Bildirim
SONY KDF-50E2000 3LCD TV Mİ YOKSA SAMSUNG 42E71H PLAZMAMI
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
tabi ki samsung
kategoriler farklı ve yeni nesil plasma ile lcd-projeksiyon karşılaştırmak haksızlık bence. -
BENCE DE ÖYLE AMA BÜYÜK EKRAN OLMASI BİRAZ CEZBETTİ BENİ .SUANDA PLAZMALAR ARASINDA FİYAT PERFORMANS ORANI OLARAK COK İİ BİR ÜRÜN. -
Lcd projeksiyon tv'lerde, karşıdan dik açı ile seyir keyif vericidir. Yandan 120 derecelik açıya kadar fazla zorlanmadan izlersiniz. Ama yukarı veya aşağıdan izlemeye çalışırsanız karanlık bölgeler oluşur. Lcd projeksiyonlarda kontrast fazla belirgin değildir. Tamamen farklı sistemlerdir.
Bu plasma ile Sony lcd projeksiyon kıyaslanamaz. Görüntü kalitesi, seyir zevki bakımından Samsung plasma çok daha iyidir. Teknolojileri çok farklı ve farklı amaçlara hizmet ederler. Her ikisini aynı anda standda izlerken, biraz yukardan baktığınız Sony hemen karanlık görüntüsü ile sırıtır. Bu arada, 2,5 yıldır bende 110 ekran Samsung projeksiyon tv olduğunu da ekleyeyim. Dik açı ile seyirde, 4:3 formatın çok keyifli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Ancak şu anda satın almaya kalksam tabi ki Samsung plasma yada lcd tercih ederdim. 2-3 yıldır teknoloji çok değişti.
Tabi karar sizin. . -
Arkadasim ben de seninle ayni durumda idim.
Ben de LG 42pc1r ile sony 50e2000 arasinda cok kaldim.
En sonunda 50e2000 aldim.
50" ile 42" arasinda alanlari karsilastirdiginda 50" %40 kadar daha afzla bir alan sunuyor.
Duvara asmayacagim icin 30cm arkasi olmasi bana problem olmadi.
Tv showroomlarda biraz karanlik gibi duruyor ancak evde goruntu muhtesem.
Plazmalardaki potansiyel sorunlardan (kanal logosu kalmasi, zamanla goruntu kalitesinin bozulmasi) vs.)
hic biri yok. Lamba omru 8000 saat ve fiyati 200dolar.
Lamba degisince tv yine ilk gunki gibi.
Ayrica plazmanin elektrik tuketimi 400w civarinda iken bu tvnin elektrik tuketimi 175w.
8000 saatteki elektrik harcamasi farki bile 2-3 lamba parasi ediyor :)
Ben sony'i siddetle tavsiye ederim.
Goruntude bozulma falan yok.
Bozulma olan yerler, hangi tvyi alirsan al zaten oturup tv seyretmeyecegin yerler. -
Aslında izleme mesafen çok önemli.
3.5 - 4 metreden izleyeceksen 50 Inch fazla büyük gelebilir.
DVD'de sinema gibi keyif alabilirsin belki ama biraz rahatsız edecektir.
4.5 - 5 metreden izleyeceksen de 42" küçük gelebilir.
Bu cihazların hepsi mağazada durduğundan daha büyük duruyor unutma.
İki ürün de fiyat performans olarak çok iyi bence.
Sony gerçekten daha büyük ve özellikleri biraz daha fazla.
Ama Samsung Plazmanın izleme açısı, kontrast ve renk derinliği 3LCD Projeksiyon'dan daha başarılıdır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X