Şimdi Ara

SONY LCD CİDDİ BİR SORUN(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    20 ay önce tavsiye üzerine aldığım SONY KDL3500 Lcd tv de geçen ay farkettiğim bir sorun var.
    Ekranın 3 yerinde, bir çocuk eli büyüklüğünde lekeler var.Lekeler fotoğrafta belli olmuyor,ama
    sanki yağlı elle ellenmiş ve üzerine toz Yapışmış yada sanki bir mum yanmışta is yapmış gibi.
    Film falan seyrederken anlaşılmıyor
    ama maç gibi bir yayın yada pc yi bağlayıp ta beyaz bir
    ekranda bariz belli.Servis geldi ,onlar da bu gölgemsi leklere bir anlam vermediler,tv yi aldılar.
    Sony ye fotoğrafını yollarız onlardan gelen cevaba göre işlem yaparız dediler:

1-Benden garanti belgesini ve faturayı istediler(fatura kaybolduysa ne olacak?)Garanti belgesini verdim

2-Gelen kişiler ilk kez böyle bir lekelenme görmüşler,sizden hiç rastlayan var mı?

3-Bunu tamir edemezlerse ne olacak?( ki ben tv den çok memnundum)

4-tv ye hdmi ile digtürkplus ve ps3 takılı idi,vga ile de pc(yani kablolarda bir sorun yok)

Herkese sevgi ve saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Mehmetgnc -- 18 Şubat 2010; 16:12:05 >

• Bulutlanma denen sorun olabilir. Arka tarafta yanan floresan tüplerin ışığının doğru yayılmasında yani homojenitesinde sorun olabilir. Belki likit sızdırması durumu da olabilir. Tamir edemezlerse yenisini, yenisini bulamazlarsa güncel ürünlerden muadil bir tane vermek zorundalar. Faturanın kaybolması da çok sorun olmayacaktır. Onların kaydında gözüküyordur satılan tarih. Seri nosunu girdi mi çıkar hepsi...
  • bu tarz sorunlar çok sık rastlanan sorunlar aslında bunun 3 nedeni olabilir 1. sini arkadaşım açıklamış florasan 2. en sık gözüken ise panelin tozlanması panelin sökülüp temizlenmesi gerekli 3. şık ise panelden kaynaklı arızaki 100 tanede 1 tane başımıza gelmekte servis arkadaşlar sorunu çözecektir faturaya gerek yok tabiki ürünü servis montaj yaptı ise kayıtlardan çıkıyor
  • Arkadaşlar servis sorunu çözdü.
    Tedus, üstadın dediği 2. madde yani panel tozlanmış içerden.
    Yine muhteşem sony kalitesi devam ediyor.
    sony ye ve Bursa servisi UFO elektroniğe çok teşekkür ederim.

Yanlız evde panel in içi nasıl tozlanmış onu anlayamadım.
  • Eğer lekeler "mum yanmış da is yapmış" gibiyse, ben bunun tozdan olduğunu sanmıyorum. Tozlanmanın zaten nokta nokta olması gerekmez miydi ? Eğer is gibiyse bence sebebi başka bir şey olabilir.

Bir arkadaşımın başka marka bir Lcd Tv'sinde benzer bir sorun olmuştu ve serviste panel değişimi yaparak sorunu çözmüşlerdi.

Genel bir öneri yapacağım. Cihazlarınız servisten geldikten sonra, mutlaka yaşanan sorunun ve nasıl çözüldüğünün yazdığı bir servis raporu isteyin ve arşivinizde muhafaza edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 fat ısınma sorunu ile bilgi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.