiş olan DVD ve BD filmler, harici disk, flash disk vb. bulunuyor) teknoloji marketlere gidiyorum...

Henüz tam anlamıyla test edemesem de şu anki favorim Sony BDP S790 (bunu aynı serinin 2 alt modeli olan 490'ı test etmiş biri olarak söylüyorum)...

• Sevgili dammak, sana soyle bir teklifim var, istanbulda oldugunu varsayark soyluyorum;
    Vatan dudullu magazasinin muduru arkadasim, bugun magazaya ugradigimda teshirde bir tane sony 55hx850 panel vardi, epey kurcaladim ettim.
    Eger arkadasim da yarin konusurum kabul ederse, sen takim cantani bende cihazi kapayim magazada bulusup etraflica test edelim 790i. Arkadasim kirmaz beni diye dusunuyorum, yarin aksam farkli bir programi yoksa tabi.
    Bende bu vesileyle iyi bir is yaptimmi anlamis olurum
    Ne dersin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 şey sorucam

1- Web Browser var mı ?

2- USB üzerinden kablosuz klavye mouse desteği var mı bu aletin ???

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcin

Sevgili dammak, sana soyle bir teklifim var, istanbulda oldugunu varsayark soyluyorum;
    Vatan dudullu magazasinin muduru arkadasim, bugun magazaya ugradigimda teshirde bir tane sony 55hx850 panel vardi, epey kurcaladim ettim.
    Eger arkadasim da yarin konusurum kabul ederse, sen takim cantani bende cihazi kapayim magazada bulusup etraflica test edelim 790i. Arkadasim kirmaz beni diye dusunuyorum, yarin aksam farkli bir programi yoksa tabi.
    Ne dersin?

Güzel teklif!

Haftaiçi olamasa bile,haftasonu bu işi bir şekilde halledersiniz!

O Test Sitelerini ben yemişim yaw,hepsi çakal ve taraflı bunların,bu işi bilenler zaten dışarda gülüyor bu adilerin sözüm ona testlerine!

En başta Phil ler her sene bir sürü cihazları ödül bile alıyor tam rezalet!!

Phil dünyada-global pazarda bitmiş ve sadece Avrupada kaldı,herifler alay eder gibi ödül veriyorlar,kısaca kendileri çalıyor kendileri oynuyorlar!

Tosh BD ler Sharp BD ler sürekli sınıfta kalıyorlar halbuki birisi bu işin ana Chipset üreticisi(PS3 dahil) diğeri sistem bulucusu ama ikisininde BD
    leri dandik iken LGE/Samy/Phil ve bazıları Excellent

Beyler gittiğiniz zaman DVD leri LCD değil de PDP ile test edin(FILM ler için bahsediyorum) LCD ile test olmaz!
    Ancak PDP lerde karanlık ister ama siz ilk etapta Pany ST/GT/VT artık hangisi varsa onunla bakın içeriklere!

CAN++

• Magazada vt gt hepsi vardi hocam.
    Ah bu alet bir ay once ciksaydi piyasaya elimde cihazla dayanirdim kapina, 1 hafta boyunca larada tatildeydim mayis ayinda

• Başka zaman inşaallah buluşuruz

Ancak siz Dammak ile bu organizasyonu yapın ve neticeyi daha sonra yazarsınız+

CAN
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcin

Sevgili dammak, sana soyle bir teklifim var, istanbulda oldugunu varsayark soyluyorum;
    Ne dersin?

Eğer arkadaşınızı ikna edebilirseniz hafta sonu C.tesi veya Pazar günü (sanıyorum sabah veya akşam gibi mağazanın içinin çok kalabalık olmadığı gibi otoparkta da yer bulabileceğimiz bir saatte olması gerekecek) bir LED bir de Plazma TV'de 790 testi yapabiliriz...

Ayrıntıları Cuma günü PM'den konuşuruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 19 Haziran 2012; 21:35:56 >

• Hepimiz sonucları merakla bekliyoruz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Tosh BD ler Sharp BD ler sürekli sınıfta kalıyorlar halbuki birisi bu işin ana Chipset üreticisi(PS3 dahil) diğeri sistem bulucusu ama ikisininde BD
    leri dandik iken LGE/Samy/Phil ve bazıları Excellent

Beyler gittiğiniz zaman DVD leri LCD değil de PDP ile test edin(FILM ler için bahsediyorum) LCD ile test olmaz!
    Ancak PDP lerde karanlık ister ama siz ilk etapta Pany ST/GT/VT artık hangisi varsa onunla bakın içeriklere!

CAN++

Hocam eğer gidebilirsek yapacağımız testin ve sonuçlarının çok sağlam olacağından kesinlikle eminim...

Zira sonuçta biz bu işi Sony, Panny, Tosh, Phil, Sammy, LG vb. gibi üreticilerin ürünlerine övgüler yağdırarak onların üzerinden para kazanmak için değil tam tersine paramızı bunların ürettiği ürünler arasından birini seçerek ona yatırmak yani para harcamak için... Ama doğru ürüne harcamak için yapıyoruz...

Bu arada haklısın hocam... Söylediğin gibi PDP testi kesinlikle şart... Hatta olmazsa olmaz... Özellikle de çok karanlık ve çok aydınlık sahneler için... Eğer BD Player kaliteli ise siyah ve beyaz muhteşem oluyor... Yok alet sıradan çıkarsa National Geographic'te siyah/beyaz karıncalar belgeselini izliyor gibi olursun...

Evet test için efsanevi Pio Kurolardan bulmak imkansız ama artık Panny'nin yeni nesil PDP'leri de çok kaliteli...

Şansımıza birde mağazada test için Panny'nin BDP 320 veya 220 BD Playerı olursa değme keyfimize...

Bana göre 790 değil ama aynı serinin bir alt modeli olan 590'nın tek rakibi Panny'nin bu 2 aletidir...

Elinde OPPO gibi yüksek maliyetli high end cihazlar dışında başka marka ve model harcı alem BD Player bulunanlar alınmasınlar ama maalesef bu iş böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 19 Haziran 2012; 21:46:53 >

• Yatak odasındaki emektar panasonic pv7f panel bozulup da servise bugün yazılınca mecburen akşam eve geldim servisle randevulaşıp.
    Servisi yolcu ettikten sonra, gelmişken 790 ı biraz kurcaladım vt30 'da.
    Öncelikle ufak ama gayet şık bir cihaz.
    Dokunmatik power, play, stop ve eject tuşları var kasanın üzerinde.
    Kurulumu oldukça basit ve hızlı oldu. İdare eder bir kumandası var, plastik ama dandik değil. Brushed metal diyorlar ya, bu da brushed plasitk.
    Hız demişken, hızlı başlatma seçeneğini aktive ederseniz, power tuşuna basınca abartmayayım 2 sn de menüye geliyor. Bu seçeneğin enerji tüketimi normal başlatma seçeneğine göre daha fazladır gibi bir uyarı verdi. Bekleme modu gibi bu.
    Bütün menüler ingilizce, türkçe OSD menü seçeneği yoktu. Belirli diller var, onlardan biri değilse dil kodunu girmenizi istiyor. Türkçenin kaç olduğunu bulamadığım için giremedim (1254 gibi kalmış aklımda ancak işe yaramadı).
    Elimin altında Dark Knight bluray vardı, denedim gayet başarılı. Görüntü aktarımında en ufak bir sorun takılma vs yok. Renkler gayet doğal ve doygun.
    Ntfs formatlanmış external hdd ile bolca mkv de oynattım, yalnız bazılarında file format corrupted gibi bir mesaj verdi. Filmin içine mkvmerge ile gömdüğüm altyazıları okuyor ancak aynı folder içine film ile aynı isimle attığım altyazıyı görmedi. mkv dosyalarında ekrana getirdiği altyazı fontu biraz ufak, umarım upgrade ile bunu büyütürler. Bu arada dvd-rip avi dosyalarını da dvd kalitesinde gösteriyor diyebilirim.
    Tvix mediaplayerıma göre daha iyi bir resim kalitesi aldım dvd ve bluray riplerde.
    Çeşitli görüntü profilleri var; auto, direct, cinema, custom 1, custom 2 gibi.. ben direct kullandım.
    Özetle, görüntü elbetteki çok güzel ama neyle kıyaslayabbilirim bilmiyoerum, uzun zamandır media player dışında herhangi bir cihazdan film seyretmediğimi farkettim.
    Merakla beklediğiniz resim kalitesinde uzman yorumunu kısmet olursa sevgili Dammak'a bırakıyorum haddimi bilerek
    Entegre wifi ile internete bağlantı gayet kolay oldu, birkaç tane youtube video izledim.
    Video uygulamaları arasında kanal d ve cnnturk de geldi. kanal d den dizi fragmanları izledim.
    Bir saat kadar yüzeysel kurcalamada ilk izlenimler bunlar, kapatmadan önce yazılımı da güncelledim wifi üzerinden.
    Kutunun üzerinde hediye sony hdmi kablo diyordu ancak kutudan çıkmadı, bunun için tekrar bir mediamarkt yolu göründü bana..

• bu cihazı almayı düşünenlere, ürünü teslim alırken üzerinde yazan extra hediye niteliğindeki ürünlerin kutunun içeriğinde olup olmadığını kontrol etmelerini öneririm.
    benim aldığım kutunun üzerinde "sony altın uçlu hdmi kablo hediye" etiketi olmasına rağmen paketten çıkmadı.
    sony eurasia müşteri hizmetlerini aradım, kutunun içeriğinde görünmüyor bu kablo, aldığınız mağazanın kampanyası olabilir dediler ancak pek güven vermedi bu bilgi bana.
    dün mediamarkta giderek kablonun kutudan çıkmadığını söyleyince, sorgusul sualsiz, ne fatura ne de ürünüme bakmadan farklı model bir sony bluray kutusundan kablo çıkarıp bana verdiler. reyonda üzerinde "sony altın uçlu hdmi kablo hediye" etiketi olan kutuları tek tek açtılar tabi, ilk üç kutuda kablo çıkmadı, dördünce de bulabildik.
    verilen hdmi kablo 1.4 versiyon ve 1,5 mt bu arada.

• Sony BDP-S790'ı satıyorum ilgilenenler ilanıma bakabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_62984696/mpage_1/f_/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC26FADF -- 9 Temmuz 2012; 9:04:57 >
  • Merhaba,

Bende geçenlerde satın aldım,güzel cihaz herkes iyi yönlerini yazmış bende bir parça zayıf/(-) yönlerini yazayım :

- Cihazın arayüzü PS3 benzetilmeye çalışılmış olsa bile onunki kadar başarılı ve şık değil.Daha çok ucuz Çin işi taklit cihazlara benzemiş (PS3 kullanıpta direkt bu cihazı açanlar demek istediğimi daha rahat anlıyabilir)

- Diğer arkadaşlarımızın da bahsettiği gibi mkv/avi vb klasör içindeki ekstra altyazıları okumuyor.(.srt .sub vb hepsini denedim).Bir kaç yöntem denedim ama (El kitabına da baktım) filmin bir anda %40-50 ne vs atlıyamıyor.(Tama cihaz desteklmeiyor zaten ama bilgiyi yinede vereyim : half SBS vb bu formatlarıda oynatmıyor).Ancak 3x hız ile bu işleri yapabiliyoruz.

- PS3 direkt olarak bağlı olduğu paneli tanıyıp 3D performansını otomatik olarak ayarladığı halde 790 bunu bulamadı el ile girip ayarladım buda önemli değil asıl önemli olan otomatik olarak çözünürlüğü ayarlıyamadı ondan sonra ekran görüntüsü gitti (El kitabında :Cihazın üstünde ki stop düğmesine 10 sn den fazla basılı tutularak min çözünürlüğe düşürülmesi önerilmiş)
    min çözünürlüğe ayarladığımda da (Bir kere de ses ayarı yaparken ayar değiştirdimde) cihaz takıldı.Off yapmak istedim ama takılı kaldı.2-3 dk bekledim fişten çekmek zorunda kaldım.Bunu 2 kere yaşadım.Biraz sinir bozucu zira cihazın arkasındaki kablo çıkmıyor benim prizde gizli&zor ulaşılan bir yerde gidip fişini çekmek zorunda kaldım.

- Cihazın BD disklere hızlı ulaşması için sleep moduna benzer bir şey yapmışlar ama malese sessizde olsa fan devamlı çalışır durumda kalıyor (El kitabında da belirtilmiş)ve bir parçada standby dan fazla enerji çekebiliyor.Bu modu kaptsakta açılış hızı fena değil.

- Cihazın DVD upscale performansı fena değil ama kendi üstündeki 2D-3D çeviricisi gördüklerimin arasında en kötüsü.Gerçi kaynak 2D olduktan sonra hangi cihazın zaten 3D çevirme performansı iyiki zaten diyeceksiniz (ki katılıyorum bende kullanmıyorum bu özelliği ama kullanan olablilir diye ekledim) TV nin kendi 3D çeviricisi dahi kat kat daha iyi.

- Cihaz kurulumu esnasında default olarak Türkçe altyazıları seçmek için 1538 kodunu yazmamız lazım.(Yoksa her seferinde kumanda dan Türkçe altyazıları aramak lazım).

- Cihaz içindeki 'Akıllı' fonksiyonlar hani olmasada olur gibi.Hantal ve kullanması zor.Biraz acele davranıp geri tuşu ile çıkış yapmak isterseniz benim gibi sabırsızlar için işkence haline de dönüşebiliyor.

İyi bir şeylerde yazayım : BR performansı gerçekten çok hoş , evdeki Airport extreme network üm üzerine bağlı qnap NAS server ım ile harika çalışıyor (qnap ta twonky de kurlu ondada harika sonuç verdi) 720/1080P stream vb hiç sorunsuz oynattı performansı da gayet hoş.(wifi ile bağlı)

• Bu kadar kötüden sonra iyi bir özelliğini görmek güzel:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap geç oldu ama 790 modeli için 55hx 850 920 vs. modeller bence şart. 790 araştıra araştıra geldiğim son nokta oldu.
  • Merak ettiğim konu bu ürünün half sbs formatını destekleyip desteklemediği, ayrıca usb den str dosyalarını da sanırım okumuyor yakın bir zamanda update ile bu problem çözümlendi mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emraho

Merak ettiğim konu bu ürünün half sbs formatını destekleyip desteklemediği, ayrıca usb den str dosyalarını da sanırım okumuyor yakın bir zamanda update ile bu problem çözümlendi mi ?

Merhaba,

Half sbs nin mkv oynatmaktan bir farkı yok, sadece tv nin 3d olup bu görüntüyü üst üste verebilmesi yeter.
    Player ın tek yaptığı bu 2 yanyana görüntüyü tv ye göndermek, oynatıcı dosyanın tek resim mi 2 resim mi olduğunu bile bilmiyor.
  • Arkadaşlar bugüm
    media markt da 790 ı test ettim TOSHIBA TL933 e bağlayarak çok sessiz ve stabil çalışıyor.
    2 tane de sifir kutu vardı ama 599 tl canım çekmedi dersem yalan olur
  • Bu cihazı ben alalı bir sene oluyor neredeyse, fiyatı hic mi dusmez, o zaman da 599 tl idi.
  • Arkadaşlar

net üzerinde bazı sitelerde fiyatı 449 tl ye kadar düşmüş, yanında sony hdmı kablo ve
    3d harry potter ölüm yadigarları 1. ve 2. bölüm hediye

ne yapıyoruz şimdi ne diyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.