Şimdi Ara

sony nex5n (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ozturert hocam ikisinide sahip birisi olarak su soruma cevap verebilirsen sevinirim..

Epl2'nin sensoru nex-5n'in sensorunden kötü. Fakat pana 20 1.7 ,sony 16 2.8'den , pana 14-45 sony 18-55den daha kaliteli.. Sonuçta hangisinden daha güzel sonuç alırız? Şu ana kadar kendi tecrübelerime göre lens kesinlikle daha önemli. Ama nex-5n sensorude m43 sensorlere göre çok aşırı kaliteli galiba..

Yani özetle:

iyi sensor + kötü lensmi ,yoksa kötü sensor + iyi lensmi? (iyi-kötü derken diğerine göre ,yoksa ep3 sensoru kötü değil )
    örnek : nex-5n + 16 2.8 vs ep3 + 20 1.7

Ayrıca sonyde ciddi manada lens problemi var bence.. 18-55 ve 16 2.8 incelemeleri okuduğum kadarıyla vasat lensler.. 18-200 devasa.. 24 1.8 pahalı ve büyük.. Yeni cıkacak 30 3.5 ve 50 1.8 güzeldir umarım

Birde bugun c3ü denedim.. Video çekerken focus için yarım bastığımda ışıklar garip garip parladı..
    http://www.youtube.com/watch?v=PhxNH2hR7mw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 13 Ekim 2011; 21:39:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekselansgs

Her şekilde Nex-5n Eğer bütçen yeterliyse hatta Nex-7 al derim sana. Ama 1600 civarı bi birikimin varsa 799$, 1500 ytl civarına amerikada sony veya B&H'den nex-5n case + 16mm + 18-55 mm lensleriyle birlikte alabilirsin. Nex serisi çıktı çıkalı nerdeyse 1 senedir araştırıyorum bende şu an compakt görünümlü olup dslr performansı alabileceğin en iyi makine Nex serisindedir buna adın gibi emin ol ;) En son dprewiev'den "golden award" ile yerini belli etti. Dprewievde test bölümüde var herkes kolayca istediği makineyle karşılaştırıp testin sonucunu net bi şekilde görebilir...

Nex 5n kesinlikle nex7 den daha iyi sonuçlar veriyor.Pentax K5 ile karşılaştırmasını Sn Ozturert başka bir başlıkta güzelce ortaya koymuştu.

Imaging resource sitesinde Nex7 nin ön incelenmesini yapmışlar 1600 ISO ya kadar(1600 dahil) tıpkı A77 gibi nex 7 de iyi ancak 3200 ve üstünde netlik bozuluyor ,detay kayboluyor.Nex5n de ise 3200 gayet iyi hatta 6400 bile fena sayılmaz.Site de incelerseniz özellikle yeşil ve kırmızı peçeteler ile terazi üzerindeki yazıları inceleyip nex5n ile karşılaştırın farkı göreceksiniz.

Gerçekten dehşetengiz bir ISO performansı var nex5n'nin.16 mp lik sensörde Sony problemleri çözüp güzel bir denge yakalamış görünüyor ancak 24 mp lik sensörde anlaşılan hala istenilen noktaya gelememişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

quote:

Orijinalden alıntı: ekselansgs

Her şekilde Nex-5n Eğer bütçen yeterliyse hatta Nex-7 al derim sana. Ama 1600 civarı bi birikimin varsa 799$, 1500 ytl civarına amerikada sony veya B&H'den nex-5n case + 16mm + 18-55 mm lensleriyle birlikte alabilirsin. Nex serisi çıktı çıkalı nerdeyse 1 senedir araştırıyorum bende şu an compakt görünümlü olup dslr performansı alabileceğin en iyi makine Nex serisindedir buna adın gibi emin ol ;) En son dprewiev'den "golden award" ile yerini belli etti. Dprewievde test bölümüde var herkes kolayca istediği makineyle karşılaştırıp testin sonucunu net bi şekilde görebilir...

Nex 5n kesinlikle nex7 den daha iyi sonuçlar veriyor.Pentax K5 ile karşılaştırmasını Sn Ozturert başka bir başlıkta güzelce ortaya koymuştu.

Imaging resource sitesinde Nex7 nin ön incelenmesini yapmışlar 1600 ISO ya kadar(1600 dahil) tıpkı A77 gibi nex 7 de iyi ancak 3200 ve üstünde netlik bozuluyor ,detay kayboluyor.Nex5n de ise 3200 gayet iyi hatta 6400 bile fena sayılmaz.Site de incelerseniz özellikle yeşil ve kırmızı peçeteler ile terazi üzerindeki yazıları inceleyip nex5n ile karşılaştırın farkı göreceksiniz.

Gerçekten dehşetengiz bir ISO performansı var nex5n'nin.16 mp lik sensörde Sony problemleri çözüp güzel bir denge yakalamış görünüyor ancak 24 mp lik sensörde anlaşılan hala istenilen noktaya gelememişler.

"doroşenko"ya aynen katılıyorum

Bende birçok araştırmada "bazı" konularda Nex-5n'in Nex 7'den daha iyi olduğunu gördüm Bnm marka düşkünlüğüm veya da marka avukatlığım yok fakat kimse kusura bakmasın küçük cüsseli dslr'larda ne Lumix'in gf serisi, ne pentax'ın K serisi, ne Olympus'un EP serisi, ne fujifilm X100, ne G12 Ne de diğer markaların serisi Nex serisini geçemiyor. Hiçbir makina 10/10 değil fakat genel itibariyle Nex'in son çıkan modelleri her daim kafaya oynuyor. Lensler kötüyse bile adaptörlerle istediğiniz çeşitte lensi her şekilde kullanabiliyorsunuz

• Merhaba,
    Nex-5n modeliyle ilgili aşağıdaki test çekimlerini de inceleyebilirsiniz..

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/sony/nex-5n/sample-photos-160.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 14 Ekim 2011; 4:48:32 >
  • resimler faydalı oldu teşekkürler.. makinayı bekliyorum. bu arada sizce sony A55 nasıl bugün media markt da kampanya yapmışlar 2199 tl a 18-55 + 70-300 mm lensle birlikte adam öve öve bitiremedi. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüşkayakçı -- 14 Ekim 2011; 19:21:58 >
  • A55 elbette güzel makina ama ben Sony Alpha serisinden bi makine almayı düşünsem öncelikle A65 ve A77'nin tam anlamıyla çıkmasını beklerim. Çünkü bu makineler hem son teknolojileri içerir hemde kendinden öncekilerin eksiği varsa onları gidermiş olarak piyasaya girer. Böylelikle hem daha iyi bir analiz yaparsın hemde bütçene göre en iyisini tercih etmiş olursun. Çünkü 2.200 iyi bi rakam
  • Evet ama A65, A77 ile aynı algılayıcı ve aynı megapikselde olduğundan görüntü kalitesi olarak farklı olacağını düşünmüyorum. Ve A77 daha çıkmadan tökezlemeye başladı bile. 16 MP ile coşacak gövdeyi 24 MP ile hüzünlere gark ettiler
  • o zaman büyük makine tercih edilicekse eğer ve yeni Alpha serisinde bi takım yanlışlar devam ediyorsa, biraz daha para biriktirip 5D Mark II alınsın, kafalar rahat ne algılayıcı, ne lens, ne frame derdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

MP4 ve 1920x1090 @50i çekim yaptım, henüz görmedim o sorunu. Anladığım kadarıyla video çekerken ani hareketlerde "tık tık" diye ses geliyormuş. Sony bu sorunu onarıyor, ayrıca Ekim sonuna doğru bir yazılımla bunu düzelteceklermiş. Belki benim aldığım düzeltilmiş halidir, emin değilim.
    Akşam daha dikkatli denerim.

http://support.sony-europe.com/dime/hotnews/hotnews.aspx?site=odw_tr_TR&f=HN_NEX5N&m=NEX-5N bu sayfada sorunun giderildiğinden bahsediliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.