Şimdi Ara

Sony BDV-N9100W 4K 3D Blu-ray Ev Sineması Sistemi alacağım yardım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
15
Favori
40.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    üstadım paylaşımlarınız için çok teşekkürler .eksi db +db ye göre biraz daha tiz seslerin çıkmasınımı sağlıyor.o yüzdenmi ayarlarınızda eksi 0,5db olarak girdiniz.
  • sahinko S kullanıcısına yanıt
    Hayır, Sahin bey, sesin genliğini azaltıp, arttırıyor. Yani ses gücünü. Çok baskın veya çok zayıf olmasın tüm kanallar bulunduğunuz dinleme noktasına aynı etkiyi yapsın diye.
  • harici diskten geçen hafta dosyaların tamamını görmesine rağmen ilave filmler ekledim,şimdi dosyaların yarısını görüyor yarısını görmüyor.acaba belli bir dosya boyutuna kadarmı görüyor bu cihaz.bu konuda bilgisi olan varmıdır.teşekkürler
  • Serdar bey merhaba,

SONY nin ses kalitesi konusunda başarısından dolayı dün BDV-N9100W ürün satın aldım kurdum fakat usb den açtığım videolarda türkçe altyazı seçeneğini aktif edemiyorum.
    yazılar farklı karekterlerde çıkıyor, "27 Kasım 2013; 21:17:17" tarihli eklediğiniz resimde türkçe karekterleri sorunsuz çalıştırdığınızı gördüm.
    rica etsem bunu nasıl çalıştırdığınız konusunda bilgi verebilirmisiniz. Ürünün Firmware update işlemini yapmış olmama rağmen türkçe karekterleri göremiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.
  • Bu arada bu ürünü (bdv-n9100w)kullanan arkadaşlar USB den taktığınız aygıt üzerinden video izlerken Türkçe altyazı özelliğini kullanabilen varmıdır cevaplarınızı bekliyorum
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdimeter

Bu arada bu ürünü (bdv-n9100w)kullanan arkadaşlar USB den taktığınız aygıt üzerinden video izlerken Türkçe altyazı özelliğini kullanabilen varmıdır cevaplarınızı bekliyorum
    Teşekkürler

bende herhangi bir sorun yok hocam..Türkçe altyazılar sorunsuz çalışıyor! neden olabilir acaba_? sorunuza soruyla cevap vermek gibi oldu
  • Evet biraz öyle oldu sorun değil, aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirmisiniz rica etsem.
    usb bellek mi kullanıyorsunuz yoksa hard disk mi ?
    yaptığınız özel bir ayar vb bir şey varmı ? direk srt dosyasını video dosyası ile aynı isim yapıp aynı klasörde tutmak dışında ?
    ayrıca subtitle tuşuna bastığınızda dil kodları neler çıkıyor ? bende 4 seçenek var 4 ü de Türkçe değil.
    teşekkürler
  • quote:

Evet biraz öyle oldu sorun değil, aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirmisiniz rica etsem.
    usb bellek mi kullanıyorsunuz yoksa hard disk mi ?
    yaptığınız özel bir ayar vb bir şey varmı ? direk srt dosyasını video dosyası ile aynı isim yapıp aynı klasörde tutmak dışında ?
    ayrıca subtitle tuşuna bastığınızda dil kodları neler çıkıyor ? bende 4 seçenek var 4 ü de Türkçe değil.
    teşekkürler

cevaplamaya çalışayım ;
    1- hem usb bellek kullanıyorum hemde HDD. ikisinde de herhangi bir sorun yaşamadım.
    2- özellikle yaptığım bir ayar yok.
    3- subtitle tuşuna bastığımda sadece dosyada olan srt dosyanın seçeneği çıkıyor. yani 1 tane.

• verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hocam.
    Ama ilginçtir ki bende 4 seçenek var ve 4 üde Türkçe değil.
    hiç birisinde Türkçe karekterler çıkmıyor
  • quote:

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hocam.
    Ama ilginçtir ki bende 4 seçenek var ve 4 üde Türkçe değil.
    hiç birisinde Türkçe karekterler çıkmıyor

başka bir altyazı denediniz mi?
  • kumandadan alt yazı tuşuna türkçe karakterleri görünceye kadar b,r kaç kez basın.dorun kalmayacaktır
  • Teknosada ki bir arkadaş sağolsun Türkçe dil seçeneği kodu olan 1524 e alıp bir süre beklememi söyledi.
    Dediği gibi yaptım 1524 e alıp bir süre bekledim. Başta çıkmayan tr karekterler bir süre sonra çıkmaya başladı.
  • Bdv n9100w almış olan arkadaşlardan ricam bu cihazı bende almayı düşğnüyorum ama evdeki ünitemin içine subwoofer yeri olarak düşündüğüm yere acaba subwoofer sığarmı merakındayım.
    Kullanan arkadaşlar yükseklik ve en ölçülerini net olarak buraya yazarlarsa sevinirim.
    Benim ünitenin yüksekliği 42cm. Ancak sony Türkiye sitesinde Subwoofer Boyutu
    (G x Y x D) (yaklaşık)
    280 x 440 x 280 olarak verilmiş. Ümidim 42cm olması yönünde yoksa sıkıntıya sokacak beni.

• Yüksekliği 43,5 cm
  •  Sony BDV-N9100W 4K 3D Blu-ray Ev Sineması Sistemi alacağım yardım

Sony BDV-N9100W 4K 3D Blu-ray Ev Sineması Sistemi alacağım yardım

• Arkadaşlar merhaba,

Dün satınaldığım Bdv-n9100w ses sistemim bugün kuruldu. Bağlantı ile ilgili bir sorum olacak.
    Evimde öncelikle tv de arc özelliği mevcut. digiturk hd cihazı kullanıyorum ve 1 adet hdmi 1.4 , 1 adette hdmi 1.3 kablom var. Doğru bağlantı nasıl olmalı?

Reciverı Ses sistemine , ses sisteminide tv ye mi?
    Reciverı Tv ye , Ses sistemini de tv ye?

Ayrıca, bağlantılarda 2 adet hdmi kablo kullanılıyor ikisininde 1.4 olması zorunlu mu acaba?
  • Merhaba,

Bu konu epey dikkatimi çekti. Kendime yeni bir sistem kurma fırsatım ancak olabildi. Evimde hala Vestel Zeta 87 ekran 4:3 tüplü televizyon kullanıyorum. Televizyonda spor karşılaşmaları hariç hiç bir şey izlemem. Sadece futbol değil, yaz ve kış olimpiyatları, nfl, cricket vs. izlerim. Ciddi bir film izleyicisiyim, evimde yaklaşık 2000-3000 filmlik bir arşivim var. Gerçi teknolojinin ve internet hızının ilerlemesiyle artık arşive gerek kalmadı. 2005 yılında aldım televizyonu. O zaman daha 16:9 formatına geçmemişti dijital platformlar ve o zaman ki LCD televizyonlarda en sevmediğim şey sahada bulunan bir çukurun ekranla birlikte kaymaması idi. Yani çukurun önce bulanık hale gelip sonra kamera belli bir bölgede 1 sn kadar kaldıktan sonra tekrar çukurun netleşmesi olayı beni hep rahatsız etmişti. Eskisi kadar olmasa da hala LED tv lerde aynı sorunu görebilirsiniz.

Bu nedenlerden dolayı epey araştırdıktan sonra plazma almaya karar verdim ama iyi bir şey almak istediğimden bütçelerin çok yukarılara kadar çıkabileceğini (Panasonic 65ZT60 12.000 ve 65VT60 10.000 seviyelerinde) farkettim. Şu an için Samsung 64F8500 f/p oranı bana makul geldi. Samsung mağazalarında 7.000 Tl ye satılıyor. Bir de ev sinema sistemi alırsam daha iyi olabileceğini anladım. O nedenle onları da biraz araştırdım. Sanki Sony BDV-N9100W (1.600 - 1.700 TL civarı) veya Sony STR-DN840 (1.100 - 1.200 TL civarı) makulmüş gibi göründü. Sony STR-DN840 A/V alıcıyı alırsam Blu-ray oynatıcı ve hoparlör ihtiyacı olacak. Onların iyisi ve kötüsü hakkında bilgi sahibi değilim. Hadi onları da 1.000 TL gibi fiyata halletsem yaklaşık 9.000 TL ye iyi bir sisteme sahip olacakmışım gibi geliyor. Burada sorularım şöyle olacak :

1-9.000 TL ye daha iyi bir sisteme sahip olabilir miyim? Yada "bu para fazla şu TV' yi alırsan da aynı performansı alabilirsin" dediğiniz ürünler var mı?Önerilerinizi bekliyorum.

2- turuncu55 ve enerji78 nickli arkadaşlar hazır sistemleri sevmiyor. Serdar1968 isimli arkadaş da gayet iyi performans aldığını söylüyor. olay şu ki Sony BDV-N9100W ve Sony STR-DN840 baktığımda kendimce önemli olan 4K upscaling, Airplay, Bluetooth, Wi-fi her ikisinde de var. AFC STR-DN840 ta yok gibi görünüyor. Sanki bana Sony BDV-N9100W da f/p oranı iyi gibi geldi.Neyi kaçırıyorum acaba ?

3-Playstation alırsam Bluray oynatıcı almaktan kurtulur muyum? Playstation aynı özelliklere sahip mi? O zaman STR-DN840 için sadece hoparlör bulmam gerekecek ve N9100W deki gibi uzun ve kablosuz hoparlör önerileriniz var mı?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

• Crash_35 kullanıcısına yanıt
    Digiturk receiver'ı 1.3 hdmi kablo ile TV'ye girin. Televizyon ile Sony BDV arasındaki bağlantıyıda 1.4 HDMI ile yapın. Ben bu şekilde kullanıyorum. Tüm HDMI çıkışları TV'ye giriyorum. Sadece SONY BDV'ye HMI ARC ile bağlanıyorum.
  • -Mahoni - kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Öncelikle yazdıklarımdan yanlış anlaşılan bir noktayı düzeltmek istiyorum. Hiçbir zaman hazır sistemin AVR+5.1 veya 7.1 takımdan daha iyi olduğunu iddia etmedim. Sadece Sony'nin bu modelinin beklediğimden iyi cevaplar verdiğini söyledim. Eğer ses sistemi için özel bir sinema odanız yoksa ve ses sistemini salona koyuyorsanız, sistemin az yer kaplaması ve diğer mobilyalara da uyum sağlaması gerekiyor. Ben bu nedenle eski ONKYO+Wharfadale takımımı kaldırıp hazır sisteme geçtim. İnanın tüm markaların tüm üst modellerini (Harman Kardon, Bose, LG,Samsung) tek tek alıp evde 1 halfta denedim. Harman Kardon dışındakilerin ses kalitesi çok kötü idi, onunda ses seviyesi çok düşüktü. Tam vaz geçiyordum daha önce dediğim gibi Sony'nin bu serisini gördüm.

Şu anda bence piyasada 65VT60E ve ZT60E üzerine televizyon 4K'ları saymazsanız yok. Samsung'u marka olarak ne kadar sevsemde 64F8500'e hiç girme derim. Panasonic'in en eski serisi ile bile kıyas edilemez.

4K upclalling bildiğiniz gibi televizyon 4K değilse bir anlam ifade etmiyor.
    Airplay desteği yok. TV Sideview diye bir program kurmanız gerekiyor. Netliği Airplay kadar iyi değil. Yararlı olduğu tartışılır ve yazılımda Türkiye seçeneği yok.

Bluray ve DLNA'dan izlemede görüntü kalitesi ve ekstra özellikleri Playstation'da yok.Playstation ile ancak bluray seyredebiliyorum dersiniz ama gerçekte seyrettiğinz görüntü kalitesinin bluray ile alakası bile yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1968 -- 21 Ocak 2014; 21:38:32 >

• serdar1968 kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkur ederim ilgilinize.

Eve gider gitmez sizin yaptiginiz baglantiyi deneyeceyim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.