Şimdi Ara

..:Sony Ericsson Cyber-Shot™ K790/K800 - K810 Paylaşım Arenası..: (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.951
Cevap
3
Favori
512.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ..:Sony Ericsson Cyber-Shot™ K790/K800 - K810 Paylaşım Arenası..:
  • k790 da ayarlar çok önemli bunu anladım yani makineyı keşif etmek çok önemli bazan k750 ler daha iyi çekebiliyo ama tabi genel anlamda kıyaslama yapmak çok saçma olur beni yanlış anlamayın sedece ayar konusunun önemi bilinmeli herşey otomatik olmuyor
  • K790 da otomatikle her şey olmuyor...
    Gece dediğim gibi makroda belge + flaş
    ışı yoksa, sıfırsa otomatik + flaş
    Gündüz bir bina çekiyorsan otomatik olabilir her şey.
    Dağ, ova çekiyorsan "manzara" modu.
    İnsan çekiyosan "portre" modu,
    Deniz çekiyorsan "plaj" modu,
    Kar çekiyorsan "kar" modu,
    Hareketli bir nesne için ya "spor kareleri, ya da bestpic"

Gördüğünüz gibi her ortama uygun çekim modunu kullanmalısınız en iyi performansı yakalayabilmeniz için.
    Kamera menüsü çok zengin. Dijitaller gibi ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40

K790 da otomatikle her şey olmuyor...
    Gece dediğim gibi makroda belge + flaş
    ışı yoksa, sıfırsa otomatik + flaş
    Gündüz bir bina çekiyorsan otomatik olabilir her şey.
    Dağ, ova çekiyorsan "manzara" modu.
    İnsan çekiyosan "portre" modu,
    Deniz çekiyorsan "plaj" modu,
    Kar çekiyorsan "kar" modu,
    Hareketli bir nesne için ya "spor kareleri, ya da bestpic"

Gördüğünüz gibi her ortama uygun çekim modunu kullanmalısınız en iyi performansı yakalayabilmeniz için.
    Kamera menüsü çok zengin. Dijitaller gibi ...

bir önerim var k790 kullanıcıları olarak resim çekim modlarında bulduğumuz değişik taktikleri diyim artık anlarsınız sanırım burada paylaşaşlım en azından makineyı bu vesile ile daha iyi tanımış ve nerde nasıl kullanmak gerektiğini daha iyi kavramış oluruz

• Bu cihazı, önce k800 kullandım da, hemen hemen temmuz ayından beri kullanıyorum.
    Tecrübelerim yukarıdaki saydıklarımdır. Üstteki klavye mesela, oda ışığında belge + flaşla çekilmiştir...
  • yukarıdaki örnekleri not aldım zaten belge + flaş olayı hiç aklıma gelmemişti paylaşım için teşekkürler
  • Makro çekerken işte oda ışığında belge + flaş şöyle işe yarıyor :

gece olduğu için haliyle flaşlı çekmek zorundasınız ve xenon flaş patladığı için
    fotoda fazla bir parlama sözkonusu olmakta. Belge ile çekerseniz (zaten otomatik makroya geçiyor belgede) + flaş
    o zaman bu mod, fazla parlamayı engelliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 8 Ekim 2006; 1:05:36 >
  • birde bende gece çekim yaparken 1 veya 2 metre yakından çekerken kendi kendimi veya başkasını herşey otomatik flash kırmızı göz modunda iken yinede gözler kırmızı çıkıyor bunu beceremedim bir türlü kırmızı göz modunu özellikle kullanıyorum
  • k790 da farklı formattaki videoları nasıl oynatıcam tel.de

wma avi mpg gibi

teşekkürler
  • K790i MP4,3gp gibi video formatlarını destekler. Ancak .avi desteği mevcut değildir.
  • Çok iyi convert edildiği zaman, mp4 formatı .avi formatından iyi olabilir.

Çünkü stereo ses kalitesi sunuyor...
  • wmv oynatiyor ...
  • mp4 için ımtoo ayarları ne olmalı?
  • Dört gundur Sennheiser CX300 modelini, K790 telefonum ile kullaniyorum ve izlenimlerimi paylasmak istedim arkadaslar. Marka olarak sennheiser'in daha once bircok modelini (hala'da) kullanan biri olarak, bu kulakligi hiç çekincesizce satin aldim. Kulaklikta ilk dikkati ceken sey resim ve kataloglarda "gorundugunden çok daha küçük" olması. Sound ve kulak tınısı zevki her ne kadar "kısmen" tartışılır ve yoruma açik bir konu olsa'da, her kulakligin kendine özgü, ön plana cikan bir ses karakteristigi mutlaka vardir. Cx300'ü kulaginiza takar-takmaz daha ilk an'da hissedeceginiz sey, kulakligin yuksek vol'de asla BOZULMAYAN, çatlama- patlama gibi rahatsiz edici seslere ev sahipligi yapmayan derin ve yumuşak bass karakteri.

Çogu kanal-içi kulakligin en buyuk handikabi, yuksek frekanslari "törpülüyor ve yutuyor" olmalaridir. Guzel olan haber ise, cx300'de boyle bir duruma rastlamiyor olmaniz. Hatta yuksek frekanslar o denli net ve doygun ki, EQ ayarlari ile bir miktar tizleri dusurmek zorunda kaldim!! Kulakligin malzeme kalitesi ortalamanin uzerinde ve kullanilan kablo uzun yillar sorunsuzca kullanilacak "silikon bazli" esnek ve yumusak malzemeden yapilmis. Kulaklik her kulak tipine gore 3 adet farklı boyutta (kucuk-orta-buyuk) silikon tıpası ile geliyor. Dikkat edilmesi gereken bu lastik tıpaları mutlaka "kulaga dogru yerleştirilmeleri gerekliligi" Yoksa inanilmaz kalitesiz bir ses ile karsilasmaniz içten bile degil :)

En iyi ses oksijensiz ortamda iletildiginden sennheiser bu kulakliginda'da "oxgyen free" teknolojisini kullanmiş. Kapsulerdeki diyaframlar, tamamen oksijenden arıtılmıs bir ortamda çalişiyorlar. Bu teknolojinin kayipsiz ses iletimine buyuk katkısı oldugu tartışılmaz fakat bir dezevantaji var kulakligin kablosuna dokundugunuzda "mikrofonik etki" yaparak tum surtunme seslerini kulaginizda duyuyor olmanız. Bu durum çogu profesyonel kanal-içi kulaklikta rastlanan bir olay oldugundan alişilmayacak bir sey'de degil.

Kulakligin gercek perfonmansina ulaşmak ve sınırlarını zorlamak için henuz "Burn-İn" uygulamadim. Bu işlemin gerceklesmesi için ortalama 40 saat kadar araliksiz trance, tekno, dance gibi bass agirlikli muzikleri kulakliga ara vermeksizin yuksek vol'de uygulamak gerek. Burn-in uygulandiktan sonra cx300'ün ses kalitesinde şaha kalkacagi aşikar

Son sözüm, K790 veya diger bir cok tasinabilir muzik cihazlariniz için iyi fiyat/perfonmans oranina sahip, kaliteli bir kulaklik almayi dusunuyorsanız Sennheiser cx300 biçilmiş kaftan..

..:Sony Ericsson Cyber-Shot™ K790/K800 - K810 Paylaşım Arenası..:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 8 Ekim 2006; 17:41:03 >

• @pininfarina,
    verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Benim CX300 de p.tesi günü (yarın) geliyor.
    Bas ve tiz kalitesinden memnun musun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40

@pininfarina,
    verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Benim CX300 de p.tesi günü (yarın) geliyor.
    Bas ve tiz kalitesinden memnun musun ?

Yazimda da belirttigim gibi bass'lar oldukça derin ve yumuşak karakterli. Yani trampet'e vuruyor gibi "tık -tık" seklinde sert bass karakteri yok. Tiz'ler ise bass'lardan assagi kalir yani yok! Oyle ki, EQ'dan 2 basamak assagiya cekip oyle dinliyorum tizleri
  • Firmware update yapan varmi arkadaslar aranizda ?
  • Telefonunuzla ilgili detaylara ulasmak icin asagidaki tus kombinasyonunu kullanabilirsiniz:

> * < < * < *
  • Ön kısımdaki Cyber-shot yazısının etrafında çerçeve gibi bir şey var mı arkadaşlar?
    benim telefonda yok da..

• Naptin hoca sen telefona yaaaaa ......
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.