Merhaba arkadaşlar. İlk Fotoğraf makinemi Sony Nex 6'dan yana kullandım. Ürün ikinci el. Alırken yanında şarj ünitesi yoktu. Şarj adaptörünü direkt makineye bağlayıp şarj edebilirsin demişti satıcı. şimdi şarj adaptörünü bağlıyorum ve 15 dakika sonra bakıyorum hiç dolma yok. Hem kendi bataryası var hem de internetten aldığım yan sanayi yedek batarya var. ikisinde de aynı sorun oluyor. |
<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (641. sayfa)
-
-
hocam telefon adaptörü ile bağla gitsin.
benim ilk makinem nex 5r idi.
şarjda sıkıntısı vardı. bazen şarj oluyordu, bazen çoooook geç şarj oluyordu.
batarya mı sorunlu, şarj girişimi sorunlu diye düşünürken (ki çok üzülmüştüm çünkü şarj girişinin bozuk olması büyük sorun bence) adaptörde sorun olduğunu anladım.
şimdi hep telefon adaptörü ile şarj ediyorum. eski telefon adaptörleri 10w olanlar.
-
Elimde 10 yıllık nex5r ve 16-50 kit lens var. Yeni bir lens almak istiyorum. Sel35f18 ile Sel50f18 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim.
-
Ağırlıklı olarak portre fotoğraflar çekecekseniz, 50mm lens kameranın 1.5x çarpan faktörüyle portre çekimlerine daha uygun. 35mm lensi ise sokak fotoğrafçılığı gibi daha genelgeçer senaryolarda kullanabilirsiniz.
Temelde her iki lens de keskinlik, alan derinliği ve ek özellikler (optik görüntü sabitleme) birbirine çok yakın sonuçlar veriyor. Bu noktada tercihinizi, kullanım amacınız belirlemeli.
-
50mm olan bende var, harika portre çekiyor. Tavsiye ederim.
-
Cevaplarınız için teşekkürler. Fiyat olarak 35f18 20 binlerde, 50f18 11-12bin civarında. 50f18 daha mantıklı gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahniz -- 24 Eylül 2024; 15:58:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X