Şimdi Ara

Sony de 3.5 mm kulaklık girişini kaldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Günümüzde üreticiler; yavaş yavaş 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Sony'nin yeni PY7-21831A numaralı Xperia akıllı telefonu, ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından onaylandı ve FCC'nin vermiş olduğu bu onay, Sony'nin yeni Xperia akıllı telefonunda 3.5 mm kulaklık girişini kaldırdığını ortaya çıkardı. Görünen o ki Sony de 3.5 mm kulaklık girişini kaldıran telefon üreticileri kervanına katılıyor

Diğer üreticilerle benzer stratejiyi izleyen Sony, hem şarj hem de kulaklık girişinin tek bir USB Type-C bağlantı noktasına konumlandırıyor. FCC tarafından orta çıkan belgeler, cihazın ekranıyla ilgili detayları da gün yüzüne çıkarıyor. Dokümanlar, genel boyutları 152.79 x 72.42 mm olan 5,7 inç büyüklüğünde bir ekranın bizleri beklediğini söylüyor.

Şu sıralar Sony'nin tasarım anlayışında birtakım değişiklikler yaptığı dedikoduları ortalıkta dolaşıyor. 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılması da yeni tasarım dilinin bir parçası olabilir. Tahminler bu değişikliklerin yapıldığı cihazın; MWC 2018'de tanıtılacak olan yeni Xperia amiral gemisi olduğu yönünde. 

• Çerçevesiz isteyenler sağolsun(!) yandaki parmak izi okuyucuda giderse diğer cihazlardan farkı kalmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0MG90 -- 22 Ocak 2018; 13:4:1 >
  • hayatımda gördüğüm en sapık hamle, ulen gerzek o deliğin ne zararı vardıda kaldırıyorsunuz,

hadi anlarım 4 mm tlf.yaparsın teknik olarak soketi sığdıramazsın,

xperia z ultram vardı 6 mm telefonda bile 3,5mm jack vardı yani,

dizayn özürü type c soket sok çıkara bu kadar dayanır mı, (ekstra şarj ederken de kullanamıyorsun)

apple soket çok başarılı dizayn konusunda, erkek fiş şarj tarafında, dişi soket cihazda,

type c de dişi fişin ortasında + connect pinleri var çok kötü bir tasarım,

bunları dayanıklılık açısından söylüyorum, kozmetik değil yani,

keşke bütün tlf.üreticileri ligthning standardını benimseleselerdi...
  • Sony önce üst ve alttaki 5-10 kalasları kaldırsın.

• Ai9 diyor 6 Çekirdek, ne anlami kaldi o zaman. 4.0 Ghz Turbo frekans ile 8 cekirdek 16 izlek olsaydı bir ise yarardı.

Ayrica Mobil Xenon islemcisi ne ise yarayacak da çıkarılıyor?

• Telefon alacak olsam ilk bakacağım şey 3.5 girişinin olması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony de 3.5 mm kulaklık girişini kaldırıyor

Şu abiyle aynı duyguları yaşamadım desem yalan olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar hep appleın suçu, ben de bluetooth kulaklık kullanıyorum ama yeri geliyor lazım oluyor.
    SMS göndermeyi falan kaldırın telefondan o zaman. Kimse kullanmıyor nasılsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

hayatımda gördüğüm en sapık hamle, ulen gerzek o deliğin ne zararı vardıda kaldırıyorsunuz,

dizayn özürü type c soket sok çıkara bu kadar dayanır mı, (ekstra şarj ederken de kullanamıyorsun)

apple soket çok başarılı dizayn konusunda, erkek fiş şarj tarafında, dişi soket cihazda,

İyi güzel de resimde aynı anda kullanılabilir gözüküyor. Bence olması gereken tabii 3,5mm kalması ve dac için böyle bir destek sunulması ve dökümana geçmiş olması sadece. Yani kalkmamasından yanayım. Parmak izinin de yandan kalkıp XA2 serisi gibi arkaya standart koyarlarsa, tasarımı da çerçevesiz olmasından ötürü tek düze olursa en anlamsız hamleleri yaptığı bir dönem olacak. Omni Balance seven bir insanım ama Xperia Arc tasarımı olsa daha hoşuma giderdi yeni nesildeki tasarım değişikliği. Sanırım 2 durumu da mumla arayacağım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

hayatımda gördüğüm en sapık hamle, ulen gerzek o deliğin ne zararı vardıda kaldırıyorsunuz,

Lightning de adam gibi saglam degil ki, tam bir kablo dusmani lightning. Type cde hic olmazsa tasarimi dolayisiyla daha dayanikli bir yapi var diyebiliriz.

Huawei dayaniyor bakalim , bir de samsung note serisinde ve diger birkac seride dayaniyor bu sacma akima.

Uzun yolda hem sarj edip hem muzigimi dinleme ozgurlugume neden balta koyarlar anlamam. Kutudan cevirici cikiyor diyenler, o cevirici bir seye yaramiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• habire kablosuz kulaklık cikartiyor sony , kime satacak bunlari onun için kaldırmıstır.
    telefonlar cok kar birakmiyor, e kablolu kulaklıklarda gorece ucuz.

• Sonra telefonlar neden satılmıyor diye ağla...

• 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Yandaki parmak izi okuyucuyu da arkaya almışlar tamamem bok oldu anlayacağın.

• Delinin biri kuyuya bi taş attı 40 akıllı da peşinden atladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim çıkardı bu mevzuya Allah bilir maliyetti derler abi 3-4 Bin TL vercen kulaklık girişi olmayacak yerim öyle telefonu ben.

U11 de başladı bu mevzu pardon Iphone 7 ile başlamış bizene Apple kullansın kendine özel şeyini sonra diğerleride katıldı çok saçma Müzik diye bir şey varsa bu kablolar jacklar neden var o zaman ben yeni modelde XZ Pro da jackın olacağına çok eminim sonraki modelleri bilemem.

Edit:Haberi okudum inşallah öyle gelmez.

• 3.5 mm kulaklik girisi,16/9 ekran,yandan parmak izi okuyucu ve kamera tuşu,fazla olmamak şartıyla biraz alt ve üst cerceve..bunlari kaldirirsa sony gözümde tamamen biter

• kısaca 3,5mm jack çok universal birşeydir, aklınıza gelecek hertür audio medya oynatıcıda kullanılır, iyi bir kulaklık alır müziğin keyfine her cihazında varırsın, kaldırılması tamamen saçmalık, birgün yine tekrar koymaya başlayacaklardır..
  • Samsung Galaxy S9 ile ne yapar bilmiyorum ama Galaxy S8 kulaklık girişine sahip. Oneplus da tutuyor mesela aynı girişi. Bu işin çerçevesiz ekranla alakası yok. Apple kaldırdı ve iPhone 8 ve 8 Plus telefonlarında çerveveden geçilmiyor. İş olsun diye kaldırıyorlar, çerçeveyi bahane ediyorlar. Sizin gibi tüketiciler de bu bahaneyi bir güzel yiyor.

• Zaten Sony yeterince satamıyordu. Şimdi hiç satamaz. Sırf müzik dinlemek ve şarj edebilmek için bir sürü aparat satabileceklerini düşünüyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.