Şimdi Ara

Sony NEX - 5N mi ? Olympus Pen PL3 mü ? Nikon 5100 DSLR mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi de forumdaki "sony slt " bölümünü inceledim.
    Arkadaşın biri şöyle bi yorumda bulunmuş.

"Ayrıca ısıgı fazla olan yerlerde bariz patlama, ısıgı az olan yerlerdede parazit yapıyor detay falan gorulmez oluyor. Ayrıca hareketli bir nesneyi takip ederken vizorde bariz bir iz olusumu var tepki suresinden kaynaklı sanırım. Artı yanları var tabi ama eksi yanlarıda var.
    Birde aynalı modellerde ısık kayıpsız direkt sensore ulasıyor. Ama bu SLT sistemde %70 gibi bir oran ulasıyor. %30 kayıp az degil nd takmıs gibi bir sey oluyor. f:2.8 objektifiniz var fakat kafadan %30 ısık kayıp.
    Son olarakta ısınan sensor iyi fotograf vermez. Aynalı sistemlerde sensor pasiftir. Ayna yukarı kalktıgı anda sensor calısır ısıgı algılar ve ayna indiginde yine kapanır. Bu ısınmanın getirdigi dezavantajı engeller muhtemelen sensorde daha uzun omurlu olur. "

Bu olay ne kadar doğru ? Ve bu dslr ile kıyaslandığında fotoğraf kalitesini düşürüyor mu ? Veya başka ne tarz dezavantajlar oluşturabilir ? Bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.

• bendeki sony a35 madein taiwan a37 e dikkat etmedim.tekrar söylüyorum video önemli demişsiniz bu nikon,olympus,fujifilm gibi markaları direk elemen için yeterli sebeb şuan video da sony çok iyi titreşim engelleme olayı çok iyi çalışıyor . mesela olympus pm1 4/3 sistem full hd avchd video kayıt var fakat titreşim engelleme sistemi çok vasat kesinlikle kötü aynı gün iade ettim. illaki dslr alacaksan canona bak en azından nikona göre videosu bariz daha iyi
  • Bu seçim işi her zaman beni zorlamıştır :) Herhalde Sony a37 alıcam. Ama bi yandan da biraz daha paraya kıyıp Nex 5n mi alsam, yoksa dslr bi cihaz mı diyorum. Velhasıl bi karar veriyorum, bi başa dönüyorum.

Bu arada şubat kardeşim. Sende a35 olduğunu söylüyosun. Tahminim a37 ile birbirine yakın makinalardır. Evet benim için video kalitesi çok önemli. Ama fotoğraf kalitesi de çok önemli. Hatta şöyle söyleyeyim. Fotoğraf kalitesi video kalitesinden daha önemli. Siz kullandığınıza göre tecrübe sahibisiniz. a35 - 37 bu sınıfın fotoğraf kalitesi nasıl ? Dslr kalitesini hissettiriyor mu ? Ben daha önce bu seviyelerde bir makine kullanmadığım için muhtemelen kullandığım makineden sonra bana kaliteli gelecektir. Ama gelecekte işi de biraz kaptıktan sonra pişmanlık yaşamam değil mi ? yani keşke dslr alsaydım demem umarım. Neticede baya bi para vercem.
    Kararımı verip alcam artık arkadaşlar, bana son tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: derinmert

Bu seçim işi her zaman beni zorlamıştır :) Herhalde Sony a37 alıcam. Ama bi yandan da biraz daha paraya kıyıp Nex 5n mi alsam, yoksa dslr bi cihaz mı diyorum. Velhasıl bi karar veriyorum, bi başa dönüyorum.

Bu arada şubat kardeşim. Sende a35 olduğunu söylüyosun. Tahminim a37 ile birbirine yakın makinalardır. Evet benim için video kalitesi çok önemli. Ama fotoğraf kalitesi de çok önemli. Hatta şöyle söyleyeyim. Fotoğraf kalitesi video kalitesinden daha önemli. Siz kullandığınıza göre tecrübe sahibisiniz. a35 - 37 bu sınıfın fotoğraf kalitesi nasıl ? Dslr kalitesini hissettiriyor mu ? Ben daha önce bu seviyelerde bir makine kullanmadığım için muhtemelen kullandığım makineden sonra bana kaliteli gelecektir. Ama gelecekte işi de biraz kaptıktan sonra pişmanlık yaşamam değil mi ? yani keşke dslr alsaydım demem umarım. Neticede baya bi para vercem.

slt nin sizi sinirlayip sinirlamayacagini merak ediyorsaniz sony a ana konuda jamboree nin en son paylastigi fotografa bakin canon veya nikonla cekilseydi daha iyi olurdu diyecek birini bulun getirin burda tartisalim o kisiyle niye daha iyi olurmus anlatsin bize.

imzamdaki yaziyi okumanizi tavsiye ederim oncelikle.
    isik kaybi olayina gelirsek. %30 isik kaybi var aynadan dolayi. ama bu kayip cekilen fotografin %30 az pozlanmis karanlik olacagi anlamina gelmiyor. fotograf dslr lerdeki gibi ayni aydinlikta cikiyor. makine bu kaybi kendi icinde telafi ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Bu seçim işi her zaman beni zorlamıştır :) Herhalde Sony a37 alıcam. Ama bi yandan da biraz daha paraya kıyıp Nex 5n mi alsam, yoksa dslr bi cihaz mı diyorum. Velhasıl bi karar veriyorum, bi başa dönüyorum.

slt nin sizi sinirlayip sinirlamayacagini merak ediyorsaniz sony a ana konuda jamboree nin en son paylastigi fotografa bakin canon veya nikonla cekilseydi daha iyi olurdu diyecek birini bulun getirin burda tartisalim o kisiyle niye daha iyi olurmus anlatsin bize.

isik kaybi olayina gelirsek. %30 isik kaybi var aynadan dolayi. ama bu kayip cekilen fotografin %30 az pozlanmis karanlik olacagi anlamina gelmiyor. fotograf dslr lerdeki gibi ayni aydinlikta cikiyor. makine bu kaybi kendi icinde telafi ediyor.

Ozeba hocam. Böyle biraz ayran gönüllü gibi olacam ama.

Forum içinde incelerken sony a37 ve nex -f3 incelemesini okudum. Açıkçası sony a37 genel özellikleri ve fiyatı itibariyle aklıma yattı. Hatta şu anda listemde 1.sırada. Nex 5n'i de fiyatı dolayısıyla eledim. Fakat nex - f3 fiyat olarak beş aşağı beş yukarı sony a37'le aynı fiyat. Sanki teknik özellikleri de birbirine yakın gibi. Malum boyut olarak a37'ye göre daha şık ve hafif.
    Peki sizin öneriniz ne olurdu sony a37'mi nex f3'mü ?
    Yorumlarınıza güveniyorum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Forum içinde incelerken sony a37 ve nex -f3 incelemesini okudum. Açıkçası sony a37 genel özellikleri ve fiyatı itibariyle aklıma yattı. Hatta şu anda listemde 1.sırada. Nex 5n'i de fiyatı dolayısıyla eledim. Fakat nex - f3 fiyat olarak beş aşağı beş yukarı sony a37'le aynı fiyat. Sanki teknik özellikleri de birbirine yakın gibi. Malum boyut olarak a37'ye göre daha şık ve hafif.

f3 un tum ozelliklerini bilmiyorum. daha kullanma firsatim da olmadi hic. etrafimda alan yok:(
    goruntu kalitesi ve kullanici yorumlarina bakmak lazim.
    a37 ile f3 u karsilastirmak biraz hatali bence. kullanacak kisinin kendini bilmesi gerekiyor bu konuda. dslr makine ne kadar kucuk olursa olsun dslr dir. buyuktur, kabadir, agirdir. boyna asilip 2saat gezdikten sonra insanin atsam mi acaba sunu bi kenara falan diyesi gelir mama aynasizlar bu konuda cok iyi. hafifler. fotograf cekerken tapkiyle karsilasma ihtimaliniz dusuktur. cebe bile sigarlar. burda secim size kaliyor. goruntu kalitesi falan daha sonra aranacak kriter olmali. once sistem secilmeli.

nexlerin cogu konuda slt lerden geri kalmadigini da hatirlatayim

• quote:

quote:

quote:

quote:

f3 un tum ozelliklerini bilmiyorum. daha kullanma firsatim da olmadi hic. etrafimda alan yok:(
    goruntu kalitesi ve kullanici yorumlarina bakmak lazim.
    a37 ile f3 u karsilastirmak biraz hatali bence. kullanacak kisinin kendini bilmesi gerekiyor bu konuda. dslr makine ne kadar kucuk olursa olsun dslr dir. buyuktur, kabadir, agirdir. boyna asilip 2saat gezdikten sonra insanin atsam mi acaba sunu bi kenara falan diyesi gelir mama aynasizlar bu konuda cok iyi. hafifler. fotograf cekerken tapkiyle karsilasma ihtimaliniz dusuktur. cebe bile sigarlar. burda secim size kaliyor. goruntu kalitesi falan daha sonra aranacak kriter olmali. once sistem secilmeli.

nexlerin cogu konuda slt lerden geri kalmadigini da hatirlatayim

Aslına bakarsanız hangisine öncelik vereceğime karar vermiş değilim. Fakat şöyle söyleyebilirim. Önceliğim verdiğim parayı hak edecek kalitede resim ve video kalitesine sahip olması. Bunun haricinde dslr tarzı bi makineyle resim çekerken gelecek tepkilere kulağımı tıkayabilir, biraz da boyun kası yapabilirim :)
    Önemli olan bana kaliteli sonuçlar versin.

• mediamarktan almaya çalış ürünü beğenmezsen iade edip başka cihaz alırsın. f3 veya a37 al bak resim video kalitesine seni tatmin etmesse o zaman nex5n e yönelebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

mediamarktan almaya çalış ürünü beğenmezsen iade edip başka cihaz alırsın. f3 veya a37 al bak resim video kalitesine seni tatmin etmesse o zaman nex5n e yönelebilirsin.

O imkanım olsa aslında zaten sorunun büyük bir kısmı çözülecek de. bulunduğum yerde mediamark yok. ve de ankara veya istanbula gitmeye zamanım yok. Görerek almak benim de çok işime gelirdi. Ama herhalde bi vakit ayırmak gerekecek. Çünkü görmeden olmayacak gibi.
  • quote:

mediamarktan almaya çalış ürünü beğenmezsen iade edip başka cihaz alırsın. f3 veya a37 al bak resim video kalitesine seni tatmin etmesse o zaman nex5n e yönelebilirsin.

sizde a35 vardı galiba. lcd ekran çözünürlüğü a37 ile aynı mı ?
    lcd ekran çözünürlüğünün düşük olması benim açımdan bi sıkıntı çıkarmaz herhalde, yanılıyormuyum ?
  • a35 3" 920k piksel a37 2,6" 230k lcd lcd ekran kalitesi olarak ciddi fark var fakat kimisi için önemsiz oluyor cihaz lcdsi .
  • fiyatlari ogreneyim demistim sizin icin. bugun kardesim carsiya giderken sormasini soyledim, o da kagida yazmis unutmamak icin. sony center in mukemmel bilgili danismanlari sayesinde dolu dolu bilgilerle gelmis eve. gorevli kagidi almis bakmis bakmis bunlar ne demis guler misin aglar misin kagitta yazan sey
    quote:

nex 5n
    nexf3
    a37

bunlarin fotograf makinesi oldugunu anlayamayacak kadar muthis bilgili danisman, kardesime bunlarin ne oldugunu sorduktan sonra yanina birkac fiyat karalamis. dogruluguna guvenemedigim icin buraya yazmiyorum.

sony turkiyede niye satmiyooorrrr?????

sonyi niye kullanicilar tercih etmiyorrr???

boyle saticiya boyle alici. satmamak icin gobekleri catliyo adamlarin. ne yapsak da musteri kacirsak diye egitim veriliyor saniyorum.

neyse.

a37 nin ekrani arkadasin in dedigi gibi kucuk ve cozunurlugu dusuk. bu ne kadar onemli?
    benim icin neredeyse hic ama yeni baslayan biri icin orda cektigi fotograflari guzel gormek onu mutlu edebilir. suan kullanmaktan en zevk aldigim makina pentax p30 birakin 3" falan ekran yok makinada

• quote:

fiyatlari ogreneyim demistim sizin icin. bugun kardesim carsiya giderken sormasini soyledim, o da kagida yazmis unutmamak icin. sony center in mukemmel bilgili danismanlari sayesinde dolu dolu bilgilerle gelmis eve. gorevli kagidi almis bakmis bakmis bunlar ne demis guler misin aglar misin kagitta yazan sey
    quote:

nex 5n
    nexf3
    a37

bunlarin fotograf makinesi oldugunu anlayamayacak kadar muthis bilgili danisman, kardesime bunlarin ne oldugunu sorduktan sonra yanina birkac fiyat karalamis. dogruluguna guvenemedigim icin buraya yazmiyorum.

boyle saticiya boyle alici. satmamak icin gobekleri catliyo adamlarin. ne yapsak da musteri kacirsak diye egitim veriliyor saniyorum.

neyse.

a37 nin ekrani arkadasin in dedigi gibi kucuk ve cozunurlugu dusuk. bu ne kadar onemli?
    benim icin neredeyse hic ama yeni baslayan biri icin orda cektigi fotograflari guzel gormek onu mutlu edebilir. suan kullanmaktan en zevk aldigim makina pentax p30 birakin 3" falan ekran yok makinada

ben de çok güldüm gerçekten. Ama bu tezinizde çok haklısınız. Bilmiyorum sadece sony'nin sorunu mu bu ? Galiba sony'nin bir çok alanda ürünü bulunması ve ürün çeşitliliği de bunda etkili olabilir diycem ama bu da mazeret değil.
    Ama zahmetiniz için teşekkür ederim. Büyük bir ihtimalle a37 alıcam. Hatta bazen paraya kıysam da a57 mi alsam diyorum ama ilk başta belirlediğim limit 1.000 TL'ydi. Zaten bu limitin üzerine 400 - 500 tl daha çıktım. 2.000 TL'lerin üzerine de çıkamam herhalde. Ama çektikleri resimlere bakınca gerçekten hayran kalmamak mümkün değil. Ama zannımca a37 de resim ve video kalitesi olarak bi dslr'den geri kalmaz. Şu anki planım ankaraya gidip bizzat görerek almak. İnşallah kısa zamanda bi fırsatını bulur da giderim. Görerek almak başka çünkü. Tekrardan teşekkür ederim size. Ama başka tavsiyeleriniz olursa her zaman açığım

• quote:

quote:

fiyatlari ogreneyim demistim sizin icin. bugun kardesim carsiya giderken sormasini soyledim, o da kagida yazmis unutmamak icin. sony center in mukemmel bilgili danismanlari sayesinde dolu dolu bilgilerle gelmis eve. gorevli kagidi almis bakmis bakmis bunlar ne demis guler misin aglar misin kagitta yazan sey
    quote:

nex 5n
    nexf3
    a37

neyse.

ben de çok güldüm gerçekten. Ama bu tezinizde çok haklısınız. Bilmiyorum sadece sony'nin sorunu mu bu ? Galiba sony'nin bir çok alanda ürünü bulunması ve ürün çeşitliliği de bunda etkili olabilir diycem ama bu da mazeret değil.
    Ama zahmetiniz için teşekkür ederim. Büyük bir ihtimalle a37 alıcam. Hatta bazen paraya kıysam da a57 mi alsam diyorum ama ilk başta belirlediğim limit 1.000 TL'ydi. Zaten bu limitin üzerine 400 - 500 tl daha çıktım. 2.000 TL'lerin üzerine de çıkamam herhalde. Ama çektikleri resimlere bakınca gerçekten hayran kalmamak mümkün değil. Ama zannımca a37 de resim ve video kalitesi olarak bi dslr'den geri kalmaz. Şu anki planım ankaraya gidip bizzat görerek almak. İnşallah kısa zamanda bi fırsatını bulur da giderim. Görerek almak başka çünkü. Tekrardan teşekkür ederim size. Ama başka tavsiyeleriniz olursa her zaman açığım

a37 nikon d5100 d7000 den çok daha iyi video çekiyor.video konusun da bi şüpen olmasın .

• quote:

quote:

quote:

quote:

nex 5n
    nexf3
    a37

neyse.

a37 nikon d5100 d7000 den çok daha iyi video çekiyor.video konusun da bi şüpen olmasın .

Saolasın kardeşim. İlk fırsatta ankaraya gidip görerecek alıcam inşallah. Eğer 1.700 civarında falan bulabilirsem nex 5n de alabilirim. Olmazsa a37 alıcam inşallah. Sabırsızlanıyorum :)

• Aslında bütün önerilerden ve kararlardan önemlisi hangi makinayı alırsan al bütün mekanlarda %100 başarılı çekim yapamaya bilirsin ve kendini geliştirdiğüinde orta yollu bir makine ile birçok ortamda çok iyi çekimler yapabilirsin yani iyi makina kötü çekim yapan biri yada orta derece makina iyi çekim yapan biri bu iki kavramdan çok şeyler çıkar...

Ancak bütçeye göre makina almak istediğinizde gösterdiğiniz bütçe ile sırf fotoğraf işleri yapmayacaksanız olympus pl3 yeterli olacaktır (küçük makinaları baz alarak konuşuyorum)

Bunun dışında bütçemi artırırım diyorsanız sony nex 5n düşünebilirsiniz ancak nex 5n ler 3-4 ay önce 1500 lerde idi şimdi 2000 lerde yani 3-4 ay sonra ne olacağı belli olmaz (benim düşüncem)

Yok ebatta da esnek olurum fiyatta da diyorsanız nikon d3200 tafsiye edebilirim video ve resim çekiminde kendinizide geliştirseni çok uzun süre kullanırsınız çünkü nikon d3100 ü 2010 da çıkardı d3200 ise 2012 de yani makinanın bir ağırlığı var zaten kısa aralıklarla bu seriyi çıkarma gereği duymadı...

Yanlız ne kadar iyi olursa olsun yukardada belirttiğim gibi %100 herşey mükemmel olacak düşüncesi ile arayışa girmeyin hem bütçenizi hemde hayallerinizi zorlamayın.

Sony Nex 5n çok satılıyor muş ancak ben sony nex başlığında vurguladım ve açıklama yaptım aynasız makinalar gelişme evresinde yarın nasıl bi model çıkaracakları belli olmuyor üstelik yurtdışında full paketi 1500-1600 larda iken yani değeri bu iken Türkiyede 2000 tl vermek bence pek içime sinmiyor.

Yukarıda olympus kullanan arkadaş biraz memnun olmadığını söyledi ancak eğer fotoğraf makinelerinden anlıyosa yani bu işlere meraklıysa şunuda belirtmekte yarar var sony nex 5n dahi alsanız daha daha üstün özellikli makinalara oranla bu sefer nex 5n i yetersiz bulacaksınız dolaysıyla olympus fiyatına göre ne performans veriyor onuda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum...

PL3 İÇİN ÖRNEK RESİMLERİ BURADAN İNCELEYİN

nex 5n örnek resimleri ise buradan inceleyin

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: tn.ozturk

Aslında bütün önerilerden ve kararlardan önemlisi hangi makinayı alırsan al bütün mekanlarda %100 başarılı çekim yapamaya bilirsin ve kendini geliştirdiğüinde orta yollu bir makine ile birçok ortamda çok iyi çekimler yapabilirsin yani iyi makina kötü çekim yapan biri yada orta derece makina iyi çekim yapan biri bu iki kavramdan çok şeyler çıkar...

Ancak bütçeye göre makina almak istediğinizde gösterdiğiniz bütçe ile sırf fotoğraf işleri yapmayacaksanız olympus pl3 yeterli olacaktır (küçük makinaları baz alarak konuşuyorum)

Bunun dışında bütçemi artırırım diyorsanız sony nex 5n düşünebilirsiniz ancak nex 5n ler 3-4 ay önce 1500 lerde idi şimdi 2000 lerde yani 3-4 ay sonra ne olacağı belli olmaz (benim düşüncem)

Yok ebatta da esnek olurum fiyatta da diyorsanız nikon d3200 tafsiye edebilirim video ve resim çekiminde kendinizide geliştirseni çok uzun süre kullanırsınız çünkü nikon d3100 ü 2010 da çıkardı d3200 ise 2012 de yani makinanın bir ağırlığı var zaten kısa aralıklarla bu seriyi çıkarma gereği duymadı...

Yanlız ne kadar iyi olursa olsun yukardada belirttiğim gibi %100 herşey mükemmel olacak düşüncesi ile arayışa girmeyin hem bütçenizi hemde hayallerinizi zorlamayın.

Sony Nex 5n çok satılıyor muş ancak ben sony nex başlığında vurguladım ve açıklama yaptım aynasız makinalar gelişme evresinde yarın nasıl bi model çıkaracakları belli olmuyor üstelik yurtdışında full paketi 1500-1600 larda iken yani değeri bu iken Türkiyede 2000 tl vermek bence pek içime sinmiyor.

Yukarıda olympus kullanan arkadaş biraz memnun olmadığını söyledi ancak eğer fotoğraf makinelerinden anlıyosa yani bu işlere meraklıysa şunuda belirtmekte yarar var sony nex 5n dahi alsanız daha daha üstün özellikli makinalara oranla bu sefer nex 5n i yetersiz bulacaksınız dolaysıyla olympus fiyatına göre ne performans veriyor onuda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum...

PL3 İÇİN ÖRNEK RESİMLERİ BURADAN İNCELEYİN

nex 5n örnek resimleri ise buradan inceleyin

kolay gelsin

Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sony nex 5n için 2.000 TL gerçekten fazla bi rakam. Fakat dprewiew'de yaptığım karşılaştırmada tercihlerim arasında en düşük ve yüksek iso değerlerinde en iyi resim kalitesini sunan makine nex 5n. Video kalitesi de zaten forumun geneli tarafından kabul görmüş durumda. Açıkçası bu işe ilk merak saldığımda dslr bir makine istiyordum. Aynı anda video kalitesine de önem verdiğimden sony'ye yöneldim. Sony'nin slt makineleri de gerçekten güzel. Örnek resim ve videoları inceledim çünkü. Burda boyut ayrımı kalıyor. Nex serisi boyut olarak çok ideal, hafif aynı zamanda. Bu nedenle artık sony slt a37 ile nex 5n arasında gidip geliyorum. Nasipse ankaraya gdiip görerek iki makineyi de inceleyeceğim. 2.000 tl vermek de kesinlikle işime gelmiyor. Eğer 1.700 tl civarında falan bulabilirsem nex 5n, bulamazsam a37 alıcam herhalde.

Son olarak kesinlikle söylediklerinizde haklısınız. Kullanıcı çok önemli. Ben bu işe yeni merak saldım. Zaten şu anda kendimi amatör adayı olarak görüyorum :) Ama kendimi geliştirmek için çok hevesliyim. Tek eksiğim ise bana yardımcı olacak ve uzunca bir süre idare edebilecek bir makine.

• birde emin değilimde, bilen arkd. daha iyi açıklar, nex5n de titreşim engelleyici yok, foto. çekerken çok dikkatli olmak gerekiyor

kafanızı karıştırmak gibi olmasında ben şu makine ve nex5n arasında gidip geliyorum bu ara sizde bir inceleyin; panasonic g3 + 14 42 pancake lens

http://www.saturn.de/mcs/product/PANASONIC-DMC-G3-XEG-K-14-42mm-Pancake,48352,262055,290333.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 27 Temmuz 2012; 11:31:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

birde emin değilimde, bilen arkd. daha iyi açıklar, nex5n de titreşim engelleyici yok, foto. çekerken çok dikkatli olmak gerekiyor

kafanızı karıştırmak gibi olmasında ben şu makine ve nex5n arasında gidip geliyorum bu ara sizde bir inceleyin; panasonic g3 + 14 42 pancake lens

http://www.saturn.de/mcs/product/PANASONIC-DMC-G3-XEG-K-14-42mm-Pancake,48352,262055,290333.html

nex serisinde titresim onleme sistemi canon ve nikonda oldugu gibi lensin icindedir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

birde emin değilimde, bilen arkd. daha iyi açıklar, nex5n de titreşim engelleyici yok, foto. çekerken çok dikkatli olmak gerekiyor

nex serisinde titresim onleme sistemi canon ve nikonda oldugu gibi lensin icindedir.

ozeba hocam bu titreşim önleme sistemi nasıl bi şeydir, ne işe yarar ? Mantığını pek anlayamadım. Bi de nex 5n ve slt a37'de bu özellik bulunuyor değil mi ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.