Şimdi Ara

Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
38
Favori
33.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim TV hdmi 2.0 sanırım (55xe8005). 2.0 üstü kablonun tüm fonksiyonları çalışır mı emin değilim. TV de HDR 4K var ama HDR10 mu bilmiyorum.

burada kaliteli hdmi 2.0 kablo 45TL ye satılıyor:
    Teknostore
    Philips UHD 4K Yüksek Hızlı HDMI Kablosu ve Ethernet
    https://www.teknostore.com/products/philips-uhd-4k-yuksek-hizli-hdmi-kablosu-with-ethernet

HDR özelliği TV ile Soundbar arasında nasıl çalışıyor bilen var mı?

• joyberk kullanıcısına yanıt
    ürün açıklamalarında aradığın bütün bilgi ve detaylar var..
    Anladığım kadarıyla HDR için HDMI 2.0a gerekli

TV de HDR var ise HDMI girişinin de 2.0a olması lazım
    eğer yoksa harici cihazlardan HDR izleyememek gibi bir durum oluşur
    TV yi HDR özellikli yapıp HDMI girişini yetersiz yapmak tuhaf bir durum olur

Senin cihaz 2017 model 2016 model sony ler de bile 2.0a var.
    yani sanki senin tv nin HDMI ı da 2.0a dır belki.

Eğer değilse HDR özelliğinden sadece içindeki uygulamalardan faydalanabilirsin. (Netflix)
    Bunun için de kabloya ihtiyacın yok zaten.

Bunu öğrenmek içinde ya çok iyi araştırma yapmalısın ya da benim önerdiğim kabloyu alıp denemelisin.
    çünkü senin linkini verdiğin kablonun açıklamalarında 2.0a olup olmadığı belli değil.
    Bence olsa yazardı. Bu da HDR desteklememe olasılığını yükseltiyor.
    Ayrıca tüm özelliklerini kullanamasan bile her türlü daha kaliteli bir bir kabloya sahip olacaksın.
  • tarikahmet kullanıcısına yanıt
    evet 2.0a olabilir, hdr destekli ama hdr10 veya dolby vision özelliği yok. netflix te hdr10 ve dolby vision varmış (en az 25mbps internet gerekli).

yakında hdmi 2.1 versiyon yaygınlaşacak (o zaman 2a/b ler çöp olur heralde)

paugge premium diye geçiyor ama kesinlikle bir philips kalitesinde değil, forumdan biri kısa sürede paugge hdmi kablo bozulduğunu söylemiş

philips 2.0 45TL
    paugge 2.0b 90TL (fiyat iki katı)

yukarıdaki tablo düşündürüyor
    pek emin değilim..

bir kere bir anlam kargaşası var sanki burada
    "hdr destekli ama hdr10 yok" doğru bir tanım değil gibi
    strandart hdr HDR10 dur diye biliyorum
    sonrasında dolby vision karşısına hdr10+ çıktı yanılmıyorsam

hdr10 olmadığından eminsen tv hdr destekli olmayabilir
    hdr yükseltme teknolojisi falan olabilir mi? sanal yani..

2 kat fiyat ama herkes bunu alıyor
    philips tavsiye eden duymadım
    philips i iyi araştırdın mı? HDR destekliyor muymuş?
    bana yok gibi geldi.
    hdr desteği yoksa fiyat kıyası yapılabilir mi? çöp zaten..

neyse bu kadar konuştuk.. bir bilen noktayı koyar artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: joyberk

benim TV hdmi 2.0 sanırım (55xe8005). 2.0 üstü kablonun tüm fonksiyonları çalışır mı emin değilim. TV de HDR 4K var ama HDR10 mu bilmiyorum.

burada kaliteli hdmi 2.0 kablo 45TL ye satılıyor:https://www.teknostore.com/products/philips-uhd-4k-yuksek-hizli-hdmi-kablosu-with-ethernet

HDR özelliği TV ile Soundbar arasında nasıl çalışıyor bilen var mı?
    aynı tv yi kullanıyorum HDR 10 var.
    Hdmi kablo olarak da riske girmeyin premium sertifikalı paugge alın.

• aykutx kullanıcısına yanıt
    hb den sipariş verdim, ayrıca 2.1 versiyon olanı da buradan sipariş ettim:
    aliexpress.com
    US $12.63 21% OFF|Unnlink HDMI Kablosu 1.8M UHD 2 8K @ 60Hz HDMI 2.1 HDR RGB 4:4:4 48Gbps HDCP2.2 Splitter için anahtarı PS4 TV xbox Projektör Bilgisayar Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/33030530927.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dEopoXb

demek hdr10 varmış? hiçbir yerde görmedim doğrusu. o zaman netflixteki hdr li filmleri bulup izlemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 25 Eylül 2019; 12:14:14 >

• X264 dts_hd ma fgt ripli filmlerde ses çıkmıyor, anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz normalde her türlü dts formatını desteklerken dts-hd m.a.7.1 formatını çalıştıramaması beni hayal kırıklığına uğrattı

• Yazılım güncellemesi yapsam düzelir mi diye düşünmeye başladım

Hangi cihazdan bahsediyorsunuz ? Tv'den mi Başlıkta bahsedilen soundbardan mı ? Filmi tv'den ses sistemine iletiyorsanız. TV'niz o ses formatını iletmeyi desteklemiyor demektir. (lisansını almamıştır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 29 Eylül 2019; 20:53:45 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Soundbar. TV den ses geliyor. Ya tv cihaza sesi iletemiyor ya da cihaz çalamıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi

Soundbar DTS-HD MA 7.1 formatını destekliyor. Hatta kendi tecrübelerime dayanarak. Bu soundbar, en iyi DTS-HD MA ve DTS-X formartlarını çalıyor diyebilirim. Dolby Atmos'u, bu formatlar kadar başarılı uyarlayamıyor bence. Filmlerin ses kaydına göre, Dolby Atmos yerine bazen DTS-HD MA formatını tercih edebiliyorum...

Sizdeki sorun muhtemelen Tv'de. Çoğu televizyon, bu formatı HDMI üzerinden aktaramaz. Benim Tv'im de Dolby True HD desteklemiyor. Bu yüzden, android mediaplayer kullanıyorum (Nvidia Shield). Bu başlığın ilk sayfasında, oldukça detaylı deneyimler, ayarlar ve püf noktaları paylaştım. İsterseniz boş bir vaktinizde baştan sona bir göz atın işiniz kolaylaşır.

Önemli olan formatlar değil, kullandığınız ürünün ayarlarını, kurulumunuza ve izlediğiniz içeriğe göre doğru düzgün ayarlamak. Ne kadar uyum olursa, elde ediceğiniz deneyim o kadar yüksek oluyor. Esas olan deneyim, yoksa şu formatda izledim bu formatda izledim demenin hiçbir manası yok.

Misal az önce 61 Gb'lık Godzilla'yı Dolby Atmos desteklemesine rağmen, bu film özelinde DTS-HD MA'da izledim. Çünkü daha iyi çevresel ses hissetim.
    Filmde sesi 21 birimden sonra açamadım çünkü Godzilla yürüken evdeki mobilyalar, vitrinler titreşimden zangırdamaya başlıyor. Millet deprem oluyor sanıcak . Bu nedenle bassı, bu filmde 8-9 birime kadar kısmak zorunda kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 9 Ekim 2019; 5:46:53 >

• TimFx kullanıcısına yanıt
    bende Nvidia Shield yok ama mediaplayer olarak kodi indirip TV ye kurabilirim

Nvidia Shield ne kadar?
    Sorun tvde, Android mağazasından indireceğiniz hiç bir yazıllımla o problem düzelmez. Yükleyeceğiniz yazılımlar, çalamadığınız ses formatı varsa, o formatları çözüp TV hoparlöründen duymanızı sağlar (tv'niz o sesin orginal halini soundbara iletemez.)

Bu arada Nvidia sheild bayağı pahalanmış (2 bin TL civarı, o fiyatlarda daha üstün özellikli AppleTV cihazıda var). Forumda araştırın daha uygun fiyata android cihazlar vardır muhtemelen. Alacağınız cihazda dikkat etmeniz gereken, Dolby Atmos TRUE HD ve DTS-MA formatlarını (passthrough) direkt iletebiliyor olması.

Forumun Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri >> Medya Oynatıcılar sayfalarını inceleyin.
    forum.donanimhaber.com/forumid_753/tt.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 3 Ekim 2019; 0:54:38 >
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar, son günlerde yoğun araştırmalarım sonucu en kafama yatan ses sistemi, burdaki ht-zf9 sa-z9r kombinasyonu oldu. Ama bir tv parası da vermek istemiyorum önceki entrylerde bir arkadaşımız 4bin lira civarına mal ettiğini söylemiş. Bu rakamlarda bir kampanya görürseniz stokta bilgilendirirseniz müteşekkir olurum. Saygılar sevgiler. Konuyu açan arkadaşımıza da teşekkürler pek çok kişiye faydası dokunduğuna eminim.

• Evet, kodi ile denesem bile dts HD sesi soundbar a iletemedim

Yazılım sesi direkt cihaza iletecek şekilde ayarlandığı halde tv buna engel mi oluyor tam çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 5 Ekim 2019; 14:40:34 >
    Ortada çözülecek bir durum yok Bir önceki mesajımda dediğim gibi. Dolby TrueHD ve DTS-MA formatında, tv'lerden ses çıkışı alamazsınız. Bu ancak, 2019 yılında piyasaya çıkmış, eARC & HDMI 2.1 ile donatılmış tv'lerde mümkün olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 8 Ekim 2019; 9:55:36 >
  • Bir soundbar dan av receiver kalitesine yakın ses duydum youtube taki dolby ve dts demolarıyla.
    İnanılmazdı sesler. Ayrıca uzun zamandır müzik dinlemiyordum ama voice UP 2 ile müzik zevki bir başka oluyor, artık Spotify ve soundbar ikilisi benim müzik kutum oldu. Telefondan bile çok kaliteli müzikler dinlemeye başladım

• Yeni Fire TV Stick 4K with all-new Alexa Voice Remote, streaming media player sayfasındaki ürün bu iş için yeterli olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.