Şimdi Ara

Sony PC bölümünü diğer bir Japon ortaklığına sattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belirli bir fiyatın üzerinde insanlar macbook alıyor, 2000 tl altındaki makinalarda da sony kalitesi yakalanamıyor. samsung'da bilgisayardan çıkıyor, bilgisayar sektöründe rekabet çok zorlu.
  • yolcu yolunda gerek
  • zaten kalite düşmüştü. Eski modeller kaliteliydi. Elimizde 2 yıllık bir vaio var bu kadar kalitesiz olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Zamanında benzeri donanımdaki modellerden çok daha pahalıya alındı. Fakat tam bir rezalet. 2 yıl sonunda çok az kullanılmasına rağmen tuşları basmayan bir touchpad, sinek vızıltısı gibi ses çıkaran hoparlörler ve oyun oynanmamasına rağmen bir ısınma problemi var. Nerde kaldı vaio kalitesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koagulant -- 6 Şubat 2014; 22:20:01 >
  • Ben üzüldüm diyebilirim, Vaio gibi kaliteli bir ürünü bir daha göremeyeceğimiz için.. Elimin altında telefonda var, tablette.. Ama hala Laptop'tan yazıyorum bu mesajı. Belki bu yüzden erken geldi bu satış.. Ama elbette zarar ediyorsa Sony için başka alanlara yönelmek daha mantıklı..

Bu satış Sony'nin Tablet ve Akıllı telefon piyasasında kararlı olduğunu ve işleri karıştıracağını gösteriyor..

Umarım tablet melezi Japon üretimli Duo serisi devam eder, bunun hakkında bir bilgi var mı acaba?
  • sony vaio'nun da sonu geldi demek ki.. sektör durumu ne hale getirdi eskiden vaio-ps ile tanınan sony artık xperia-ps ile tanınacak demek..
  • Windows işletim sistemi kullananların içerisinde en kalitelisiydi vaiolar,koreliler kaliteyi dibe indirdi,insanlar kalitenin ne olduğunu bilmiyorlar artık.

• Dogru bi karar bence. Bir kac seneye bilgisayar diye bisey birakmaz bu mobil cihazlar.

• Zarar ettiği bölümleri kapatması mantıklıca ancak üzüldüm bu habere
  • Bir vaio sahibi olarak çok üzüldüm.. Çünkü bu pcyi aldıktan sonra bidaha başka hiçbir marka kullanmam diyordum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 7 Şubat 2014; 14:21:13 >
  • dünyanın en şık laptop larıydı benim de bir vaiom var e serisi i7 çok stabil çalışıyor bazen windows 8 in azizliğine uğrasakta çok sessiz sanki çalışmıyormuş gibi
  • Vaio iyiydi guzeldi ama orta segment cihazi aldiysaniz her turlu yanardiniz . Cunku cihaz tam oyun oyanama yonelik degil , hoparlor olsun multimedya seceneklerinde sorunlar var . Ozellikle asiri fan sesleri olduruyor adami . Ben 4 yildir kullaniyorum . Vaio guzel malda yapardi ama bizimki guzel degildi be ne cektim ben . Ah be . Neyse bir devir kapandi baksa seylere bakicaz artik .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusuk performansli urunlere dunyanin parasini isterse tabi zarar kacinilmaz olur..
    Sirf dizayn ve isimden dolayi kim i3'lu bir sisteme 600-700 Euro civarinda para verir ki?
    Aleti tek sattiran ozellik dizayn ve isimdi.. Yoksa iyi bir bilgisayar bilgisi olan birinin sirf dizayndan dolayi dunyanin parasini yetersiz ozellikli bir alete sayacagini sanmiyorum.
  • Bu arada büyüyen pazarlara önem vermeyen firmaların her zaman hazin sonudur bu, en basiti Türkiye vb. ayarında ülkeler için 3-5 model çıkarsan her segmentte erkenden göndersen bu ülkelere son böyle olmazdı,

bkz: Lenovo TR' de niye bu kadar etkin? diğer markalarda ekran kartsız fiyatlarda lenovoda gayet güzel ekran kartlı modeller var, bence tutulmasının en büyük sebeplerinden birisi de bu.

3 ay olmadı Sony ''eski sony değil'' yakında yol alır derken Sony ciler hüloğğğğğ diyorlardı

bu arada Dell' i, acer ve hp gibi markalar arasında kullanmış bir arkadaş onca kişi de beğenmiş

şahsen ben de tam beğenecektim lakin Dell' i küçümsemek bol keseden atıp tutma olmuş

sen TR' de firmanın en dandirik fason ürünlerini görüp markaya laf ediyorsan benim gördüğüm vaioların hepsi çöptü, der geçerim

Özet, Sony Vaio , Toshiba, Asus ve Dell bu sektörde kasa kalitesine ve ürün sağlamlığına önem veren markalar idi teki göçtü. Toshiba' da belki cortlayabilir ama asus ve dell' e herhangi bir şey olmayacağına eminim en azından bu sene

Edit: şu yorumları görmektende gına geldi yok tabletler geliyirrr telefonlar geliyirr yakında pc kalmaz vs.

Zamanında notebooklar geldi masaüstü pcler bitti mi? Bitmedi ?

Telefon veya tablet , tam donanımlı bir pc olamadıkça şu an için sadece ara-araç özelliği görür, tam donanımlı bir pc olduklarında ise zaten onlarda bir pcdir daha ufak vb. Ama bugün
    notebookta yapılabilen her şey pcde yapılırken bunlarda yapılan her şey, diğer cihazlarda yapılamıyor. Önemli olan da bu.

not: bu karar sony tabletleride etkiler mi? genel olarak gereksiz pahalı sony' nin tabletleri onların satış durumları ne alemde (yoksa bu tablet fiyatları TR' ye mi özgü? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meter90 -- 10 Şubat 2014; 15:01:58 >

• Bilgisayar sektörü açısından büyük bir eksiklik. Sıradan bir şirketten bahsetmiyoruz. Hepimizin geçmişine bir noktada temas etmiş bir şirketten bahsediyoruz. Sony Televizyonlar, Sony Walkmannler....

Bakanlık bilgisayarlara 7 yıl kullanım ömrü verse de her birimizin neredeyse 7/24 çalışan bilgisayarları bu kullanım süresine ulaşması imkansız. Zaten sürekli yenilenen donanımlarla bizim hep daha hızlıyı istememiz senelerce aynı bilgisayarı kullanmamızı engelliyor. Sony bu noktada gerçekten başarılı işler çıkarmıştır.

Öte yandan Kore firmaları piyasadaki kalite algısını gerçekten ortadan kaldırdı. Hem otomobilde, hem mobilde, hem bilgisayarda, hem de televizyonlarda. Malum markalar tamamen göz boyamaya yönelik çalışıyor. Örneğin, ekran parlaklığı bizim gerçekten istediğimiz özellikleri yok saymamıza sebep oluyor. Kullanım ömürleri zaten kısa. Fiziksel darbelere karşı dayanıksız. Gerçekten bir düşünün. Biz süs niyetine alıp koymuyoruz. Atalarımızın evlerindeki gibi üzeri dantelle örtülen bir kutsalımız değil. Biz bunları kullanmak için alıyoruz, ama kullanamadan ya satıyoruz ya çöpe atıyoruz. Görsel olarak o kadar kandırılıyoruz ki, aradığımız kalite algısını hep bir kenara bırakabiliyoruz. Sonuç bizim cebimizden çıkan servet onları zengin ediyor. İşte SONY bunu yapmadığı için zarar ediyor. Aynı şey en geç 1-2 yıl içinde telefon sektöründe de başına gelecek.

Ben Japon mallarında, araçlarında, teknolojisinde hep olumlu deneyimler yaşadım. Sanırım Sony Vaio'dan sonra bir başka Japon markası Toshiba'ya yöneleceğim. Umarım onunla da güzel deneyimlerimiz olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ****

Bilgisayar sektörü açısından büyük bir eksiklik. Sıradan bir şirketten bahsetmiyoruz. Hepimizin geçmişine bir noktada temas etmiş bir şirketten bahsediyoruz. Sony Televizyonlar, Sony Walkmannler....

Bakanlık bilgisayarlara 7 yıl kullanım ömrü verse de her birimizin neredeyse 7/24 çalışan bilgisayarları bu kullanım süresine ulaşması imkansız. Zaten sürekli yenilenen donanımlarla bizim hep daha hızlıyı istememiz senelerce aynı bilgisayarı kullanmamızı engelliyor. Sony bu noktada gerçekten başarılı işler çıkarmıştır.

Öte yandan Kore firmaları piyasadaki kalite algısını gerçekten ortadan kaldırdı. Hem otomobilde, hem mobilde, hem bilgisayarda, hem de televizyonlarda. Malum markalar tamamen göz boyamaya yönelik çalışıyor. Örneğin, ekran parlaklığı bizim gerçekten istediğimiz özellikleri yok saymamıza sebep oluyor. Kullanım ömürleri zaten kısa. Fiziksel darbelere karşı dayanıksız. Gerçekten bir düşünün. Biz süs niyetine alıp koymuyoruz. Atalarımızın evlerindeki gibi üzeri dantelle örtülen bir kutsalımız değil. Biz bunları kullanmak için alıyoruz, ama kullanamadan ya satıyoruz ya çöpe atıyoruz. Görsel olarak o kadar kandırılıyoruz ki, aradığımız kalite algısını hep bir kenara bırakabiliyoruz. Sonuç bizim cebimizden çıkan servet onları zengin ediyor. İşte SONY bunu yapmadığı için zarar ediyor. Aynı şey en geç 1-2 yıl içinde telefon sektöründe de başına gelecek.

Ben Japon mallarında, araçlarında, teknolojisinde hep olumlu deneyimler yaşadım. Sanırım Sony Vaio'dan sonra bir başka Japon markası Toshiba'ya yöneleceğim. Umarım onunla da güzel deneyimlerimiz olur :)

Tamamen katılıyorum.

Sony deki arge hangi güney korelide var allah aşkına :D

Sony'nin ürettiği kadar hi end üretebilmiş mi hiç biri?

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Geçmiş olsun hocam, toshiba da sektörden çekiliyor. Bu arada konuyu yaramızı deşmek için mi hortlattınız diyesim geldi

Önemli bir konu hakkında yazmadığımı fark ettim, eksik kalmayayım dedim :)

Bu arada Toshiba da çekilecekse biz ne alacağız arkadaş yahu?
  • saglik olsun piyasa kimlere kalacak bakalim

• Ne bekliyordunuz ki metal ediyorum.Piyasada aynı özellikleri olan notebooklar var hem daha ucuza.Neden insanlar gidip sony e o kadar para versin ki.Sony firmasını seviyorum ama bu kafayla giderlerse telefon kısmını da satmak zorunda kalicaklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

kötü oldu bu haber. asus ile beraber en kaliteli dizüstü bilgisayarları sony üretiyordu. bu gidişle 5-6 yıl sonra sony yazısını sadece playstationların üzerinde görebileceğiz.

En kaliteli? Zony?
    Bilmesek inanıcaz lea

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.