Şimdi Ara

Sony RX100 geliyor.. Geldi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
3
Favori
21.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

http://www.digitalrev.com/article/sony-cyber-shot-dsc-rx100/MjkwODM1ODE_A

incelemeye pek güvenemedim....
    çok eşit koşullarda yapılmış gibi değil....
    aynı ortam ışığında fotolar çekilmiş ise canon patlatmış ve sony daha başarılı gibi ancak ışık ve konumlar bile aynı olmadığından doğru bir karşılaştırma yapmaktan çekinir oldum.... özellikle ISO 6400 (2) olan yeşil yapraklara bakarken koşulları eşit saysak hadi ordan canım canon sapıtmış derdim ama öyle olmadığına inanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

http://www.digitalrev.com/article/sony-cyber-shot-dsc-rx100/MjkwODM1ODE_A

incelemeye pek güvenemedim....
    çok eşit koşullarda yapılmış gibi değil....
    aynı ortam ışığında fotolar çekilmiş ise canon patlatmış ve sony daha başarılı gibi ancak ışık ve konumlar bile aynı olmadığından doğru bir karşılaştırma yapmaktan çekinir oldum.... özellikle ISO 6400 (2) olan yeşil yapraklara bakarken koşulları eşit saysak hadi ordan canım canon sapıtmış derdim ama öyle olmadığına inanıyorum...

burdaki düşüncene katılıyorum. eşit koşulda karşılaştırma değil. fotoların exif bilgileride yok.
    yalnız canonunda artık f değerlerini büyütmesi gerekir. en azından f1,4 çek birde canonda sevmediğim nr (noise gidericinin)
    kapatıldığı halde arka planda çalışması .ve büyük sensöre göre en kaliteli lens kullanması gerekir fotoya onunda etkisi olacaktır.
    ebat konusu herkesin ihtiyaç meselesi benimde beklentim ebat küçük ama marifeti büyük makina

• quote:

Orijinalden alıntı: netün
    burdaki düşüncene katılıyorum. eşit koşulda karşılaştırma değil. fotoların exif bilgileride yok.
    yalnız canonunda artık f değerlerini büyütmesi gerekir. en azından f1,4 çek birde canonda sevmediğim nr (noise gidericinin)
    kapatıldığı halde arka planda çalışması .ve büyük sensöre göre en kaliteli lens kullanması gerekir fotoya onunda etkisi olacaktır.
    ebat konusu herkesin ihtiyaç meselesi benimde beklentim ebat küçük ama marifeti büyük makina

SONY iyi atak yaptı küçük ve taşınması daha kolay kaliteli fotoğraf makinası konusunda.....
    benzeri araştırma içinde iken kalite / maliyet oranında nex-5n çok kolaylıkla benim ilk alternatifim oluverdi...
    birçok şeyi birarada bulabildiğim makina...

Sony RX100 geliyor.. Geldi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 21 Temmuz 2012; 15:16:52 >

• arkadaşlar valla bu yazıyı okumadan önce panasonic zs20 alacaktım ama yukardaki yazıları okuyunca kafam iyice karıştı 2 haftadır araştırıyorum.
    peki hangi makineyi alalım canon s100 göz kırpıyor ama canon sadece görüntü kalitesine önem vermiş özellik olarak pek bir şey göremedim. eksiğim varsa affola.
    alacağım makinede şu özellikler olmasını istiyorum

-Basitte olsa HDR fotolar hoşuma gidiyor
    -panaroma fotoğraf çekebilmeki

şu megapixel olayından dolayı nikon ve canon u :) es geçiyordum araştırmalarımda 12 mp in üzerine pek çıkmıyorlar diyordum hep.

araştırmalarımda gözüme çarpanlar şu makinelerdi
    300 euro sınırındayım maddi olarak
    - canon s100 - biraz pahalı
    - panasonic zs20 özellikleri bakımından hoşuma gitmişti
    - fujifilm f500 fiyatı hoşuma gitti :)
    - canon sx260

bunlar dışında bana önerebileceğiniz makine var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: T@M@Y

canon s100 göz kırpıyor ama canon sadece görüntü kalitesine önem vermiş özellik olarak pek bir şey göremedim. eksiğim varsa affola.

2 aydır canon s100 kullanıcısıyım, özellik olarak pek bir şey yok derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Panorama ve 3d çekim yapmaması dışında hiç bir eksiği yok cihazın. GPS bile var. Makine ile ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa -burası RX100 topiği olduğu için- pm den sorabilirsiniz
  • Incelemelere gore RX100 cidden iyi. Algilayicinin Nikon1'den bile iyi oldugunu soyluyorlar (biri 10 digeri 20MP!). Ilginc. Gavur neler yapiyor...
  • İncelemeler 4/3 performansına işaret ediyor. Özellikle düşük ISO'da oldukça etkili. Fiyatı biraz kırılırsa rahatlıkla tavsiye edilen bir kompakt olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Incelemelere gore RX100 cidden iyi. Algilayicinin Nikon1'den bile iyi oldugunu soyluyorlar (biri 10 digeri 20MP!). Ilginc. Gavur neler yapiyor...

ozturert Söylentileri boşver nikonun sensörünü zaten sony üretiyor rx aynı sensör yalnız n1 ufak sensörlü dslr foto kalitesini kaliteli az çok lens belirler.ben alırmıyım ufak sensörlü ve lensle uğraşacağım makinayla işim olmaz alana saygı duyarım. yalnız sony nex serisini çıkardığı zaman isterse konpakt ve likede piyasada söz sahibi olacağı belliydi.
    bu makina 20 piksel şu an fiyat yüksek olsada hakkını verince alınacak makina hakkını kazanıyor.darısı daha büyük sensörlü
    ebat ufak konpakt makinalara .
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Incelemelere gore RX100 cidden iyi. Algilayicinin Nikon1'den bile iyi oldugunu soyluyorlar (biri 10 digeri 20MP!). Ilginc. Gavur neler yapiyor...

ozturert Söylentileri boşver nikonun sensörünü zaten sony üretiyor rx aynı sensör yalnız n1 ufak sensörlü dslr foto kalitesini kaliteli az çok lens belirler.ben alırmıyım ufak sensörlü ve lensle uğraşacağım makinayla işim olmaz alana saygı duyarım. yalnız sony nex serisini çıkardığı zaman isterse konpakt ve likede piyasada söz sahibi olacağı belliydi.
    bu makina 20 piksel şu an fiyat yüksek olsada hakkını verince alınacak makina hakkını kazanıyor.darısı daha büyük sensörlü
    ebat ufak konpakt makinalara .

Nikon 1'inkini Aptina uretiyor galiba:http://www.robgalbraith.com/bins/content_page.asp?cid=7-11667-12079
    Ben boyle makinelerde f1.8 lens yerine f2.8-f5.8 24-168mm tarzi birseyler bekliyorum. 100mm bazen kisa kaliyor. G1X'te bile bazen 112mm kisa geliyor bana ama G1x'in algilayicisi buyuk, yani dedigim objektif bayagi buyuk olurdu ama RX100'unki o kadar buyuk degil yani dedigim lens yapilabilir, diyaframi da f1.8 yerine f2.8'den baslatirsin olur biter.

• konpakt ve likelerde tek objektifle her ihtiyacı karşılayamazlar ancak idare eder olur. sen biraz daha tele istiyorsun diğeri fdeğeri ışık yetersiz yerde yüksek istiyor bir diğeri makroda iyi olsun. diğeri geniş açı manzara'da iyi olsun .aslında sensör büyük istiyoruz ama
    tek objektifte her ihtiyacı karşılama sorunu daha'da artıyor.onun için zaten dslr makinalar var. çok isteyen kaliteli lens alıp dslr kullanacak.

ben mesela(paparazilik ,kuş, ve uçak çekmeyeceğim için) fazla zoom istemiyorum gece çekimleri için fdeğeri yüksek manzara için geniş açı birazda makro iyi olsun ama sensör APS-C sensor fiyat uygun piyasaya sürülecek x100''ün 3,4x zoomlu olan konpağını beklemekteyim. üretirlerse marka farketmez.
    seninde gönlündeki objektifi belki bir marka duyar.

• sony sensörü büyütmüş konpakt makinada bende varım demiş.

video çekerken zoom yapılıyormu acaba?
  • Sonuçları çok iyi ama keşke 35 f2 gibi sabit lensli olsaymış bi de 10 mp civarı olsa daha başarılı olurdu sanki, gerçi bu haliyde çok iyi yine
  • Geniş açı resimler çekilmez sanıyorum bu makinayla değil mi?

Seyahatim sırasında almayı düşünüyorum ama 16 mm lensli bir Nex-5N ile bunun arasında kalıyorum. Bunun da çok kolay taşınabilecek olması beni cezbediyor.

Manzara vb çekimlerde yetersiz kalır mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

Geniş açı resimler çekilmez sanıyorum bu makinayla değil mi?

Seyahatim sırasında almayı düşünüyorum ama 16 mm lensli bir Nex-5N ile bunun arasında kalıyorum. Bunun da çok kolay taşınabilecek olması beni cezbediyor.

Ne cekecegine bagli. Bazen 28mm yeterli gelir bazen 24mm dar gelir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

Geniş açı resimler çekilmez sanıyorum bu makinayla değil mi?

Ne cekecegine bagli. Bazen 28mm yeterli gelir bazen 24mm dar gelir.

New York'da olacağım.

Empire State'in tepesinden güzel resimler çekesim var. Müze, tarihi binalar gibi turistik yerler gezeceğim.

Genelde çekeceğim bunlar :)
  • Ben olsam kadrajda 16mm ile evlenmezdim. 18-55 arasındaki tüm kızlar sizin olsun derim
  • sony nex serisi için 8-16mm ve 18-55mm gibi bir ikili olsa manzara çekimi için daha uygun olur inancındayım...
    8mm (rokinon) ve 16mm var ama 8-16mm yok... sony'nin yeni üreteceği lensler içinde böyle bir lens olmasını ümit ediyorum..
  • 11-18mm cikacak diyorlar. 11mm de yeterli aslinda, 8-16mm biraz buyuk olabilir.
  • quote:

11-18mm cikacak diyorlar. 11mm de yeterli aslinda, 8-16mm biraz buyuk olabilir.

benim kulağımada 8-16mm gibi bir dedikodu gelmişti 2012 içinde çıkacak bir wide zoom var ama bakalım hangisi olacak.... 11-18mm bile olsa oldukça iş görür.... ancak saray veya tarihi eser gibi kısıtlı mekanlarda ortamın ihtişamını çerçeveleyebilmek için 8mm çok cankurtarıcı oluyor.... fisheye olmayan iddialı bir wide zoom lens çantada olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

11-18mm cikacak diyorlar. 11mm de yeterli aslinda, 8-16mm biraz buyuk olabilir.

benim kulağımada 8-16mm gibi bir dedikodu gelmişti 2012 içinde çıkacak bir wide zoom var ama bakalım hangisi olacak.... 11-18mm bile olsa oldukça iş görür.... ancak saray veya tarihi eser gibi kısıtlı mekanlarda ortamın ihtişamını çerçeveleyebilmek için 8mm çok cankurtarıcı oluyor.... fisheye olmayan iddialı bir wide zoom lens çantada olmalı

11-18'e de raziyim, kac senedir 16mm'ye takilan iki filtre haricinde ultra genis aci objektif yok NEX'te :) Belki Sigma 8-16'yi Nex'e uydurabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.