Şimdi Ara

Sony MDR XB950BT Detaylı İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
9.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi modda olduğunu anlamak için

Ben de ilk aldığımda burada görmüştüm ama internette kaynak yoktu. En azından ben bulamamıştım. Az evvel kontrol ettim, üstteki linkleri buldum.
    Buradan ses açma(+) tuşu ile açmayı öğrenince yaptım, telefonumda aptX ile rahatça kullandım ama bilgisayarda iki saat civarı kullanımı geçince ses titremeye başlıyor. Bakalım düzeldi mi mod değişimi ile.(stabilize bağlantı moduna aldım)

İngilizcesi olmayan arkadaşlar varsa, kısaca:
    "Ses kalitesi öncelikli" mod (3 mavi ışık)
    Normal mod (2 mavi ışık)
    "Stabilize bağlantı" modu (1 mavi ışık)
    Hangi modda olduğunuzu kontrol için kulaklık açıkken güç ve +, veya güç ve - tuşlarına basıyorsunuz. Bildiri ışığı yanıp sönecektir dediğim gibi.
    Sırayla modlar arası geçiş yapıyorsunuz: Güç ve + yapınca sizi eğer 2. modda(normal mod) iseniz ses önceliği moduna geçiriyor. Ama oradan 1.'i moda geçmek isterseniz iki defa güç ve - tuşlarına basmalısınız. Sırayla oluyor yani, dediğim gibi.

Herkese iyi eğlenceler, iyi forumlar.

• Selam dostlar.. Yaklaşık bir yıldır kullandığım Pioneer SE-MJ561BT-S kablosuz kulaklığımdan artık gına geldi.. Bass yoksunu bir arkadaş kendisi. Neyse efenim Öncelikle sorularım.
    1 - Genellikle Metal ve türevleri dinlerim. Özellikle de Symphonic Metal ve Melodic Death Metal. Bu kulaklık kurtarır mı? Hadise Senfonik Metal olunca sahne genişliği önemli oluyor. Vokalde çok geriye atılmamalı tabi.
    2 - Ses seviyesi nasıl? Spotify kullanıyorum ve sesi biraz düşük kalıyor telefonun mp3 çalarlarından. Tatmin eder mi?
    3 - Sennheiser HD 4.40 BT ile Sony xb950bt arasında kaldım 600-700 liradan fazla vermek istemiyorum. Siz ne dersiniz?

Nalet aletleri de deneme şansımız yok ki seçip dinlediğimiz türe uygun bi kulaklık alalım :(
  • xb950 satmayı düşünen var mı acaba?
  • çok benzer bir modelini satmaktayım,ilgili arkadaşlar ilana bakabilir
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-sony-mdr-xb950b1-kablosuz-kafaustu-kulaklik--130596886

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysrtknn -- 28 Aralık 2017; 18:39:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaBoTeUr

Selam dostlar.. Yaklaşık bir yıldır kullandığım Pioneer SE-MJ561BT-S kablosuz kulaklığımdan artık gına geldi.. Bass yoksunu bir arkadaş kendisi. Neyse efenim Öncelikle sorularım.
    1 - Genellikle Metal ve türevleri dinlerim. Özellikle de Symphonic Metal ve Melodic Death Metal. Bu kulaklık kurtarır mı? Hadise Senfonik Metal olunca sahne genişliği önemli oluyor. Vokalde çok geriye atılmamalı tabi.
    2 - Ses seviyesi nasıl? Spotify kullanıyorum ve sesi biraz düşük kalıyor telefonun mp3 çalarlarından. Tatmin eder mi?
    3 - Sennheiser HD 4.40 BT ile Sony xb950bt arasında kaldım 600-700 liradan fazla vermek istemiyorum. Siz ne dersiniz?

Nalet aletleri de deneme şansımız yok ki seçip dinlediğimiz türe uygun bi kulaklık alalım :(

Gittim Noel indirimleri, kupon falan derken amazon.com'dan aldım xb950b1'i vergiler dahil tam olarak 92 dolar'a geldi bana. Umarım pişman olmam. (2017 model diyordu, satıcıya mesaj attım 2017 yılında üretilen seri dedi, kutusunda yazıyormuş.. ) Kargo yola çıktı, Ocağın ilk haftası olası teslimat zamanı görünüyor bakalım bekleyip görücez. Sennheiser HD 4.40 ile xb950b1b arasında çok gidip geldim beraber çalıştığım Tonmaister ve DJ arkadaşlara da danıştım Sony oyları yüksek çıkınca HD4,40'a bakmadım bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaBoTeUr -- 29 Aralık 2017; 0:16:15 >

• SaBoTeUr kullanıcısına yanıt
    Hocam vergisiz hali kaça inmişti acaba,92 ye bulsam direk alıcam da bu dönemde o kadar hiç düşmedi amazonda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • $76 vergisiz satış fiyatı vardı. Kupon vardı elimde oradan bi $12 kar ettim, Her şey dahil $92'a geldi 10 günde. Severek kullanıyorum iki haftadır.
  • allroad A kullanıcısına yanıt
    varsa alırım bır dal :))
  • Tam 24 değil 40 ohm direnci olduğunu yazacaktım en sonda belirtmişsiniz. Bence en baştan nerelerde yazdıysanız onları düzeltseniz daha iyi olur. 102db ses şiddetine sahip olduğunu ve 1.5W güç harcadığını ekleyebilirsiniz. Şu anda piyasada bulunmuyor ama güncel (2018 modeli) Mdr-Xb950b1b modelini alabilirsiniz. Parametreler aynı fakat sürücü 32ohm dirence düşmüş. Bunun artısı olarak ses şiddeti biraz daha artmış (+3db). İddia ediyorum ve arkadaşa da katılıyorum, bir teknoloji marketine girip tek tek bütün kulaklıkların basslarını deneyebilirsiniz, bana bu kulaklık kadar tatmin edici bir ses vermedi. Tiz sesleri kablo takarak dinlemenizi tavsiye ederim. Bluetooth ile çoğu frekansa basılmıyor (genel olarak kablosuzda böyle). Bu yüzden daha yumuşak daha detaylı ve tiz verimi alabilmek için kablo ile dinlemeyi öneririm. Spectrumu yüksek bir kulaklıktır. Ama alanlara bir uyarıda bulunayım; kulaklığınıza çok iyi bakın. Yedek parçası bulunmuyor ve tamir masrafları vb. çok fahiş fiyatlar isteniyor. Özellikle döner kısmına özenle bakın derim. İnce silindir bir plastik kısım (ama mühendisliği gerçekten iyi) bütün driverin bulunduğu kısmı tutuyor. Eğer bu parça kırılırsa o kulaklıkla vedaşalın derim.

• Bu modeli su aralar araştırıyorum bundan daha performansli modeli varmı yoksa bu kulaklık hala zirvede mi kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum

Hangi ürünü aldın hocam?

• C-Prologic kullanıcısına yanıt
    MDR - XB950B1
    Bende 2 haftadir araştırıyorum. niyetlendim almaya fakat kullanan birisine de danışmak istedim almadan önce

Peki memlun musunuz hala , keşke bunu almayıp şunu alsaydım dediğiniz oldu mu?

Bu sennheiser 4.40 ile xb905B1 arasında kaldım.

İkisinide denemiştim zaten D&R ve MediaMarkt Mağazalarında.. Her ne kadar metal dinlesem de Sony'nin ses rengi hoşuma gitti.. Elektronik müzik için birebir derim zira telefona programını indirip bası köklediğinizde kulaklarınız dans ediyor.. Jazz, Clasic Jazz, Elektronik, Symphonic Metal gibi türevlerde bence harika işler çıkarıyor. 4,40'a göre sahne biraz daha dar kalıyor ancak kablo ile kullanırsanız ezip geçiyor.
    Ben son derece memnun kaldım ki şu sıralar buna bir şey olursa ne yaparım? Bir tane daha sipariş verip yedekte bekletsem mi diye düşünür oldum belirtmek isterim.
    Öncelikle açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim.

Benimde ufak çaplı arastirmalarım sonucun da bu kulaklığı almaya karar verdim.

Anlatıldığı gibi ise tadına doyulmayacak bir kulaklık,sabırsızlık la bekliyorum.

Tekrardan tesekkurler.

Rica ederim şimdiden iyi günlerde kullanman dileği ile..
  • comet.TR C kullanıcısına yanıt
    Bu urunu bende yeni aldim.

Yüksek bass da müzik dinler iken sağ kulaklıktan hafif cızırtı geliyor. Kulağı hassas olanların dikkatini çekicek türden.

Birde kulaklık extra bass diyor fakat basslar oyle alışık olduğumuz drum bass türünden değil tok ve doyurucu değil.

Yüksek miktarda low bir bass var buda fazla dinlemede baş ağrısı,baş dönmesine neden oluyor.

Yani bass lar Beklediğim gibi değildi fakat ürünün tasarımı olsun,konforu,rahatlığı olsun onlara denilebilecek birşey yok.

Ses yalıtımı çok iyi,kafada kulaklık yokmuş kadar rahat,basslar hatirlatıyor kafanda kulaklık olduğunu :)

• Ürünü yaklaşık 2-3 haftadır kullanıyorum. Amerikadan 80 dolara aldım çok beğenerek kullanıyordum ama ürünün yan tarafları çizilmiş boyası atmış gibi duruyor hiçbir yere de çarpmadım çok dikkatli kullanıyordum yani malzeme kalitesi berbat daha bir ay olmadan böyle bir şey olduysa kim bilir daha neler olacak, neredeyse bin tl lik kulaklık. Bugün görünce gerçekten çok sinirlerim bozuldu, böyle şeylere önem veriyorsanız almayın bu cihazı. Aynı şekilde öteki tarafında da var bu lekelerden. Fotoğrafta göründüğünden daha belirgin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 23 Ekim 2018; 21:24:2 >

• Hocam xb950n1 aldım amazodnan araştırmalarıma göre kırılma sorunu varmış. Özellikle model ismi yazan yerde sizdede böyle bir sorun oldumu oldukça pahalı bir kulaklık sonuçta özellikle Türkiye şartlarında.
  • Royals11 kullanıcısına yanıt
    Benim kulaklik ilk dusmede kirildi tamiri yok sanirim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.