Şimdi Ara

Sony RX100 geliyor.. Geldi! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
3
Favori
21.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu makinanın yeni modeli çıkmış, arka ekran hareketli olduğu için benim kullanım amacıma daha uygun olacak, bu sebeple elimdeki makinayı satabilirsem değiştiririm. Düşünen olursa fiyatı 1250 tl. Makina henüz Arabistan'da ama önümüzdeki hafta Türkiye'ye yollayabilirim. Kutusu, kılıfı, tüm evrakları ile..

Sony RX100 geliyor.. Geldi!
  • Dün Media Markt'da inceleme fırsatı buldum, Sony'nin G lens olan makineleri gibi renkler cırtlak ve keskinlikten olmayıp, oldukça keskin ve rengi ne ise o şekilde veren çok kaliteli bir makine. Flickr'da ki sample fotoları da oldukça başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

tasarim, raw destegi, 1920*1080 60p, 10fps(sweep panorama gece elde cekim modu gibi ozellikler icin gerekli), ekran cozunurlugu, f:1.8.
    dikkatimi ceken ozellikler oldu.

20mp olmasina uzuldum. su cihazi 8-10mp cikartsalar ne olur sanki.

Diğer kompakt makinelerdeki gibi enterpolasyon yok, 20MP gerçek çözünürlük o yüzden çok iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 7 Temmuz 2013; 19:58:14 >
  • mrb arkadaslar bu makinadan dün benimde elime gecti ve yurt dışından gelme..kötü olan içince türkce menü yok bu konuda nasil yardimci olabilirsiniz bi önerisi olan varmi?
  • dil konusunda yardimci olacak yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cence_dersim -- 10 Eylül 2013; 10:28:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Model kodunun RX100 olması bana Mazda'nın RX serisi spor otomobil modellerini hatırlattı..

Mazda bir daha RX uretmeyecek galiba, yazik oldu cok iyi seriydi.

Yuksek ISO ve genis dinamik aralikli orneklere baktim. Bekledigim gibi kompaktlardan cok daha iyi, G1X'ten kotu. Isik iyiyse iyi detay veriyor, karsilastirmadim ama Nikon 1'in 10MP'lik algilayicisi kadar iyi sanki. Sony uyumayip surekli algilayici gelistiriyor galiba. 12MP olsa belki G1X'i bile zorlardi.
    Bokeh konusunda G1X'i yakalayamayacak, f1.8 de yetmiyor. ama boyut olarak cok begendim. NEXler de ufak ama lensleri buyuk kaliyor. Yakinda 16-50 pancake bir lens piyasaya cikabilirmis, o cikarsa RX-100'un cok cok avantaji kalmayacak. Su anda Nex-5n ve kit lens bazi yerlerde RX-100'den daha ucuz.

keza çokta sorunlu bir motor'du (wankell) 18-20 lt benzin sarfiyatı,sürekli yağ değişimi,sürekli yüksek rpm'ler de aracı kullanma durumu vs vs..

• 52 to 58 mm aparatımda geldi

artık macro ve geniş acı lensde takabılıyorum
  • macro lens ile cekilenler
     Sony RX100 geliyor.. Geldi! Sony RX100 geliyor.. Geldi! Sony RX100 geliyor.. Geldi!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sanırım piyasadaki en iyi kompakt makine

http://www.teknoseyir.com/93517/sony-cyber-shot-rx100-fotograf-makinesi-incelemesi/

bundan iyisi yok sony cok güzel iş başarmış:)
  • RX serisi içinde en ufak boyutta olan cihaz bu modelmi arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

RX serisi içinde en ufak boyutta olan cihaz bu modelmi arkadaşlar?

evet. yeni model çıktı bu arada. rx100 2 diye. aşağı yukarı o da aynı boyutta.
  • Biraz hort gibi olacak ama Sony RX100 Mark III geliyor.

24-70mm f1.8-2.8 lensi ve dahili EVF ile enfes birşey olmuş.

İnsanı heyecanlandıran cinsten bir makine.

20 Haziran'da satışta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Biraz hort gibi olacak ama Sony RX100 Mark III geliyor.

24-70mm f1.8-2.8 lensi ve dahili EVF ile enfes birşey olmuş.

İnsanı heyecanlandıran cinsten bir makine.

20 Haziran'da satışta..

+1

Ama umarım abuk bir fiyattan çıkmaz...
  • fiyatı belli, 800 amerikan doları.

tahminimce 700 dolar civarlarına kadar bulunabilir amerika ve hong kong piyasalarında.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_90630461/f_//tm.htm#90630461

Yukarıdaki ilandaki resimler RX100 ile çekildi.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_88907307/f_//tm.htm#88907307

Bu ilanda da son iki resim hariç RX100 ile çekildi.
  • Arkadaşlar makine intelligent mode'dayken iso 320 ile çekim yaptı. Aynı değerleri kendim elle girmek istediğimde iso 200 veya iso 400 vardı. Manuel olarak iso 320 seçilemiyor mu, kafam karıştı.
  • O dediğiniz çok profesyonel makineler de oluyor.

İso standart sayıları 100-200-400... Diye gidiyor. Manuel 320 veremezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar eşimle Afsad kursuna gitmek için Sony RX100'ün yanısıra Canon EOS 700D 18-135 mm STM lens aldık.

Lensin üzerinde 18-135 mm 1:3.5-5.6 IS STM yazıyor.

RX100'ün bilgilerinde ise diyafram açıklığı değerinin 1,8-4,9 olduğu belirtilmiş. (10,4-37,1 mm; kitapçığında full frame karşılığı 28-100 mm denmiş.)

Canon Eos 700D ile aynı iso, aynı enstantene değerlerini; EOS 700 D'de 3.5, Sony RX100'de 1.8 diyafram değerini giriyorum. RX 100'de diyafram daha açık olmasına rağmen özellikle örtücü öncelikli harekete dayalı çekimlerde, RX 100'de çekimler karanlık; EOS 700D'de aydınlık çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 17 Kasım 2014; 8:43:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.