Şimdi Ara

SONY STR-DG 820 ile YAMAHA v861 Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HIFI Ampli arayışındayken iki model arasında çok kararsız kaldım. YAMAHA nın ses kalitesi çok iyi durumda ama SONY nin HD ses desteği de çok güçlü.

İki sistemler arasındaki farkları ve yorumunu paylaşabilecek var mı?

Ana kriter ses kalitesi olmalı. Upscaling aslında çok önemli değil.

Aynı zamanda LCD X3500 yani SONY uyumlu bu nedenle SONY çok cezbediyor.. Ne dersiniz.

• Dostum,

Bu beraberinde kullanacağın cihazlara göre değişken bir değerlendirme..
    Beklentin nedir ses derken?
    Blue Ray kullanacak mısın?
    İleriye yönelik veya şu an Blue Ray player kullanmayacaksan benim tercihim kesinlikle 861 olur.
  • Selam rgokdemir,

Kullancağım sistemler Popcornhour ve DVD olur. PS3 veya Bluray kullanmaycağım diyebilirim. Ama PCH dan gelen HD formatlı filmler olıuyor. Onlar için HD destekli SONY düşünmüştüm.

Ancak Yamaha nın ses kalitesi iyi gibi. Sıony nin duymadığım için bir yorum yapamıyorum. Satın alıren de yamaha yı (861) i çok övdüler.

Şimdi cihazı aldım ama SONY nin bu modeli de çok dikkatimi çekti, ki tv ile tam uyumlu SONY şu anda,

Sistemi SONY e çevireyim mi çvirmeyeyim mi düşünüyorum..

Bluray in yerine Popcornhour ile çalıştırmayı düşünürsek de yine 861 mi tercih edilir acaba ??

TEşekkürler , yorumlar için
  • Sony kötüdür demiyorum . Fakat HIFI cilerin sırlamasında SONY hep son tercihler arasında.
    Mutlaka HD desteği olsun diyorsanız YAMAHAnın 63 serilerini değerlendirin.(463-663 bütçe müsaitse 863 gibi)
    SONY den daha fazla tatmin edeceğini söyleyebilirim.
  • Blu ray player bağlamadan Pop Corn Hour 'dan Dolby TrueHD veya DTS HD ses alınabiliyor mu?

Bildiğim kadarıyla MKV filmlerin yanında HD ses kodekleri bulunmuyor.

Eğer benim bildiklerim doğruysa zaten Sony ile Yamaha 'nın yeni nesil ses kodek işleme farkları size birşey kazandırmayacak. Ancak Yamaha'nın bu modeli ses kalitesiyle (8 serisi Yamaha'nın STR-DA2400ES ile karşılaştırılması gerekir zaten) öne çıkar.
  • SElamlar,

Sanırım bu aramaya göre Yamaha 861 ile Sonay STR DA serilerini karşılaştırmak mantıklı. Ses kalitesinin bu kadar fark edeceğini düşünmüyordum.

Zaten bu aralar 2400 ES de bulunmuyor.

Sony nin en büyük artısı LCD ile entegrasyondu,

FArklı düşüncesi veya tecrübesi olan var mı acaba
  • popcorn hour a-110 hd ses kodeklerini çözemiyor, ancak hdmi üzerinden bitstream olarak aktarabiliyor. Netteki büyük boyutlu, birebir bluray ripleri hd ses içerdiği için, indirilen bu tür filmlerin seslerinin hd olarak alabilmek için anfinizin hd sesleri çözebiliyor olması gerekiyor. Bu nedenle tercihinizde bunu da göz önünde bulundurun.

Ben de şahsen sony 2400 ve yamaha 861 arasında epey bir gidip geldikten sonra, 2400'ü bekleme kararı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 21 Mayıs 2009; 13:17:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.