Şimdi Ara

SONY STR 485 E - 597

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony STR DE-485e, ve STR DE-597
    üstteki cihazlardan birini 2.el alıp, bu cihazı LCD optik çıkışına bağlayıp, 5+1 yalın(pasif) hoparlörleri de direk yine bu cihaza bağlayarak DTS ses alabilir miyim?

soru eğer evet ise, STR DE-485e, STR DE-597 hangisi daha üst modeldir? sony nin sitesinde 485 görünmüyor bile ama 597 eski model olarak da olsa sitede var.( sony) fiyatlar yaklaşık aynı ve 300-350 civarı, 2.el de hangisini tercih edeyim, konuyu bilen uzman görüşüne ihtiyacım var....

saygılar...

SONY-STR-DE-485-E RECEİVER : 5 x 100W Rms ( @ 8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, THD: 0.09% ) 32 bit DTS 5.1 & Dolby Digital 5.1 & Dolby pro logic S urround & DSP işlemci 30 kanal hafizali AM/FM (RDS ozellikli) radyo Giriş-Çıkışlar: Arka panelde 5 RCA ses girişi, 1 dijital coaxial giriş, 1 dijital optik giriş, 3x video giriş, 5.1 analog giriş Arka panelde 2 RCA ses cikisi, 1 subwoofer preamp cikis, 2x video cikisi, 1x monitor ciksi On panelde 1x kulaklik cikis Boyutlar: G:43 / D:30 / Y:14,5 cm Agirlik: 7 kg

SONY-STR-DE-597 RECEİVER :
    Güç Çıkışı (DIN)
    Stereo 8 Ohm (W) 2 x
    100.0
    Surround-Modu Merkez 8 Ohm (W)
    100.0
    Surround-Modu Ön 8 Ohm (W) 2 x
    100.0
    Giriş / Çıkış
    5.1 Analog Giriş
    1.0
    Ses Girişi
    2.0
    Ses Çıkışı
    1.0
    Dijital Giriş: koaksiyel
    1.0
    Dijital Giriş: optik
    1.0
    Kulaklık Çıkışı
    Var
    Monitör Çıkışı (Resim): FBAS
    1.0
    Hoparlör Seçici A
    Var
    Video Girişi
    3.0
    Video Çıkışı
    1.0
    Dekoder / Ses Reprodüksiyonu
    96 kHz / 24Bit PCM Dijital Giriş
    Var
    Bas Ayarlama
    Var
    Cinema Studio Modu A,B,C
    Var
    Cinema Studio Modu A,B,C EX
    Var
    DCS (Dijital Sinema Sesi)
    Var
    Dekoder: Dolby® Digital
    Var
    Dekoder: Dolby® Pro Logic®
    Var
    Dekoder: Dolby® Pro Logic® 2
    Var
    Dekoder: DTS
    Var
    Ses Alanı Programı: Sinema
    4.0
    Ses Alanı Programı: Müzik
    1.0
    Ses Alanı Programı: Sanal 3D
    4.0
    Tiz Ayarı
    Var

• dts ses alamazsin.. Yayinin dts olmasi gerek tv kanallari birak dts yi mono tek kanalli yayinlar.

Yazdigin cihazlarda sadece 1 adet optik giris var.. 350 tl 2.el belki 10 yil kullanilmis bu cihazlara verene kadar bence bunu al :

http://www.morfare.com/asp/product/4816/Sony-STR-DH520-Amplifikator

Guzel bir yatirim olur, sadece dts dd degil yeni nesil ses sistemlerinide cozersin hdmi cihazlarida takarsin 7.1 kanal. 250 tl icin antika eski aletleri alma bence.

quote:

5+1 yalın(pasif) hoparlörleri de

5 tane pasif baglarsin ama subwoofer aktif olmasi lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

dts ses alamazsin.. Yayinin dts olmasi gerek tv kanallari birak dts yi mono tek kanalli yayinlar.

Yazdigin cihazlarda sadece 1 adet optik giris var.. 350 tl 2.el belki 10 yil kullanilmis bu cihazlara verene kadar bence bunu al :

http://www.morfare.com/asp/product/4816/Sony-STR-DH520-Amplifikator

Guzel bir yatirim olur, sadece dts dd degil yeni nesil ses sistemlerinide cozersin hdmi cihazlarida takarsin 7.1 kanal. 250 tl icin antika eski aletleri alma bence.

quote:

5+1 yalın(pasif) hoparlörleri de

5 tane pasif baglarsin ama subwoofer aktif olmasi lazim.

ilginize teşekkürler....

DTS sesi zaten filmlerden vb. almak için söylemiştim, LCd dts sesleri filmde alt yapısı varsa ıptikten çıkış veriyor, tv kanallarının bu yayını yapmadığını biliyorum.

bütçe sıkıntım olduğu için bu cihazlara bakıyordum, önerdiğiniz cihaz çok güzel ve gerçekten deli bi cihaz, ama fiyat beni aşıyor...zaten o paraya z5500 benim işimi fazlasıyla görürdü.

Sub'un aktif olması gerekliliği kesin mi? çünki elimdeki sistemde bulunan sub pasif...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaballi -- 2 Aralık 2011; 10:33:13 >

• quote:

Sub'un aktif olması gerekliliği kesin mi? çünki elimdeki sistemde bulunan sub pasif...

Evet aktif subwoofer gerekli. Belki kendi amfisiyle beraber kullanabilirsin. Nereye bagliyordun subwooferi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 2 Aralık 2011; 10:38:42 >
  • quote:

quote:

Evet aktif subwoofer gerekli. Belki kendi amfisiyle beraber kullanabilirsin. Nereye bagliyordun subwooferi?

vestel Av-3000 ev sinema sistemi var, onun playerının üstünden çıkış verilmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

quote:

vestel Av-3000 ev sinema sistemi var, onun playerının üstünden çıkış verilmişti.

Tamam iste alacagin amfide muhtemelen aktif subwoofer icin bir coax cikisi olacak, o cikisi vestel 3000 deki subwoofer girisine baglayacaksin boylece aktif subwooferin olmus olacak

Tabii olmama riskide var.. Sonucta aletleri gormedim bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 2 Aralık 2011; 11:55:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

quote:

Tamam iste alacagin amfide muhtemelen aktif subwoofer icin bir coax cikisi olacak, o cikisi vestel 3000 deki subwoofer girisine baglayacaksin boylece aktif subwooferin olmus olacak

Tabii olmama riskide var.. Sonucta aletleri gormedim bilmiyorum..

Cihazın arka paneli aşağıdaki gibi, ama optik-coax bağlantısı olarak görüneneler yok opsiyonel-diğer ülkeler içinmiş sanırım,
    yani playerde sadece out'lar var, İN yok...

SONY STR 485 E - 597

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY MD PLAYER 85 ytl
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben 3000 de analog multi ch girisler var diye biliyordum demekki yokmus.. Olu yatirim ise yaramaz o zaman. Bu sekilde aktif subwoofer olarakta kullanamazsin sanmiyorum duzgun olmaz.
  • quote:

ben 3000 de analog multi ch girisler var diye biliyordum demekki yokmus.. Olu yatirim ise yaramaz o zaman. Bu sekilde aktif subwoofer olarakta kullanamazsin sanmiyorum duzgun olmaz.

2003te almıştım, o zaman teknolojiyi tahmin edemiyordum, ne yapalım....

sub 60W, kolonlar 40W, bu hoparlörleri de kullanabileceğim ve DTS ses alabileceğim, başka önerebileceğin bir alternatif var mı?
  • sorunun cevabı
    belli DE597.
    eski model ampli alınacaksa önerim Technics DX950 1050 vb. serideki amplidir... SA-AX7, 6 Technics bulrsan aktif SW çıkışı
    var pasif SW bağlarsın. ama 500-600 kağıda cıkar masrafı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.