Şimdi Ara

Sony RX100 geliyor.. Geldi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
3
Favori
21.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@rvelous

@ozturert

pancake zoom lens geliyor ama G serisi bir lens, fiyatı hiç de ucuz olmayacak. 500 dolara falan çıkarsa hiç şaşırmam. bu makineyi anlamsız kılmaz bence..

F3 ve F5'le kit olarak daha ucuza gelecektir tahminen. Sony fiyat avantajini korumak isteyecektir (yani insallah )
  • nex varken asla
  • Bence yanlış makinalarla kıyaslıyorsunuz.. Nex veya m43 makina ile ilgisi yokki makinanın.. Nex veya m43 bodye bu tarz bir lens takınca boyut olarak resmen compactlıktan çıkıyor..

Fotoğraf kaliteside güzelse süper bir makina olmuş bence. s100 boyutunda neredeyse makina.. ozturert hocam g1x iyi hoşda , boyut olarak bu makinaya göre çok büyük.. Boyut sorun değilse g1x bencede daha mantıklı. Ama boyut önemliyse rx100 iyi duruyor.. Fakat jiddi'ye katılıyorum f1.8 ve 1/2000 olunca ,makina resmen dahili ND filtre istemiş.

Sony RX100 geliyor.. Geldi!

Sony RX100 geliyor.. Geldi!

• mboyaci, yorumlarimda iki-uc defa boyuttan bahsettim zaten. Boyutu cok uygun. 500$ civarina satilirsa Sony rekorlar kirarak satar.
    Iyi isikta performansi da iyi. 1"lik algilayiciya 20MP koyunca dinamik aralik ve gurultu sorunu var, ama her durumda kompaktlardan 3-5 gomlek ustun.
    Bu arada 1 senedir Panasonic LX-6'nin da 1" algilayiciyla cikacagi soyleniyor. Bakalim, o cikinca gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 7 Haziran 2012; 3:14:19 >
  •  Sony RX100 geliyor.. Geldi!

dpreview de lens 28-100mm olarak gösterilmiş, 29 mu 30 mu şaşırdım artık. asıl değinilmesi gereken noktalardan biri diyafram aralığı, biraz kötü açıkçası ki ilk başta da bundan bahsetmiştim.

http://www.dpreview.com/previews/sony-dsc-rx100/3

Focal length 28 29 32 34 43 53 66 81 94
    Max aperture F1.8 F2 F2.2 F2.8 F3.2 F3.5 F4 F4.5 F4.9

• 20 mp olayı çok kötü olmuş gercekten...

• Farklı ISO'larda bir sürü stüdyo test fotoğrafı için...

http://www.lenstip.com/1993-news-Sony_Cyber-shot_RX100_-_sample_images.html

Dış çekimler için

http://www.lenstip.com/1994-news-Sony_Cyber-shot_RX100_-_sample_images_%28outdoor_shots%29.html

Gayet başarılı gördüm ben makinanın çektiği fotoğrafları. ISO başarımı iyi.

• konpaktlar'da artık sensörleri büyütmeleri istenilen şeydi alıştıra ,alıştıra sömürmeye devam edip APS-C boyutuna gidiyorlar.

yalnız piksel bindirmesi yapmaktan vaz geçmediler f değerlerinde'de büyük gelişme var belki f1,2 çıkarlar.
    rx100 foto ksalitesinde G1 X den sonra ikinci sırayı alır görünüyor. pano ve fujiden buna cevap gelebilir.
    bekleyip göreceğiz benim istediğim APS-C sensör konpakt 3x veya 5 ve like'de 10x geçmeyen makina daha çıkmadı çıkarsa alacağım
  • Panasonic LX-7 cikana kadar RX100 o boyutlardaki en iyi kompakt (g1x'i o kategoriye almazsak). Ama fiyati cok yuksek. Hatta cok cok yuksek. Boyutlariysa muthis ufak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar niye makinanın 20 mpixel çözünürlüğüne bu kadar takıldınız ki? anlayamadım? mecburmusunuz maksimum çözünürlüğü kullanmaya?
    bu makinada saece 20 Mpixel çekmek zorunda değilsiniz ki...hatta bir çok digital makina da maksimum çözünürlük dışında da seçimler yapabilme şansınız var....
    rx100 de 5472 x 3080, 4864 x 3648, 3888 x 2592, 3648 X 3648, 3648 x 2736, 2736 x 1824, 2592 x 1944, 2592 x 1944 gibi değişik fotoğraf çekim boyutları kullanabilirsiniz....
    20 mpixel sizi rahatsız ediyor ise daha düşük çözünürlüklerini kullanın efendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

arkadaşlar niye makinanın 20 mpixel çözünürlüğüne bu kadar takıldınız ki? anlayamadım? mecburmusunuz maksimum çözünürlüğü kullanmaya?
    bu makinada saece 20 Mpixel çekmek zorunda değilsiniz ki...hatta bir çok digital makina da maksimum çözünürlük dışında da seçimler yapabilme şansınız var....
    rx100 de 5472 x 3080, 4864 x 3648, 3888 x 2592, 3648 X 3648, 3648 x 2736, 2736 x 1824, 2592 x 1944, 2592 x 1944 gibi değişik fotoğraf çekim boyutları kullanabilirsiniz....

DoSöDoKöKo sizin rumuz eskiden farklımıydı hatırlamadım?
    piksel konusu forumda daha önce çok yazılıp çizildi bilmiyenleri yanıltmayalım olay sizin dediğiniz gibi olsa öpüp başımıza koyacağız..

sensöre 20 piksel bindirildiyse olay bitmiş düşük pikselde'de çeksen pikseli 20 çeker 3 piksele yazılımla ufaltır. makina.
    ufak sensöre konulan fazla pikselin fotoda daha fazla noise verdiği ve keskinlik.detayı ve renk doygunluğunu azalttığı biliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 15 Temmuz 2012; 21:27:25 >

• 12 MP cekmek icin mi 20MP makine alacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görme deneme şansım olmadı. Kağıt üzerinde çok güzel gözüküyor. Geniş açı 24 mm ve 14mp falan olaymış çok daha iyiymiş. Nex'le kıyaslayanları da anlamıyorum, bunlar tercih meselesi. Benim şahsi fikrimde, lense de yatırım yapacaksam eğer, nex'e o kadar para vereceğime gider adam gibi SLR alırım. 1 hafta önce canon s100 aldım, bir SLR değil elbette ama gayet başarılı, ufacık birşey, her an yanınızda taşıyabiliyorsunuz ki bu makinelerin esprisi de bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

arkadaşlar niye makinanın 20 mpixel çözünürlüğüne bu kadar takıldınız ki? anlayamadım? mecburmusunuz maksimum çözünürlüğü kullanmaya?

DoSöDoKöKo sizin rumuz eskiden farklımıydı hatırlamadım?
    piksel konusu forumda daha önce çok yazılıp çizildi bilmiyenleri yanıltmayalım olay sizin dediğiniz gibi olsa öpüp başımıza koyacağız..

sensöre 20 piksel bindirildiyse olay bitmiş düşük pikselde'de çeksen pikseli 20 çeker 3 piksele yazılımla ufaltır. makina.
    ufak sensöre konulan fazla pikselin fotoda daha fazla noise verdiği ve keskinlik.detayı ve renk doygunluğunu azalttığı biliniyor.

elbette haklısınız....
    ancak fotoğraf makinasının daha yüksek pixel çözünürlüğüne rağmen resim kalitesini (IQ), az ışıklı ortamlardaki sonuçları, keskinlik, renk v.b. gibi diğer hususları ele almadan sadece yüksek çözünürlüğü sorun gibi görenleri de normal görmemek gerekmez mi?
    benim yazıma yaptığınız eleştiriyi aynı şekilde yüksek fotoğraf çözünürlüğünü sanki bir sorun gibi gören arkadaşlara da yapmanız gerekir...
    teknoloji geliştikçe mega pixeller yerini giga pixellere bırakacak, bu kaçınılmaz, artık bazı eski kafalı tutumları bırakıp olayları bütün yönleri ile ele almamız gerekir.... sadece 20mpixel mi tühh ya olmamış demek biraz ortaçağ zihniyeti gibi geliyor bana bu kadar sığ bir eleştiriyi bazı arkadaşlara yakıştıramadım....nasıl ki siz benimkini beğenmediyseniz

• az ışıklı ortamlardaki sonuçları piksel desıng (piksel yoğunluğu ) düşük olunca daha iyi olacağına inalardanım.bana göre
    bu makina bu sensör ebatına göre 10 piksel olsaydı. benim almayı düşündüğüm makina olacaktı.
    çünkü fotoyu crop yapınca herşey ortaya çıkıyor.detay kaybı ışıkla ortamda bile oluyor.

mesela konpaktların en büyük sensör olanı 1,6 sensör iken sensörü niye büyütmeye gittiler. sizindediğiniz gibiyse ebatı aynı tutup 40,50 piksel ve daha fazlasını ekleyip üretirlerdi. veya canon g1x bunlardan sensörü daha büyük konpakt sayılır 40 piksel felan yapabilirdiler.
    demekki pro kullanıcılar istemiyor. amatör konpakt makinalar hepsinin pikseli uçuyor.
  • az ışıklı ortamlardaki sonuçları piksel desıng (piksel yoğunluğu ) düşük olunca daha iyi olacağına inalardanım.bana göre
    bu makina bu sensör ebatına göre 10 piksel olsaydı. benim almayı düşündüğüm makina olacaktı.
    çünkü fotoyu crop yapınca herşey ortaya çıkıyor.detay kaybı ışıkla ortamda bile oluyor.

mesela konpaktların en büyük sensör olanı 1,6 sensör iken sensörü niye büyütmeye gittiler. sizindediğiniz gibiyse ebatı aynı tutup 40,50 piksel ve daha fazlasını ekleyip üretirlerdi. veya canon g1x bunlardan sensörü daha büyük konpakt sayılır 40 piksel felan yapabilirdiler.
    demekki pro kullanıcılar istemiyor. amatör konpakt makinalar hepsinin pikseli uçuyor.

yaw üç tane mesaj çıkmış yetkili arkadaşlar.diğerlerini silebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 16 Temmuz 2012; 13:13:11 >
  • quote:

elbette haklısınız....
    ancak fotoğraf makinasının daha yüksek pixel çözünürlüğüne rağmen resim kalitesini (IQ), az ışıklı ortamlardaki sonuçları, keskinlik, renk v.b. gibi diğer hususları ele almadan sadece yüksek çözünürlüğü sorun gibi görenleri de normal görmemek gerekmez mi?
    benim yazıma yaptığınız eleştiriyi aynı şekilde yüksek fotoğraf çözünürlüğünü sanki bir sorun gibi gören arkadaşlara da yapmanız gerekir...
    teknoloji geliştikçe mega pixeller yerini giga pixellere bırakacak, bu kaçınılmaz, artık bazı eski kafalı tutumları bırakıp olayları bütün yönleri ile ele almamız gerekir.... sadece 20mpixel mi tühh ya olmamış demek biraz ortaçağ zihniyeti gibi geliyor bana bu kadar sığ bir eleştiriyi bazı arkadaşlara yakıştıramadım....nasıl ki siz benimkini beğenmediyseniz

Yüksek megapiksel tamamen insanların gözünü boyayarak ürün satma stratejisidir. 20 MP'ye ihtiyaç duyan ancak %2-3 kadar bir kesimdir, gerisine Full HD monitör kullansa bile 8-10 MP çözünürlük fazlasıyla yeterlidir. Bindirilmiş pikseller yüzünden tüm yeni kompaktlar çamur gibi fotoğraflar üretiyor.

Bunu şöyle düşünün: Tofaş bir araba yapıyor, arabaya tam 3000 motor koyuyor! 3000! Ama motor, sadece gereksizce büyütüldüğü için 60 beygir gücünde ve su gibi benzin içiyor Burada bizlerin istediği motor ve beygir gücünün beraber büyümesi, ihtiyaçlara yönelik geliştirmeler yapılması.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.