Şimdi Ara

Sony N2 Bir Kac Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun suren arastirmalarimdan sonra normal bi kullanici icin en guzel makinanin sony n2 olduguna karar verdim ve aldim.

Bilgisi olan degerli kardeslerim bana cekim teknikleriyle ilgili bilgi verirse sevinirim.Ust forumlardan ogrenmeye calistim fakat fotograf makinalarindan hic anlamadigim icin ordaki terimleride anlamiyorum

Bide fotograflarin sol alt kosesinde cikan tarih ve saat bende cikmiyor bu nasil aktif hale getirebilirim.Bu benim icin cok onemli..

Saygilarimla..

• quote:

Orjinalden alıntı: .:Cyber-ShoT:.

Herkese selamlar..

Uzun suren arastirmalarimdan sonra normal bi kullanici icin en guzel makinanin sony n2 olduguna karar verdim ve aldim.

Bilgisi olan degerli kardeslerim bana cekim teknikleriyle ilgili bilgi verirse sevinirim.Ust forumlardan ogrenmeye calistim fakat fotograf makinalarindan hic anlamadigim icin ordaki terimleride anlamiyorum

Bide fotograflarin sol alt kosesinde cikan tarih ve saat bende cikmiyor bu nasil aktif hale getirebilirim.Bu benim icin cok onemli..

Saygilarimla..

Bu bir çelişki midir

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Şöyle bi giriş yapalım konuya;

Herşeyden önce fotoğrafa tarih atmak o fotoğrafın tüm estetiğini ve değerini öldürür; tarih çok gerekliyse zaten exif bilgilerinde salisesine kadar mevcuttur (Exif fotoğrafın ne zaman nasıl hangi modda çekildiğinin belgesidir; fotoğraf özelliklerinde yer alır.)

Sonrasında çekim tekniği derken neleri merak ettiğini sormak durumundayım zira "çkeim teknikleri" derken burda yüzlerce teknikten söz ediyoruz

Terimleri de şöyle kısaca geçersek;

ISO\ASA = Filmin\Sensörün ışık hassasiyetidir, yükseldiği takdirde makine daha çok ışık alcağından pozlamalar daha kısa yani daha hızlı tutulabilir. Aynı zamanda loş\kısmen karanlık ortamlarda da arttırılarak elde çekim imkanı sağlar. Eksi yönü ise kumlanma dediğimiz gren problemine yol açar bunun sebebi de sensörden geçen akımın sensörü ısıtmasıdır.

Enstantane\Pozlama= Sensörün ne kadar süre ışık alarak pozlama yapcağını belirtir; daha yüksek enstantanelerde daha hızlı objeler dondurulur, daha uzun pozlamalarda ise daha çok ışık alımı olcağından "uzun pozlama" dediğimiz gece ve iz çekimleri gerçekleştirilebilir. Uzun pozlamalarda çok nadir koşullar dışında kumlanmayı önlemek için iso en düşük konumda tutulmalıdır. Hızlı obje çekimlerinde ise enstantaneyi uygun yüksekliğe getirebilmek için iso arttırılır fakat yine çok fazla arttırıldığı takdirde kumlanma yaparak detay ve görsellikten ödün vermemize sebep olur.

Diyafram= Objektif içindeki göz bebği diyebiliriz hatta mantık olarak aynı çalışıyor. Diyafram ne kadar açık olursa (f değeri ne kadar küçük olursa) o kadar ışık alımı gerçekleşir, daha çok ışık daha kısa pozlama süresi demektir. Diğer yandan ne kadar açılırsa o kadar alan derinliği oluşur (*kompaktlarda dert değil..) "Net" alan derinliği elde etmek için elverdiğince diyafram kısılır (f değeri büyür) Göz bebeği ile kurduğumuz benzetme ise şöyledir; karanlık ortamda göz bebeği büyüyerek daha fazla ışık alımı sağlar (diyafram açılır) aynı zamanda aydınlık ortamlarda da göz bebeğimiz küçülür (diyafram kısılır)

Bu 3 terim fotoğrafın temelini oluşturur. Bunlar arasındaki ilişki dengesini kurduğun anda artık tüm teknikleri öğrenmemen için hiç bi sebep yoktur.

Felaket uykum var yazarken hatalı bilgi verdiysem veya eksik bişeyler bıraktıysam arkadaşlar tamamlayıversin lütfen, ya da yarın ben bi göz atarım tekrar

• Hocam cok sagolasin gecenin bu saatinde bana uzunca bi yazi yazmissin.

Sabah kalktigimda ilk isim bunlari uygulamali olarak deneyip ogrenmek olucak.

Makinanin her yerini kurcaladim fakat su tarih muhabbetini cikaramadim bi turlu ozel gunlerde cekilen fotolar icin bence gerekli
  • E tabii anı fotoğrafları için olabilir belki ama yine de önermiyorum; gerektiğini düşündüğün fotoğraflara programlar yardımıyla da yazabilirsin baskı almadan önce Her şekilde bi saf fotoğraf hali bulunmalı bence

Neyse yarın seninle detaylı şekilde ilgilenilceğine eminim, ben şimdi iznini istiyorum, iyi geceler

Foruma hoşgeldin
  • Hosbulduk ustad ilgin alakan icin tekrar tesekkur ederim.
  • arkadaşlar hazır konu açılmışken n2 nin türkçe kullanam klavuzunu atacak olan var mı
  • Lütfen ana başlıktan devam ediniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_6985109/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .: FUJIFILM X-S10 [ANA KONU] :.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.