Şimdi Ara

Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
38
Favori
33.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    avr li sistem arc li sistemden dahamı iyi.avr de sinemadaki sesi alabiliyormusunuz
  • Ne kadar ekmek o kadar köfte AVR'de ne kadar çok para harcamak istiyorsanız, o kadar çok harcarsınız. Sizi sınırlayan hiç bir şey yok, apayrı bir hobidir o. Dolayısıyla, imkanınız ve detaylara düşkün bir öğrenme tutkunuz varsa, çok çok daha iyi sesler işitirsiniz. Ama, o durum sizi sürekli daha iyisine sürükler... Her zaman kurduğunuz sistemden daha iyisi vardır. Olay para ve tutku meselesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Temmuz 2019; 4:6:36 >
  • Merhaba.Öncelikle inceleme için teşekkürler.Henuz ilk sayfaya bakabildim.Gerisi Cumartesi artık..

Bu sisteme SRS-ZR7 gibi Sony kablosuz taşınabilir hoparlör ekleyebiliyor muyuz acaba ? Sanırım yapalır böyle bir şey ?
    Ayrıca bazı soundbar modellerinde diyalog iyileştirici özellik var.Bazı filmlerde diyaloglar kısık oluyor.Efekt müzik girdiği zaman yutuyor.Bu özelikle akşam izlerken sıkıntı yaratıyor.

Keşke HDMI 2 değil 4 giriş olsaymış.O zaman daha ciddi düşünürdüm bu model için.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Selam;

quote:

sisteme SRS-ZR7 gibi Sony kablosuz taşınabilir hoparlör ekleyebiliyor muyuz acaba ?

Açıkcası deneyimlemedim, bilmiyorum. Ama sorun çıkması için bir neden göremedim. Sanırım bu iş için Sony Music Center mobil uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

quote:

Ayrıca bazı soundbar modellerinde diyalog iyileştirici özellik var.Bazı filmlerde diyaloglar kısık oluyor.Efekt müzik girdiği zaman yutuyor.Bu özelikle akşam izlerken sıkıntı yaratıyor.

Tam olarak nedemek istediğinizi anlayamadım. Ancak şöyle cevap vereyim. Deneyimlediğim bu üründe, diyalogları daha belirginleştiren 3 aşamalı bir efekt var. [Voice]: [Up 2], [Up 1], [off] . Ben ürünü daimi olarak [Voice] [Up 2] ile kullanıyorum. Dizi ve filmlerde %95 başarılı buldum. izlediğim yüze yakın içerikde diyalog sorunu yaşadığım belki bir film olmuştur hatırlamıyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 10 Eylül 2019; 21:49:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

Selam;

quote:

sisteme SRS-ZR7 gibi Sony kablosuz taşınabilir hoparlör ekleyebiliyor muyuz acaba ?

Açıkcası deneyimlemedim, bilmiyorum. Ama sorun çıkması için bir neden göremedim. Sanırım bu iş için Sony Music Center mobil uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

quote:

Tam olarak nedemek istediğinizi anlayamadım. Ancak şöyle cevap vereyim. Deneyimlediğim bu üründe, diyalogları daha belirginleştiren 3 aşamalı bir efekt var. [Voice]: [Up 2], [Up 1], [off] . Ben ürünü daimi olarak [Voice] [Up 2] ile kullanıyorum. Dizi ve filmlerde %95 başarılı buldum. izlediğim yüze yakın içerikde diyalog sorunu yaşadığım belki bir film olmuştur hatırlamıyorum açıkcası.
    Ben net anlamtamadım.

Benim bazı orjinal bluray filmlerde diyaloglar kısık.Efekt müzik gelince hemen kumandaya davranmak zorunda kalıyorum .Özellikle akşamları büyük sorun oluyor..Ama benim sistem falan yok sadece tv sesi belki disc kaynağı,sesi çözülmediği için böyle bir olay yaşıyorumdur bilemem.

Ama siz yine de net olarak anlatmışsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    aslında diyaloglar kısık değil. filmin orjinali öyle.
    aynı filmin türkçe dublajını izlerseniz diyalog sesleri daha fazla çevre sesler daha kısıktır.
    çünkü sonradan yapılan bir işlemdir ve çevre sesleri bir miktar kısıyorlar sanki.
    yani işin doğrusu filmi orjinal sesle ve kulağın net duyabileceği volume de izlemek gerçek etkiyi verecektir.
    zamanla kısık seste kaçırdığınız detayları fark ediyorsunuz.

e tabi bu durumda da bahsettiğiniz ses yüksekliği meselesi ortaya çıkıyor.
    bu tv hoparlöründe ciddi sorun, sounbarlarda göreceli daha az sorun olabilir.
    hele ki şimdiki led tv lerde hoparlörler arkada çok ciddi sorun.
    ama şunu bilin ki bu durum benim 7.1.2 ses sisteminde de var.
    hele bazı filmlerde aksiyon sahnelerinde abartılı müzik efekti olunca sesi duymak için ulaştığınız volume seviyesi neredeyse tavan yapmak durumunda.
    açıkçası filmin tadı da o zaman otaya çıkıyor. belli ki film yapımcıları bu ses seviyesine göre planlıyorlar bu düzenlemeyi.
    o yüzden evlerimize aldığımız ses cihazı yapımcıları da ev de bu yüksek sesi kaldıramayanlar için değişik efektler üretiyorlar.

ses sistemi - odanın büyüklüğü - akustiği ve ses yalıtımı iyi olursa bu orjinal ve yüksek ses sizi de komşularınızı da rahatsız etmez.

benim denon x4500 avr de de değişik ses düzenlemeleri var. yüksek sesleri alçaltıp kısık sesleri yükselten.
    birçok kullanıcı bu şekilde kullanıyor ama ben ısrarla orjinal ses ile izliyorum.
    tabi ev çatı kat. ve yandaki komşu çatı katını pek kullanmıyor. :)

ama şu şekilde bir kontrol yaptım;
    odam 20m2 - avr maksimum ses seviyesi 98 - açtığım seviye 75
    bu odanın içinde yan yana iki kişi birbirini duyamıyor - anlayamıyor
    bass orta karar - koltuk ciddi titriyor tabi
    bu durumdayken alt kata iniyorum ve çıt yok (bina 2010 yapım)
    sadece banyo da bir miktar ses duyuyorum. anlamak için iyice odaklanman gerekir.
    hatta yandaki komşu sifonu çekse bu sesi de duyamıyorsun.
    bass sıfır (kapıları açık bırakırsam bir miktar kesinlikle rahatsız etmeyecek derecede bir uğultu geliyor)
    çatı katı ses sisteminin yan odasında ise ses var maalesef. o da duvar çok ince. en ince tuğlayı kullanmışlar.
    ama yine de uykuyu seven bir insan uyuyabilir. zaten ben maksimum 60-65 arası açıyorum sesi ki fazlasıyla yeterli film izlemek için.
    bu durumda yan odadaki ses bile sıkıntı olmaz.
    yan dairenin duvarı daha kalın olacaktır ihtimal. yani o da sorun değil.

sadece "diyaloglar kısık değil orjinali öyle" diyecektim aslında. buralara nasıl geldim bilmiyorum :)

• tarikahmet kullanıcısına yanıt
    Orjınal seslerden girdin yalıtımdan banyodan çıktın

Ama teşekkürler tabi.Yazdığın durum evet var dublaj sesler daha fazla.Ama ben dublaj izlemediğim için pek bakmıyorum.Bir bakıma bilerek yaptıklarını hiç düşünmemiştim.Bazı modellerde clear voice özellik var sanırım bu özellik bu sorunu çözüyor gibi ? Buna bakmak lazım
  • evet ses cihazlarında değişik fonksiyonlar var.
    ama onlardan herhangi birini seçtiğinizde filmin ham orjinal sesi olmadığı bilmek lazım
    tabi ki ev ortamında ne kadarsa o kadar maalesef.

bir sinema salonu düşünün..
    mesafeyi hayal edin (ön-arka-yan-tavan)
    işte böyle bir ortamda çevre sesler diyalog sesini yutmuyor.
    ben deneyimlerimde özellikle izleme mesafesinin önemli olduğunu gördüm.
    ön kolonlardan 5-6 metre uzakta olursanız yüksek ses kesinlikle sıkıntı yapmıyor
    ama 2,5-3,5 metre den izliyorsanız cihaz volume ünü diyalog sesini duyma seviyesine çıkardığınızda film gürültüye dönüyor
    bundan dolayı da işte sanal ses düzenleyicilere ihtiyaç hasıl oluyor

yani sorun mekanlarımız.
    ve ses cihazlarımızın kalitesi vs.

ben eskiden paket bluray oynatıcılı 5.1 samsung ses sistemi kullanıyordum.
    sesini şu an kullandığım avr li sistem kadar açmasam bile daha bir gürültülüylü.
    ses diğer odalara ve komşulara daha fazla gidiyordu.

soundbar larda durum nasıldır bilmiyorum.
    denemedim yakın zamanlarda. ama sesi tv nin arkasından öne almak bilr başlı başına bir artı.
    keşke bu Sony HT-ZF9 un bar ını parçalanabilir yapsalarmış.
    ön sağ ve sol kolonlar center dan ayrılsa eminin daha güzel olurdu
    diyalog sesleri ile çevresel sesler daha bir ayrılırdı sanırım. daha verimli olurdu.

ama TimFx gayet güzel bilgiler aktarmış
    tabi bu bilgileri oda büyüklüğü - izleme mesafesi vs detaylarla beraber tartmak lazım
    eğer almaya niyetliyseniz oda boyutlarını da öğrenirseniz daha isabetli olur
    (belki ilk sayfada yazmıştır da)

• daha önce Denon 4300 ve definitive set 7.1 kullanıyordum 3 aydır bu sisteme geçtim ve hiç pişman değilim eski sistemi hiç aratmadı tabiki arka hoparlörlerde var bence gayet tatmin edici daha iyisi tabiki var ama beni mutlu etti.
  • BDV-N9200 - 6700 TL

HT-ZF9 + SA-ZF9R - 4100 TL + 1900 TL : 6000 TL

Bu sistemlerin birisi sizin kullandığınız diğeri ise görebileceğiniz gibi daha komplike gözüken , kule hoparlörleri ve blueray okuyuculu bir sistem.

Düz mantık düşünüyorum. 4 kule tipli hoparlör seti nasıl olurda soundbarlı sistemden az bir miktar pahalı olabilir ?

Hangisi tercih edilmelidir ?
  • Sony BDV-N9200 yeni formatları desteklemiyor.

• ben de zf9 + sa-z9r yi 3300TL ye aldım

arka kolonlar son 1 tane vardı, 800TL ye geldi

not: konusu açılan ürünün artık Türkiye ye gelmeyeceği söyleniyor, bu saatten sonra hiçbir yerde bulamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 23 Eylül 2019; 11:27:6 >
  • joyberk kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.
    Şöyle bir baktım, benim satın aldığım Sony sitesinde, her iki üründe stokta var ve halen satılıyor görünüyor.
    Ama fiyatlar uçmuş. zf9:4100 TL sa-z9r:1900 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 23 Eylül 2019; 15:2:44 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    valla duyduğumu söylüyorum, sony türkiye kalanları bitirdikten sonra devam etmeyecekmiş, anlaşılan türkiye pazarını yavaş yavaş daraltıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: joyberk

valla duyduğumu söylüyorum, sony türkiye kalanları bitirdikten sonra devam etmeyecekmiş, anlaşılan türkiye pazarını yavaş yavaş daraltıyor
    Nerden aldınız cihazları ?
  • Orjin Carnibor kullanıcısına yanıt
    önce mediamarkt a gittim, orada kalmamıştı, sonra teknosaya gittim, son 1 adet kalmıştı. başka sony ürünü gelmeyeceğini söylediler
  • beyler yeni bir hdmi kablo almayı düşünüyorum. 2.0 ile 2.0b arasındaki fark önemli mi sizce? aradaki farkın pratik olarak bir katkısı olur mu bilemedim.

hdmi karşılaştırma tablosu

Phılıps SWL6116B/93 HDMI Kablo High Speed W Ethernet 60 Hz Ultra Hd 4K - 1.5 Metre
    Philips SWL6116C/93 4K Destekli 2.0 60hz Saf Bakır 2metre HDMI Kablo
  • joyberk kullanıcısına yanıt
    herkes bunu alıyor..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.