Arkadaşlar benim Sony Bravia BX2D model bir Monitor TV'im var. Ekran kartım Nvidia GeForce GTX 580. Yaşadığım sorun şu: Monitörün önerilen çözünürlüğü 1360 x 768, fakat bu çözünürlük dışında sadece 1440 x 900 çözünürlüğünde net görüntü alabiliyorum. En yüksek çözünürlük 1600 x 1200 ve bu çözünürlüğe getirdiğimde de görüntü rezalet oluyor. Sistemim çok yeni ve performansı çok yüksek. Büyük miktar para harcadığımdan Monitör için de fazla para ödemek istemiyorum. Bu sorun çözülebiliniyorsa, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için çok teşekkürler. (Monitörle PC arasındaki kablo RGB kablosu, fakat PC'nin kasasında sadece VGA bulunduğundan bir parça sayesinde RGB kablosunun bir ucunu VGA'ya dönüştürerek kasaya takıyorum, kasada HDMI girişi de var fakat HDMI ile bağladığımda görüntü daha da vahim oluyor ve RGB kablosu ile bağladığım zaman sadece 1440 x 900 çözünürlükte görüntü yerine tam oturuyor ama yine de grafikler ve görüntü çok kötü.)
en iyi goruntu icin hdmi`dan baglayip tv`yi pc moduna alman gerekiyor yada just scan diye birsey vardir
Şuanda HDMI'dan bağladım, görüntü RGB'den daha kötü ama çözünürlükte 1920 x 1080 var. Fakat seçtiğim zaman görüntü daha kötü oluyor ve televizyona sığmıyor. Just scan'i nerden bulabilirim?
tv`nin ratio ayarlarinin altinda olabilir yada dedigim gibi pc modu vardir bu sekilde tv yayin varmis gibi duzeltmelere gitmez boylece goruntu pc`nin gonderdigi gibi oluyor ayrica ekran kartina gore eger ati kullnaiyorsan olcumleme de yapman gerekir
Ekran kartım Nvidia GeForce GTX 580 yani ATI değil. Bir de monitörün menüsünde dediğin gibi ratio ayarı yok orası da ayrı bir konu. Teşekkür ederim yardımın için.