Şimdi Ara

Sony mi Nikon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben fotoğrafçılığa yeni başlayacağım. Genellikle portre çekmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan seçeceğim makine ve kullanacağım lens.2000 tl lik bütçem var. Nikon d5200 18-105 lensli ve Sony a58K 18-55,50 mm f/1.8 lensleri olan makineleri düşündüm. Sony portre modu için bana daha yakın geliyor özellikle ikinci lensi olan 50mm f/1.8 işimi görür gibi. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Saygılarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2000 tl ye ikinci el bir d7000 + 50mm lens satanı çok çok rahat bulursunuz bence . Sıfır olacak sa da d5200 her bakımdan a58 den üstün
  • A57 bakabilirsiniz. sıfır 1400 tl yanına sıfır 50mm 1.8 de alabilitsiniz. hatta 2. el 70-300 de alabilirsiniz. yada onun yerine flaş alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xielos X kullanıcısına yanıt
    Portre çekeceksen öncelikle alacağın portre lensi iyi seç sonra o lense makine alırsın.
    http://tahiryildiz.com/daha-iyi-portre-fotograflari-icin-ipuclari/ bu linkteki yazanları oku.
    portre için en ideal makul fiyatlı portre lensler canon 85mm f 1.8 usm : 950-1000tl civarı. 750tl ye 2.elleri de mevcut.
    samyang 85mm f 1.4
    nikon 85mm f 1.8

bana sorarsan 50mm f 1.8 lens alma derim.
  • Haklısınız ama kesinlikle ikinci el almayı düşünmüyorum ve bütçem 2000 tl body ve lenside ayrı almayı tercih etmiyorum. Arkadaşım Sony önerdiğü için a58K ya bakma gereği duydum. Peki sizce portrede 18-105, 50mm 1.8 i yener mi ? Ona karar verip makinelere yönelmek istiyorum ama zoomda benim için önemli tabii ki. Arkanın fluluğu benim için en önemlisi her şeyden önce.
    lensleri de düşünerek nikondan şaşmamanızı öneririm.. portre için 35mm iyi bir alternatif olacaktır..
    18-105 genel maksatlı bir tak gez lenstir sadece portre çekecekseniz minimum body maksimum lens kombinasyonu kurmak lazım bu durumda ben nikon lensler daha pahalı olduğu için Canon 600d gövde ile 85 mm 1.8 ya da 50 mm 1.4 tavsiye ederim bu kombinasyon pahalı gelirse 50 mm 1.8 de tercih edilebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halen Sony a6000 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sony a-mount'tan e-mount'a geçiş döneminde a-mount makine bu yüzden hiç tavsiye etmem. Nikon fiyat performans ve ikinci el pazarı nedeniyle oldukça uygun. 50mm f/1.8 fullframe makineler için üretilmiş bir lens. Alacağınız Dx makine için 35mm f/1.8 G öneririm. Muhtemelen AF 50mm f/1.8 D alacaksınız. Bu lens fullframelerde af motoru olması nedeniyle AF-S konmamıştır. D5100 de de af motoru olmadığı için elinizle odaklamanız gerekir. AF-S 50mm f/1.8 G de af motoru var ama hem fx lens hemde daha pahalı. 35mm f/1.8 G en güzel seçenek. Portre lens aralığı 85-135mm aralığıdır. 18-105mm fx karşılığı 27- 157mm ye denk geliyor. Başlangıç olarak iyi bir lens. 1-2 sene bunu kullanın ve kendinizi geliştirin. İkinci bir lens almak için acele etmeyin. Makinenize hakim olmayı, ışığı, kompozisyonunuzu geliştirin elinizde ki makine ve lens ne kadar mükemmel olursa olsun bunları sağlayamıyor iseniz hiç bir önemi kalmıyor. Makine bu açıkları hiçbir şekilde kapatamaz.

• rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Hala aynı yerdesin şu insanları kısıtlayan yorumlardan ne zaman vazgeçeceksin merakla bekliyorum Canon crop gövde kullanıcılarının %90 ı çantasında 50 mm 1.8 bulundurur ve bu lensi kullanmaktan büyük keyif alır nikon için tabiki af motoru dezavantajı dolayısıyla 1.8 g daha yüksek fiyatlı ama inatla savunmaya devam edeceğim crop makinede lensin ortası kullanıldığı için kenar kararması açısından çok daha başarılı sonuç verir bütün tanıdığım ornitocular 7d gövde ile beraber Canon 100-400 sigma 150-500 gibi senin deyiminle fx lensler kullanıyorlar crop avantajından faydalanmak için bütün bu insanlar yanlış yapıyor halbuki 55-250 ef-s neyinize yetmiyor kardeşim ne de olsa crop gövde için tasarlanmış değil mi sana son kez tavsiye ediyorum crop bir gövdede herhangi bir 70-200 dene eğer çarpıcı sonuçlar almazsan ben bütün sözlerimi geri alıp senden özür dileyeceğim

http://www.hepsiburada.com/liste/GununTeklifi-FTSLRKOMP600DDC canon 600d+18-55mm lens kampanyalı 1100tl
    canon 85mm f/1.8 lenste 1050tl
    http://www.fotopazar.com/canon-ef-85mm-f18-usm-lens
    yani fazladan bir 150tl ye vererek iyi bir portre çekim setiniz olur.
  • Ben af motoru olduğu için canon ve 85 mm tavsiye ederim 85 mm hiç kullanmadım ama çok olumlu yorum duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.