Şimdi Ara

Sony Laptop düştü (No Operating System Found)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zor bir durumla karşı kaşıyayım yardımcı olursanız memnun olurum.Yeni laptop'um 1 metre gibi bir mesafeden düştü yada düşürüldü diyelim neyse...Sony f13 model ve düştükten sonra açtığımda "no operating system found" diye bir uyarı geliyordu ve hiç durmadan bip sesi.tekrar windows kurmayı denedim olmadı çünkü hdd görünmüyor.Bios'tan baktım,ordada görünmüyor.Nette araştırdım,her yolu denedim ama olmadı.

Sony servisini aradım,hdd'yi çıkarıp takmamı söyledi oda olmadı.Teknik sevise veripte,bir sürü paralar ödemek istemiyorum,aklıma şöyle bir şey geldi.Evde eski bir model Hp laptop var,onun hdd'sini Sony'e takarsam eğer çalışırsa,yeni hdd almam gerekicek yalnızca ve sorun çözülecek.Fakat Hp'nin hdd model bilgisini nasıl bulabilirim,biraz araştırdım ama pek bilgi yok,baya eski bir model,acaba bu işe yarar mı?Yoksa direkt teknik servise mi götürmeliyim ve bilgisi olan varsa bana ne kadara patlar?

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler...

• Laptop larin harddiskleri 2.5 inch oldugu icin birbirine uyumludur hocam.hp laptop un harddiskiyle deneme yapabilirsin rahatlikla
  • Laptop tamiri yapan bir arkadaşım var. Yeri mekanı belli tüm marka laptopların donanım ile ilgili tamirini yapıyor. oldukça başarılı arkadaşım diye övmüyorum yanlış anlama. Servis ücretlerinden çok çok uygun fiyata alırsın makinanı. Görüntü geliyor sorunsuz açılıp kapanıyorsa emin ol çok basit bir iştir onun için yapılabilecek düzeydedir. İrtibat kurarsan yardımcı olurum
  • arkadşım o bip sesi çok önemli ram bellekte hazar olmuştur bip sesi uzunsa ramdandr kesinlikle
  • sağolun bilgiler için,hani sata vs. olmaması gibi etkenler yüzünden acaba çalışmama gibi bir durum olur mu diye düşünmüştüm.

@Deluxe1
    eğer başarısız olursa seninle irtibat kurarım,teşekkürler ilgin için...
  • laptop sökmekte ve toplamakta başarılı isen ram soketi 2 tanedir diğerine tak birde öyle dene harddiskle alakası bile yok harddisk bozulmuş olsa bip sesi gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 26 Nisan 2011; 17:48:07 >
  • bip sesi uzun değil,kısa ve sürekli.Windows 7 repair disk'te hardware test bölümü gibi bir şey vardı,ordan ram testinde sorun yok diye sonuç verdi,inşaallah dediğin gibi değildir.
  • @yunus_1866

birde senin dediğini deneyeceğim.Ama bios'ta bile HDD'nin karşılığında None yazıyor.Bunu nedenide ram mi?
  • tmm düşündüğüm şey olmuştur anakartın bir yerinde hasar oluşmuş hiç uğraşma teknik servise gönder
  • cevap veren herkese çok sağolun,sanırım teknik servise götürücem.Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeymiş.İnşallah pahalıya patlamaz...
  • once sorunu ogren maliyet çıkarttır vazgec gel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.