Şimdi Ara

Sony STR DA5400ES - AV receiver - 7.1 channel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
11.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pioneer'ın Lx71 veya Lx70'in den bahseden yok gördüğüm kadarıyla . Herhalde 5400 ile mücadele edicek alet pioneer lx70-71 , Yamaha 1900 yada 3900 olacaktır .
  • aslında bu konudaki amaç; kıyas yada yarış deyilde 5400es i kullanan yada deneyeyen test eden arkaşlar olup olmadığı ve teknik açıdan +ve - ,f/p larını öğrenmek

ama avr nin adı "sony" olunca fazla teknik görüş çıkmıyor...

tabi herkez beyenecek diye birşey yok ancak "sony" avr lerin ben şahsen bukadar 2.planda olduğunu bilmiyordum...

herelde bu ürünün teknik detaylarına bir türlü inemiyeceğiz....yani almayı düşünenler örn; ben tamamen iş kendime kalacak kendim test edip öyle alcam yada almıyacam ancak almadan önce birsürü teknik görüş almakta iyi olurdu hani...

• sony hifi de yaramaz diyen arkadaşlarıma cevabımdır alttaki amfi 2 kanal 2*400 w gücünde ta-n1 modeli ağırlık 70 kg hoparlörlerde sony pro seri

Sony STR DA5400ES - AV receiver - 7.1 channel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bowers wilkins -- 21 Nisan 2009; 13:49:00 >

• 5400es le ilgili somut öneriler görüşler test sonuçları bildirecek bir arkadaş yokmu?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım ve AV receiverlar konusunda fikir ayrılığına düştüm. SONY STR-DA5400ES RECEIVER ve Pioner VSX-LX70 arasında kararsızım.Önerilerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabah1791 -- 1 Mayıs 2009; 16:28:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sabah1791

Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım ve AV receiverlar konusunda fikir ayrılığına düştüm. SONY STR-DA5400ES RECEIVER ve Pioner VSX-LX70 arasında kararsızım.Önerilerini bekliyorum.

Valla ben de VSX-LX70 almayı düşünüyorum ama fiyatı baya pahalı ayrıca arkadaşın verdiği linkte sony 5400 ile pioneer lx81 karşılaştırmışlar . O zaman SOny 5400 , LX70 ve Lx71 'den daha üst bir model demektir bu.
    Bu ürünlerin fiyatları konusunda detaylı bilginiz var mı?
  • şu anda 5400es in ifyatı real piyasada 3,400 le 3,600 arasıdır ürün ellerinde teşirde yok getiririz diyolar ben hemen hemen bütün sony bayi lerine baktım teşirde yok şöylede bir sorun var tabii

getirin alcam deseneniz getirseler ee baktınız msl beğenmediniz ozaman sorun olabilir birde mağzaya gelse neyle deniyeceksiniz belki kutuyu bile açtırmazlar yada getirince almak şartıyla derler böyle şeyler olmuyo değil malesef tam bi kumar yani anlıyacağınız... ee üründe hani az uz değilki fiyatı hatrı sayışır bir rakamdan bahsediyoruz 5400es gerçektende ii bir avr ama hep hayalde olcak gibi iş almaya gelince böyle sıkıntılar olcak gibi geliyor bana nedersiniz?
  • merhaba arkadaşlar,

Ne zamandır 2400es'in peşindeydim. Ancak baktım beklemenin kimseye faydası yok. Somut bir tarih verebilen yok. Hafta sonu gidip 5400es aldım. Morfare'nin elinde varmış. Halen iki tane daha var. Kısa bir pazarlık sonrası anlaştık. Eve getirip kurdum. Aslına bakarsanız kurulum gayet kolay oldu. Kolan kablolarını bağladım. HDMI'ları bağladım. Kolon ayarını da yaptım. Buraya kadar olan kısmı kolay olan ksımı açıkçası. Ses ayarlarını yapmak ise gerçekten karmaşık. Henüz tam olarak başaramadığımı düşünüyorum.

Mesela Blueray film izlerken ses gerçekten inanılmaz. Öncesine göre gerçekten farklı. Kuş uçsa duyuyorsunuz:) Ancak digiturk HD'de Nat.Geo seyrederken sesi sonuna kadar açabiliyorsunuz. Oradan yüksek volümlü ses çıkmıyor. Sanıyorum Digiturk'ten bir ayar değiştirmem gerekiyor. Diğer bir konu, bildiğiniz gibi yayının sesini stero'da olsa diğer hoporlörlere eşit olarak yayan ve sanal bir surround ses yaratan bir ayar vardır. Ben o ayarı bulamadım. Aslında temel ayrlardan biridir ancak bceremedik. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. BU alet hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olursa sevinirim. Merak ettiğiniz konular varsa onları da deneyip anlatmaya çalışırım.

Selamlar

• öncelikle hayırı olsun bende bu avr yi almayı düşünüyorum siz kaça aldınız?

hangi hop takımlarıyla kullanıyosunuz? kalibre yaptıysanız o bütün hopları dengeli bir şekilde ayarlar... streo sesi sanal olarak 5.1 yada 7.1 olarak almak dolby prologic2 olarak bilinir muhtelemen kumandanızın üstünde "afd" tuşu olması gerekir ona her bastığınızda seçeneklerin arasında olması gerekir...

bir de şöyle enine boyuna daha tetaylı gözlemlerinizi paylaşırsanınz çok sevinecem
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenland

merhaba arkadaşlar,

Ne zamandır 2400es'in peşindeydim. Ancak baktım beklemenin kimseye faydası yok. Somut bir tarih verebilen yok. Hafta sonu gidip 5400es aldım. Morfare'nin elinde varmış. Halen iki tane daha var. Kısa bir pazarlık sonrası anlaştık. Eve getirip kurdum. Aslına bakarsanız kurulum gayet kolay oldu. Kolan kablolarını bağladım. HDMI'ları bağladım. Kolon ayarını da yaptım. Buraya kadar olan kısmı kolay olan ksımı açıkçası. Ses ayarlarını yapmak ise gerçekten karmaşık. Henüz tam olarak başaramadığımı düşünüyorum.

Mesela Blueray film izlerken ses gerçekten inanılmaz. Öncesine göre gerçekten farklı. Kuş uçsa duyuyorsunuz:) Ancak digiturk HD'de Nat.Geo seyrederken sesi sonuna kadar açabiliyorsunuz. Oradan yüksek volümlü ses çıkmıyor. Sanıyorum Digiturk'ten bir ayar değiştirmem gerekiyor. Diğer bir konu, bildiğiniz gibi yayının sesini stero'da olsa diğer hoporlörlere eşit olarak yayan ve sanal bir surround ses yaratan bir ayar vardır. Ben o ayarı bulamadım. Aslında temel ayrlardan biridir ancak bceremedik. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. BU alet hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olursa sevinirim. Merak ettiğiniz konular varsa onları da deneyip anlatmaya çalışırım.

Selamlar

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Bende 5000ES var ve stereo sesi surround yapmak için bir sürü seçenek var. Aynıları değilse bile benzerleri sizde de vardır. En basitinden "Multi Stereo", "Dolby Prologic", "Concert Hall" ve çeşitli Sinema efektleri...

Kumandanın üzerindeki LCD ekrandan kolaylıkla seçilebiliyor. Ayrıca amfi üzerinden de seçebiliyorsunuz kumanda kullanmadan.

• greenland..öncelikle güle güle kulan derim.cok iyi bir cihaz aldığını sanıyorum,çünki henüz bu cıhazı dinlemek nasip olmadı,ama ödüllü bir cıhaz olması kalıteli olduğunu gösteriyor,

kaça aldınız merak ediyoruz,bırde ürünü detaylı bir inceleme yapıp burada bizlerle paylaşırmısınız,
    saygılar.
  • İyi günlerde kullanın.
  • Slm, bu konu güncel kalsın dıye tekrar mesaj yazıyorum,
    bu ürünü alan başka kimse yokmu arkadaşlar,
    ürünü alan kayboluyor,cokmu kötü bir cıhaz acaba,,görüşlerini acıklamıyorlar merak ettim doğrusu,
    bu cıhaz bazı mağzalarda indirimde,2800 tl cıvarı satılıyor...
    saygılar.
  • Üst sınıf avr ler de tasarımda (genelde) önde kapak oluyor, bunda tercih edilmemiş.
  • Hayır değil!

Gönül rahatlığıyla düşünülebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

Slm, bu konu güncel kalsın dıye tekrar mesaj yazıyorum,
    bu ürünü alan başka kimse yokmu arkadaşlar,
    ürünü alan kayboluyor,cokmu kötü bir cıhaz acaba,,görüşlerini acıklamıyorlar merak ettim doğrusu,
    bu cıhaz bazı mağzalarda indirimde,2800 tl cıvarı satılıyor...
    saygılar.
  • onkyo lara göre fiyatı çok iyi bence tr de alınacak en iyi anfilerden biri
  • şu andaki piyasadaki güncel fiyatı ne oldu? benim en son sorduğumda bir yerden 3,600 bir yerdende 3,800 fiyat almıştım
  • üste yazdım 2800tl fiyatı var bir kaç sitede,google de aratırırsan hemen karşına cıkıyor,,

bu ürünü test edip sesini dinleyebileceğimiz bır mağaza varmı istanbulda,saygılarımla.

quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

şu andaki piyasadaki güncel fiyatı ne oldu? benim en son sorduğumda bir yerden 3,600 bir yerdende 3,800 fiyat almıştım
  • tühhhh ya google yazmayı akıl edememişim saol
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.