Şimdi Ara

SONY BLU-RAY OYNATICIMI YOKSA PLAYSTATION 3.....?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 40 W 4000 lcd ve SF 1100 sinema sistemi mevcut tek eksik bu sistemi bütünleştirecek blu-ray oynatıcı sizce sony blu-ray oynatıcılardanmı alayım yoksa PLAYSTATION 3 mü alayım ikisinin arasında kararsız kaldım ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• Bende şu an olmazsa bile, yakın bir tarihte sırf bluray için PS3 almayı düşünüyorum.Tek eksiği elektrik tüketiminin fazla olması
  • sayın red ejder,
    eğer sırf bluray film için ps3 alacaksan hayır alma-eğer ben oyunda oynarım dersen olur...
    ama senin işin oyun değilde filmse kesinlikle bluray player al...bende hemps3 hemde bluray player var(panasonıc bd30),player çok daha iyi,playstatıonun işi film değil oyun,dikkatli bir göz iyi bir sistemde farkları hemen görür...
    heee biri şunu diyebilir:yaa bluray filmler yaygın değil ve pahalı,ne gerek var ki-al bi ps3 hem oyunhem film,şu an için buna bende katılırım,ama işin maddi kısmını film pahalıymış vs..bi kenara bırak sen bana hangisi daha iyi film oynatır dersen tereddütsüz blu ray player...
    sen dersen ki,benoyundaoynamayı seviyorum,o zaman ps3 al ama şimdilik...ileridemutlaka bluray oynatıcı alırsın...
    bluray playerın işi sadece film......cd playerın işi cd çalmak,ps3ün işi oyun..bunlarımutlaka gözönünde tut..
    hoşçakal...
  • Arkadaşlar 1 senedir PS 3 sahibi biri olarak sırf film için PS 3 almayın derim. En önemli nedeni
    bildiğim kadarı ile PS 3 tüm Blue Ray leri çalmıyor. Hatta yurt dışında satılan Blue Ray filmlerde
    "PS competable" (PS uyumlu) yazdığından tüm Blue Ray filmleri çalmadığını anlamıştım. Bu hususu
    araştırarak amacınıza uygun bir alım yapmanız gerekiyor bence... Yalnız şunu da unutmayın ki
    Blue ray için zaman biraz erken (Bence 6 ayda en çok 14 - 15 film seyredebilirsin)
  • Blu Ray içinde aynı dvd de olduğu gibi bölge kodları mevcut A,B ve C kodlamalarına sahip oynatıcılar diğerleri için üretilmiş filmleri göstermiyor haliyle.

Yani PS3 yerine başka bir Blu Ray oynatıcı da alsanız B bölge kodlu olduğundan uzakdoğu yada Amerika'dan gelecek filmlerin çoğunu (filmlerin bazıları all code hepsi oynatıyor) oynatmayacaktır.

Bazı filmlerin üzerinde PS3 compatible yazması ise Blu Ray film oynnattığını bilmeyen PS3 sahiplerini bu formata çekmektir.

PS3 şu anda tüm yeni nesil ses kodeklerini çözen en gelişmiş Blu Ray oynatıcısıdır denilebilir. Ayrıca eksik olan özellikleri de firmware updateleriyle 30dk içinde otomatik olarak yapılabiliyor.

Tek fark hem görüntü hemde ses kalitesiyle en yeni nesil oynatıcılara kafa tutamıyor ama bunu 50 inç altında bir TV de hissetmenizde çok zor.

Yüksek elektrik tüketimi ve fan gürültüsü dışında pek bir şey sorun edilemez.

quote:

Orjinalden alıntı: BORA 06

Arkadaşlar 1 senedir PS 3 sahibi biri olarak sırf film için PS 3 almayın derim. En önemli nedeni
    bildiğim kadarı ile PS 3 tüm Blue Ray leri çalmıyor. Hatta yurt dışında satılan Blue Ray filmlerde
    "PS competable" (PS uyumlu) yazdığından tüm Blue Ray filmleri çalmadığını anlamıştım. Bu hususu
    araştırarak amacınıza uygun bir alım yapmanız gerekiyor bence... Yalnız şunu da unutmayın ki
    Blue ray için zaman biraz erken (Bence 6 ayda en çok 14 - 15 film seyredebilirsin)

• p3 5+1 ses sistemini ve dvd 1080p yükseltme gibi özellige sahipmi acaba........?
  • PS3 DVD leri 1080p ye çok başarılı birşekilde yükseltebilir.Ancak amfiniz HDMI üzerinden maksimum 1080i'yi desteklediğinden PS3 'ü direkt olarak TV'ye bağlamanız gerek. Zaten amfiniz HDMI girişinden ses de alamıyor.

Amfinizin Optik girişi varsa PS3 üzerinden Dolby Digital ve DTS sinyal alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Blu Ray içinde aynı dvd de olduğu gibi bölge kodları mevcut A,B ve C kodlamalarına sahip oynatıcılar diğerleri için üretilmiş filmleri göstermiyor haliyle.

Yani PS3 yerine başka bir Blu Ray oynatıcı da alsanız B bölge kodlu olduğundan uzakdoğu yada Amerika'dan gelecek filmlerin çoğunu (filmlerin bazıları all code hepsi oynatıyor) oynatmayacaktır.

Bazı filmlerin üzerinde PS3 compatible yazması ise Blu Ray film oynnattığını bilmeyen PS3 sahiplerini bu formata çekmektir.

PS3 şu anda tüm yeni nesil ses kodeklerini çözen en gelişmiş Blu Ray oynatıcısıdır denilebilir. Ayrıca eksik olan özellikleri de firmware updateleriyle 30dk içinde otomatik olarak yapılabiliyor.

Tek fark hem görüntü hemde ses kalitesiyle en yeni nesil oynatıcılara kafa tutamıyor ama bunu 50 inç altında bir TV de hissetmenizde çok zor.

Vallaha gözüm öyle deme yaw, şu fan sesi yüzünden, onca yeteneğine rağmen güzelim aleti açasım gelmiyor, çözümü konusunda da şu ana kadar hiçbir alternatif bulamadım, o fan sesi çıldırtıyor beni, ax-200 ü tepemde olmasına rağmen zerre duymuyorum, ps3 ile aramda 3,5 m var ama ne gam sesten öldürüyor Şu fan işi de bir çözülse cihaza hiç laf yok

• O zaman PS3 ü de PT-AX200 ün yanına monte ediyorsun az ses duyuyorsun

Haklısın bende şikayetçiyim ama her güzelin bir kusuru var değil mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Blu Ray içinde aynı dvd de olduğu gibi bölge kodları mevcut A,B ve C kodlamalarına sahip oynatıcılar diğerleri için üretilmiş filmleri göstermiyor haliyle.

Vallaha gözüm öyle deme yaw, şu fan sesi yüzünden, onca yeteneğine rağmen güzelim aleti açasım gelmiyor, çözümü konusunda da şu ana kadar hiçbir alternatif bulamadım, o fan sesi çıldırtıyor beni, ax-200 ü tepemde olmasına rağmen zerre duymuyorum, ps3 ile aramda 3,5 m var ama ne gam sesten öldürüyor Şu fan işi de bir çözülse cihaza hiç laf yok

• cekik gözlü japonlar boşuna cihaz cıkarmaz bu blu-ray oynatıcaların vardır artıları belkide blu-ray oynatıcının optik gözü daha verilimli olabilir 2.5 kg oynatıcı sonuc olarak degilmi

bu arada blu-ray oynatıcı olan varmı acaba bu altın kaplama hdmı kabloloların bir artısı oluyormu .....?
  • sayın red ejder,
    bir kablonun kalitesini belirleyen en son etkenlerden biridir altın kaplama uç,
    forumda ve birçok yerde denk geliyorum almış başını gitmiş bu altın uç,yani birisi ortaya bişey atıyo ondan sonra 1000kişi çıkartamıyo derler ya aynen öyle,işi bilende bilmeyende konuşmaya başlıyor,mesela adam diyor ki bana sağlam kaliteli bir hdmı çıkışlı dvd oynatıcı tavsiye edin,bi bakıyosun birileri çıkmış efendim 85ytlye pegasus var,vay efendim 110ytlye bilmemne var ve bunlarda dvx oynatıyo mp3 çalıyo vay vay vay..........millet kalite ile kalitesizliğin farkında değil......
    kabloda kaliyeti iletken malzeme,koruma ceket uç belirler,altın uçlu olmayıpta altın uçlu alankablodan daha iyi bir sürü kablo var....50ytlyede hdmı var-10ytlyde-300ytleyede ne her zaman en pahalısı eniyisidemektir,nede ucuzu ile pahalısı arasında bir fark yok demek....
    sen bütçen dahilinde 50-60ytleden pek aşşağı inmeden kendine kablo bak...
    bu arada bende panasonıc bluray oynatıcı var...ps3te var..filmperformansı kesinlikle oynatıcının daha iyi....
    bunu şuna benzet,kolay kolay hiçbir dvd player sıradan bir cd çalar kadar iyi cd çalamaz....ps3te öyle,işi oyun ...film değil...hee geçici film izlenir ancak ileride mutlaka bluray oynatıcı al....(mesela panasonıc bd30 veya sony bdp s500)...

• sayın dmrbrn

hangi blu-ray player'a sahipsiniz? Sizden ricam DVD upscale performansını yorumlayabilir misiniz?
    Panasonic DMP-BD30 almak istiyorum ama kısa zaman içerisinde çok fazla blu-ray film seyredemeyeciğimi
    düşünüyorum. O yüzden DVD performansı da çok önemli.
  • sevgili bosphorus,
    bende panasonic bd 30 var..
    şimdi sayın semsal 1 arkadaşın ps3 ile bd30 karşılaştırmasını aktarayım,ve kendi düşüncelerimide yazayım...
    semsal01....Arkadaşlar istek üzerine ayrı bir başlık açarak incelemeyi bilgilerinize sunuyorum.

Öncelikle ps3 de kullandığım ve detaylarına hakim olduğum için rahatlıkla karşılaştırma yapabildiğimi belirtmek isterim.

Blu ray: Karayip Korsanları 3 ve Destinys Child Live in Atlanta

Blu ray Player: Panasonic dmp-bd30 V ps3

ps3 herkes bildiği için detaya girmiyorum. Bendeki ps3 en son
    güncellemeleri yapılmış ve olabilecek en iyi kondisyonda idi onu belirtebilirim.

bd30 a gelince çok kaliteli bir yapısı var. Paketi bugüne kadar gördüğüm
    en büyük kutu ama player son derece zarif ve kutuya göre küçük.

Çalıştırdığımda ilk dikkatimi çeken şey neredeyse ölüm sessizliğinde çalışması idi, ps3 den
    sonra baya ilginç oldu benim içim.
    Ayrıca sd kart yuvası ve bununla avchd oynatma özelliği de bulunmakta.
    Ayrıca kumandası IR olduğu için universal kumanda ile kullanabilmek güzel bir duygu.
    (ps3 bildiğiniz gibi bluetooth lu)
    bd 30 oldukça hızlı bir makine hd dvd ye göre süper bir hızı var ama ps3 ten biraz daha yavaş.
    Sadece ucuz hdmi kabloda sanki bir hafifçe merdivenleşme ile karşılaştım,
    bende hd dvd kullandığım kaliteli hdmi kabloyu kullandım sorun ortadan kalktı.
    hdmi da pahalı kabloya bende karşıyım ama gerçek böyle cereyan etti.
    panele bd30 u bağladığımda 1080p/24 yazılarını gördüm.

Karşılaştırma.

1-bd 30 24 p de gerçekten farkedilir bir fark yaratıyor, ps3 de bu yumuşaklıkta değil gibi geldi bana.
    2-bd 30 uncompressed PCM seslerde ps3 kadar başarılı değil. Ancak dolby digital EX te de bd 30
    çok daha başarılı.
    3-bd 30 da bir 3 boyutluluk ve derinlik hissi var, ps3 daha düz bir görüntü veriyor. Bu gerçekten ciddi fark yaratıyor.
    4-bd 30 da müdahele edilecek bir çok ayar var, kontrastan tutun, gamma ya, dnr ye kadar
    buda görüntüyü ps3 den daha az kumlu ve pürüzsüz, istediğiniz formata getirme olanağı tanıyor insana.
    Yani kumlanma bd 30 da, ps3 e göre çok daha az.
    5-Gelelim up scale olayına, bd 30; hem ps3 den hemde ep 30 dan daha iyi
    bir up scale yapıyor ki bu beni çok şaşırttı. Özellikle sd dvd deki derinlik hissi müthiş.
    (ps3 up scale olayı q91 e göre söylenmiştir)

Şimdilik bu kadar, en güzel günlerde sağlık, mutluluk ve arızasız seyirler dileğimle.

demir buran.......şimdi burdan itibaren ben düşüncelerimi aktarayım..
    1..bd 30 fiyat performans açısından ülkemizdeki 1 numaralı ürün..(sony s300den de samsund tanda daha iyi)
    2..bd3-3boyutluluk ve derinlik hissi bakımından hem bu iki playerden hem ps3ten daha başarılı..
    3..ses konusunda sesi dijital aktardığımız için bu birazda receıver kablo ve hoparlörlerimize bağlı..
    4..bd30da görüntüye müdahele şansınız oldukça iyi(kontrastparlaklık vs..vs..vs
    5..kumlanma hakikaten çok iyi bertaraf ediliyor,eğer doğru kontrast ve parlaklık ayarlarıylaizlersek evet çokk iyi..
    5..upscale birkere ps3e göreçok başarılı meselabende samsung hd850 var ona göre uçuyor....ep 30danda çok az farkla iyi...
    sıkıştırılmammış pcm seslerde ps3e göre daha başarısız olduğuna katılmıyorum....
    hakikaten sessiz bir makine...
    mutlaka sağlam bir hdmı kablo şart....
    ama ben dvd için bd30u değilde ep30 u kullanıyorum....blu ray pahalı yaw....
    paranvarsa,yada mesela 1000ytl altına düşerse mutlaka sony s500...
    ne panasonıgın 2milyar olan cihazı ne pıoneerın 2000küsür olan cihazı o parayı kesinlikle etmez.....
    dediğim gibi şu 1000ytl altında bulursan sony s500,yoksa panasonıc bd30.......
    teşekkürler....._____________________________

• BD-30 koysepete de 500 YTL, estore'da da 680 ytl. sony bdp-s500 ise 1400 ytl'ler civarında.
    Şu anfi işini bir halledeyim ondan sonra da bd30 yolu gözüküyor galiba bana.

tek korkum ancak bendeki philips 5980 kadar upscale yapmasıydı ama anladığım kadarıyla bayağı farkedecek. Asıl amacım blu-ray seyretmek olsa da blu-ray filmler yaygınlaşıncaya kadar DVD de seyretmek zorunda kalacağım.

Teşekkürler...
  • s300 ile s500 fiyatları oldukca pahalı istanbilişimde bu tür aygıtları satmadıklarını dile getirdiler bizzat gittim sordum
    ama ordaki görevli blu-ray cd ler turkiyede yaygın olmadıgını vede dvd player almamı onlarda 1080p yükseltme özelligini oldugunu siyledi 200 ytl civarında sony ürünlerini mevcut oldugunu söyledi peki blu-ray oynatıcı ile dvd 1080p arasındaki görüntü olarak cok kaliteli bir izlenim abilirmiyiz acaba...?
  • demir buran arkadaşın dediğinden şu çıkıyor:
    Alacağın 200 ytllik bir DVD player'a göre blu-ray'in daha iyi upscale yapacağı.

Şu anda Türkiye'de 30-40 adet Türkçe altyazılı blu-ray film mevcut. Bu sayı gittikçe de artacak ama DVD kadar yaygınlaşması için bayağı bir süre daha var gibi. Eğer kısa zamanda blu-ray film seyretmeyip sadece
    DVD seyredecekseniz Toshiba'nın 170 ytl ye satılan HD DVD playerını almak mantıklı olabilir.
  • panasonic bd30 mu daha iyi yoksa sony s300 mü acaba ..........?

bu arada bd30 dvd 1080p yükseltme özelligi yok sanırım birde ses codeclerini tam ayrınıtılı vermemişler yardım ederseniz sevinirim

panasonic linki incelemeniz için

http://www.panasonic.com.tr/urunler/DMP%2DBD30

sony linki

http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disc-player/bdp-s300#pageType=TechnicalSpecs

• Her iki player da 1080p upscale yapabiliyor.

BD30 yeni nesil ses formatlarını (DD+, TrueHD, DTS HD) bitstream olarak AVR'ye yollayabiliyor. BDP-S300 ise sadece DD+'ı çözerek AVR'ye yollayabiliyor. Diğer formatları ne çözebiliyor ne de bitstream olarak aktarabiliyoryor.

quote:

Orjinalden alıntı: red_ejder

panasonic bd30 mu daha iyi yoksa sony s300 mü acaba ..........?

bu arada bd30 dvd 1080p yükseltme özelligi yok sanırım birde ses codeclerini tam ayrınıtılı vermemişler yardım ederseniz sevinirim

panasonic linki incelemeniz için

http://www.panasonic.com.tr/urunler/DMP%2DBD30

sony linki

http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disc-player/bdp-s300#pageType=TechnicalSpecs

• panasonic s300 göre dahamı avantajlı yani yada s500 ile kafa kafayamıdır ...? bosphorus74

biraz ayrınıtılı yazarsan sevinirim dostum
  • Sony BDP-S500 TrueHD, DTS HD High Resolution çözebiliyor ve bitstream olarak aktarabiliyor. Ama DTS HD Master Audio u ne çözebiliyor ne de bitstream olarak aktarabiliyor.

Yeni nesil ses formatlarını destekleyen bir AVR ile kullanılacaksa DMP-BD30 ses kodekleri açısından daha avantajlı. Ama yeni ses formatlarını desteklemeyen bir AVR ile kullanılacaksa o zaman da BDP-S500 ile en azından TrueHD ve DTS HD HR dinlenebilir.

Yeni nesil ses formatları detaylı olarak şu topikte işlenmişti:
    http://resim.donanimhaber.com/m_18842214/mpage_1/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.