Şimdi Ara

Sony EX700 Elektrik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

11 Haziranda İ.B.'den 40EX700 Sony LCD televizyon satın aldım. Kurulumu sorunsuzca yaptım. Şimdilik uydu olmadığıiçin karasal anten üzerinden kullandım. 5 gün boyunca sorunsuz çalıştı. 16 Haziranda eve geldiğimde televizyon kendini açamadı. Açılışta ekrana hiçbir görüntü gelmiyor, televizyon ikikere kendisini otomotik açmaya çalışıyor ama açılmıyordu. Ardından standby 6 kere sinyal veriyordu. (Sony'nin şu hata sinyallerinden). Servisine gönderdim. Teknik bir sorun olmadığı güncel yazılım yüklendiği ifade edildi. Temel sorunun topraklaması iyi olmayan hatlarda televizyona giren volt değerinin fazla olmasından TV'nin kendisini korumaya alıp kitlemesi olduğu belirtildi. sorun sadece buymuş! Lcd ve plazmalar buna duyarlıymış...

Teknik servisten dün yaptığım konuşmada evin topraklama hattının gözden geçirilmesi, topraklama yoksa yapılması gerektiği söylendi. Apartmanda yaşıyorum. Ya tüm apartmanı yada bireysel olarak (sanıyorum trafo dedi) bir alet alarak topraklamayı sağlayabileceğim söylendi. Maliyeti 200 TL imiş. Bugün aradım "Ne yani bunu yapmadan TV'yi kullanamayacak mıyım ?" dedim, "yok efendim çalıştırabilirsiniz tabii ki" dediler.

Bu nasıl iştir? Ne yapmam gerekiyor? Digiturk alıcam, adamlar bekliyor. Kurmaya içim el vermiyor aynı sorunu yaşarım diye. Elden mi geçiricem ben elektrik tesisatını şimdi?

Teknik bilgisi olan arkadaşların bilgilendirmesini rica ediyorum...

şimdiden sağolun.

• Kardeş Servisin söylediği doğru(genel manada ama!!) ancak sana fazla açıklama yapmamış!

1-Panel tip TV ler özellikle TR de gerek voltajların dansöz gibi oynamasından gereksede çok ani gidip-gelmeler(ms lik bile olsa!!)
    veya aşırı düşük-yüksek olmasından ciddi etkilenirler!

İçlerinde PWB hem kaliteli değildir hemde bu kadar farkı sürekli tolere edemezler! dolayısıyla S/W den bazı ayarlamalar ile
    paneli otomatik korumaya alıyorlar!!

2-"Topraksız" priz sistemi yine olmaz;ama elbette olursada yada çoğu insan kullansada risktir!!!

Binada adam gibi yapılmış merkezi topraklama olmadığı belli oluyor!

Ancak sen istersne en azından daireye bir Elektrik çağırarak sadece o prize aşağıdan(topraktan)çekilerek bir topraklamalı
    priz yaptırabilirsin;tavsiyem bunu yaptır öncelikle!!!!

3-Nerede yaşıyorsun bilemiyorum ama gerekiyorsa voltaj düzenleyici olarakta "Voltaj Regülatörü" kullan(örneğin ben kullanıyorum!!!çünkü
    voltajlar kötü)

Bu arada voltajın ne alamde biliyormusun???

4-Panel ile birlikte başka bağlı aletlerde varsa Anahtarlı kaliteli bir Grup Priz ve gerekiyorsa VRegülatörü kullan!!!
    ama priz TÜRK işi topraklamalı olmayacak(bilen bilir ne demek istediğimi)Elektrikçi çağır o sana halelder bu işi OK+

Bir daha aynı hatadan İB ye giderse o herifler Garantiye girmez v.s diyerek senden para isterler(ne yazıkki haklı olacaklardır o zaman!!!)

++

• Sayın albani, bana servisten daha fazla yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Prizlerimde topraklama mevcut ama sağlıklı olmadığı anlaşılıyor. (en azından bu sorundan sonra)

Kocaeli'nde yaşıyorum.

Voltajın ne durumda olduğunu bilemiyorum. Nasıl ölçülür?

Voltaj regülatörünün maliyeti nedir?

Bilgiyaraımın kasasını ve LCD monitörü bağladığım bir adet inform marka 1500 VA kesintisiz güç kaynağım bulunmakta. Televizyonu buna bağlasam olur mu? en azından tesisatı gözden geçirene kadar.

saygılar...
  • Kocaelinin neresi?
    Sanayi bölglerinde ve buna benzer yerlerde ciddi voltaj problemi vardır!!

-Topraklama durumunu bilemiyorum ama gerekirse bir usta Elektrikçi çağır ve göster,o anlar
    doğru topraklamayı!gerekirse yeniden o prize özel çeker!

-Bahsettiğim Voltaj Regülatörü Vatan da var;Tunçmatik marka 1KVA lık tercih et;500Watlık olanlar biraz dandik!!
    Fiyatını Vatan Sitesinden bak sanırım 100/110 gibi olmalı

-Voltajı ölçmek için Voltmetre(Avometre)lazım,Analog olanların ucuzları 20/30 kağıttır,gerekirse al bir tane,böylece 24 saatlik dilimde ölçümler yaparak
    durumu anlarsın!! 02.00den sonra 250/260 volta çıkan yerler vardır,buda paneli tehlikeye atar!!

-UPS i Panele geçici olarak bağlayabilirsin ama tavsiye etmiyorum! VRegülatörü kullan panel için!
    Ayrıca UPS aleti; panelin olduğu yerdemi???
    Aslında 1,5KVA lık olması yeterlidir,zaten senin panel 32" olduğu için 120/130W bir şey çeker!

+

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.