Şimdi Ara

Sony RX100 geliyor.. Geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
3
Favori
21.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

özellikler:

13.2X8.8Mm Exmor CMOS sensor type 1.0 effective number of pixels 20.2 million pixels
    Monitors – LCD (4:3), 3.0-inch, 1,229,000 dots
    Lens Vario-Sonnar T * is
    The focal length is 30-108mm (4:3) equivalent 35mm, 29mm-105mm (16:9)
    The brightness of the lens is F1.8-4.9
    Minimum focusing distance is 5cm, wide-tele 55cm at the end
    The standard number of shots (conforming to CIPA) 330 sheets / min – 165
    30-valve second shutter speed is 1/2000 in the manual
    ISO sensitivity (100 and 80 in the expansion), NR ISO125-6400 by Auto: Auto ISO125-25600 in the
    Second continuous shooting is 10 frames / second 2.5 frames / continuous shooting in priority mode in normal mode -
    Still images JPEG, RAW
    1920×1080 60p AVCHD video 28M
    Size 58.1X101.6X35.9Mm
    The weight (including battery and Memory Stick Duo) 240 g
    Color: Black

http://www.sonyalpharumors.com/sr5-full-rx100-leak/

sensör boyutu nikon un aynasızlarıyla aynı olucakmış. 20.2 mp olması fazla, bir de lensin 24mm gibi bir değerle başlamaması kötü olmuş açıkçası.. diyafram değerleri fena durmuyor ama hangi mm değerlerinde f1.8 olacağı falan önemli, birden bire f4.9 a fırlamıyordur umarım. imaj kalitesi fena olmayacaktır, fiyatını şimdiden merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rvelous -- 6 Haziran 2012; 13:39:52 >

• tasarim, raw destegi, 1920*1080 60p, 10fps(sweep panorama gece elde cekim modu gibi ozellikler icin gerekli), ekran cozunurlugu, f:1.8.
    dikkatimi ceken ozellikler oldu.

20mp olmasina uzuldum. su cihazi 8-10mp cikartsalar ne olur sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyhhş...
  • Ayrıntıların iyice belirginleşmesini bekliyorum. Sony'nin NEX lerin yanına böyle bir güzelliği ekleyeceğini tahmin ediyordum zira R1 ile ulaştıkları başarı ortada. Böyle bir makineyi yaparlarsa yine kendine has bir çizgisi olan, tuhaf özellikleri olan bir cihaz olacaktır yine - bir iki alanda (lens-sensör ya da gövde tasarımı-ergonomik özellikler gibi) kendini sevdirecek özelliklere sahip olacaktır. Bakalım ilerleyen güler ne gösterecek.. Beklemedeyiz.

İleti güncelleme:

Ilerleyen günler beklediğim cihazı VERMEDİ.

Bence Sony bu cihaz ve bu isimle büyük bir isimlendirme hatası yapmıştır. Bu tarz bir cihaz olarak zaten Nex ler var, tamam bunun değişmez lenslisi olarak G1x ya da Fuji x100 tadında bir şey yapalım dediniz. Arkadaş bu sınıfta sizin premium kompakt bir seriniz vardı: DSC-V1 ve DSC-V3.
    Elle ayarlama denetimlerine sahip, kızılötesi ölçüm gibi ilginç özelliğe sahip bir cihazdı ve Canon G5 ten de aşağı kalmıyordu. Bu cihazların güncellenmiş hali olarak, seriye devam şeklinde VX-1 olmalıydı ismi.

R serisinde bir güncelleme olarak algılandı ve millet aradığını bulamadı şimdi. Yine ellerinde bir isim var, DSC-RX1 adıyla, R1 üzerine, R1 tadında bir cihaz beklerdim Sony den. R1 kadar özel, R1 kadar başarılı ve R1 kadar güçlü bir cihaz.... Ve bu cihaz Fujifilm X-S1 tadında bir cihaz olursa eğer demedi demeyin, ikinci bir efsane olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 7 Haziran 2012; 10:13:31 >

• iyi hoş da lens sabit? nex varken buna kim bakar? (kızlar?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

iyi hoş da lens sabit? nex varken buna kim bakar? (kızlar?)

İri gövde ile dikkat çekmek isteyenler olabilir mi mesela :) ;)

• 30mm karşılığından başlaması çok kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

iyi hoş da lens sabit? nex varken buna kim bakar? (kızlar?)

Lens değiştirmekle uğraşmak istemeyen çok insan var.İnsanlar slr alıp kit lens ile kullanıyolar ,onlar için harika bir seçim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 5 Haziran 2012; 3:08:47 >
  • Canon G1x'ten iyi tarafini aradim, cok goremedim. Fiyati ne olur ki? F1.8 iyi, ama 30mm. 28-200 f3.5-5.6'yi tercih ederdim. 20MP'yi begenmedim, 12MP cok iyi olurmus. Ekran hareketli mi? Telefondan okuyorum goremedim.

• @ozturert
    fiyat avantaji olmazsa canon daha mantikli tabiki ama tahmin ediyorum ki sony daha ucuz olur.

• http://www.dpreview.com/previews/sony-dsc-rx100/
    650$ on siparis fiyati. G1X'le 150$'lik fiyat farkina deger mi? Kullaniciya kalmis. Adam gibi 12-14MP yapsaymislar keske. Tahminen Nikon1'deki algilayiciyi kullanmislardir. Nikon1 10MP ve algilayici performansi m4/3lere anca yaklasabiliyor. Bakalim 20MP'lik RX100 nasil olacak...
    Tabi boyut farki bariz. S100 kadar birsey alet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 6 Haziran 2012; 7:17:31 >
  • 29mm takılınmasını anlamıyorum, bence gayet yeterli bir geniş açı. Yeter ki fıçı etkisi olmasın. Ekran sabit. 20 MP olması yazık etmiş makineye, 12 MP ile kral olabilirdi. Bu arada 60 fps olayına kanmamak lazım arkadaşlar, gerçekte 30 fps hıza sahip bu cihazlar. 60 fps dediği yarım ekran tazeleme oluyor, yani 60/2=30 fps.

+ +3 -3 EV
    + Ekran çözünürlüğü
    + 5 cm makro bu algılayıcı için avantaj

- Dokunmatik ekran olmalıydı
    - En fazla 1/2000 bazen sınırlayabilir
    - Pil ömrü biraz az (330)
  • F1.8'e 1/2000 perde hızı az değil mi ? Evvelce hiç kullanmamışım demek ki başıma gelmemişti. Geçen ters ışıkta yaprak çekiyordum, haliyle arkaplanı da flu yapmak istedim. Diyaframı açtım F3.5'a baktım makina 1/3200 istiyor ! Böyle bir sahnede diyarfamı F2.0 yapsak bu makina ile 1/2000 ile bembeyaz patlak bir fotoğraf çekeriz herhalde.

Örnek fotoğraflar bence 20 mp.'e göre başarılı. Fakat tipik kompakt çıktısı tadındalar. Yani bir G12, S95 gibi geldi bana fotoğraf sonuçları. Fakat 20 megapixel'i 4 kat ufaltarak kullansak fotoğraf çok daha az noise gösterir ve çok daha net de görünecektir :) Yüsek megapixelin böyle bir kazancı olduğunu söyleyeceğiz artık sanırım !.. Tüketici üreticiye "Sen bana megapixeli mega mega ver bi, ben bilirim onun kaçını nerede ne zaman kullanacağımı" diyecek, belki de diyor ! 12-14 megapixeli 1:1 açıp bakıyorduk kesip bölge alıp gereksiz kısmı atıp kalanı kullanıyorduk falan, fakat 20 mp.'de kesit de alsak onu da %50 ufaltsak yine de elimizde hatrı sayılır büyüklükte bir fotoğraf kalacaktır. ISO 1250 ve 1600 örneklere baktım da sensörden beklediğim gibi bir sonuç vermişler, yani sensör ebatı ne ise ISO başarımı da o oranda +/- "yasası" geçerliliğini koruyor görünürde.

•  Sony RX100 geliyor.. Geldi!

Sony RX100 geliyor.. Geldi!

• fiyat birazcık fazla sanki, 550-600 dolar iyi olurdu. nex f3 kit lens ile 600 dolar, buna göre bir şeyler yapar diye düşünmüştüm ama olmadı..
  • Model kodunun RX100 olması bana Mazda'nın RX serisi spor otomobil modellerini hatırlattı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Model kodunun RX100 olması bana Mazda'nın RX serisi spor otomobil modellerini hatırlattı..

Mazda bir daha RX uretmeyecek galiba, yazik oldu cok iyi seriydi.

Yuksek ISO ve genis dinamik aralikli orneklere baktim. Bekledigim gibi kompaktlardan cok daha iyi, G1X'ten kotu. Isik iyiyse iyi detay veriyor, karsilastirmadim ama Nikon 1'in 10MP'lik algilayicisi kadar iyi sanki. Sony uyumayip surekli algilayici gelistiriyor galiba. 12MP olsa belki G1X'i bile zorlardi.
    Bokeh konusunda G1X'i yakalayamayacak, f1.8 de yetmiyor. ama boyut olarak cok begendim. NEXler de ufak ama lensleri buyuk kaliyor. Yakinda 16-50 pancake bir lens piyasaya cikabilirmis, o cikarsa RX-100'un cok cok avantaji kalmayacak. Su anda Nex-5n ve kit lens bazi yerlerde RX-100'den daha ucuz.

• @ozturert

pancake zoom lens geliyor ama G serisi bir lens, fiyatı hiç de ucuz olmayacak. 500 dolara falan çıkarsa hiç şaşırmam. bu makineyi anlamsız kılmaz bence..
  • RX-8 gibi dizayni güzel ama pek gitmiyor diyebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.