Şimdi Ara

SONY HARDDISK CAMERALAR VE ILGILI HERSEY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • avchdde mts olarak sdde yani dvd formatında mpeg 2 olarak kayıt ediyor ve bunu wmp ile izleyebiliyoruz ayrıca çeşitli programlarla bunları süsleyebiliyoruz
  • yasarvideo
    asagida verdigim linklerden sr7 ile cekilmis goruntuleri indirdim yanlis anlamadiysam sony hdr-sr7 m2ts ile kayit yapiyor. ama bu goruntuleri windows media player ile izlemek mumkun deil en azindan ben izleyemedim. ancak nero show time player ile izleyebiliyorsun oda ucretli bir program

http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20060809/ezhqp1.m2ts
    http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20060809/ezhqp2.m2ts
    http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20060809/ezsm02.m2ts
    http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20060809/ezsm03.m2ts
    http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20060809/zooma268.htm

• Sony SR-72E kamerami nisandan beridir kullaniyorum. Genel olarak memnunum.

Boyut, sekil, semal, yaninda gelenler, PC baglanti kolayligi, dil fonksiyonu cart curt super hic kafaniza takilmasin. Boyutu shopta gidip gormeniz tavsiye olunur cok kucuk gelebilir(Valla ben internetten arastirmistim aldigimda acayip kucuk geldi).

Ozellikle HDD olmasi bir kamerayi cok cok pratik insani da acayip tembel yapiyor. Oyle kaset CD tasima, cekimleri kisitli yapmak zorunda olma filan yok. Hemen aktarma derdi de yok. Hayvanlar gibi cekim yaptim hala HDD'nin yarisi bos:)

Pil omru ise; cihazla birlikte gelen pil kesinlikle yetmez cunku yaklasik 1.5-2 saatlik cekim yapabiliyorsunuz. Bana kameranin yaninda hediye gelen yedek battery (NP-FH50) 3 saate kadar cekim yapabiliyor. Yani toplamda 4-4.5 saat gibi bir sure cekim yapabiliyorsunuz ki bu da yeter bence:) (Simdi hediye veriliyormu bilmiyorum tabi)

Kaliteye gelince; valla bu biraz kisinin beklentilerine bagli o yuzden soru isareti cunku hani soyle guzel bir kalite olsun diyorsaniz HQ'da cekim yapmaniz gerekiyor. Diger modlar idare eder:( Dedigim gibi HQ modda cekim sizi tatmin edecektir ama asla MiniDV'nin kasetten seyrederkenki kalitesini beklemeyin uzulursunuz:)

Resim kalitesi gunduz cok iyi ama gece icin karanlik ortamlarda iyi degil.

Sorunlara gelince -ki bir tane sorunum oldu benim- kameranin cekim hassasiyeti gercekten kotu. Eger eliniz cok titriyorsa veya daha ilk kameranizsa ben size daha iyi modelleri oneririm. Yani cekim yaparken eliniz hafifce titresin, ya da diger tarafa dogru ani bir donus yapin hemen bugulanma oluyor. Bunu onlemek icin de scene selection modunun landscapede durmasi ve biraz ince ayar onluyor ama ne bileyim biraz gicik edici bir sorun.

Sonuc olarak fiyat-kalite orani guzel.

Umarim dusunenlere yardimci olmusumdur.Iyi gunler...

• Arkadaslar cok yararli bir bolum olmus konuyu acan arkadastan Allah razi olsun yaww
    okuya okuya bilgilendik sayenizde
  • 1 haftadır sr32 kullanıyorum. memnunum şimdilik. fakat bu kamera wepcam olarak kullanılabiliyormu?
  • HDD li Sony Kamerayı TR den daha ucuza mal edebilir miyiz Amazon gibi sitelere sipariş vererek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercopolo

Sorunlara gelince -ki bir tane sorunum oldu benim- kameranin cekim hassasiyeti gercekten kotu. Eger eliniz cok titriyorsa veya daha ilk kameranizsa ben size daha iyi modelleri oneririm. Yani cekim yaparken eliniz hafifce titresin, ya da diger tarafa dogru ani bir donus yapin hemen bugulanma oluyor. Bunu onlemek icin de scene selection modunun landscapede durmasi ve biraz ince ayar onluyor ama ne bileyim biraz gicik edici bir sorun.

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR72E&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&imageType=Main&category=SDH+Hard+Disk+Drive

Ama bu modelde Super SteadyShot var. Benim bildiğim titremeyi engelleyen bir özellik. Buna rağmen sorunlu mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR72E&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&imageType=Main&category=SDH+Hard+Disk+Drive

Ama bu modelde Super SteadyShot var. Benim bildiğim titremeyi engelleyen bir özellik. Buna rağmen sorunlu mu?

Dogru hocam zaten normal cekim yaparken titremelerde kamera engelliyor. Bunda bir sorun yok ama ornegin bir nesneyi cekiyorsun ve o anda yan tarafta baska bir nesneyi de kisa bir sure gostermek istiyorsun. Kamerayi normalden biraz fazla hizla cevirdigin zaman ya da isik farkliliklarinda kamera odaklanmada zorluk cekiyor ve kisa bir sure bugulaniyor. Bunun sensor boyutunun kucuklugunden kaynaklandigini dusunuyorum. Ben bunu dedigim gibi scene selection ayarini buyuturek engelliyorum. Yine de sadece benim kafama taktigim birsey olabilir zaten her kamerada olacak seyler bugulanma falan, kamera kadar ceken kisinin de rolu var ama soylemek de zorundayim alacak kisilere yardimim olsun diye.

Iyi gunler...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Dogru hocam zaten normal cekim yaparken titremelerde kamera engelliyor. Bunda bir sorun yok ama ornegin bir nesneyi cekiyorsun ve o anda yan tarafta baska bir nesneyi de kisa bir sure gostermek istiyorsun. Kamerayi normalden biraz fazla hizla cevirdigin zaman ya da isik farkliliklarinda kamera odaklanmada zorluk cekiyor ve kisa bir sure bugulaniyor. Bunun sensor boyutunun kucuklugunden kaynaklandigini dusunuyorum. Ben bunu dedigim gibi scene selection ayarini buyuturek engelliyorum. Yine de sadece benim kafama taktigim birsey olabilir zaten her kamerada olacak seyler bugulanma falan, kamera kadar ceken kisinin de rolu var ama soylemek de zorundayim alacak kisilere yardimim olsun diye.

Iyi gunler...

Peki bu olayın yaşanmadığı hangi Sony HDD li kamerayı tavsiye edersin?

• Peki bu olayın yaşanmadığı hangi Sony HDD li kamerayı tavsiye edersin?

Hocam bahsettigim olay oyle buyuk birsey degil. Sony'e sorsan onlar da sorun yok derler. Beni cok gicik etti o yuzden dusunenler bilsin istedim.

Benim yasadigim yer itibariyla kamerayi almadan once yakindan gorup inceleme firsatim cok fazla olmadi ama uzun bir sure internet uzerinden arastirdim. Bu yuzden benim sana su kamera iyi su kotu deme luksum yok maalesef. Dedigim gibi bu olaylar her kamerada olacak seyler. Sen dusundugun modellerde bir deneme cekimi yaparsan daha saglikli karar verirsin.

Iyi Gunler...
  • quote:

Sen dusundugun modellerde bir deneme cekimi yaparsan daha saglikli karar verirsin.

Iyi Gunler...

İşte nasıl bir çekim yapayım?

Kamerayı rastgele sağa sola mı çevireyim?
  • evet belli sabit hızlarlar sağa sola yukarı aşağı zoom in out gibi..
    yurtdışında bu arkadaş yardımcı olabilir belki
    http://resim.donanimhaber.com/m_16829684/mpage_1/key_//tm.htm#16829684
  • kameram hdr sr1 cektıgım mts uzantılı videoları bilgisayarımda izleyebilmek için iyi bir bilsayarmı gerekır. nedense benım bilgisayarım acıyor fakat kesılmeler oluyor sesler farklı zamanda cıkıyor acaba oynatıcıdamı(bsp ve k*lite kodec kullanıyorum)problem en ıyı hangı player calıstırır bu mts uzantılarını?
  • --------------------------------------------------------------------------------

Sony SR1E den CD veya DVD ye nasıl kayıt yapıyorsunuz? Allahaşkına ben beceremedim. Bilen varsa bana detaylı anlatabilirse sevinirim. Kameranın CDsini de kurdum, video dosyalarını kameradan PC ye aktarıyorum. Daha sonra neroda CD veya DVD basmaya gelince olmuyor.
    m2ts ve modd dosyası olarak 2 ayrı türde kayıt yapıyor. Çıkamadım işin içinden.
    İyi geceler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.