Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: conqueror77

orada program modunda f ayarı ve ev(-2. +2 ) ayarının nasıl yaptığını gösteriyor. ben dışarıda yaptığımda onunkinden cok farklı degerler çıkıyor..??
    yardımın için teşekkurler..

''f'' değeri ''diyafram aralığıdır'', diyaframı bir ''perde'' gibi düşünebilirsiniz... Eğer bu değer küçükse ''diyafram açık'' demektir, eğer bu değer büyürse ''diyafram kısık'' demektir...

''EV'' değeri ise makinenin sensörüne düşen ışık miktarını belirleyen bi değerdir...

Şimdi burda ''f'' değerini yükseltirseniz (yani diyaframı kısarsanız) sensör az ışık geleceğinden ''EV'' değeride düşecektir... Oradada aynı bu işlem yapılıyor, ''Diyafram değeri yükseldiği için (yani diyafram kısıldığı için) EV değeri düşüyor...

Ayrıca ''f'' değerini sadece ''Manuel'' ayarda belirleyebiliyoruz...

• quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

Bu arada arkadaşlar, yaz ayları yaklaştı belki havaii fişek fotoğrafı çekmek isteyenler olabilir... Böyle bir durum için ''Manuel Ayar'' isteyenlere bir yardımım olsun istedim. Tabi manuel ayar dışında böyle bir fotoğrafı görünütlemek için makinenin ''FireWorks'' moduda kullanılabilir ama ben manuel ayarlarıda yazayım...

Pozlama Süresi ; 1 veya 2 Saniye (1'' veya 2'')
    İso Değeri ; 64 (DSC-N2'ciler için 100)
    f ; 2.8
    Flaş ; Kapalı
    White Bal ; Auto
    EV ; 0
    Saturation ; +
    Sharpnes ; +

Ayrıca okuduğum üniversitedeki şenliklerde çektiğim bikaç ''Havai Fişek'' fotoğrafını sizlerle yaplaşayım istedim, umarım beğenirsiniz...

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

Havai fişekler çok güzel çıkmış

• quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Havai fişekler çok güzel çıkmış

Sağolasın kardeş...
  • ya arkadaşlar bu fotografcılık olayından anlamıyorum ama size bişey sormak istiyorum.Bende n2 var EV diye bir özellik var manuel çekime alınca hep -2.0 da kalıyor bu nedir öncelikle değiştirebilirmiyim??
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

quote:

Orjinalden alıntı: toprakyalin

Merhaba arkadaşlar bende Sony Cybershot DSC-N2 geçen hafta tokyo dan 300YTL aldım Japonca olan modelli fiyat olarak daha düşüktü ama ben ingilizce olanını aldım. Orjinal herşey kutusunda, şimdi hafıza kartı almak istiyorum SanDisk CompactFlash 4GB alsam bu digital forograf makinamla uyum sağlar mı? Film çekimi yaparken takılmalara vs.. sorunlara sebebiyet verir mi? veya Sony'nin kendi orjinal 4GB kartınımı alsam ve sizin öneriniz nedir?

Teşekürler

Öncelikle makinen hayırlı olsun arkadaşım... Aramızada hoşgeldin...

Hafıza kartı ve olası sorunlar hakkında şunu söyleyebilirim; ''yüksek kapasiteli kartlarda herhangi bir şekilde kartın kapasitesi yüksek olduğu için takılma veya atlama gibi sorunlar yaratmıyor. Herzaman yüksek kapasiteli kart almak iyidir tabi ama almış olduğun kartın orjinal olmasında fayda var... Ayrıca Sony veya Sandisk marka olması farketmez fakat önemli olan alacağın kartın ''Pro DUO'' olması...'' Bunların dışında dikkat etmen gereken bişey yok, eğer sormak istediğin veya takıldığın bir nokta varsa çekinmeden sorabilirsin...

Saygılar...

Cevabınız için teşekür ederim dediğiniz gibi bende sizlerin tavsiyesi üzerine Sony Memory Stik Pro Duo 4 GB olan hafıza kartını aldım.

Haftaya belki yine japonyaya gitme ihtimalim var. Bir tanede ablama almak istiyorum yanlız Sony Cybershot DSC W200 modelini gördüm 12.10 Mp. bundan 2 hafta öncede aldığım Sony Cybershot DSC N2 10.10 Mp.

Sony Cybershot DSC W200 ürün özellikleri :http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1514/show.html

Sony Cybershot DSC N2 ürün özellikleri :http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1333/show.html

Şimdi Sony Cybershot DSC W200 , Sony Cybershot DSC N2 'den daha iyise onu alayım ablamla değiş tokuş yapayım diyorum. Yok Sony Cybershot DSC N2 al sen yine o Sony Cybershot DSC W200 'den daha iyi derseniz yine N2 alayım. Aralarındaki 2 mp. lik fark dikkatimi çektide. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum teşekür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cuoresportivo

ya arkadaşlar bu fotografcılık olayından anlamıyorum ama size bişey sormak istiyorum.Bende n2 var EV diye bir özellik var manuel çekime alınca hep -2.0 da kalıyor bu nedir öncelikle değiştirebilirmiyim??

Manuel ayara gelince EV -2.0 olduğuna göre, ya ''f''değeri 4.0'da veya 8.0'da kalmıştır, yada pozlama süresi çok düşük bir değerdedir...

Makineni ''Manuel''e getir, daha sonra sağ üstteki geri dönme tuşuna basıp geri dön... ''Manuel'' yazısının altında ''Mset'' diye bir tuş çıkacak, oraya tıklayarak ekrarnın sağ alt köşesinde şeçeneklerle ''f'' değerini ve ''pozlama süresini'' belirleyebilirsin...

Eğer fotoğraf çekeceğin ortamın ışığına uygun ayarlar seçersen EV değeri ''0'' olacaktır...

• quote:

Orjinalden alıntı: toprakyalin

Aralarındaki 2 mp. lik fark dikkatimi çektide. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum teşekür ederim.

Öncelikle şunu belirteyim;

''MEGAPİKSEL değerini yüksek bir değerde kullanmak sadece ve sadece şu 2 durumda işe yarar;

1-) Çektiğimiz fotoğrafları fotoğraf kağıdına yada herhangi bir şeyin (bez, afiş veya çok büyük boyutlu kağıtlar gibi) üzerine baskı alırken işe yarar... Ama baskı aldığımız kağıt veya yüzey büyüdükçe fotoğrafın MP'ininde büyümesi gerekir... Yoksa baskı aldığımız kağıtta fotoğrafı ''kare kare'' şeklinde ve kalitesiz bir şekilde görürüz... Genel olarak şunu söyleyebilirim bu durumda; bir fotoğraf kağıdına baskı alacaksak veya sadece fotoğraflarımızı bilgisayar ve televizyondan izleyeceksek fotoğrafları ''1 MP''den daha üst bir değerde çekmenin bir anlamı yok...

2-) Birde yüksek MP, bilgisayarda fotoğrafları büyütürken kalite kaybına uğramamamızı sağlar... Yani bilgisayarında fotoğraflara bakarken belli bir bölgeyi Zoom'lamak istersek, bu durumda zoomladığımız bölgenin çözünürlük kalitesini düşürmeden net bir şekilde o bölgeyi büyütebiliriz...

Bu 2 secenek dışında yüksek MP'in bir faydası yoktur... Hatta daha çok, depolaması ve bilgisayarda bakması zor olduğundan (fotoğraf dosyasının boyutu yüksek olacağı için, bilgisayar bu yüksek boyutlu dosyayı açarken zorlanır) zararı vardır...

Bu yüden yüksek megapiksel değeri sadece ve sadece bilinçsiz tüketiciyi kandırmak amaçlı vurgulanan bişeydir... Önemli olan ''sensör boyutu, geniş manuel ayarlar, yüksek iso değerinde iyi performans ve sensörün renk canlılığıdır''... Bu yüzden lütfen YÜKSEK MEGAPİKSEL sözlerine aldanmayın arkadaşlar...

Ben makineyi ilk alığım günden beri 1 MP'de kullanıyorum... Sadece baskısını alacağım fotoğrafları ya yüksek MP'de çekiyorum yada baskısını almak istediğim fotoğrafları daha sonradan makinede MP'ini yükseltiyorum…

Megapiksel olayını netleştirdikten sonra şimdi soruna geleyim;

İki makine arasında çok az teknik farklar var... Çok özel durumlarda kullanabileceğimiz yüksek İSO değeri ve azda olsa geniş açısıyla DSC-W200 DSC-N2'ye göre çok az bir üstünlüğü bulunuyor... Fakat DSC-N2'nin üstün yanları ise ''Dakunmatik menüsü ve en önemlisi 3''lik (230.000 piksellik) LCD ekrarnı... (DSC-W200'de ise LCD ekran 2,5'' ve 115.000 piksel)...

Bu durumda ben olsaydım 3''lik ekranı, bu ufak teknik üstünlüğe tercih eder yine DSC-N2'yi alırdım...

• Teşekür ederim. Gerçekten harika bir açıklama yapmışsınız. Sizin gibi bu işlerden iyi anlayan arkadaşlarımızın yorumları ve bize yardımları doğrultusunda biz tüketicilerde doğru ve mantıklı seçimleri daha iyi yapabiliyoruz.

Dedikleriniz doğrultusunda Sony Cybershot DSC W200 almaktan vazgeçip Sony Cybershot DSC N2 ablama hediye olarak almaya karar verdim.

İyi çalışmalar.
  • saol bir tripod eksik.. :))
  • arkadaşlar N serisi topiği ama T serisin su videosuna bir bakın pek farklı değildir heralde N ile.
    var mı böyle bişi arkadaşlar? kolpa kokusu alıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=qz4OrtYr_DY
  • arkadaşlar n2 en ucuz nerden kaça alabiliriz.İstanbul dışındayım ama istanbuldanda alabilirim.Birde
    dokunmatik ekranı çabuk kirleniyormuş galiba.Bu sorun oluyormu
  • arkadaşlar benim bir sorum n2 için
    kullanım klavuzunda destekledigi kart 2 gb diye yazıyor.
    acaba max.kaç gb hafıza kart taksak çalıştırır.veya deneyen arkadaşlar varmı en fazla kaç gb hafıza kullandılar??*
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

arkadaşlar N serisi topiği ama T serisin su videosuna bir bakın pek farklı değildir heralde N ile.
    var mı böyle bişi arkadaşlar? kolpa kokusu alıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=qz4OrtYr_DY

Sanırım DSC-N2 ile video çekilirken diyafram kısılmış, o yüzden karanlık görünüyor... Yoksa böyle bir video imkansız...

• quote:

Orjinalden alıntı: conqueror77

arkadaşlar benim bir sorum n2 için
    kullanım klavuzunda destekledigi kart 2 gb diye yazıyor.
    acaba max.kaç gb hafıza kart taksak çalıştırır.veya deneyen arkadaşlar varmı en fazla kaç gb hafıza kullandılar??*

Şuanda piyasada en fazla 4 GB'lık kartlar mevcut... Ve makine 4 GB'lık kartları okuyabiliyor ve sorunsuz çalışıyor... Gönül rahatlığı ile makinenize 4 GB'lık kart takabilirsiniz...
  • Arkadaslar benimde eşim yurtdısından getirdi n2 yi ama bir hafta sonra bozuldu kendi kendine.Fotograflara bakiyorum ama video ve fotograf bölumune gecince acilmiyor o ondeki sey objektifmi adini tam bilmiyorum iste o acilmiyor.Ekranda kapatıp tekrar acin yazıyor.Oysa ben cok sevmistim makinami biri bana yardimci olsun.
  • Merhaba
    Yaklaşık 1 seneden fazladır N1 kullanıyorum ama özelliklerini tam olarak bildiğim söylenemez.
    Tüm kullanım ayarları hakkında detaylı bilgi verirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerichooo -- 11 Haziran 2007; 0:55:57 >
  • Arkadaslar Hepinize merhaba,

Benden bugun itibari ile bir N2 sahibi oldum. Yaklasık 349$ USA Bestbuy dan aldırdım. Yalnız bir kucuk ama buyuk sorunum var.:( (Aletin sarjı USA icin)
    Bu konuyu halletmek icin aklıma gelenler ise;
    1) Bestbuy'ın musteri hizmetlerine mail atip Avrupa tipi sarj aleti istemek ve eger olurda lutfederlerse 15 gun sonra bir tane ucretsiz edinmek,
    2) Nette dolaşıp avrupa tipi şarj bulup almak ( Ne Sony sitesinde ne Bestbuy da nede baska bir sitede bulamadım)
    3) Bir keresinde bu ucaklardaki kendi dergilerinden birinden sarj donusturucu aletlerden satıyorlardı -ama hangi firma ic ucs muydu dış ucus muydu hatırlamıyorum- Turkiye'de bulup almak (nette arastırdım sanırım ben adını dpgru bilmedigim icin bulamadım)

Sizlerden ricam sizce en uygun cozum ne olur tecrubelerinize istinaden? Ve Egerki birsey almam gerekiyorsa nereden alabilirim?

Hepinize yardımları icin simdiden tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pierrini -- 11 Haziran 2007; 2:11:47 >
  • Merhaba benim sarz aletimde seninki gibi ama kücük bir aletle işi çözebilrsin ucuna takılıyor ve turkiyedeki prizlere uyumlu hale geliyor sanırım elektrikçilerde falan vardir ben nerden buldum bilmiyorum.
  • Cevabın icin tskler bende bu arada sordurdum, hemen aldirdim.

Bir sorum daha olacak daha once arkadaslar saolsunlar Turkce kullanım kılavuzunu paylasmislar ama su an linkler calismiyor. Elinde olan arkadas varsa gonderebilir mi?
  • adap tör 1 Ytl
    dert edinmeye değmez..

quote:

Orjinalden alıntı: hndnkm

Merhaba benim sarz aletimde seninki gibi ama kücük bir aletle işi çözebilrsin ucuna takılıyor ve turkiyedeki prizlere uyumlu hale geliyor sanırım elektrikçilerde falan vardir ben nerden buldum bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.