Şimdi Ara

Sony rx 110 av tuş takımı arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 yıldır aktif kullandıgım sony rx110 av müzik setim zon 1 haftadır tuşları başka fonksiyonu açiyor örn : pro logic e basıyorum groove kapanıyor bu sıkıntının çözümü sizce ne olabilir elektronikten anlayan biriyim daha önce rx88 kullanıyoken su teması sonucu parçalayıp toplamışlıgım var Sony rx 110 av tuş takımı arızası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Donanımsal problem bu sorunun çözümü mikro bilgisayar entegresinin değişmesi malesef. aynı teyipten çıkma sağlam entegre bulman gerek. Aynı entegreyi farklı yerlerden temin etsen bile sony nin yazılımı yüklü olmadığı için çalışmaz. Geçmiş olsun bu problemleri ben de yaşamıştım bazı setler de😏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sympathy_boy -- 28 Haziran 2019; 8:34:27 >
  • Efsane müzik seti, min 5 yıl kullandım.
    Önce kaset çalar bozuldu, sonra CD changer bozuldu.
    Radyo ile kullanmıştım sonradan,
    Güzel cihazdı vay be eski günler geldi aklıma...
  • sympathy_boy S kullanıcısına yanıt
    Saolasın izmirde bi han varmış kızlarağası diye oraya götür dediler kesin yapılir dediler denicem bakalım şansımi

• Kızlarağasın da sonyci ali abi var eski sony servisinden emekli ona götür bakalım ne olacak. Haberini bekliyorum.

• Merhaba, konu 5 yıl önce açılmış yinede benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için kesin çözümü yazayım dedim.
    Bahsettiğiniz sorun tüm sony RX serilerinde yaşanan kronik tuş karıştırma arızasıdır. Sebebi tuşların altındaki "tactile switch" lerin zamanla kir vs. sebeplerle işlevini kaybetmesidir.
    Alkol ,kontak sprey v s. çözümlerle temizlik geçici çözümdür.
    Tek ve kesin çözüm bu switchlerin sıfırlarıyla değişmesidir.Hatta ileride sıkıntı çıkartmaması için bozuk olmayan tuşlarında switchlerini değişirmeniz gerekiyor.Her switchte 4 adet lehimlenecek bacak bulunur.Havya(lehim aleti) kullanma beceriniz varsa bu işlem çok kolay fakat baştan söyleyeyim tüm ön paneli sökmeniz gerekiyor.Ön paneli sökmeniz içinde logic boardlara bağlanan flex(yassı) kabloları ve benzerlerini sökmeniz gerekiyor.Kısaca cihazı sağlam dağıtacaksınız.Elimden gelmez derseniz hiç bu işe girmeyin toplayamazsınız.
    Bu arada logic boardlar kolay kolay bozulmaz.Bu cihazların hepsinde mekanik sorun çıkıyor genelde.Kasetçalar katı kauçuk lastikler çürüdüğü için çalışmaz,yenilenmeleri gerekir.Ana ses düğmesi sesi kısamaz,ani yükseltemez,Altındaki potansiyometrenin açılarak bakır konnektörlerin zımparalanması ve gres yağının yenilenmesi gerekir.Cihazınızın kıymetini bilin.1998'den beri müziği bu cihazda dinliyorum. Piyasadaki çin malı adi ürünlere sesinin temizliği ve detayıyla bin basar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.