Şimdi Ara

SONY STR-DB798 vs YAMAHA RX-V459 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum herkes hemen hemen aynı soruları soruyor fakat ortada hiç kesin bir cevap yok. Tabii ki kesinlik herkese göre tartışılır. İsteklere taleplere göre. Benim istediğim pop ve rock müziklerde ki başarı performansı ve tabii ideal bir Sinema performansı ,en öncelikli olarakta güç.
    Bu segmentte SONY STR-DB798 mi yoksa YAMAHA RX-V459 mü tercih edilmeli? Fiyatları neredeyse aynı bilindiği gibi SONY 7.1ch yamaha 6.1ch fakat incelediğim kadarıyla SONY'nin 290watt YAMAHA'nın ise 360 watt 'lık bir güç harcaması var.(İçerisinde ki güç trafosunun) sony'de HDMI desteği yok ama fazladan bir kanal daha var. Gerçekten çok kararsız kaldım hangisini tercih etmem konusunda. Kim hangi ürünü seçer onu sormak istiyorum ve mümkünse nedenleri ile birlikte.

Son olarak Pioneer VSX-1015-S 'te diğer iki ürünün toplam fiyatına bedel ama aldındığı zaman bi kere alınıyor hani biraz daha sıksamda Pioneer'ı mı tercih etsem? Bu fiyat farkını hakeder mi? Sizce değer mi?

Kafam allak bullak , lütfen yardım ....

• Dostum selamlar. Mümkün olduğu kadar objektif cevap vermeye calışacagım naçizane deneyimlerime dayanarak. Yakın zamanda Sony STR-DB900 Anfiyi aldım. Ama üzerinde yazdığı 120W'ın karşılığını görmedim. Hatta sırf bu yüzden servise götürdüm. Sistemin sağlam oldugunu ses cıkısının bu oldugunu vs. anlattı.

Forumları okurken bir cok kullanıcının agız birliği etmişcesine Yamaha Anfileri övmesine kızardım. Sanki başka marka yokmuş gibi ... derdim kendi kendime. Taki 2 gün önce Yamahanın RXV-359 anfisini DVD filmde magazanın birinde dinleyene kadar. Sony de film izlerken sesin önünde bir perde varmış gibi mat geliyor sesler. Ve 120W lık DB900 de DVD film izlerken ses kadranı max 69 da iken ancak ses kısmen iyileşiyor. Yamaha 359 u dinlerken özellikle sesteki metalik tonları (Sinema salonlarındakine benzer) ve Sesin gücünü dikkate alarak dinledim. Yamahada ses kadranı Max +16. Ve dinlediğim dükkanda -25 ses seviyesinde bile Sony'nin max ses seviyesindeki ses gücünü yakaladım. Daha fazlasına gerek duymadım.

Yalnız Sony DB900 hiç mi iyi bir anfi değil. Müzik konusunda tek kelime ile mükemmel. MP3 te olsun radyoda olsun müzik konusunda cok samimi söylüyorum mükemmel. Ama benim müzikle pek işim yok. Sanırım bu sebepe beklentilermi karşılamadı.

Yani şunu çok açık yüreklilikle söylüyorum. Eskiden bu boş Yamaha hayranlığı gibi gelen tavsiyeleri verenlerden özür diliyorum. Yiğidin hakkını vermek istiyorum. Yarın bir aksilik olmazsa 100 YTL farkla RXV359 alacagım. Tabiki RXV459'un artı özellikleri var. Ama kanal başına ses güclerinde ve Ses renklerinde öyle fark yok. Bir çok özelliğini kullanmayacagım bir anfi. Yani RXV459 800 küsür YTL.

Burada yazdıklarım tamamen benim sahsi görüşlerim. ama öyle kulaktan duyma tecrübeler değil birebir yaşanmış tecrübeler. Elimde Osawa anfi de var gücü inanılmaz ama Digital sesi gördükten sonra ses tamamen igrenç geliyor artık. kızımın odasına koydum bir de mikrofon aldım. O oynuyor :)

Velhasılı kelam. Ne alırsanız alın benim gibi test etmeden kulaktan dolma bilgilerle gidip almayın :) Benim yogurdu üfleyerek yersiniz.

Saygılarımla.

• arkadaşın dediği gibi dinlemek ve sizin kulağınıza en yatkın olanını seçmek tabii ki en iyi olanı.showroomlarda her ne kadar tam olarak yeterli olmasa da , bu konuda bir fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Sony Str-Db798 bence Sony'nin parasını en çok hakeden anfisi.

Sony Str-Db-798 ile Yamaha Rx-459 arasında tercihim ise Sony olur.
  • Teşekkür ediyorum yorumlarınız benim için gerçekten çok önemli. Bütün yorumların samimiyetle yapıldığına inanıyorum.Bende gidip bi showroom'da dinlemek isterdim fakat bulunduğum konum itibariyle neredeyse imkansız. Dolayısıyla siz değerli dostlarım yorumlarına göre bir seçim yapacağım.
    Halen yorumlarınızı bekliyorum. Lakin kimse Pioneer VSX-1015-S hakkında bir yorum yapmamış acaba pek tercih edilen bi alet değil mi forumumuzda
  • O da iyi de 2 tane 798 alırsın 1015 fiyatına.Aynı fiyat kategorisinde değiller.
  • Ben olsam sony 798 i seçerdim. Çok koyu yamahacıyımdır ama bu iki cihaz arasında sony biraz daha baskın çıkıyor (iki cihazıda kullandım zamanında).
  • ebnce sony al
    daha yaygın ve teknik servis konusunda sıkıntı yasamassın
  • vaqlla sony tanınmıs bi marka almanı tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Sony Str-Db798 bence Sony'nin parasını en çok hakeden anfisi.

Sony Str-Db-798 ile Yamaha Rx-459 arasında tercihim ise Sony olur.

bende memnunum str-db798 den, ki dandik 160 milyona aldıgım trident kolonlar ile bile o sesi veriyorsa , orta caplı kolonlar ile ne ses verir bilemiyorum:)

Kill 4 U senden tek bir ricam var.

Str-db-798 in ses karakteristigine uygun speaker ne alabilirim, en fazla ayırabilecegim sanırım 1 milyar olur bu anlamda, mecburen dinlemeden alacagım ve elektronik konusunda cok sansız biriyim ben, yani ne alsı isem kesin degisti su gune kadar, kesin arızalı yada sorunlu idi:)

tsk ediyorum

saglıkcakla kalın

• Selamlar ;

Ben " Nicomendo " arkadaşımızın anfisinde her ne kadar servis normal dese de problem olduğuna inanıyorum.Bende de Sony STR-DB 1080 var ama ben ses delisi olduğum halde koca salonda henüz 40'ın altına inip film izleyebilmiş değilim.Arada bu derece uçurum olması beni şaşırttı açıkçası, DTS'li filmlerde 40'a inmek bile vitrinin dökülmesine yol açıyor.Şaşırdığımı belirtmek istedim, çok garip geldi bana.

Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

Ben " Nicomendo " arkadaşımızın anfisinde her ne kadar servis normal dese de problem olduğuna inanıyorum.Bende de Sony STR-DB 1080 var ama ben ses delisi olduğum halde koca salonda henüz 40'ın altına inip film izleyebilmiş değilim.Arada bu derece uçurum olması beni şaşırttı açıkçası, DTS'li filmlerde 40'a inmek bile vitrinin dökülmesine yol açıyor.Şaşırdığımı belirtmek istedim, çok garip geldi bana.

Saygılarımla.

reef1905 sony str-db1080 ile db900 cihazlar farklı klasmandalar. db1080 şahane amfi. al yeter. gelgelim db900 bağlantı seçenekleriyle fakir o yüzden oynamak isteyenlere karşı önerip önermeme de hep sorun çekerim. o yüzden analog çalışma felesefesine sahip yamaha rx-v359 ve bağlantı zenginliğiyle öneriyoruz.
    yalnıız @Nicomendo hiç aklına geldi mi DB900QS in bağladığın dandik vestel uydulara karşı güç kontrolüğ yaptığı_? nasıl yani sen istediğin halde o gelişmiş o sağlam teknoloji output stage sahip sony amfinin hoparlörleri small(küçük) seçsen bile o amfinin hoparlöre göre muamele ettiğini?
    değişmişsin.hayırlı olsun gerek sony gerek yamaha ile yanlış iş yapmadın.güle güle mutlulukla dinle.

• yamaha al sakın hata yapma pişman olursun
  • Arkadaşlar aynı kararsızlığı bende yaşıyorum daha açıklayıcı bilgiler bekliyoruz , saygılar,,
  • bu topikte sorulan soruya cevap sony str-sb790, 95, 98 olur. bunlara verilecek para tek geçin. gidin sony str-DA200ES değerlendirin.
  • beyler bu konuyu ben araştırdımm yamahanın en son cıkardıgı 359 , 459 , 659 ,559 modellerinin diger modellere göre daha iiii müzikk calmasıı bunu gördümm cünküüü arkadaşımm da rxv 350 varr sinemada canavarr ama müzikk subb olmadann yok gibi bir şeyy başka arkadaşımmm da htr 5830 varr güya amerika modelimişş benim için hepsii avrupa asyaaa cokta FİFİİ NEYSE ODA AYNII MÜZİKTE YALANNN AMA RXV 359 MÜZİKTE GAYET GÜZELL YADA BENİMM KABİNLER İİİ AMA ŞUNU SÖYLEYEYİMM RXVV BU PARAYA COK İİİ BİR CİHAZ BENCEE COK İİİİ BU ARADA - 20 DE SES COKK GÜÇLÜ OLUYORR MÜZİKTEE SONYNİNN +60 BEDELL BİLGİNİZEE
    BANA GÖRE HERHANGİ BİR FARKK FİYATIDA UYGUNN BU ARADA COK PARANIZ VARSA 659 ALIN DERİMM COK GÜZELL ALET MÜKEMMELL MÜZİKTE DEHŞETT AMA BİZDE PARA YOKK YAPACAK BİRŞEY YOKK YAMAHA RXV 359 VARRRR

SONY STR-DB798 vs YAMAHA RX-V459  ?

SONY STR-DB798 vs YAMAHA RX-V459  ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko35/5 -- 18 Mart 2007; 19:33:28 >

• Selamlar ;

Bence burada bir yanılgı söz konusu.Yanılgıda " Sony'nin tüm modellerinin " +60'ına bedel demişsiniz, yazdıklarınızdan ben bu sonucu çıkarttım.Ama yukarıda da belirttiğim gibi bende Sony str-db1080 var.Şuna emin olun; değil +60 ( Bende - olarak gidiyor ) sizin kolonlarınızla benim anfimde Blade2 filmini izlemeye kalkar, sesi -40'a kadar getirdiğimizi varsayarsak kolonlar zarar görebilir.Ama emin olun -40 seviyesinin altına inersek kesin olarak kolonlarda problem çıkar.Bence aşağıda verdiğiniz bilgiyi Sony'nin hangi modeli ile karşılaştırıp edindiyseniz, model belirtin, forumdaki daha uzman arkadaşlarımız daha detaylı bilgiler versin ve insanlar yanılmasın.Ben kesinlikle arada bu denli uçurum olmasını mantıklı bulmuyorum.Fark olabilir, kabulüm ama bu denli uçurum bana mantıklı gelmiyor.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: eko35/5
    BU ARADA - 20 DE SES COKK GÜÇLÜ OLUYORR MÜZİKTEE SONYNİNN +60 BEDELL BİLGİNİZEE

• quote:

Orjinalden alıntı: eko35/5

beyler bu konuyu ben araştırdımm yamahanın en son cıkardıgı 359 , 459 , 659 ,559 modellerinin diger modellere göre daha iiii müzikk calmasıı bunu gördümm cünküüü arkadaşımm da rxv 350 varr sinemada canavarr ama müzikk subb olmadann yok gibi bir şeyy başka arkadaşımmm da htr 5830 varr güya amerika modelimişş benim için hepsii avrupa asyaaa cokta FİFİİ NEYSE ODA AYNII MÜZİKTE YALANNN AMA RXV 359 MÜZİKTE GAYET GÜZELL YADA BENİMM KABİNLER İİİ AMA ŞUNU SÖYLEYEYİMM RXVV BU PARAYA COK İİİ BİR CİHAZ BENCEE COK İİİİ BU ARADA - 20 DE SES COKK GÜÇLÜ OLUYORR MÜZİKTEE SONYNİNN +60 BEDELL BİLGİNİZEE
    BANA GÖRE HERHANGİ BİR FARKK FİYATIDA UYGUNN BU ARADA COK PARANIZ VARSA 659 ALIN DERİMM COK GÜZELL ALET MÜKEMMELL MÜZİKTE DEHŞETT AMA BİZDE PARA YOKK YAPACAK BİRŞEY YOKK YAMAHA RXV 359 VARRRR

RXV 359 i bende nette çok gördüm çok mehediliyor, sinema performansı da iyidir sanırım, birde bass ve tizz ayarları AVR üzerinde her modda yapılabiliyor mu ?

• eko 35/5 dostum senin kule tipi kolonlar nasıl? markası ne ve nerden kaça aldın..görüntüleri hoşuma gitti de:):) bu arada ben yamaha rx-v459 satıyorum sıfır garantili... 660 ytl.bendeki fiyat kimsede yok:)avcılardayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.