Şimdi Ara

Sony MDR-EX90LP İncelemesi + Karşılaştırmalar + Modding (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
19.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam aynı kulaklık yurtdışında çok daha ucuz. E-Bay'den falan alsaydın daha iyi olurdu senin için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: viper-boy

Kulaklıklar için en az 2 hafta geçmeden doğru bir yorum yapılması mümkün değil. Kulaklklar belli bir süre kullanımdan sonra gerçek performanlarına ulaşıyorlar. Hatta yeni alınan kulaklıkların orjinal performansına ulaşması için yüksek bass ve tiz'e sahip şarkılar ile en yüksek seste 48 saatin (bazı yorumlara göre 100-200 saat) üzerinde bir süre açık bırakılması tavsiye edilir!
    Hemen hemen her urun icin gecerli olan bir durumdur. Yeni alinmis ayakkabinin ayaginiza oturmasindan tutun da isinlanma aletinin gorevini yerine getirmesi icin gerekli olan sicakligi almasi hep burn in olarak tanimlanmıştır. :D :D :D
    Dün aldığımız kulaklıkların için hemen yorum yapmamaya dikkat edelim. Biraz sabırlı olunursa fark hissedilebilir ve gerçek performansa ulaştıktan sonra bilgilendirici yorumlar yapılabilir aksi taktirde yanıltıcı olunabilir!..

efee09 yazısının başında ilk izlenimleri olduğunu açıkça belirtmiş,sende kalkmış 2 hafta geçmeden bişey yazmayın gibilerinden konuşmuşsun,sanamı soracaktık?

• quote:

Orjinalden alıntı: Nikola Tesla

Hocam aynı kulaklık yurtdışında çok daha ucuz. E-Bay'den falan alsaydın daha iyi olurdu senin için.

arkadasım sızın o ebayda ucuz dedıklerınızın hepsı sahte hepsı fake onları gercegınden ayırt edemessınız cunku top copy dır yanı yuksek kalıtede kopyalardır ,, bugun gittigidiyorda bıle 40-50 lıra sennheiser cx500 satan adamlar var ve alan kısıler bıle cok kalıte cok guzel dıyorlar yanı sahte oldugunu anlamıyorlar bıle gercekten kulaklıgı bır dınlesenız orjınalınden sızde ayırt etmekte zorlanırsınız o derecede kalıtelı kopyasını yapmıslar ,,, bakın asagıdakı satıcının 14 bın ıslemı var yanı 14 bın tane urun satmıs ,, mdr-ex90 a 80 dolar demıs ve 20 dolarda kargo ucretı ıstemıs toplamda sıze 100 dolara yanı 170 lıra mal etmıs ,,,hıtmachıne16 arkadas ıle ben msnden goruntulu gorustum elındekı urunun fatura ve garantı belgesı mevcut ,, kulaklık Türkiyedeki zincir magazaları olan bı alısverıs merkezınden alınmıs faturalı ve 2 yıl euroasıa garantılı gercekten ıyı fıyat ,,,

http://cgi.ebay.com/Sony-MDR-EX90LP-Earphone_W0QQitemZ370078851834QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item370078851834&_trksid=p3286.m20.l1116

• sony i kulak içi kulaklık piyasasında görmek güzel fakat daha yeni ürünler çıkarıp fiyatlarıda aşşa çekmesse müşteri bulamazz
  • (nuada 'ya)
    Al işte, yine klavyesi olan yazmış! Bu forumlar sizin gibiler yüzünden boş muhabbetlerle doluyor ve amacından çıkıyor!
    Ben "Kulaklıklar için en az 2 hafta geçmeden doğru bir yorum yapılması mümkün değil" dedim,
    2 hafta kullanmadan bişi yazmayın gibilerinden konuşmadım, isteyen istediğini yazsın, ben sadece min. 2 hafta kullanmadan yapılacak yorumların gerçek performansını yansıtmayacağını ve yanıltıcı olabiliceğini, biraz kullanıldıktan sonra yapılacak yorumların daha doğru ve bilgilendirici olucağını söyledim ki forum ların amaçlarıda budur zaten!
    "Dün aldığımız kulaklıkların için hemen yorum yapmamaya dikkat edelim" den kastım efee09 un Bassların zayıf olmasını söylemesinden dolayıdır! Bunu okuyanların ürün hakkında olumsuz düşünceye kapılabilme ihtimalidir! efee09 ürünü biraz kullanıpta yorum yapsa idi her sesin yerli yerine oturup ne kadar kalite bir kulaklıka sahip olduğunu bir kez daha anlayıp çok daha olumlu ve doğru bir yorum yapacak olacağını anlatmak istedim sadece! Ama sizin işiniz provoke olduğundan anlasanızda anlamazsınız zaten!
    Ben anlayanlara yazıyorum, Provokeyle uğrşanlar bana bişi sormasın zaten, cevaplamam, işim de olmaz!..

• X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitmachine16 -- 24 Eylül 2010; 14:12:57 >
  • bende bundan alıcam bu hafta çok heyecanlıyım
    ex082 vardı bozulmuştu bakalım bu bozulmaz hemen inş
  • Elimde 1 i kendime ait olmak üzere Avrupadan alınma, sıfır kutusunda, ambalajı bile açılmamış durumda, faturalı 2 adet SONY MDR-EX500LP kulaklık mevcut!..

Tekini kesin olarak satıyorum ancak kendime aldığım ürünü kısa zaman zarfında talip çıkarsa vermeyi düşünebilirim ama bir müddet satılmaz ise açıp kullanacağım.

Sahte mi değilmi gibi çelişkilerinize mahal vermemek adına satın alındığı yerin Orjinal faturasını alıcıya ibraz edeceğim .

Ürün hakkında fazla birşey yazmayacağım, zaten ilgilenenlerin yeterince bilgisi mevcuttur.

Yine de sormak istediğiniz soruları en kısa zamanda cevaplamaya çalışırım.

Güvenmeyen kullanıcılar için site aracılığı ile satış yapmamız mümkün.

Fiyatım Kargo bana ait 175TL...
  • guzl
  • ben de biraz önce meraktan , ex082 nin filtreyi(14) söktüm . filtreyi söktükten sonra bildiğin airy etki yaptı. tizler ön plana çıktı , üflüyo tizleri resmen alet . ha gereklimiydi ? hayır. hiç gerek yoktu =) olmasa da olur...fakat 13ncü parça , dengeleyici diye adlandırılan sünger parça yok bu kulaklıkta! =) normal mi ?

edit : sanırım normal. çünkü ürünü deneme amaçlı forumdan bir arkadaş vasıtası ile aldım. büyük ihtimal orjinal değil. =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trncex -- 2 Ocak 2011; 5:04:00 >
  • @trncex

Ex82 ile ex90 farklı kulaklklar. Ex82de sünger olmamasının sebebi bu olabilir.

Öte yandan ex90 da zamanına göre iyi kulaklıktı. Basları çok belirgin ve hissedilir olmasa da tizleri çok hoştu. Şimdi dinleyemem onu ama 50 TL ederi vardır benim gözümde orjinalinin.
  • @hitmachine16

dostum , zamanında sen ve senin gibi ex082'ye abartı derece yorum yapanlar yüzünden merakıma yenilip 35 liraya bir tane aldım. yorumuna tekrar bir göz at.amerikadan getiriyomuş muş kesin , yok izolasyon cx300 den çok daha iyimiş falan. şaka gibisin. yani diğer kulaklıklara yaptığın yorumları mağlesef ciddiye almayacağım kusura bakma. 13ncü parçanın model farklılığından olduğunu zannetmiyorum. o parça , doğru ses üretimi için gerekli kulaklık parçalarından bir tanesidir büyük ihtimal. çöpe attım gitti kulaklığı zaten..neyse..unut gitsin =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trncex

@hitmachine16

dostum , zamanında sen ve senin gibi ex082'ye abartı derece yorum yapanlar yüzünden merakıma yenilip 35 liraya bir tane aldım. yorumuna tekrar bir göz at.amerikadan getiriyomuş muş kesin , yok izolasyon cx300 den çok daha iyimiş falan. şaka gibisin. yani diğer kulaklıklara yaptığın yorumları mağlesef ciddiye almayacağım kusura bakma. 13ncü parçanın model farklılığından olduğunu zannetmiyorum. o parça , doğru ses üretimi için gerekli kulaklık parçalarından bir tanesidir büyük ihtimal. çöpe attım gitti kulaklığı zaten..neyse..unut gitsin =)

Tamam, iyi, yorumu okumuşsun da. Yorum ekim ya da kasım 2008de yapılmış. O dönemin şartlarına göre yazmışım ben onu. O zamanlar bilir misin westone um1i olan kral gibi hissediyordu kendini. Forumda cx300 fırtınası esiyordu. Şimdi ben de kabul ediyorum tabi daha iyi fiyat/performans ürünleri çıktı. Teknolojinin doğası gereği böyle olması lazım. Senin hiç araştırmadan aldığın belli. Dediğin şuna benziyor biraz: Mesela 2008 yılında 9600 GT ekran kartı hakkında çok iyi yorumlar yapılmış, her oyunu kaldırdığı, piyasadaki en iyi ekran kartlarından biri olduğu söylenmiş. Şimdi sen onu alıyorsun ve vasat olduğunu görüyorsun. Tabi bunca zaman geçmiş ve aynı paraya daha iyileri çıkmış. Sonra yorum yapanlara saydırıyorsun

Ayrıca uzun zamandan beri ex82 önermiyorum. Hem orjinalini bulmak güç hem de aynı paraya daha iyileri bolca mevcut. Biraz daha araştırsaydın keşke

• ya bırak şimdi. içiniz gitmiş sahte kulaklıklara işte şaka ... 30-50-60 fiyat aralığındaki piyasadaki bütün kulaklıklar da 2006-2008 model zaten. ben son modellerle karşılaştırmadımki zaten seçim yaparken ? örneğin gereksiz olmuş.. Neyse benim salaklığım sonucunda , yanlış anlama ,azıcık dostane bir tepki işte ..olur bu kadarı =)
  • merhaba arkadaşlar. elimde yeni aldığım sony a845'in kutusunda çıkan bir adet mdr-nc033 noise cancelling kulaklık var. cx300 & cx 400'ün arasında bir ses kalitesine sahip. ayrıca sony'nin x10.., a84.. ve s75.. serisi mp3 çalarlarıyla kullanıldığında aynı zamanda dijital gürültü engelleme özelliğine de sahip. bu kulaklığı pazarlıksız 120TL'ye satıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe

quote:

Orjinalden alıntı: viper-boy

Kulaklıklar için en az 2 hafta geçmeden doğru bir yorum yapılması mümkün değil. Kulaklklar belli bir süre kullanımdan sonra gerçek performanlarına ulaşıyorlar. Hatta yeni alınan kulaklıkların orjinal performansına ulaşması için yüksek bass ve tiz'e sahip şarkılar ile en yüksek seste 48 saatin (bazı yorumlara göre 100-200 saat) üzerinde bir süre açık bırakılması tavsiye edilir!
    Hemen hemen her urun icin gecerli olan bir durumdur. Yeni alinmis ayakkabinin ayaginiza oturmasindan tutun da isinlanma aletinin gorevini yerine getirmesi icin gerekli olan sicakligi almasi hep burn in olarak tanimlanmıştır. :D :D :D
    Dün aldığımız kulaklıkların için hemen yorum yapmamaya dikkat edelim. Biraz sabırlı olunursa fark hissedilebilir ve gerçek performansa ulaştıktan sonra bilgilendirici yorumlar yapılabilir aksi taktirde yanıltıcı olunabilir!..

kulaklıkla ilgili ilk izlenimlerimi yazmakta bir sakınca görmüyorum.sadece ilk izlenim bunlar.kesin yorum değil.kulaklıkların belli bir alışma süresi olduğunu ben de gayet iyi biliyorum.zaten mesajımda da belirttim.ayrıca hiçbir kulaklık üreticisi burn-in olayına sıcak bakmıyor.bizzat maillerle bilgi aldım.head-fi ve iaudiophile gibi forumlarda bu işin üstadlarıyla bilgi paylaşımlarında bulundum.tavsiye kulaklığın normal kullanımda kendi kendine birkaç ayda yavaş yavaş açılmasıdır.üreticiler kulaklığınızı burn-in uygulamasına sokmayın olabilecek arızalarda garantiniz yanar diye bas bas bağırıyorlar.lütfen yanlış bilgilendirmelerde ve yanlış anlamalarda bulunmayalım

Burn-in olayının üreticiler tarafından tavsiye edilmeyen bir işlem olması bence biraz anlaşılabilir bir yaklaşım. Lakin viper boy' un da dediği gibi bu işlemi bilinçsiz yapan bir çok kullanıcı kulaklıklarına burn-in sırasında zarar verip üretici firma ile garanti kapsamında değişim isteğiyle iletişime geçmiş olabilir.

Öte yandan nereden okursanız okuyun sonuçta ulaşılan bilgi burn-in denen olayın kulaklık performansında meydana getirdiği değişikliklerin somut bir dayanağı veya bir ıspatı hiçbir yerde mevcut değil. %50 si bunun sadece placebo efekti olduğunu şiddetle savunurken geri kalan %50 ise kulaklığın karakterinde belirgin değişimler olduğunu şiddetle iddia ediyor.

Burn-in yapacak biri için benim bulduğum en faydalı iki kaynağın linkini bu mesaja ekliyorum. Belki faydası olur. Bir de viper-boy dostumuz en yükses ses seviyesinde yapılması gerekiyor demiş ama buna katılmıyorum ben. Zira genel kanı normal müzik dinleme seviyesi veya bunun birazcık üstü şeklindedir.

Nasıl Burn-in yapılır :

http://www.head-fi.org/forum/thread/56744/headphone-burn-in-faq

http://www.ehow.com/how_5156402_burn-headphones.html

http://www.burninwave.com/

• ben burnin yaptım ve faydalı olduğunu düşünüyorum, sonuçta plasebo etkisi bile olsa ben iyi hissediyorsam iyidir.
    fazla subjektif oldu galiba.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.