Şimdi Ara

Sony ? Samsung ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hayırlı geceler arkadaşlar bu 2-3 hafta baya soru sorabilirim çünkü 4k tv alıcam İNŞALLAH
    benim bi arkadaşımın samsung 55ku7000 4k tvsi var o memnunmuş hepsiburadadan yorumlarına baktım
    baya övülüyo ama gönlüm hep sony den yana nedendir bilmiyorum ama Sony Kd-49Xd7005B almak geliyor içimden
    samsung 55 bu ise 49 inç sizin görüşleriniz nedir ?
    genelde ps4 oynucam tvde

• zevkler ve renkler tartışılmaz. en iyi karar senin vereceğin karardır. mağazaya git gözünle gör, karar ver.
    yine de fikir vermek gerekirse 2 şeye bakmanı isterim.
    -biri güneş te yansıma. eğer izleyeceğin tv pencereye bakacaksa yansıması doğal olan tv ye bakmanı isterim. bazı tv ler çok kötü yansıyor(bulanık,soluk,sarımsı)
    -diğeri de siyah ın görüntüsü. siyah ne kadar canlı ise görüntü o kadar iyi oluyor.canlı siyah ekran, karanlık sahnelerde daha iyi görüntü veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

zevkler ve renkler tartışılmaz. en iyi karar senin vereceğin karardır. mağazaya git gözünle gör, karar ver.
    yine de fikir vermek gerekirse 2 şeye bakmanı isterim.
    -biri güneş te yansıma. eğer izleyeceğin tv pencereye bakacaksa yansıması doğal olan tv ye bakmanı isterim. bazı tv ler çok kötü yansıyor(bulanık,soluk,sarımsı)
    -diğeri de siyah ın görüntüsü. siyah ne kadar canlı ise görüntü o kadar iyi oluyor.canlı siyah ekran, karanlık sahnelerde daha iyi görüntü veriyor.

aynen öyle bu 2 tv hakkında bilgi sahibi olanların fikrini amak istedim
  • fiyat olarak limitin nedir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan3407

fiyat olarak limitin nedir acaba

maximum 5 bin ama tvye o kadar para vermek istemiyorum bunlardan biri işimi görmezmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uğur Böcüküü

quote:

maximum 5 bin ama tvye o kadar para vermek istemiyorum bunlardan biri işimi görmezmi ?

iş görme anlamında tercih senin olacaktır o kısıma yorum yapamam.
    ama sana yardımcı olabilmesi açısından birkaç link bırakmak istiyorum.

ku7000 inceleme: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7000
    xd7005b inceleme: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x700d

benim tavsiyem ise 5 bin bareminde 55MU9000 olacaktır. Şuan 5800 olarak gözüküyor tekno maketlerde fakat zaman zaman 5300 baremine düşüyor ve pazarlıkla 5000 fiyatına alabiliyorsun ürünü.
    MU9000 inceleme :https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu9000

Senin bahsetmiş olduğun ürünlerin ikiside 60 hz o kadar para verip de 60hz 8 bit tv almak istemezdim. Dediğim gibi benim tercihim MU9000 (10 bit VA panel) olurdu ama fiyat anlamında çokda zorlamak istemiyorum ve senin önereceğin ürün ne olurdu dersen de 49PUS7502 ( 10 bit 120 hz IPS panel) olurdu.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam.

• quote:

quote:

quote:

iş görme anlamında tercih senin olacaktır o kısıma yorum yapamam.
    ama sana yardımcı olabilmesi açısından birkaç link bırakmak istiyorum.

ku7000 inceleme: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7000
    xd7005b inceleme: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x700d

benim tavsiyem ise 5 bin bareminde 55MU9000 olacaktır. Şuan 5800 olarak gözüküyor tekno maketlerde fakat zaman zaman 5300 baremine düşüyor ve pazarlıkla 5000 fiyatına alabiliyorsun ürünü.
    MU9000 inceleme :https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu9000

Senin bahsetmiş olduğun ürünlerin ikiside 60 hz o kadar para verip de 60hz 8 bit tv almak istemezdim. Dediğim gibi benim tercihim MU9000 (10 bit VA panel) olurdu ama fiyat anlamında çokda zorlamak istemiyorum ve senin önereceğin ürün ne olurdu dersen de 49PUS7502 ( 10 bit 120 hz IPS panel) olurdu.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam.

anladım kardeşim ama işte benim için 5oo - 1ooo lira iyi para o yüzden kasmak istemiyom bide sony almak istiyorum aklımda hep sony var ps4 pro oynucam genelde işimi görmezmi bu bide diyelim 5ooo e çıktım yine sony almak isterim önereceğin varmı 5ooo lira bazında sony8505-8577 5ooo e yakın bunlar nasıl

• gurkan3407 G kullanıcısına yanıt
    bide kardeşim yukarıdaki iki marka arasında hangisini tercih ederdin arkadaşım samsungdan memnunmuş bende sony nin videolarını izledim gayet güzel videodaki kişide ps4 pro oynuyomuş oda memnun :D
  • quote:

bide kardeşim yukarıdaki iki marka arasında hangisini tercih ederdin arkadaşım samsungdan memnunmuş bende sony nin videolarını izledim gayet güzel videodaki kişide ps4 pro oynuyomuş oda memnun :D

valla iki cihazda iyi fakat tam detaylı bir bilgim var desem yalan söylemiş olurum.
    istersen 8505 mi 8577 mi diye bir konu daha aç derim ve orada özellikle ps4 için hangisini önerirsiniz diye de sorabilirisn ne desem yalan olur tam bilgim yok o cihazlarda özellikle ps4 için
  • O bahsettiğin TVler vasat kontrast orana ve hat safhada yansımaya sahip İPS panellidir,

sana tavsiyem öncelikle sony istediğin için 55XE9005 olurdu ama bütçeni çok aşıyor,
    bu yüzden sana 2 önerim olacak bu modelleri gidip yerinde incele ve birisine karar kıl,
    zaten TR şartlarında bu fiyat aralığında,
    100 HZ. ve yüksek kontrast oranlarına sahip VA panelli bir başka marka model yok.

Sony 55xe8505 yada 8577
    Samsung 55mu8000

Not: Eğer smart uygulamalarını, webde gezinmeyi seviyorsan seçimin 55mu8000 olmalı
    Samsung TİZEN işletim sistemi bu konuda ciddi olarak çok daha iyidir
    Sony ANDROİD işletim sistemi ise çok daha hantaldır...
  • dallass kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim öyle webde gezinmek için değilde dediğim gibi en çok ps4 pro oynucam
    o yüzden fazla kasmayıp XD7oo5 düşünüyom tabi tv gelince film milm de izleriz ama öncelik ps4 :D
    bende o tv yi almak isterim ama 6ooo çok para o kadar vercek durumum yok
  • quote:

teşekkür ederim öyle webde gezinmek için değilde dediğim gibi en çok ps4 pro oynucam
    o yüzden fazla kasmayıp XD7oo5 düşünüyom tabi tv gelince film milm de izleriz ama öncelik ps4 :D
    bende o tv yi almak isterim ama 6ooo çok para o kadar vercek durumum yok

Mesajımı okumadanmı cevap yazdın
    ben sana gitte 6000 tlye 55xe9005 al demedim zaten
    VA panel ve 100 hz.lik 55mu8000 ve 55xe8505 modellerinin fiyatı
    GG vs. sitelerde 4800 civarıdır
    ha.. "bu bütçeler beni aşar yada bir tvye ben 5000 civarı para vermem" dersen o ayrı konu
    gidip İPS panel üstelik birde 50 hz.lik o aklına koyduğun 55xe7005'i al
    ama sonradan bana gelip "hocam keşke seni dinleseymişim" deme

Kardeşim kendin diyorsunki "Ben oyun için TV lacağım"
    bende sana özetle diyorumki OYUN İÇİN İPS ve 50 hz bir panel asla "önerilemez"
    öneren zır cahildir.
    Oyun oynanacak ve yüksek performansta bekleniliyorsa, el kadar cep telefonlarına binlerce lira dökerken
    yıllarca kullanılacak bir panel içinde biraz elimizi cebimize götürmemizde fayda vardır,
    sonuçta bu işler ne kadar köfte o kadar para demektir...

Hertz yani yineleme konusunu zaten üç aşağı beş yukarı bilirsin
    50 ve 100 hz arasında iki katı fark vardır,
    buda özellikle oyunlarda devasa performans farkı yaratır....

İPS panel konusuna gelirsek
    bir ips panelde kontrast maximum 1500 iken, VA bir panelde bu oran 5000'dir
    aradaki bu kontrast farkını var sen düşün,
    işte bu nedenle özellikle karanlık sahneli film izlerken ve oyun oynarken ne gibi
    dezavantajların oluşabileceğini şu aşağı videoda çok rahatlıkla görebilir/anlayabilirsin..

Sana birde sıcak kampanya bildireyim bu paneli bu fiyata kaçırma; Samsung 55mu8000 4599 tl.
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue-55mu8000-55-138-cm-uhd-smart-tv.html

VA panel İPS panel konusunu daha iyi anlaybilmeniz için şu aşağıdaki videonun özellikle
    3.55-4.13 dk. (görülen savaş meydanı, köprü ve ayaklarındaki ayrıntılara dikkat) izleyin
    ve hangi paneli almanız gerektiğine siz karar verin,
    (Asus marka İPS panel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 2 Ocak 2018; 23:14:51 >

• dallass kullanıcısına yanıt
    haklısın kardeş bu tvye bakıcam teşekkür ederim yorumun için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.