Şimdi Ara

SONY DCR-SR90E ,DCR-96,DVD-DCR 405E GRUBUNDA İYİ MAKİNALAR İYİ AMA BUNLARDAN HANGİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar bilgilendirme adına cok güzel açıklamalar yapılmış.yorumlarınız için teşekkürler.
    yalnız ben bu işin çok içinde olamayan biri olarak kısmetse bir bebeğim olacak ve kamera almak istiyorum.sony alacam heralde ama sony mini dv dcr-hc96e , sony hard disk drive dcr-sr90e,sony dvd-dcr-405e modelleri arasındayım istediğim almışken iyi bir şey almak fiyatı cok cok önemli değil arkadaşım amerikadan getirtecek. geçenlerde yurt dışı bir sitede sanki DCR-96 NIN ÇEKİMLERİ FİYAT PERFORMANS ORANI GÖRÜNTÜ KALİTESİ İYİ AMA DCR-SR90E NİN HAREKETLİ GÖRÜNTÜLERDE ARTIFAKT OLUŞTURDUĞU GİBİ BİŞEY YAZIYODU.BELKİDE SAÇMALAMIŞLARDIR AMA EĞER GERÇEKTEN GÖRÜNTÜ KULLANIM KALİTESİ EN İYİ DCR-96 İSE ONU ALAYIM KASETLİ OLSUN YOK DİĞERLERİ DAHA KALİTELİ İSE VEYADAHA İYİ DAHA BAŞKA MARKA MODEL ÖNERİRSENİZ ONA YÖNELEYİM.ŞİMDİ İŞİN İÇİNDE OLANLAR GELİŞMELERİ VE İLERİYİ DAHA İİ GÖRÜRLER.HANİ KASETLİ ALMAK VCD PLAYERLAR SATILDI HERKES ALDI SONRA DVD PLAYERLAR CIKTIVCD PLAYER ALANLAR GERİ Bİ TEKNOLOJİYİ ALMIŞ OLDU KASETLİ KAMERADA ÖLEMİ YOKSA BURDA DURUM FARKLIMI.YORUMLARINIZ VE TAVSİYELERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRVE029 -- 5 Ekim 2006; 12:23:23 >

• Merhabalar,

Öncelikle şunu söyleyeyim: Kamera alırken bence iki faktör ön planda tutulmalı. Birincisi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir kamera olmalı. İkincisi ise bütçenize uygun bir kamera olmalı. (Tabi bunlar benim kişisel fikirlerim.)
    Aralarında kaldığınız modellere gelince... 3 makina arasında görüntü kalitesi olarak çok önemli bir fark yoktur. Fakat çeşitli teknik sebeplerden dolayı görüntü kalitesi en iyi olan makina DCR-HC96E'dir. Diğer makinaların da sensör boyutları ve lensleri aynı olmasına reğmen kabaca söylersek DCR-HC96E miniDV kasete kayıt yaptığı için görüntü kalitesi olarak diğerlerinden biraz daha iyidir.

Makinalar arasındaki en büyük fark kayıt aygıtlarıdır. Bildiğiniz üzere DCR-HC96E miniDV kasetlere, DCR-DVD405E 8cm'lik dvd'lere, DCR-SR90E de 30gb'lık dahili harddiskine kayıt yapar. Bu noktada sizin ihtiyaçlarınız (veya istekleriniz) devreye girmektedir. "Bu konuda çok acemiyim. Sadece çekmek ve çektiklerimi izlemek istiyorum." diyorsanız maksimum 30 dk. kayıt süresini de göz önünde bulundurarak dvd kameralara, "Bu konuda acemiyim. Çektiğim görüntüleri montaj, efekt, yazı vb. uygulamadan seyredeceğim ama dvd'lerin süresi de çok az; gözümü korkutuyor." diyorsanız harddiskli modellere, "Bu işi herkes annesinin karnında öğrenmiyor ki. Vaktim var, oturup capture yapmayı da edit'lemeyi de öğrenirim. Gerekirse çektiklerimi bilgisayarda capture yaptıktan sonra dvd'ye atarak yine dvd player'dan veya bilgisayardan izlerim." diyorsanız miniDV'li modellere yönelebilirsiniz. Karar tamamen sizin.

Bir diğer konu da kamerayı Birleşik Devletler'den alacak olmanız. Alacağınız kameranın PAL uyumlu olmasına, diğer bir deyişle model adının sonunda Europe manasına gelen "E" harfinin olmasına dikkat edin. Sonra istemediğiniz sorunlarla karşı karşıya kalmayın. Bu konuda daha detaylı bilgi için forumda araştırma yapabilirsiniz.

Kamera alırken seçim yapmak zordur ama araştırma yaparak bu zorluğu en aza indirebilirsiniz. Ben ilk kameramı 2 hafta önce aldım ve almadan evvel 2 ay boyunca araştırma yaptım. En başta dvd kamera almayı düşünüyordum fakat araştırmalarım sonunda DCR-HC94E'de karar kıldım. Oldukça da memnunum. Yukarıda anlattığım şeylerin tümünü de bu 2 aylık süreçte bu forumdan öğrendim. Çok teknik ve detay şeyler değil belki ama kamera alacak kullanıcıların bilmesi gereken şeyler diye düşünüyorum. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

Kolay gelsin...

• benim istediğim kaliteli çekim yapsın düşük ışıkda falan tatmin etsin.ve televizyona takıp hemen seyredeyim bilgisayara rahat atayım pratik olsun yani.dvd 30 dakika maksimum cok kısa gibi geliyor yoksa hiç düşünmem kendi hard diki olanda acaba görüntü kalitesi kullanım kolaylığı nasıl
  • Senin için en uygunu HC-96E bana göre.. Ama bunu birde pc ye aktarma derdi var.
    Olsun! Ben uğraşırım diyorsan,hc-96e en iyi seçenek.
  • Bahsettiğiniz üç kamerayı karşılaştıran başlıklar açılmıştı forumda, eski tarihli olabilir.

Hepsi aynı lens ve sensörü kullanan bu kameraların tek farkları kayıt medyaları (MiniDV, HDD, DVD).

Video kalitesi olarak sırasıyla HC96E, SR90E, DVD405E
    Kişiye göre değişmekle beraber kullanım pratikliği açısından sırasıyla DVD405E, SR90E, HC96E

VCD player DVD player örneğinde verdiğiniz eski teknolojiyi alma durumu bu üç kameranın karşılaştırılması açısından geçerli değil. En eski olan MiniDV kayıt yöntemi, eski ama son derece güncel bir teknolojidir ve sağlamlık, uzun süreli arşivleme, az da olsa video kalitesi gibi üsütünlükleri açısından güncelliğini daha uzun yıllar devam ettirecek gibi görünüyor.

Genel anlamda eski teknoloji, yeni teknoloji anlamında bakarsanız, bu üç kamera da video formatları açısından eski teknolojidir. VCD, DVD player benzetmesini tam da bu noktada kullanabilirsiniz.

Hepsi Standard Definition çekim yapan bu kameralarla, High Definition çekim yapan kameralar arasında, video kalitesi olarak DVD ve VCD kalite farkı gibi fark bulunmaktadır. Mutlaka en yeni teknolojiyi almam lazım, uzun yıllar kullanayım diyorsanız, bdelinide ödemeye hazırım diyorsanız High Definition modellere bakmanızı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.