Selam oncelikle sunu belirtmeliyim ki forumda bir suru alt baslik atilmis ve bu konunun ayri bir yerde toplanmasi gerektigini düşünüyorum. SonyHdd kullananlar ve almak isteyenler bilgilerini sorularini ve sorunlarini burada paylasirsa hem cok faydali olur hemde bu karmaşikliktan kurtulmus oluruz.
SAygilar
HDD Kamera almak istiyoruz, ama ne alacagımıza karar veremedik.. onerileriniz nedir..
Ben de harddiskli bir kamera tercih ederim. Ama forumdaki bazı arkadaşlar pil ömrünün az ve görüntünün tatminkar olmadığını söylüyorlar. Üst seviye modellerde bu sorunun olduğunu sanmam ama onla da epey pahalı.
Peki tatmin edici görüntünün sunulduğu modelleri sıralarsak bu üst seviyedeki model ve fiyatları nelerdir? Sanırım harici bataryalarla da çekim süresini uzatır isek bu bize ne kadara mal olur? HD kameralar için
quote:
Orjinalden alıntı: ozgurfeci
Peki tatmin edici görüntünün sunulduğu modelleri sıralarsak bu üst seviyedeki model ve fiyatları nelerdir?]
SONY HDR-SR1E HDD 3.000-YTL SONY HDR-HC3E MiniDV 2.500-YTL civarında.
Ben USA'dan aşağıdaki kamerayı getirteceğim, amazonda 500$ civarında. Birde yedek pil alıcam.
Sony DCR-SR60 30GB 1MP Hard Disk Drive Handycam Camcorder with 12x Optical Zoom
arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler mayıs ayı içinde bende sizden yardım istedim ve bilgilendiğim ölçüde kendi ihtiyaç ve kullanım şartlarımıda değerlendirerek hard diskli cihaz aldım henüz 16.07.07 de ve kullanım sonrası memnuniyetim yahut şikayetlerimi objektif olarak sizlerle paylaşacağım bazı çekimlerde yapar yüklerim. Bu arada sr52e modelini aldım bütçeyi de değerlendirerek. iyi günler dilerim...
Sony DCR-SR 30E kullanıyorum (30 GB HDD+Gece Çekimi). Yurt dışından satın almıştım. Çekim kalitesi mükemmel. Görüntülerin bilgisayara ve de bilgisayardan DVD'ye aktarılması kolay. Bu işlemler sırasında görüntü kaybı da hemen hemen yok gibi. Pil tüketimi birz fazla. Ancak, yanınızda taşıyacağınız yedek pillerle bu sorun kolayca çözülebilir.
selam arkadaslar,usa ye giden bir arkadasimdan sony sr 1e siparis verdim,daha bugun kullanmaya basladim,cok harika bir makina fakat pcyle baglantiyi kuramiyorum,yaninda bulunan cd yi pc me yukledim kablo baglantisini yapiyorum fakat kabul etmiyor bir turlu,bilgisi olan arkadaslar yardim ederse sevinirim.tsk ederim
Merhaba arkadaşlar, Sony Hdd'li kamera alma yolunda ilerliyorum, aklımda sr190e modeli var. Bu tarz makinelerle ilgili çeşitli olumsuz görüşler var, özellikle çekim kalitesi ile ilgili. Kullanan arkadaşlar bu konuda daha aydınlatıcı bilgi verebilirler mi acaba? Bir de bir sorum olacak. Makine üzerinde çekilen videoları editleme imkanı var mı? Mesela bir çekim yaptım diyelim 30 dakikalık, bunun 15-20 dakikalar arasını silmek istersem nasıl yapabiliyorum? Teşekkürler.
Karar değiştirerek SR200 modelini USA'dan aldım. Yarın veya öbürgün görüşlerimi yazmayı düşünüyorum.
HDD Video kameranın kutusunun içinden çıkan CD'deki yazılımı bilgisayara kurumulunu yapıyorsun. Bu yazılım sayesinde kamera ile çektiğin video klipleri istediğin gibi düzenleyebiliyorsun. Video klipte yer alan istemediğin bölümleri silip çıkarabiliyorsun. Video klipleri gruplara ayırıp başına menü ekleyebiliyorsun. İstersen bu menülere istediğin müzekleri de kaydedebiliyorsun. Bütün bu işlemleri bilgisayar ortamında yaptıktan sonra aynı yazılım sayesinde görüntüleri kolayca DVD'ye çekip herhangi bir DVD Player'de izleyebiliyorsun.
Umarım, sorduğun soruya yeterli bir cevap olmuştur.
Teşekkür ederim, gayet açıklayıcı olmuş.
quote:
Orjinalden alıntı: mnguckaya
Merhaba hserdark,
HDD Video kameranın kutusunun içinden çıkan CD'deki yazılımı bilgisayara kurumulunu yapıyorsun. Bu yazılım sayesinde kamera ile çektiğin video klipleri istediğin gibi düzenleyebiliyorsun. Video klipte yer alan istemediğin bölümleri silip çıkarabiliyorsun. Video klipleri gruplara ayırıp başına menü ekleyebiliyorsun. İstersen bu menülere istediğin müzekleri de kaydedebiliyorsun. Bütün bu işlemleri bilgisayar ortamında yaptıktan sonra aynı yazılım sayesinde görüntüleri kolayca DVD'ye çekip herhangi bir DVD Player'de izleyebiliyorsun.
Umarım, sorduğun soruya yeterli bir cevap olmuştur.
arkadaşlar gerçek şı ben sr1e aldım onun pilleri 30-50-100 olmak üzere bildiğim kadarıyla benim iki tane 50lik 1 tane 30luğum var 50lik 30 dak gidiyo birinci neden zaten ekran 3,5 inç ekranın bide bright si kapalı iken kamerayı alalı iki gün oluyor 20 temmuz ben değiştirip sr7 yada sr8 almak istiyorum siz sr7yi öneririr misiniz ayrıca sr1e çok güzel bi cihaz
Evet SR200 modelini USA'dan arkadaşım vasıtasıyla getirttim. Amazon.com'dan alışveriş yapıp arkadaşımın USA'deki adresine gönderttim. Yani alışverişi Türkiye'den yaptım. O da bavuluna koydu getirdi bana.
SR300 modeli de var bu model 6mp. SR200 4mp. foto çekiyor. Arasında 100$ fark var. SR200 40 GB.
Ben NP-FH50 model pili yedek olarak aldım. NP-FH50 devamlı çekimde 90 dakika gidiyor. (Yanında NP-FH60 model pil çıkıyor.) FH-60 ise kitabında yazdığına göre lcd açıkken 115 dakika gidiyor.
Bir de orjinal sony çantası Sony (LCS-VAC) aldım. Makinanın video görüntü kalitesi çok güzel. Ayrıca dijital Fotoğraf makinem olduğu için makineyle fazla fotoğraf çekmiyorum.
Makinanın yanında gelen handycam station denen masa üstü bir alet var. Bu alete makinayı takıp pc ile bağlantısını, şarj olmasını veya tv'ye bağlama işlemlerini yapıyorsun. Makineden memory stick çıkmıyor.
Makinanın yanında gelen 1 dvd ve 1 cd mevcut. DVD'de video çekme teknikleri nasıldır? kamerayı nasıl kullanmalıyız? diye bir video öğretici var. Burada görüntülü olarak nasıl çekim yapacağımız anlatılıyor. CD'de ise Picture Motion Browser ve HDD Handycam Utility adlı 2 adet program var bu prog.larla kameradaki resimleri ve videoları pc'ye aktarıyoruz. Dvd'ye kayıt, kesme, biçme işlemlerini Utility ile yapıyoruz.
Kamera USA'dan geldiği için NTSC formatında video çekiyor. Bu benim için sorun değil çünkü yeni çıkan tv'ler hem ntsc hem pal çalışıyor. Kendi tv'imde ntsc sorunu yok.
Kameramdan çok memnunum. Tavsiye ederim.
erdierdi
kamera kayiti m2ts formatinda mi yapiyor. Bu goruntuleri ham haliyle hic bir seye cevirmeden izlemek mumkun mu. Sonucta format degistirnce az da olsa kayip oluyor. Lutfen bir cevap yaz bu soruyu sordugum belki 10. kisisin hala cevap alamadım
quote:
Orjinalden alıntı: ninom
erdierdi
kamera kayiti m2ts formatinda mi yapiyor. Bu goruntuleri ham haliyle hic bir seye cevirmeden izlemek mumkun mu. Sonucta format degistirnce az da olsa kayip oluyor. Lutfen bir cevap yaz bu soruyu sordugum belki 10. kisisin hala cevap alamadım
Akşam eve gidince bakıp cevap vericem...
ilgin icin cok saol beklemedeyim.
quote:
Orjinalden alıntı: ninom
ilgin icin cok saol beklemedeyim.
*.mpg olarak kaydediyor. Media Player ile izleyebiliyosun görüntüleri...