Şimdi Ara

Smart TV lerin en büyük sorunu ve çözümü hakkında !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: FearLes11 , FearLes11 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Smart TV lerin en büyük sorunu ve çözümü hakkında !

ister free video hizmeti veren youtube başta olmak üzere
    veya ücretli hizmet veren farklı bir iptv aboneliği olsun

özellikle HD yayınların artması ve genelde bir çok kişinin interneti belli bir saatten sonra kullanım ağırlığının fazla olması sonrası bağlantı hızlarında bazı sorunlar oluyor !

başını HD olarak güzel açan bir çok video bir süre sonra makaraya sarmaya başlıyor !
    bellek tamponlama konusunda TV lere ne kadar ram koduklarını bilmiyoruz
    ama sıralı bir şekilde video izlemek bir dk dan sonra kabak tadı vermeye başladı

şu an 2012 yılı yapımı bir SMART TV sahibi biriyim
    ve bunu yapan firma 2015 yılında yazılım güncellemesi yayınlamış
    ( büyük bir ihtimalle youtube başta olmak üzere yeni kullanılan video codec leri yeni yazılıma eklemişler )
    yani firmalar isteyince garanti süresi bile geçen TV 'lere tam destek verdiklerinin resmi ortada !'

uzun lafın kısası ben programcı değilim ama
    bir video izlenmesi için önceden ön bellek oluşturulması noktasında tamponlama olayı
    malesef hangi marka olursa olsun genelde ram alanı üzerine alınıyor
    ve özellikle bu TV ler de GB seviyesinde olmayan bir ön bellek söz konusu
    sonuç olarak veri aktarım hızı açısından USB 2.0 lık belleklerin bile kolayca HD video oynatmaya fazlasıyla yeterli olduğu düşünülür ise ;

bilinçli TV kullanıcıları olarak ; hiç bir ek donanım masrafı olmaksızın
    TV firmasının ilgili mühendislik sorumlularına
    TV yayınları bölgelere göre değişik internet erişim hızları söz konusu olup
    bir çok video şu an kullanmakta olduğumuz TV nin belliği için yeterince tamponlama yapamamaktadır
    bu sorunun aşılması için ön bellek dosyalarının USB belleklere yönlendirilmesi
    tüm smart tv kullanıcıların ortak sorununa ortak bir çare olabilir , şeklinde

TV firmalarında bir talepte bulunmak bunu toplu mail veya farklı bir etkinlikle dile getirirsek
    özellikle youtube üzerinden bir şeyler izlemek isteyen benim gibi sorun yaşamış bir çok kişi için çözüm olacaktır !

şimdi bakalım kaç kişi bu sorun üzerine benimle hem fikir olacak diye merak ediyorum

herkese saygılarımla ;

bi smart tv miz var onda da adam gibi bir şey izleyelim dedik sıkıntı oldu diyen
    tüm arkadaşları bu konuya bekliyoruz !

• bizim insanımız hazırcıdır emekçi değil. yani okur geçer hiç uğraşmaz geri kalanıyla.
  • Üretici firmaya atarsan maili, seni anlamayacaktır zira ülkende hala 8mbps internet satışta.
    Türkiye servisi de ilgilenmeyecektir. Zaten okumuyorlar bile.
  • usb üzerinden tamponlama desteği verilsin !

1. olarak internet erişim hızı HD video izlemeye tam elverişli değil ! yani real-time izlemek biraz zor olabiliyor

2. olarak sorun USB belekleme ile aşılabilinir ! tabi izinsiz kopya sorunu konusunda bir çok firma zaten kayıt eden TV de açılsın diye bir protokol var

ama o da normal TV yayınlarını kaydetme amaçlı olduğu düşünülür ise her açıdan yasal çözümler var ama samimi bir çözüm üretmek konusu sıkıntılı gibi !
  • Hoca kusura bakma ama buldum, bir fikir diyorsun ,ama sabah okudum, akşam ufledim, gelmiş teknik konu senin anlattığın gibi değil, Uzun ìş hiç bulaşma zorlanirsin, en akıllı git 100-200 tl arasında android box al ,bak de tv varmış izle , ilham olarak gelen teknoliji verileri birazda hayalimi eklerim olur deme, birde şu foruma yazayım belki benim gibi akıllı yazar dersen, bende yazdım ruhum daraldı, nerden tutulacağıni şaşırdım, bu fikrini hergun sorgula niye olmaz sebeb ne.
    Umutluyum ama mutlaka bulacaksın mühendislik kurallarına göre dikkat et önünde duvar..hakkını helal et..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

usb üzerinden tamponlama desteği verilsin !

1. olarak internet erişim hızı HD video izlemeye tam elverişli değil ! yani real-time izlemek biraz zor olabiliyor

2. olarak sorun USB belekleme ile aşılabilinir ! tabi izinsiz kopya sorunu konusunda bir çok firma zaten kayıt eden TV de açılsın diye bir protokol var

ama o da normal TV yayınlarını kaydetme amaçlı olduğu düşünülür ise her açıdan yasal çözümler var ama samimi bir çözüm üretmek konusu sıkıntılı gibi !

PVR konusunda vestele mail attığımda lisans ücretlerinden kayıt izninden falan bahsettiler. Bari timeshift olsun dedim yine aynı şey. Yahu anlamıyorum milyarlık TV de bu özellik yok da 80 liraya aldığın hatta 50 liraya aldığın uydu alıcısında bile pvr - timeshift özelliği var. Ya da atıyorum 1000 liralık 500 liralık cihazlarda da. Bunlar nasıl yapıyor o zaman kaçak mı hallediyor işi. MErdiven altı firma değil ki ? Türk malı diye satılan Redline uydu alıcısında 3 saatlik pvr/ timeshift özelliği var. PC dende izleyebiliyorsun ya da NEXT cihazlarda. Bunlar o zaman mahkemelik bütün kanallarla ortaya böyle bir soru çıkıyor o zaman ? 2016 yılında bence her TV de pvr olmasa bile en azından timeshift olmalı. O kadar rahatlık ki time shift :)

Neyse ben çok farklı bir olaya giriştim konuyu dağıttım biraz :)

• Benim televizyon aptal. Düz televizyon. Chromecast 2 aldım aklı başına geldi. Memnunum. Düşünen var ise tavsiye ederim.

Not: cihazda 250 MB hafıza var ve 3mbps internette donmadan hd film izleyebiliyorum. Bu işin çok da hafıza ile alakalı olmadığına örnek olsun diye söyleyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 1 Mart 2016; 12:11:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • agritux kullanıcısına yanıt
    şu aletin resmi tanıtım sayfasının linkiniz yazda bir bakalım yani !
  • del

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Şubat 2021; 14:37:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.