Şimdi Ara

Sony NEX - 5N mi ? Olympus Pen PL3 mü ? Nikon 5100 DSLR mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2700lira zonguldak demirpark avm gold da. gecenlerde inceledim gorevli salca oluncaya kadar 15-20 dakika kurcaladim. malesef cektiklerimi alip bilgisayarda inceleyemedim. 2700 liraya nasil satiyorlar anlamis degilim valla. birde ilginc birsey vardi 600mm de netledikten sonra goruntuyu hafif kaydiriyordu. el titremesi olmadigina eminim. netliyor, 1sn titreyerek goruntu kayiyor, sonra sabitleniyor. titresim onleme sisteminin marifeti galiba. yada bende bir sorun var anlayamadim.
    makinenin menuleri herzamanki gibi fujiydi. o mavi ekran yok mu beni deli ediyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde anlamadığım o fiyata nasıl satabiliyorlar? bir de bu insanlar nasıl kanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

of of of xs1
    2700lira zonguldak demirpark avm gold da. gecenlerde inceledim gorevli salca oluncaya kadar 15-20 dakika kurcaladim. malesef cektiklerimi alip bilgisayarda inceleyemedim. 2700 liraya nasil satiyorlar anlamis degilim valla. birde ilginc birsey vardi 600mm de netledikten sonra goruntuyu hafif kaydiriyordu. el titremesi olmadigina eminim. netliyor, 1sn titreyerek goruntu kayiyor, sonra sabitleniyor. titresim onleme sisteminin marifeti galiba. yada bende bir sorun var anlayamadim.
    makinenin menuleri herzamanki gibi fujiydi. o mavi ekran yok mu beni deli ediyor zaten.

Mis gibi makineyi bulmuşssun laf ediyorsun.Ayıptır be hocam

• Dün itibariyle siparişimi verdim. Sony nex 5nk/s - 18/55 mm , şimdi sabırsızlıkla elime ulaşmasını bekliyorum. Arkadaşlar herhangi bir tavsiyeniz olurmu cihazla ilgili. Ne bileyim şarjıdır, menüsü, kullanımı vs.
  • kullanma klavuzunu okuyun bol bol. orda teknik bilgiler yazmaz cihazla ilgili bilgiler yazar. teknik bilgiler icinse internette istemediginiz kadar cok bilgi var.

• Bu arada kimse bahsetmemis ama aklinizda olsun.

Aynasizlarin en buyuk dezavantaji otomatik netleme sistemi slr govdeler gibi iyi degildir.
    Vakti zamaninda 1 gun boyunca 5N kullanmis sonrasinda fotograflari bilgisayara attigimda dumur olmustum :)

Netleme hatalarinin bollugu ve ekraninda gordugum kalitede olmamasi :)

Sony Nex'lerde ozellikle fotograf cektikten sonra ekranda fotografa bakip kanmamak gerek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu arada kimse bahsetmemis ama aklinizda olsun.

Aynasizlarin en buyuk dezavantaji otomatik netleme sistemi slr govdeler gibi iyi degildir.
    Vakti zamaninda 1 gun boyunca 5N kullanmis sonrasinda fotograflari bilgisayara attigimda dumur olmustum :)

Sony Nex'lerde ozellikle fotograf cektikten sonra ekranda fotografa bakip kanmamak gerek :)

video çekiminde otomatik netleme var herhalde bildiğim kadarıyla, peki fotoğraf çekiminde bu yok mu ? bu bana ne gibi olumsuz durumlar oluşturabilir ? eğer böyle bir durum varsa netleme hatalarını engellemek için nasıl kullanmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derinmert

quote:

video çekiminde otomatik netleme var herhalde bildiğim kadarıyla, peki fotoğraf çekiminde bu yok mu ? bu bana ne gibi olumsuz durumlar oluşturabilir ? eğer böyle bir durum varsa netleme hatalarını engellemek için nasıl kullanmalıyım ?

Video çekim önemli değil fotoğrafta önemli otomatik netleme olayı :)

Bunun çözümü makineye güvenmemek her daim elle netleme yapmak Sony'de elle netleme çok basit çünkü ekranda netlediğiniz yerler renkli bir şekilde gözüküyor

Diğer aynasızlar da bu durum da biraz zor :(

Bir arkadaşım güney amerika ya geziye gitti geldiğinde 5N'ini sattı :D :D Diğer arkadaşımda en sevdiği şey martı fotoğrafı çekmek ama bir tane net martı fotoğrafı yoktu oda sattı :D :D :D :D :D :D

Yani aynasızların AF'lerine güvenmemek gerekir her daim ;)

En çok mutlu olanlar ise manuel lenslerle Kullanan arkadaşlar :) Çünkü öyle bir problemleri olmuyor her zaman manuel netleme yaptıklarından dolayı :D Ve memnunlar makinelerinden :)

• quote:

quote:

quote:

Bunun çözümü makineye güvenmemek her daim elle netleme yapmak Sony'de elle netleme çok basit çünkü ekranda netlediğiniz yerler renkli bir şekilde gözüküyor

Bir arkadaşım güney amerika ya geziye gitti geldiğinde 5N'ini sattı :D :D Diğer arkadaşımda en sevdiği şey martı fotoğrafı çekmek ama bir tane net martı fotoğrafı yoktu oda sattı :D :D :D :D :D :D

En çok mutlu olanlar ise manuel lenslerle Kullanan arkadaşlar :) Çünkü öyle bir problemleri olmuyor her zaman manuel netleme yaptıklarından dolayı :D Ve memnunlar makinelerinden :)

Ben nex 5n'i Sel 18/55 lens ile birlikte sipariş verdim. Peki bu lenste manuel netleme yapabiliyormuyum ? Veya makinenin manuel netleme özelliği var mı ? Yani Sony nex 5n'de dediğiniz gibi fotoğraf çekerken otomatik netlemeyi devre dışı bırakıp bunu manuel olarak yapma şansım var değil mi ?

• quote:

netleme problemi olacağını sanmıyorum öyle bi problem olsa compact makinelerin hepsini çöpe atmamız lazımdı kullandım hiçbir problemle karşılaşmadım sizin makine arızalıdır kesin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben nex 5n'i Sel 18/55 lens ile birlikte sipariş verdim. Peki bu lenste manuel netleme yapabiliyormuyum ? Veya makinenin manuel netleme özelliği var mı ? Yani Sony nex 5n'de dediğiniz gibi fotoğraf çekerken otomatik netlemeyi devre dışı bırakıp bunu manuel olarak yapma şansım var değil mi ?

Tabi ki var merak etmeyin :) ki zaten her zaman yanlış netleme yapacak diye bir durum yok :) belirli durumlarda aşırı saçmalar o kadar

@momo-Oz

Kontrast yoğunluğuna göre netleme yapıyor tüm aynasız alemi :) Yani kontrast nerede yoğunsa oraya kilitleniyor alet :) arka planda kontrast çok yoğun önde bir insan çekme çalışınca saçmalar :) Hareketli öğeleri çekmeye çalışırken sizi yorar ve kolay değildir AF netlemek... manuel vitese takar elle netlerseniz finito :)

Bu arada bu sistem ile kompaktları karıştırmamak/karşılaştırmamak lazım hocam

Yüksek diyaframlarda çok hissedilmez bu durumlar ( f 8 - 13 arası misal ):) Ama bir şey eksik gelir hep :) İlerki zamanlarda anlarsınız :)

Ben yakın zamanda alacağım bir aynasız ama keyfi olacağı için üzerine bir tane Voitlander 40mm 1.4f lens almayı düşünüyorum :) Tertemiz manuel mis :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 2 Ağustos 2012; 12:29:56 >

• Nex 5n'ime sonunda kavuştum. Ama kutudan Türkçe kullanma kılavuzu çıkmadı. Bunu temin edebileceğim bir yer var mı?
  • Bende de Olympus pen e-pl1 vardı , sonra AF hızı çok ileri diye PL3'ü aldım. Fakat gelin görün ki yukarıda @jimi1984 'in de kullanım tecrübesiyle ve arkadaşlarından da gördüğü gibi bir sorun mevcut olabilir. Mesela benim önceki makinam Canon A 720 IS idi. Gündüz, ışık iyi ise AF hızı çok iyi idi, martıydı neyim havada keskin, net yakalardım. Fakat Olympus pen e-pl1 ile imkansız pl3 ile bazen yakalayabiliyorsunuz !.. Mesela bu bakımdan bana saçma gelmektedir halen. Olympus PL3'ü de deli gibi AF hızı çok iyi diye reklamlarda bas bas bağırdılardı. Kağıt üzerinde de öyle görünüyor ama nedense var bir ıskalama olayı AF'u.
  • Olympus üretim mağzaları hangi ülkededir özellikle pl3 nerede üretiliyor...

benim internetten okuduğum ve olympus sitesinde şirket almanya merkezli bir şirket (ancak marka yada şirket sahipleri hangi ülkeye ait tam net açıklama bulamadım) şirket yetkililerinin japon olduğunu yazanlar oldu sahipleri japon olsa neden şirket merkezini amerikaya kurmuşlar onuda merak etmekteyim ?

olympus pl3 lerin çinde üretildiğini duydum bu doğrumu ve doğruysa bütün pl3 ler sadece çinde mı üretilmektedir ?

ve varsa başka bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tn.ozturk

Olympus üretim mağzaları hangi ülkededir özellikle pl3 nerede üretiliyor...

benim internetten okuduğum ve olympus sitesinde şirket almanya merkezli bir şirket (ancak marka yada şirket sahipleri hangi ülkeye ait tam net açıklama bulamadım) şirket yetkililerinin japon olduğunu yazanlar oldu sahipleri japon olsa neden şirket merkezini amerikaya kurmuşlar onuda merak etmekteyim ?

olympus pl3 lerin çinde üretildiğini duydum bu doğrumu ve doğruysa bütün pl3 ler sadece çinde mı üretilmektedir ?

Google'den arattım ve şuna ulaştım
    -
    http://www.olympus-global.com/en/corc/profile/outline/
    Burada denmiş ki :
    Company name Olympus Corporation

Established October 12, 1919

Representative Director/ President

Hiroyuki Sasa

Head office Shinjuku Monolith, 3-1 Nishi-Shinjuku 2-chome, Shinjuku-ku, Tokyo 163-0914, Japan

Business Lines Manufacture and sales of precision machineries and instruments

Capital ¥48,332 million (As of March 31, 2012)

Consolidated net sales ¥848,548 million (Fiscal Year Ended March 2012)

Consolidated headcount 39,121 (As of March 31, 2012)

Non-consolidated headcount 3,292 (As of March 31, 2012)
    . . .
    Siz Almanya'yı nereden buldunuz ? Elbette Avrupa ofisi falan yada o ülkedeki ofisi de vardır, doğal olarak vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: tn.ozturk

Olympus üretim mağzaları hangi ülkededir özellikle pl3 nerede üretiliyor...

Google'den arattım ve şuna ulaştım
    -
    http://www.olympus-global.com/en/corc/profile/outline/
    Burada denmiş ki :
    Company name Olympus Corporation

Established October 12, 1919

Representative Director/ President

Hiroyuki Sasa

Head office Shinjuku Monolith, 3-1 Nishi-Shinjuku 2-chome, Shinjuku-ku, Tokyo 163-0914, Japan

Business Lines Manufacture and sales of precision machineries and instruments

Capital ¥48,332 million (As of March 31, 2012)

Consolidated net sales ¥848,548 million (Fiscal Year Ended March 2012)

Consolidated headcount 39,121 (As of March 31, 2012)

Non-consolidated headcount 3,292 (As of March 31, 2012)
    . . .
    Siz Almanya'yı nereden buldunuz ? Elbette Avrupa ofisi falan yada o ülkedeki ofisi de vardır, doğal olarak vardır.

peki olympus makinaları üretim yeri neresi ? yani daha öncede bahsettiğim gibi pl3 hangi ülkede üretiliyor bazı satış noktalarında pl3 makinasine üretim yeri çin yazıyor sordum pl3 lerin tamamımı çindemi üretiliyo evet diyorlar neden capon firması çinde üretim yeri oluştursun ? bunu anlamadım...

• Hepsi Çin'de üretiyor. Nikon da , Fujifilm de , Canon da... Siz bir tek Olympus'un mu Çin de üretildiğini gördünüz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hepsi Çin'de üretiyor. Nikon da , Fujifilm de , Canon da... Siz bir tek Olympus'un mu Çin de üretildiğini gördünüz ?

Bütün markaların çinde üretildiğini derseniz bunda bi yanlışlık var derim, sattığım Canon marka makinam made in japan dı yani japonyada üretilmiş bi makinaydı yani Nikon, Canon ve bütün markaların bütün modelleri çinde üretilmiyo sanırım Olympus u da onun için sordum...
  • Bütün markalar Çin'de üretiyor, evet !.. (Bu söylem en azı ile bile yanlış denilemez) ve fakat "her marka her makinasını Çin'de üretiyor" demiyorum, fark var. Diğer yandan mesela şöyle bir söylem yanlış olur "Nikon Çin'de üretim yapmıyor" , işte bu yanlıştır. O zaman "Made in China" yazan makinayı gözüne sokarlar, değil mi? Fakat benim yukarıda dediğim gibi bir cümlede sizin "Made in Japan" makinanızı gözüme sokmanız durumunda dahii "Made in China" yazan modellerin de olduğu gerçeği sözümün doğruluğunun kanıtıdır. :) Elbette epeydir biliyorum ki Canon'un bazı modellerini bağara bağara Made in Japan yazan etiketinin fotoğrafını çekerek satanlar var ! Sizin sattığınız bir makina Japon diye Çin'de üretilmiyor da diyemeyiz. Ayrıca bu Çin meselesi nedir ki ? Sonuçta işçi ucuz ve x firma ile rekabet içinde isen mecbur malını dengi fiyata satmak için maliyeti düşürmek amacı ile sadece iş gücünü Çin'den alıyorsun. Sonuçta modelin mühendisliği aynı, bileşenlerin kalitesi üreticinin belirlediği seviyede oluyor. Misal sen gider bana 3 liralık plastikten şunu yap der isen Çin'li amcam da onu kullanıyor. Yok 5 liralık olsun der isen onu...

Bizim de nice tekstil olsun başka sektörlerde olsun üreticimiz Çin'de üretiyor. Benim şahsen bildiğim bir sağlık ürünleri üreten şirket de Çin'de üretiyordu ürünlerini.

En dip not : "Bütün" markalar derken biraz büyük bir genelleme yaptığımın farkındayım. Bir marka belki de orada fotoğraf makinası üretimi yapmıyor olabilir. Malezya v.s. gibi yerler de var...

• Ya arkadaşlar buraya da yazmıştım ama cevap yazan olmadı. Nex 5n Türkçe kullanım kılavuzu bulamıyorum, deli oldum. Bulabileceğim bir adres varsa bildirirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.