Şimdi Ara

Sony MDR XB950BT Detaylı İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
9.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Donanım Haber aktif olarak giriş yapmasam da sürekli olarak takip ettiğim bir yer. Burada benim gibi teknoloji hayranlarını görmek güzel.

Uzun araştırmalarım sonucu MDR XB950BT aldım, Türkçe inceleme yok denecek kadar az, ama benim için sorun değildi çünkü profesyonel tercümanım. Ancak İngilizce veya herhangi bir yabancı dil bilmeyenler için Türkçe inceleme çok çok kısıtlı, bunun üzerine ben de yeni aldığım bu kulaklığın detaylı incelemesini paylaşmaya karar verdim. Biraz uzun olacak ama umarım sıkılmazsınız ve size yardımcı olurum

Önce teknik detaylardan bahsedeyim:

40 mm sürücü
    24 ohm
    Kabloyla birlikte 3-28.000 hz frekans aralığı (Kablosuz 20-20000 olmalı)
    Beat Response Control
    Bluetooth bağlantı ve NFC ile kablosuz müzik keyfi
    Yaklaşık 15 metre çekim gücü
    20 saate kadar pil ömrü
    Extra Bass serisi
    Electronic Bass Booster (Bu noktaya değinilecek
    1.2 m kablo
    Yaklaşık 300 gram ağırlık vs.

Teknik özellikleri netten daha detaylı bulabilirsiniz.

KUTU

Kutusunun içerisinde kulaklığın yanı sıra bir adet 3.5 kablo ve USB şarj kablosu geliyor. Tabi onun dışında garanti belgesi, user manual vs de geliyor. Ancak bence bir tane de pouch yani taşıma çantası olmalıymış. Maalesef o yoktu ama internetten bir şekilde bulacağız artık.

"Dış" kutu sade ve beyaz, üzerinde kocaman SONY, Extra Bass, birtakım Fransızca yazılar vs bulunuyor. Bir de "iç" kutu var, bu iç kutu çok şık, siyahın sadeliği gerçekten çok iyi, o kadar güzel ki atmak istemiyor insan, ben de atmadım zaten O kadar şık ve doğrudan yerleştirilmiş ki kulaklık, diğer kulaklıkların plastik coverları ile uğraştığınız gibi uğraşmıyorsunuz.

Doğrudan kolayca çıkarabiliyorsunuz cihazı. Bu kolaylığın, şıklığın ve estetiğin buluşmasına vereceğim puan 10/10.

KONFOR, TASARIM VE MALZEME

Bugüne kadar yaklaşık 7-8 adet kulaklık kullandım. Bazıları mdr V55, zx600, AKG'nin bir cihazı (modeli aklıma gelmiyor), Shure srh 750 dj, bir Pioneer, Koss, Philips shp2500, kısa süre de olsa bir adet Audio Technica WS55. MDR XB950BT, açık ara en rahat olanı. Üst taraf, headband kısmı, yani başınızın üzerine gelen kısım, yumuşak bir süngerle desteklenmiş. O kadar iyi olmuş ki bu ! Kulaklıkta bol bol metal parça var, hatta headband komple metal sayılır, cup'ların dış kısımları sanıyorum metal, kalan plastik de 1. sınıf plastik. Shure'de, v55'te vs yaşadığım o plastik gıcırtısı yok, evet yok.

Kulaklığın yastıkları ise bir harika, kalın ve cüsseli yastıklar ama o kadar yumuşak ki, ayrıca kafanıza geçirdiğinizde pasif gürültü engelleme becerisi de gösteriyor. Bir de, yastıklar kulağı içine alan cinsten ve kulağınızın şekline göre iç kısım eğimli, kulağı yukarıdaki diğer kulaklıklara göre çok çok daha iyi kavrıyor.

Cuplar ayrıca dönüyor, ama seyahat için çok da portatif olacağını sanmıyorum, çünkü mesela bir V55 kadar katlanmıyor. Ayrıca kulaklık cüsseli, büyük kulaklık sevmeyenlere hitap etmez.

Gelen kablonun uçları altın olarak tabir edilenlerden, bir kısmı da L, bu da iyi, usb ise standart. Tasarım, malzeme, konfora puanım 9,5/10

YALITIM

Kulaklıkta aktif yalıtım bulunmuyor, ama pasif yalıtım çok başarılı. Yastıkların yapısı itibariyle ses içeriye hapsoluyor, kayıp oldukça düşük seviyede. Başarılı. 8.5/10

KULLANIM VE FONKSİYONLAR

Cihaz teknoloji harikası. Üzerinde birtakım tuşlar bulunuyor. Bunlar volume tuşları, bass boost (performansta değineceğim), power, durdur duraklat tuşları (bu kısımla arama da cevaplanabiliyor), mikrofon, 3.5 girişi ve usb girişi. Belki atladığım şeyler de vardır, bilmiyorum. Yukarıda yer alan tuşların hemen hemen hepsi kablosuz modda aktif, kablo takılıyken pasif oluyorlar.

Kulaklığın kullanımı kolay, NFC destekli bir cihazınız varsa kulaklığın NFC sembollü kısmıyla hemen eşleştiriyorsunuz. Ama yoksa, dert değil. Cihazınızın bluetooth'unu açıyorsunuz, kulaklıktaki power tuşuna yaklaşık 7 sn basılı tutuyorsunuz, kırmızı mavi ışık yanıyor ve birtakım sesler çıkarıyor, diğer cihaz görür görmez şak diye eşleşiyorlar.

Volume tuşları, telefonunuzun (diğer bluetooth cihazı olarak varsayalım) kendi ses seviyesinden ayrı. Yani, volume tuşları telefonunuzun sesinden bağımsız olarak açılabiliyor, kısılabiliyor.

Bass boost tuşu, electronik olarak düşük frekansları güçlendiriyor. Rastgele bir boost değil. Bastığınız zaman turuncu bir ışık yanıyor. Değineceğim az sonra.

Durdur, previous, next tuşları olması gerektiği gibi.

Play tuşuyla aramaya da cevap verebiliyorsunuz, ama onun detayını tam hatırlayamıyorum şu an

Fonksiyonlar gayet başarılı ve şık, teknoloji güzel şey. 9.5/10

PERFORMANS

Gelelim esas mevzuya.

Önce kulaklığın övünç kaynağından başlayayım. Bass, BASS. Bugüne kadar, gerçekten, bu kadar basslı bir kulaklık duymadım. Yukarıdakiler + beats ekibi. Beats de denedim, yok. Borusu ötmez 950'ye. Öyle düşük frekanslara inebiliyor ki, gerçek anlamda kafanızda titremeye ve sağ-sol yanaklarınızı titretmeye başlıyor. Daha önce duymadığım, tadamadığım düşük frekanslar bu kulaklığın bence kilit noktası. Bildiğiniz o hz'lere iniyor ve vuruyor. Excursion denilen olay oluyor. Yani, wooferlar hareket ederler ya hani. Öyle. Uzun atımlı bir bass. Mesela V55, zx600 de fena değildi bass konusunda, shure amfiye destek duysa da fena değildi o da. Amfiyle v55'ten de iyiydi. WS55, V55 tadındaydı. Çok yakın tonları bence. AKG ise mid'de güzeldi. AMA, 950 kadar düşük tonlara inip, o tonlarda kalıp 0 distorsiyonla kalabilen yok. Şu bass boost meselesi. Bu bass boost normal basslı şarkılarda açılmamalı, fazlasıyla basslı oluyor, yer yer hakikaten fazla geliyor. 0 distorsiyon yine, ama too much bass. Ve dans etmeye başlıyor kafanızda cihaz. Gereksiz derecede fazla bass. Bir basshead olarak diyorum. Az basslı şarkılarda kullanılabilir. Kulaklık zaten çokkkkk basslı.

Mid performansı ise bass kadar aşırı parlak değil. Güzel, başarılı, ezilmiyor bass tarafından (nasıl başarıyor bilmiyorum ama o bass altında kalmıyor), ama mesela shure srh 750 dj midde daha başarılıydı örneğin. Keza tiz de mükemmel değil, güzel, doyurucu ama hafif geri planda.

Kendimi bir audiophile olarak addedemem, kendi halinde bir basshead'im. Bu kulaklığın tatmin edemeyeceği basshead yok, ha hala yetmezse xb1000'e baksınlar, bulunuyorsa. Yalnız onun cupları traktör tekeri gibi O da yetmezse, tavsiyem direk subwoofer'a baksınlar

Kablosuz performansı gerçekten bluetooth kulaklık gibi değil, çok çok çok başarılı. A2DP diye bir bluetooth teknolojisi kullanıyor, bunu etkisi çok fazla. Kablolu gibi bir performans. Tuşların hepsi kablosuz modda aktif. Kablosuz sınıfın en iyilerinden deniliyor. Çok fazla kablosuz kulaklık denemedim, ama haklı olabileceklerini "kulağım" kesiyor. 15 metreye kadar çekiyor sıfır bozulmayla. 20 saat de pil ömrü var, şarjı bitince usb kablosuyla laptop'a falan takıp şarj edebiliyorsunuz. 3-4 saatte de doluyor

Kablolu performansı ise çok daha iyi. Sahne vs daha geniş oluyor. Tuşlar pasif oluyor, ama bass boosta falan zaten gerek duymazsınız

24 ohm olduğu için sürmesi kolay. Amfiye ihtiyacı yok bence. Rahat rahat kullanabilirsiniz.

Bass 10/10, Mid 8/10, Tiz 7/10

Alacak olanlara tavsiye ediyorum. Kesinlikle hem de. Üstün kalite, teknoloji. Basshead iseniz, üç beş de bütçeniz varsa o parayı bu cihaza verebilirsiniz. Sıfırı 550-600 arası. Bana da o civarda mal oldu. Efsane XB serisinin en güncel ve flagship modellerinden.

ARTILAR

+BASS
    +Malzeme Kalitesi
    +Konfor
    +Kullanım kolaylığı
    +Teknolojisi
    +Sürme kolaylığı ve yüksek ses

EKSİLER

-Tiz biraz eksik gibi, belki de eq ile hallolur.
    -Bir taşıma çantası olaymış, iyiymiş.

Diyeceklerim bu kadar, umarım sıkılmamışsınızdır. Keyifli okumalar. Eksiklerim ve sürç-i lisan için özür diliyorum.

Düzeltme: 24 değil 40 ohm. Ama hala kolay beslemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emree0633 -- 22 Ocak 2016; 9:04:28 >

• güzel inceleme, ne kadara aldınız?
  • öncelikle inceleme için teşekkürler.

dün bu ürünü aldım. almadan önce internetten de bayağı bir araştırma yaptım.

sormak istediğim kulaklığın bluetooth performansı. açıkçası beni çok tatmin etmedi. sebebi ilk kez bir bluetooth kulaklıkla müzik dinliyor oluşum olabilir. belki beklentilerim yüksekti ama ben tatmin edici bulmadım. kablolu ise gayet başarılı. o yüzden çoğunlukla kablolu kullanmayı planlıyorum. siz de peformans bölümünde "gerçek anlamda kafanızda titremeye ve sağ-sol yanaklarınızı titretmeye başlıyor" demişsiniz. bunu kablosuz performans için mi söylediniz? eğer öyleyse benim cihazda mı bir sıkıntı var acaba?

bir de almayı düşünen arkadaşlara bir ilave bilgim olacak. kulaklık 3 değişik modda çalıştırılabiliyor. kolay bağlantı - standart - yüksek kalite. volume + tuşuna basılı tutarak açarsanız standartta ise yüksek kalite modunda açılıyor ve bağlantıda sıkıntı olabiliyor. şarjı da daha az gittiği söyleniyor ama kalite artıyor. cihaz açıkken de modunu görmek isterseniz power tuşuna basılı tutarken volume + veya - tuşuna basıp kaç kere mavi yanıp sönecek sayıyorsunuz. biraz zor bir iş çünkü saliselerle ölçülecek şekilde uzun basarsanız kapanıyor, az basarsanız şarjı gösteriyor. biraz saçmalamışlar gerçekten. elim alışana kadar 20 kere açıp kapamak zorunda kaldım cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zubi_wan -- 28 Ocak 2016; 13:44:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snowbard

güzel inceleme, ne kadara aldınız?

Sağolun hocam,600 civarına aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zubi_wan

öncelikle inceleme için teşekkürler.

sormak istediğim kulaklığın bluetooth performansı. açıkçası beni çok tatmin etmedi. sebebi ilk kez bir bluetooth kulaklıkla müzik dinliyor oluşum olabilir. belki beklentilerim yüksekti ama ben tatmin edici bulmadım. kablolu ise gayet başarılı. o yüzden çoğunlukla kablolu kullanmayı planlıyorum. siz de peformans bölümünde "gerçek anlamda kafanızda titremeye ve sağ-sol yanaklarınızı titretmeye başlıyor" demişsiniz. bunu kablosuz performans için mi söylediniz? eğer öyleyse benim cihazda mı bir sıkıntı var acaba?

bir de almayı düşünen arkadaşlara bir ilave bilgim olacak. kulaklık 3 değişik modda çalıştırılabiliyor. kolay bağlantı - standart - yüksek kalite. volume + tuşuna basılı tutarak açarsanız standartta ise yüksek kalite modunda açılıyor ve bağlantıda sıkıntı olabiliyor. şarjı da daha az gittiği söyleniyor ama kalite artıyor. cihaz açıkken de modunu görmek isterseniz power tuşuna basılı tutarken volume + veya - tuşuna basıp kaç kere mavi yanıp sönecek sayıyorsunuz. biraz zor bir iş çünkü saliselerle ölçülecek şekilde uzun basarsanız kapanıyor, az basarsanız şarjı gösteriyor. biraz saçmalamışlar gerçekten. elim alışana kadar 20 kere açıp kapamak zorunda kaldım cihazı.

Kablolu performans için demiştim hocam, kabloluda sahne de bass da daha iyi. Ama kablosuzda da bass boost ayni etkiyi oluşturuyor. Sesi de kablosuzda gayet yeterli bence hatta çoğu kabloludan yüksek. Eğer içinize sinmiyorsa bence bir garantiyi yoklayin, O 3 asama olayını da duymadım hocam , bir yerde de okumadim açıkçası ama ben o noktalari kaçırmış olabilirim.

• sony mdr-xb950bt model kulaklık kullanmaktayim. kulakliga nfc etiketini okutup bluetooth ile baglanabiliyorum fakat nfc olmayan cihazla bağlanmıyorum gormuyor sadece nfc ile etiket okutup baglanabiliyorum acaba kulaklık uzerindende baglantiyi kesmem mı gerekiyor mesela bilgisayardan baglanamiyorum nfc yi okutamadigim için.
  • sony-mdr-xb950ap ile aynı kulaklık mı beyler sadece kablosuz bağlantı yoktur diye düşünüyorumdur haksızmıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony MDR.XB450AP Sıfır 80TL
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mazdax3 kullanıcısına yanıt
    Kulaklığın başka bir cihaza bağlı olmaması lazım bir cihaza bağlamaya çalışıyorsanız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony mdr xb950bt ile mdr 1abt arasinda kaldim.

1abt yi denedim teşhir ürününe 650 tl dediler.

Benim bass odakli bir kulakliğa ihtiyacim var ve bu iki ürün arasinda kalmiş durumdayim.

Xb950bt yi deniyemediğim için malzeme kalitesi konusunda hicbir fikrim yok

Yardımcı olursanız sevinirim.

• comet.TR C kullanıcısına yanıt
    Bass istiyorsan kesinlikle xb950 derim ben aldım memnunum Bluetooth ile daha fazla bass geliyor

• Herkese selamlar arkadaşlar.. iki gün önce aldım bu kulaklığı..Deneyimlerimi paylaşıp en azından yeni alacak olan arkadaşlara bir nebze yardımım olsun istiyorum..Öncelikle deneyimlerim şu şekilde arkadaşlar..

-Tasarımı ve malzeme kalitesi şahane tek kelime ile..

-Ağırlık ve kafadaki duruşu yine rahat ettirecek türden..Tamam hafif bir kulaklık değil ama kafadaki duruşu oldukça rahat..

-Bass konusunda rakipsiz desem yeridir.. Hani öyle bir bass vurgusu var ki hele ki güçlendirmeyi açarsanız beyin titreten türden

-Tiz konusu ise bass'a göre epey düşük geldi bana.. Ama tabi ki bu bir bass kulaklığı. EQ ayarı ile tizi biraz açtığınızda ise daha iyi bir hale geliyor..

-Vokal sesler ise yine bass'ın altında kalıyor ama bu ezilmek anlamında diil anladınız siz

-Şarj süresi yine yeterli ve güzel denilebilecek türden..

-Şuna da değinmek istiyorum.. Fiyatı ucuz bir ürün kesinlikle diil ki öyle bir iddiası da yok ve bu yüzden kulaklığın yanında, SONY'nin kesinlikle bir taşıma çantası vermesi gerekirdi.. daha ucuza satılan birçok kulaklık firması bunu yapıyor..

Kısacası özellikle Bass ağırlıklı müzik dinlemeyi seven kişiler için daha iyisi mutlaka vardır ama bu üründe şahane.. Ama daha düz ve akustik şarkılar dinliyorsanz farklı alternatiflere de bakın derim

Ayrıca bir arkadaşımız "Kulaklık farklı tuş kombinasyonları ile çeşitli güç modları arasında çalışabiliyor" gibisinden birşey söylemiş ama ben anlamadım.. Bu konuda bilgisi olan var ise aydınlatır ise sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedensiz07 -- 3 Temmuz 2017; 18:48:32 >

• bu ürün spor salonunda kullanmak için uygunmudur. tam oturuyormu koşarken falan rahat edilebilirmi. yıpranırmı terden falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaymaz

bu ürün spor salonunda kullanmak için uygunmudur. tam oturuyormu koşarken falan rahat edilebilirmi. yıpranırmı terden falan

hocam elbette kullanabilirsin ama fazlaca kulakta terleme yapıyor bilgin olsun.. kulağa oturma durumu ise benim kulaklarım büyük olduğu halde tamamını içine alıyor ve gayet rahat

• Bu kulaklığı alalı yaklaşık 3 ay oldu ve sağ taraftakı hoparlörden yüksek basda kulağı hastas olanların duyabileceği bir cızırtı sesi geliyor. Bir diğer sorun ise bağzen ses açma tuşuna bastığım zaman müzik değiştiriyor.!!

Ben bu alete 1000 tl ye yakın para verdim ve kulaklığın yaptığı şey bu. Servise versem mühtemelen sorun yok diyip geri göndericekler yada kullanıcı hatası falan filan.

Ne yapsam bilemedim arkadaşlar bi yardımcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comet.TR -- 20 Temmuz 2017; 14:20:4 >

• Bu kulaklığı yaklaşık 7 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Konuyu açan arkadaşın dediği gibi bir taşıma kutusu olsaydı çok güzel olurdu. Ürün bu arada sağlam, 5-6 defa sağlam yere düşürdüm korkuttu beni ama hiç bir sıkıntısı yok.
    Bilgisayar başında genelde kablolu kullanıyorum uzaklaşınca göremeyebiliyor çoğu zaman, ama telefon ile bağlandığımda evde cirit atabilirim. Sesi bana göre oldukça iyi zaten son seste uzun süre kullanırsanız büyük ihtimalle geçici işitme kaybı yaşarsınız.
    Spor salonunda kullanıma uygun değil, yazın uzun süre kullanamazsınız ama kışın kullanmak için ideal, biraz kaba.
    Sesi dışarı çok ama çok az veriyor. Ve Bass Boost
  • quote:

Orijinalden alıntı: zubi_wan

öncelikle inceleme için teşekkürler.

Yazdığınız 3 modu biraz detaylı anlatabilir misiniz?

• Bende kulaklığı aldım ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum.Öncelikle bassları mükemmele yakın,yalnız ben kulaklığı iphone8 ile kullanıyorum ve ses şiddeti bana yeterli gelmedi. 102db lik 40mm sürücüleri olan bir kulaklıktan kesinlikle daha fazlasını bekliyordum.Tabii telefon Besleme kısmından mı kaynaklı bu Eminde değilim.

• Epeydir araştırmalar sonucunda döndüm dolaştım xb950 ye park ettim. Alıp kullanan arkadaşlar gayet memnun ve tatmin edici gözüküyor. Bende bluetoothlu yerine sadece kabloluyu mu tercih etsem kararsız kaldım. Ayrıca telefonda veya pc de ses düşüklüğü durumu olursa arkadaşımın kullandığı asus xonar u3 usb amfiyi deneyip bi değişiklik olması durumunda öyle bir aletle kullanıma devam etme planım var. Hem bass hem de ses yükseltme konusunda illaki ekstra kattığı bişeyler olur. Birde merak ettiğim bir durum var bluetooth kapalıyken kulaklık kendi içindeki ses kartını vs kullanmıyor sanırım direkt kablodan gelen neyse onu alıyor. Çünkü sadece bluetooth olanlarda düzgün bir çıkışa bağlayayım kaliteli ses alayım durumu hiç bir zaman olmuyor çünkü hep kendi içindeki bluetoottan gelen sesi veriyor.
  • Bu kulaklığın kablolu olanı almayı düşünüyorum. Ama deneme şansdım oldu biraz sesi az çıkıyor gibi geldi bana
  • Dinledim denedim kablolu olanın bass durumu hepsinden iyi 40mm sürücüyle gayet tatmin edici basslar vuruyor şu mesajı yazdığım zaman itibariyle vatanbilgisayarda kablolu hali 230 tl ye kadar düşmüş durumda ilgilenen arkadaşlar varsa değerlendirebilir. Bluetoothlu olanların sesi biraz daha gür çıkıyor özellikle xb650bt modeli çok yüksek sese sahip tabi bu sesi aldığımız kaynağa da çok bağlı güçlü bir çıkışa bağlarsanız 950de fazlasıyla yüksek ses verebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.