Şimdi Ara

***SONY DSC R1'i NASIL BİLİRSİNİZ?*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
7.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony, Konica-Minolta'yı satın alınca büyük bir kısmı proje olarak tamamlanmış bu makinayı bitirip piyasaya sürüyor. Fakat ne hikmetse satışının doruğundayken esrarengiz bir şekilde üretimi durduruluyor. Artık siz buna alfa serisinin önünü kestiği için mi dersiniz. Büyük firmaların makinalarına bir slr like'ın kafa tutmasından tevellüd tehdit veya "kardeşim istediğin miktarı vereceğiz, yeter ki durdurun" mu dersiniz.. Bir sürü rivayet var.

(Bu yorum Fotokritik' ten alıntıdır.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildwind06
    Kesinlikle katılıyorum size. Yani makinede bir farklılık var. Yani bir çok makine kullandım. SLR lerde dahil. Ama bu cihazdan yıllardır vazgeçemiyorum. Yani bu cihaz fotoğrafa farklı bir ruh veriyor. R1 le çekilen fotolar da bi sıcaklık var. Bilmiyorum nedir bunu veren ama. Gerçekten vazgeçilmez bir cihaz. Tabiki teknoloji geliştikçe çok kaliteli cihazlar çıkacaktır. Belki bu cihazlardan edineceğizdir. Ama benim için R1 her zaman en başköşede kalacaktır. Asla satacağım, gözden çıkaracağım bir cihaz değildir. Ve iddia ediyorum piyasadaki bir çok giriş ve orta seviye SLR makinadan çok daha tatmin edici çekim kalitesi ve kullanım kolaylığı var.

Orta seviye DSLRlar'dan daha mı iyi hakkaten? Örneğin D90, D7000 veya 60D'ye tercih edilir mi?

• Test ettiğim kadarıyla. Kit lens li orta seviye makineden daha iyi.
    Ha tabiki bu işin büyük bölümü lenste bitiyor.
    İyi bir lens takarsanız tabiki iyi sonuç alırsınız SLR cihazlardan.
    Ama bu makinede lens zaten üst düzeyde.
    Bir de makinede kullanılan sensör Nikon D2X te kullanılan sensörden.
    O yüzden gerçekten iyi sonuç alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwind06 -- 13 Mayıs 2011; 9:44:07 >
  • Steve Mccurry' nin oynadığı tanıtım filmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwind06 -- 13 Mayıs 2011; 8:59:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lubitel2

Devri kapanacak bir makine değil R-1... Bazı makineler adıyla,işiyle,kullanıcısıyla efsane olur.
    Örneğin Leica m7 böyle bir makinedir.Filmlidir,öyle alıyorum deyince alınmaz;alınınca da efendim film mi var,banyosu nasıl olacak denmez;alınır her devir kullanılır.Sony R-1 de böyle bir makine...
    Kullanmayanların çoğu kağıt üzerindeki hesaplara göre konuşuyor.Yok 5x de kalır zoomu,yok iso 800 den sonra yolda bırakır.Böyle yorum yapan arkadaşlara üzülüyorum;sanki 3200 iso da alacakaranlıkta bülbül çekiyorlar her daim.Fuji Hs 10 gördüm geçenlerde.İyi de inceledim.30x zoom koymuşlar.Kağıt üzerinde o da bir tarhana çorbası pişirmiyor.Aldım,çektim.Pastel boyayla anasnıfı bir çocuk resim yapmış,fotolar aynen öyle.Efendim iyi ışıkta mı çektin,neydi diyenlere exif bilgileriyle tablo gibi serivereyim ortaya.Yok bir kere sensörü pul,mercimek,fasulye tanesi diyenlerden hangisi iseniz, onun gibi sensörlü makineler bunlar.R-1 bir kere tam 6 yıldır bu makinelerden bu yönüyle ayrılıyor.Yaşanası bir makine.Çok söze gerek yok.
    Bir kere çok iyi kontrast veriyor.İnanılmaz bir renk algısı var.Çevremde gördüğüm tüm giriş sınıfı makine ve kit lenslerden üstün...
    Hala efsane,sanırım öyle da kalacak...

Hocam devrinin kapanması, artık üretilmediği, ikinci elinin bile bulunmadığı anlamında. Gerçek bu, bugün Sony R1 almak isteyen herkes alamaz. Nadiren gördüğüm ilanlar 1000-1200 TL civarında. Ama efsanedir, 3 yıl önceki mesajım da yukarda zaten, makina hakkındaki görüşüm :)

Firmalar satışlarını baltalamamak, kendi bindikleri dalı kesmemek için böyle makina çıkarmak istemiyorlar. 6 yıl önce R1'i üretenler, bugün çok daha iyisini yapabilirler ama yapmazlar.

• @coxackie , wildwind06,
    Gerçekler malesef dedikodular gibi değil.
    Sony DMC R1 ' in geçmişi, DEDESİ olan 1999 yılında piyasaya verilen 5x zoom' lu !/2" ölçekte 1.5 mpx' lik sensörlü Sony Cybershot D700 ' a dayanır. Sırasıyla Sony DSC-D770 : Haziran 1999-Sony DSC-F505 : Ağustos 1999- Sony DSC-F505V : Nisan 2000-Sony DSC-F707 : Ağustos 2001- Sony DSC-F717 : Eylül 2002 ve en nihayetinde R1' in BABASI Sony DSC-F828 : Ağustos 2003 te piyasaya verilir. Bu makina 7X zoom' lu İlk Carl Zeiss T * objektifli makinadır. Bu arada çıkan tüm makinalar 1/2" sensörlü olup sadece Mpx'i arttırılmış CCD sensörlerdir. Aradan 2 yıl geçer ve Eylül 2005 te Sony DSC-R1 piyasaya verilir. Bu makina bazı ilkleri barındırır.
    1. Compact (sabit lensli dijital) fotoğraf makinesinde bir geniş format sensörü (CMOS APS-C ) kullanılması
    2. Ilk defa APS-C sensörle tam zamanlı canlı ön izleme sağlanmıştır.
    3. İlk defa compact bir makinada ISO duyarlılığı en geniş aralıkta ISO 160 - 3200 aralığıında sağlanmıştır.
    4. İlk defa bir dijital fotoğraf makinesinde tepesine bir LCD ekran montajı yapılmıştır.
    5. Ilk defa bir Sony dijital fotoğraf makinesinde Adobe RGB desteği sağlanmıştır.
    6. İlk defa Sony dijital fotoğraf makinesi üzerinde 'Auto Gamma Control' uygulaması gerçekleştirilmiştir.
    Dikkat edilirse Eylül 2005' e kadar ortalıkta Minolta' nın ne adı vardır, ne de sanı. Gelelim Minolta' nın yakın tarihine ve Sony ile kaderlerinin birleştiği noktaya......
    2006 yılında Minolta' nın fotograf makinaları bölümü Sony' e satılana kadar kuruluşundan itibaren tek obfektifli ama reflex AF' li fotograf makinelerini farklı model ve isimler altında "Minolta Maxxum", Kuzey Amarika' da, Japonya ve Asya' da "Minolta Alpha"Avrupa' da ise "Minolta Dynax" adıyla satıldı ve tabi bunlar 35 mm SLR' lerdi. İlk defa bir dSLR/ like makinanın yaratılışı Minolta' nın DIMAGE-5 modeli ile olmuştur. Sırasıyla Dimage A1/A2/A200 olarak 1/2" ve 1/1.8" ve 6 mpx sensör tabanlı 35-200 mm objektifli ve mükemmel çalışan bir titreşim gidericili sisteme sahip (AntiShake) like makinelerdi.

***SONY DSC R1'i NASIL BİLİRSİNİZ?***

Minolta dSLR' ye RD175 modeli ile aslında Makkum/Dynax 505si tabanlı bir 35 mm filmli gövde üzerine 3 adet 1/2" CCD sensör (2 adedi yeşil, bir adedide kırmızı ve mavi için) lensin arkasında yerleştirilmiş bir ışık prizmasının arkasında kullanılmış ilginç bir modeldir.

Daha sonra RD3000 modelinde bir Vectis APS film için üretilmiş lensin arkasına 2 adet 1.5 mp' lik 1/2" CDD sensör birleşirilerek toplamda 2.7 mpx' lik ve çoklu renkli ilk sensörlü makina gerçekleştirilmiştir. Bu arada Minolta, 2004 başlarında Konica ile birleşmiş ve Konica-Minolta olarak yola devam ederken Konica Minolta Dynax / Maxxum 7D ve Dynax / Maxxum 5D giriş seviyesi 2 dSLR model üretilmiş olup bunlardan 7D' nin sensörü AntiShake sistemli dünyada ilk sensördür.
    19.Ocak.2006' da Konica-Minolta yüksek mali kayıplar nedeni ile SLR fotograf bölümünü kapatacağını duyurdu. Mart 2006' da Sony ile görüşmeler başladı. Konica-Minolta, görüşmelerinde Sony ile satış dışında işbirliği istedi, ancak Sony "ya hepsi, ya hiç" diyerek işi kestrip attı. Bunun üzerine Konica -Minolta satış miktarı sır gibi saklanan bir bedelle herşeyi Sony' ye lens lisansları dahi satarak 30.Eylül.2006' bu bölümlerde çalışan 3700 kişiyi de işten çıkararak Fotograf makinaları işinden çekildiğini ilan etti. 2007 yılı Mart ayında da Fotograf bölümü tümüyle kapatıldı.
    Sonra ne oldu?
    2006 yılı başlarında Sony α (Alfa) ilk dSLR makinası (teknolojisi Minolta - Konica' ya dayalı) üretimi planlandı. 6 .Haziran. 2006 tarihinde ilan edilen Sony Alpha 100, genellikle en az Sony katkılı Minolta Dynax / Maxxum 5D tabanına dayalı bir Konica Minolta tasarımı olduğu kabul edilmektedir.

Bu kadar lafı niye ettim? Konu R1' den çıktı. R1 Sony' nin kendi teknolojisi ile ürettiği son makinadır. Elbette özellikle Sony α (Alfa) 100' den sonra kendi geliştirdiği ama hala gövde yapılarında göze çarpan Konica-Minolta çizgilerine rağmen bence dSLR pazarına ağırlığını koymaya başlamıştır. Tabi bu lafları Compact pazarı için söylemek kesinlikle mümkün değil.
    R1' in ÜRETİMİ neden durdu?
    Başlarda bende sizin gibi düşünüyordum, Acaba dSLR pazarını tehdit mi etti? şeklinde bir düşüncem vardı. Ancak Firmaların özellikle küçük sensör üzerinde durmaları beni bir yığın araşitırmaya itti. Gerekçeyi ticari kaygılarda aramak kolaycılık olacaktı. Sonuçta sensör Büyüklüğü, max. zoom ile lensi meydana getiren merceklerin çapları ile neden crop çarpanına ihtiyaç duyuluyor soruları üzerinde yoğunlaştım. Ayrıca Sony DSC-F828 ile R1' in yapıya sahip objektifleri olmasına rağmen, Sony DSC-F828 de 7x olan zoom neden R1' de 5x zoom sorusu ile min. odaklanma noktası R1 de 35 cm iken, Sony DSC-F828' neden 2 cm sorularını araştırdım ve cevaplandırdım.
    Özetle,
    Yakınlaştırma katsayısının doğrudan sensör çapıyla ve mercek çaplarınında burada önemli bir etken olduğunu gördüm. Zoom sırasında aksine bir teknoloji kullanılmamışsa (Panasonic DMC FZ 30 ve 50 gibi) lens boyu uzar. Max uzama, sensör büyüdükçe artar. Burada boyun daha fazla uzamasını engelleyen en büyük etken özellikle geniş açıda sensör üzerine düşen görüntüde kenar ve köşelere doğru oluşan aşırı renk dağılmaları ve mor saçaklanmalardır. Bunu düzeltmek için özel yapılı mercekler ilaveten kullanılır. Kullanılan her ilave mercek maliyeti arttırdığı gibi, ışığın ileveten bir defa daha ortam değiştirirken kırıldığı için sensör üzerine düşen ışık akısını azaltır. Bu ise ya çekim hıozını düşürerek yada diyaframı yapısına +1 belki +2 stop daha açmak demektir. Diyafram daha fazla açılıncada bu defa kenarlarda kırılan ışık demetleri farklı açıyla kırılacağı için yerine göre istenmeyen durumlar yaratır. (İstenmeyen Bokeh etkisi vs.) Kısaca bu olay kısa bir döngü halini alır. Tüketicinin yüksek zoom talepleride dikkate alındığında tek çözümün, özellikle sabit lensli Compact ve like makinalarda sensörü ufaltarak max. zoom'da lens boyunu kabul edilebilir sınırlarda tutmaktır. Bu konuya en güzel tipik örnek Sony R1 ve F828 arasındaki farklılıktır.
    "siz buna alfa serisinin önünü kestiği için mi dersiniz."
    Bu nokta yukarıda açıkladığım tarihsel sıralama dikkate alındığında epey ölçüde gerçektir. Çünkü Sony' nin Konica-Minolta' yı almanın en önemli nedeni, bu yolla elde edeceği lisanslardır. Bu yolla hem Minoltanın dSLR teknolojisine ve lisanslarına en kolay yoldan sahip olacaktır hemde başlangıç olarak Minolta lens serisine. Nitekim ilk imal edilen alpha serilerine bakılırsa gövde teknolojisi ve reflex sistemi neredeyse Minolta' nın kopyasıdır. Böyle bir durumda R1 alpha serisi önünde tam bir engel gibi duracaktı. Üstelik R1' in maliyeti T* tipi lens yüzünden çok yüksekti. Halbuki alfa serisi maliyeti geriye dönük Minolta lenslerle bayonet uyumluluğu nedeniyle, R1 den bir hayli düşüktü. EEEE ! bu durumda ne yapılır? R1' in ipini çekmek FARZ oaln bir ticari zorunluluktur.

NOT: Buraya kadar sağ-salim gelebildiyseniz, okumak sabrını gösterdiğiniz için teşekkürler......
    quote:

Orijinalden alıntı: coxackie
    .................
    Firmalar satışlarını baltalamamak, kendi bindikleri dalı kesmemek için böyle makina çıkarmak istemiyorlar. 6 yıl önce R1'i üretenler, bugün çok daha iyisini yapabilirler ama yapmazlar.

quote:

Sony, Konica-Minolta'yı satın alınca büyük bir kısmı proje olarak tamamlanmış bu makinayı bitirip piyasaya sürüyor. Fakat ne hikmetse satışının doruğundayken esrarengiz bir şekilde üretimi durduruluyor. Artık siz buna alfa serisinin önünü kestiği için mi dersiniz. Büyük firmaların makinalarına bir slr like'ın kafa tutmasından tevellüd tehdit veya "kardeşim istediğin miktarı vereceğiz, yeter ki durdurun" mu dersiniz.. Bir sürü rivayet var.

(Bu yorum Fotokritik' ten alıntıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 13 Mayıs 2011; 13:18:51 >

• Yani o veya bu şekilde üretimi durdu. Herkez elindeki R1 in kıymetini iyi bilsin bence.
    Temiz 2. el bulanlarda rahatlıkla alıp kullanabilirler.
    Çok farklı beklentileriniz yoksa (yüksek zoom) gibi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bunlarda R1 ile zaman içinde uygun buldukça internetten getirttiğim aksesuarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwind06 -- 13 Mayıs 2011; 13:59:00 >
  • Ben de R1 kullanıyorum. Üzerindeki lens gerçekten çok kaliteli. Tek lensle idare ederim, amatör olarak bu hobiyle ilgileniyorum diyen herkesi fazlasıyla tatmin edebilicek bir makina.
  • Diğer R1 topiğine yazmıştım bunuda okudum ve burayada danışmak istedim...

Şu an 2.el bir Sony R1 e 500tl civarında para verirmiydiniz yoksa,yeni teknoloji oyuncaklarındanmı alırdınız hs20exr,canon sx30 yada s200exr gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

Ben de R1 kullanıyorum. Üzerindeki lens gerçekten çok kaliteli. Tek lensle idare ederim, amatör olarak bu hobiyle ilgileniyorum diyen herkesi fazlasıyla tatmin edebilicek bir makina.

+1
  • @reymor01
    Eğer sorunsuz ve kozmetiğide tatmin edici ise borç para bulur anında kaparım. Eğer bulduysanız ve dediğim gibiyse tereddüt etmeyin.
    quote:

Orijinalden alıntı: reymor01

Diğer R1 topiğine yazmıştım bunuda okudum ve burayada danışmak istedim...

Şu an 2.el bir Sony R1 e 500tl civarında para verirmiydiniz yoksa,yeni teknoloji oyuncaklarındanmı alırdınız hs20exr,canon sx30 yada s200exr gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reymor01
    Diğer R1 topiğine yazmıştım bunuda okudum ve burayada danışmak istedim...

Bence sorunsuzsa cihaz hic kaçırma. Pişman olmazsın.
  • Ablam usada yaşıyor bir iki aya gelecek,ebayda temiz cihazlar var bir kaç tane onlardan alacağım eğer karar verirsem,ama cihazın durumunu inceleme fırsatım yok malesed satıcı ne yazdıysa onun insafına kalmış bir olay ?
  • Sony R1, gelmiş geçmiş en iyi DSLR-Like makinadır. S200Exr, FZ50, HX1 vb. yeni oyuncaklar R1 ile kıyaslanamaz. Arada dağlar kadar fark var.

Çok makina kullandım. R1, D300, K10D, KX, K100D Super, D700, A200, S6500FD, S3, H2, FZ35 vs..

Ama inanın hiçbirinde R1'den aldığım keyfi alamadım. Renkleri, objektifinin kalitesi, ele oturuşu, macroları, pil ömrü, keskinliği gerçekten inanılmaz kalitede!

350D - 300D - D50 - K100D gibi makinalara yönelmektense temiz bir R1 her zaman daha fazla keyif verecektir. Üzerindeki lensin piyasa fiyatı gün itibariyle 867$. Varın gerisini siz düşünün..
  • r1 efsanedir... o yeni çıkan mercimek kadar sensörlü 30-40x mega zoomlu makineleri ezer geçer... ama büyüktür... ekranının mantığını hala anlamış değilim... elime alınca ekranın şeklini ve nasıl kullanacağımız çözmek için baya bi uğraştım :) içindeki sensör kocamandır... ama lensi değişmez :( ama cz lens vardır üstünde... bir cz lensin fiyatını biliyoruz hepimiz...
    ben de canon ve nikonun yerinde olsaydım, bu makineyi piyasadan kaldırmak isterdim :)

ayrıca dsc f-717, dsc f-828 ve r1 koleksiyona koyulacak makinelerdir... o parayı vereceğine gir dslr al lafı bu makine için kullanılamaz... fuji 220 xr mi neyse o makine için olur ama bu makine o lafı kaldıramaz... zaten kendisi dslrdir... ama aynası olmadığı ve lensi değişmediği için bu sınıfa sokulmaz...
  • R1'in algilayici boyutu su anki m4/3lerdeki kadar, bilgi olarak veriyim dedim.
    Bir de, SONY'nin bu makineyi Nikon ve Canon'un baskisiyla kaldirdigi da sehir efsanesidir. O donemde SONY'e baski kuracak kadar guclu firma yoktu (hele Nikon gibi ufacik bir firma?). Hicbir kapitalist firma kar edecegi mali piyasadan cekmez, eger kendi diger bir urunune rakip olmayacaksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 15 Mayıs 2011; 20:59:43 >
  • Sevgili Özürert,Sony DSC-R1 Sensör boyutları 21.5 x 14.4 mm (3.09 cm ²) Piksel yoğunluğu 3.2 MP / cm ²

M 4/3 sensör boyutu ise 17.3x13mm 'dir. Sony R-1 den daha küçüktür. M 4/3 sensörlü Epl-2 kullanan biri olarak da şunu rahatlıkla söyleyebilirim Epl-2 üzerindeki 14-42 kit lensle çekimlerde R-1'in arkasında bıraktığı tozu bile göremiyor.
    R-1 bir başka makine,ötesi teferruat...
  • @ozturert,
    "eger kendi diger bir urunune rakip olmayacaksa."
    Son derece doğru bir tespit,
    2 saate yakın bir emek verdim. Şu R1' in resmen anatomisi çıkarttım tarihsel olarak yukardaki mesajımda sırf şu "sehir efsanesidir" ortadan kaldırmak için.....
    Anlaşılan uzun olunca okunmamış bile kısaltalım bakalım, görelim "şehir efsanesi" yıkılacak mı?
    " "siz buna alfa serisinin önünü kestiği için mi dersiniz."
    Bu nokta yukarıda açıkladığım tarihsel sıralama dikkate alındığında epey ölçüde gerçektir. Çünkü Sony' nin Konica-Minolta' yı almanın en önemli nedeni, bu yolla elde edeceği lisanslardır. Bu yolla hem Minoltanın dSLR teknolojisine ve lisanslarına en kolay yoldan sahip olacaktır hemde başlangıç olarak Minolta lens serisine. Nitekim ilk imal edilen alpha serilerine bakılırsa gövde teknolojisi ve reflex sistemi neredeyse Minolta' nın kopyasıdır. Böyle bir durumda R1, alpha serisi önünde tam bir engel gibi duracaktı. Üstelik R1' in maliyeti T* tipi lens yüzünden çok yüksekti. Halbuki alfa serisi maliyeti geriye dönük Minolta lenslerle bayonet uyumluluğu nedeniyle, R1 den bir hayli düşüktü. EEEE ! bu durumda ne yapılır? "R1' in ipini çekmek FARZ olan bir ticari zorunluluktur."

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

R1'in algilayici boyutu su anki m4/3lerdeki kadar, bilgi olarak veriyim dedim.
    Bir de, SONY'nin bu makineyi Nikon ve Canon'un baskisiyla kaldirdigi da sehir efsanesidir. O donemde SONY'e baski kuracak kadar guclu firma yoktu (hele Nikon gibi ufacik bir firma?). Hicbir kapitalist firma kar edecegi mali piyasadan cekmez, eger kendi diger bir urunune rakip olmayacaksa.

• quote:

Bende ayrıca R1 için özel tasarlanmış

VCL-DEH17R tele dönüştürme objektifi var. Bu sayede 1, 7 kere objeleri daha yakınlaştırabiliyor.

Ayrıca

VCL-DEH08R Geniş açı objektifi de mevcut . Bunun sayesinde de wide oranı 0,8 kere daha geniş açı oluyor.

hocam, bunları nereden satın aldınız acaba? VCL-DEH17R almak istiyorum kısmetse ama Türkiye'de bulamıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ozturert,
    "eger kendi diger bir urunune rakip olmayacaksa."
    Son derece doğru bir tespit,
    2 saate yakın bir emek verdim. Şu R1' in resmen anatomisi çıkarttım tarihsel olarak yukardaki mesajımda sırf şu "sehir efsanesidir" ortadan kaldırmak için.....
    Anlaşılan uzun olunca okunmamış bile (tam tersine keyifle okudum) kısaltalım bakalım, görelim "şehir efsanesi" yıkılacak mı?
    " "siz buna alfa serisinin önünü kestiği için mi dersiniz."
    Bu nokta yukarıda açıkladığım tarihsel sıralama dikkate alındığında epey ölçüde gerçektir. Çünkü Sony' nin Konica-Minolta' yı almanın en önemli nedeni, bu yolla elde edeceği lisanslardır. Bu yolla hem Minoltanın dSLR teknolojisine ve lisanslarına en kolay yoldan sahip olacaktır hemde başlangıç olarak Minolta lens serisine. Nitekim ilk imal edilen alpha serilerine bakılırsa gövde teknolojisi ve reflex sistemi neredeyse Minolta' nın kopyasıdır. Böyle bir durumda R1, alpha serisi önünde tam bir engel gibi duracaktı. Üstelik R1' in maliyeti T* tipi lens yüzünden çok yüksekti. Halbuki alfa serisi maliyeti geriye dönük Minolta lenslerle bayonet uyumluluğu nedeniyle, R1 den bir hayli düşüktü. EEEE ! bu durumda ne yapılır? "R1' in ipini çekmek FARZ olan bir ticari zorunluluktur."

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

R1'in algilayici boyutu su anki m4/3lerdeki kadar, bilgi olarak veriyim dedim.

hocam ben senin yazını hiç üşenmeden ve hatta keyifle okudum.....çok doğru tesbitler yapmışsın ve tarihi bir güzel düzen içinde açıklamışsın
    parmağı sadece deklanşöre basanlardan olmayıp kitap sayfası çeviren entel fotoğrafçılardan olduğun için seni bir daha tebrik ediyorum....
    not: entel dedim diye yanlış bir anlam çıkarmayınız.....entel fotoğrafçılar var birde dantel fotoğrafçılar var...dantel olmaktan iyidir herhalde

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.