Şimdi Ara

***SONY DSC R1'i NASIL BİLİRSİNİZ?***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
7.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araştırdıkça kafam karışıyor ama sona yaklaşıyorum zannedersem..
    Bir el atın da bitirelim şu işi...
    Araştırmalar sonucunda slr like sınıfının liderleri
    R1
    Fz50
    S9600

olduğu anlaşılıyor. Bilmiyorum aynı fikirdemisiniz.

Ancak R1 hep ayrı bir yerde tutuluyor ve fotolarına baktığımda gerçek olağanüstü bir makina olduğu anlaşılıyor.
    R1'e doğru yöneliyorum ancak 2.5 sene önce çıkmış bir makinayı almak konusuında da şüphem var.Sizin fikriniz nedir. R1'in 2.5 sene önce çıkmış olmasının bir dezavantajı var mı? Bir de bu aralar bu sınıfta çıkması beklenen yeni bir model varmı?

Şimdiden teşekkürler...

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iKSBAKs -- 17 Ocak 2008; 16:54:40 >

• R1 i bulabiliyor musunuz ki piyasada ?
    bulabilirseniz kelepir fiyatla harika makine dir.
  • Aslında Amerikadan getirticeğim..
    Bilmiyorum bulabilirmiyim ama şansımı deneyeceğim..
    Amerikada bulamazmıyız?
  • Evet, neredeyse dSLR büyüklüğündeki sensörü (21.5x14.4 mm) ile harika fotograf veriyor. ama verilen diğer 2 örnekten ayrılan noktaları var.
    1. Macro çekemez 35 cm.
    2. Video çekemez....
    3. Zoom kısıtlıdır max 5X (24-120mm Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektif)
    4. Külçe gibi ağır, neredeyse 1 kg (995 gr piller hariç)
    Elbette bunun dışında fotografla sınırlı olmak şartıyla daha sayamıyacağım bir yığın (+) da var, ama sadece fotograf çekimi ile ilgili........
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

R1 i bulabiliyor musunuz ki piyasada ?
    bulabilirseniz kelepir fiyatla harika makine dir.

• slr like mı yoksa dslr mi önce ona karar verin ...profesyonel olarak yapmıyacaksanız fz50 like sınıfında iyidir sensörü küçük olmasına rağmen (keskinlik süper leika var üstünde)S9600 de aynı şekilde onunda renkleri canlı...
    slr like fz 50
    ama sensör kafanıza takıldıysa r1 o kadar para dökeceğinize alın bi dslr eos 350 d, 400d ,nikon d70 hem adam gibi makro lens hem bi zooom lens iyi olur...+kurs
  • katılıyorum..
  • +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***SONY SLT SİSTEMİ NEDİR?***
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sıfır tr garantili r1 istiyosan bi magazada var 1650ytl ama:D:D
  • Sanırım aynı sorun bendede var ve aynı durumdayım. Amerikadan abime sipariş vereceğim fakat hala bir karara varamadım. Fz 50 de karar kılmıştım en son fakat su r-1 deki sensor işi kafamı fazlası ile karıstırdı. Yalnız belirtmek istiyorum ben cotograf cekmesini seven cok gezen bir motosikletciyim. Öyle sizler gibi cok profesyonelleşecegimi sanmıyorum. Benim istediğim güzel fotograflar cekebilecegim ve daimi olarak kullanacagım,bir kere para verip ömür boyu kullanabilecegim bir fotograf makinasına sahip olmak. Öyle lensler değiştirip takmak bana göre değil. Fz 50 nin özellikle gündüz fotograflarını cok begenmekteyim su an için r-1 in resimlerini incelemeye calısıyorum. Fakat siz bu işin uzmanlarıın fikride beni sevindirir. Bu arada fiyata gelince amerikadan getirtecegimi belirtmiştim abd de fz 50 400-450 usd, sony r-1 500-550 usd arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdoctor -- 20 Ocak 2008; 19:07:48 >
  • Temiz bir R1 bulursanız kaçırmayın. Harika, muhteşem bir alet.
    Pazarlama stratejisi gereği, firmalar çok iyi makinaları çok fazla piyasada tutmuyorlar, onun yerine küçük makyajlarla ufak sensörlü cihazları habire piyasaya sürüyorlar, iyi de satıyorlar...
  • katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: naykose

slr like mı yoksa dslr mi önce ona karar verin ...profesyonel olarak yapmıyacaksanız fz50 like sınıfında iyidir sensörü küçük olmasına rağmen (keskinlik süper leika var üstünde)S9600 de aynı şekilde onunda renkleri canlı...
    slr like fz 50
    ama sensör kafanıza takıldıysa r1 o kadar para dökeceğinize alın bi dslr eos 350 d, 400d ,nikon d70 hem adam gibi makro lens hem bi zooom lens iyi olur...+kurs

tamam
    o zaman şöyle sorayım.
    bir dslr makina aldığım zaman en az kaç lens almam lazım.
    Makro istemiyorum mesela. Yani sadece bir lens bana yetecekmi.genelde 18-55 kit lenslerden bahsediliyor. bu lens benim hangi ihtiyaçlarımı karşılamaz?

• Nikon D40x + 18-135 çoğu ihtiyacını fazlasıyla karşılar
  • 1600ytlye ben sana sıfırnı bulayım tr garantili
  • Uzun zamandan beri cevap yazılmamış R1 hakkında. Biraz canlansın burası. Bence canlanmayı hakeden bir cihaz.

Bende bir DSC-R1 kullanıcısı olarak şunu diyebilirim bilgi almak isteyenlere.

Lens Kalitesi halihazırda slr makinalarda kullanılan çok pahalı lenslerin kalitesinde gerçekten. Lens olarak Carl Zeiss 2, 8 - 4, 8 - 14, 3 71, 5 Vario Sonnar T* kullanılmış. Bir çok kaliteli lens le kıyaslama fırsatım oldu.
    Onlardan hiçte aşağı kalır yanı yok. Bu değerlerde bir slr lens i almaya kalsanız sanırım. 2000 TL den ucuz olmaz.

Bende ayrıca R1 için özel tasarlanmış

VCL-DEH17R tele dönüştürme objektifi var. Bu sayede 1, 7 kere objeleri daha yakınlaştırabiliyor.

Ayrıca

VCL-DEH08R Geniş açı objektifi de mevcut . Bunun sayesinde de wide oranı 0,8 kere daha geniş açı oluyor.

Yani bu aksesuarlar sayesinde lens kalitesinden ödün vermeden lens değiştiremeye hiç gerek kalmıyor. Orjinal ürünler olduğu içinde görüntü kaybıda yaratmıyor. Keşke bu serinin devamı gelebilseydi. İnanın bir çok slr makinadan çok daha kaliteli çekimler yapabiliyor. Zaten aksini söyleyeni bulamazsanız.

Özellikle auto modda hiç ayar yapmanıza gerek kalmadan günlük çekimlerinizi çok rahatlıkla yapabilirsiniz.

Eksileri: Gece netleme performansı çok iyi değil. Yanlız External Sony HVL-32X Flash ünitesi üzerindeki AF sistemiyle biraz daha bu sorun aşılıyor gibi. Ayrıca uzun pozlama süresi max. 30 sn.

Ayrıca video çekimi de yok. Ama bu makineyi sadece bir fotoğraf makinesi olarak düşünün. Sadece bu işe odaklanmış bir makine.

Size ayrıca tele ve wide objektifleri ile çektiğim aradaki farkları görmenizi sağlayacak fotolarıda yüklüyorum.
    İkinci elini bulabilirseniz kesinlikle tavsiye edeceğim bir makinedir.

• DSC-R1 + VCL-DEH08R WIDE DÖNÜŞTÜRCÜ OBJEKTİF İLE ÇEKİLMİŞ ÖRNEK FOTOLAR

• Güzel makinaydı bir zamanlar, artık devri kapandı. İkinci elde bile yok, olanlar da 1000TL'den aşağı değil.

Ama fotoğraflar güzel
  • Devri kapanacak bir makine değil R-1... Bazı makineler adıyla,işiyle,kullanıcısıyla efsane olur.
    Örneğin Leica m7 böyle bir makinedir.Filmlidir,öyle alıyorum deyince alınmaz;alınınca da efendim film mi var,banyosu nasıl olacak denmez;alınır her devir kullanılır.Sony R-1 de böyle bir makine...
    Kullanmayanların çoğu kağıt üzerindeki hesaplara göre konuşuyor.Yok 5x de kalır zoomu,yok iso 800 den sonra yolda bırakır.Böyle yorum yapan arkadaşlara üzülüyorum;sanki 3200 iso da alacakaranlıkta bülbül çekiyorlar her daim.Fuji Hs 10 gördüm geçenlerde.İyi de inceledim.30x zoom koymuşlar.Kağıt üzerinde o da bir tarhana çorbası pişirmiyor.Aldım,çektim.Pastel boyayla anasnıfı bir çocuk resim yapmış,fotolar aynen öyle.Efendim iyi ışıkta mı çektin,neydi diyenlere exif bilgileriyle tablo gibi serivereyim ortaya.Yok bir kere sensörü pul,mercimek,fasulye tanesi diyenlerden hangisi iseniz, onun gibi sensörlü makineler bunlar.R-1 bir kere tam 6 yıldır bu makinelerden bu yönüyle ayrılıyor.Yaşanası bir makine.Çok söze gerek yok.
    Bir kere çok iyi kontrast veriyor.İnanılmaz bir renk algısı var.Çevremde gördüğüm tüm giriş sınıfı makine ve kit lenslerden üstün...
    Hala efsane,sanırım öyle da kalacak...

• Kesinlikle katılıyorum size. Yani makinede bir farklılık var. Yani bir çok makine kullandım. SLR lerde dahil. Ama bu cihazdan yıllardır vazgeçemiyorum. Yani bu cihaz fotoğrafa farklı bir ruh veriyor. R1 le çekilen fotolar da bi sıcaklık var. Bilmiyorum nedir bunu veren ama. Gerçekten vazgeçilmez bir cihaz. Tabiki teknoloji geliştikçe çok kaliteli cihazlar çıkacaktır. Belki bu cihazlardan edineceğizdir. Ama benim için R1 her zaman en başköşede kalacaktır. Asla satacağım, gözden çıkaracağım bir cihaz değildir. Ve iddia ediyorum piyasadaki bir çok giriş ve orta seviye SLR makinadan çok daha tatmin edici çekim kalitesi ve kullanım kolaylığı var.
  • Sony R1, dedikodulara göre Canon ve Nikon tarafından piyasadan çekilmesi ve diğer versiyonlarının yapılmaması için pay verilmiş bir model. Zaten devamı gelmedi deli makine olmasına rağmen
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.